Dagelijkse gezondheidsrituelen waarvan bewezen is dat ze de stemming, de slaap en de algehele gezondheid stimuleren

Inhoudsopgave:

Dagelijkse gezondheidsrituelen waarvan bewezen is dat ze de stemming, de slaap en de algehele gezondheid stimuleren
Dagelijkse gezondheidsrituelen waarvan bewezen is dat ze de stemming, de slaap en de algehele gezondheid stimuleren
Anonim
vrouw die in haar keuken ontbijt eet
vrouw die in haar keuken ontbijt eet

Heb jij een ochtendritueel of een avondroutine? Gezondheidsrituelen kunnen u helpen vast te houden aan gedrag dat beter voor u is en dat in de loop van de tijd een grote impact op uw gezondheid kan hebben. Dit komt omdat een betere gezondheid begint met eenvoudige, alledaagse positieve stappen. Een dagelijks gezondheidsritueel creëert een gewoonte, zodat u geen keuzes hoeft te overwegen die misschien niet zo goed zijn voor uw gezondheid.

In plaats van te beslissen of je die donut in de pauzeruimte gaat eten, kun je bijvoorbeeld een gezonde smoothie opnemen in je ochtendritueel. Dit kan op zijn beurt de hele dag door andere gezonde voedingskeuzes veroorzaken. Of je kunt er een gewoonte van maken om direct na het werk je sneakers aan te trekken. Deze eenvoudige gewoonte kan ertoe leiden dat je een wandeling gaat maken in plaats van op de bank te gaan zitten om de nieuwste aflevering van je favoriete programma te bekijken.

Het opzettelijk creëren van gezondheidsrituelen kan ervoor zorgen dat gezond gedrag behouden blijft en je helpt je welzijnsdoelen te bereiken.

Ochtendrituelen voor de algehele gezondheid

Begin met het opnemen van enkele van deze gezondheidsrituelen in uw ochtendroutine voor een blijvende impact op uw gezondheid en welzijn.

Begin uw dag met zonneschijn. Wist je dat tijd buitenshuis doorbrengen een ochtendritueel kan zijn dat de algehele gezondheid ondersteunt? Directe blootstelling aan zonlicht is een geweldige bron van vitamine D, die een belangrijke rol speelt bij veel lichaamsfuncties, waaronder de gezondheid van de botten.

Vitamine D helpt uw lichaam calcium te absorberen en het juiste fosforgeh alte op peil te houden om de botgroei en kracht te ondersteunen. Vitamine D ondersteunt ook de gezondheid van de hersenen en een normale hart- en longfunctie. Dus als de zon schijnt, begin uw dag dan met een wandeling in de buitenlucht, hardlopen of yoga.

vrouw zittend in de zon op haar balkon
vrouw zittend in de zon op haar balkon

Een paar voedingsmiddelen bevatten ook vitamine D, waaronder zalm, forel en verrijkte melk en ontbijtgranen. Volgens de National Institutes of He alth (NIH) krijgen de meeste mensen echter niet genoeg vitamine D uit hun dieet. Een vitamine D-supplement kan ervoor zorgen dat u voldoende van deze essentiële vitamine binnenkrijgt om de botten en de algehele gezondheid te verbeteren.

Versterk het ontbijt om de gezondheid van uw hart en hersenen te verbeteren. Voor een betere gezondheid van hart en hersenen kunt u er een ochtendritueel van maken om voedingsmiddelen met een hoog vitamine B12-geh alte in uw ontbijt op te nemen. Vitamine B-12 is essentieel om bloed- en zenuwcellen gezond te houden.

Studies tonen aan dat vitamine B-12 kan helpen bij het handhaven van normale niveaus van een aminozuur in het bloed dat homocysteïne wordt genoemd. Normale niveaus van homocysteïne bevorderen de gezondheid van het hart en de bloedsomloop. Adequate niveaus van vitamine B12 zijn ook nodig voor een gezonde cognitieve functie en de productie van bloedcellen.

Vitamine B-12 is aanwezig in voedingsmiddelen, zoals eieren, zuivelproducten en sommige ontbijtgranen. Andere goede bronnen van vitamine B12 zijn vis, vlees en gevogelte.

Als u een vegetarisch of veganistisch dieet volgt, of als u niet genoeg voedsel consumeert dat vitamine B12 bevat, vraag dan uw arts of u baat zou kunnen hebben bij een vitamine B12-supplement.

Stemmingverhogende gezondheidsrituelen

Serotonine, een chemische neurotransmitter die van nature door het lichaam wordt aangemaakt, is essentieel voor de zenuwcellen en de gezondheid van de hersenen. Serotonine helpt ook bij het reguleren van de stemming. Een gezonde productie van serotonine helpt een positief humeur, een normale eetlust en een regelmatige slaapcyclus te behouden.

Boost serotonine. Je kunt gezonde serotonineniveaus bevorderen met gezondheidsrituelen zoals lichaamsbeweging, een gezond dieet en blootstelling aan zonlicht. Een voedingssupplement dat L-5 hydroxytryptofaan (5-HTP) bevat, zoals NOW 5-HTP Veg Capsules of NOW Mood Support Veg Capsules, kan ook helpen.

5-HTP is een natuurlijke chemische stof die wordt geproduceerd uit het aminozuur L-tryptofaan, dat wordt omgezet in serotonine. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het dagelijks innemen van 5-HTP-supplementen de normale serotoninespiegels kan ondersteunen, wat helpt bij het behouden van een positieve stemming. Als u zich echter al enkele weken verdrietig voelt of de interesse heeft verloren in activiteiten waar u vroeger van genoot, is het belangrijk om naar uw arts te gaan.

jonge vrouw die yoga-oefeningen doet
jonge vrouw die yoga-oefeningen doet

Gezondheidsrituelen voor een goede nachtrust

Slaap is essentieel voor de gezondheid. Het verbetert de stemming, ondersteunt de gezondheid van de hersenen en helpt de normale bloeddruk en de gezondheid van het hart te behouden. Neem gedurende de dag en vóór het slapengaan een paar gezondheidsrituelen op in uw dagelijkse routine om een goede nachtrust te bevorderen.

Ondersteun een betere slaap. Het toevoegen van magnesium aan uw dieet kan een goede nachtrust helpen bevorderen. Onderzoek toont aan dat een laag magnesiumgeh alte in het lichaam in verband wordt gebracht met een verminderde slaapkwaliteit.

Magnesium is essentieel voor veel lichaamsprocessen, waaronder de gezondheid van het immuunsysteem en de spier- en zenuwfunctie. Het ondersteunt ook de gezondheid van de botten en helpt bij het reguleren van de normale bloeddruk en bloedsuikerspiegel.

Magnesium is aanwezig in groene bladgroenten, peulvruchten, noten, zaden, melk, yoghurt en andere zuivelproducten. Sommige ontbijtgranen zijn ook verrijkt met magnesium. Volgens de NIH ontbreekt magnesium echter in de voeding van veel mensen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die dagelijks magnesiumsupplementen nemen mogelijk sneller in slaap vallen en langer slapen.

Een voedingssupplement dat melatonine bevat, kan u ook helpen in slaap te vallen door de ontspanning te vergroten. Melatonine is een hormoon dat van nature door het lichaam wordt aangemaakt en dat helpt bij het reguleren van de slaap-waakcyclus. Uit onderzoek blijkt dat het nemen van een melatoninesupplement mensen met een vertraagde slaap-waakcyclus kan helpen. Als u af en toe moeite heeft om in slaap te vallen, vraag dan uw arts of een melatoninesupplement kan helpen.

Kom tot rust en bereid je voor op een goede nachtrust. Maak er een gewoonte van om 30 minuten voor het slapengaan de tv uit te zetten en uw telefoon op stil te zetten. Ontkoppel en ontspan om uw lichaam voor te bereiden op rust. Probeer een ontspannend warm bad te nemen of beoefen meditatie.

Voor een betere slaap raadt de Sleep Foundation ook aan om elke dag hetzelfde slaapschema aan te houden. Zorg er dus voor dat u elke dag een tijdstip voor bedtijd en opstaan hanteert, ook in het weekend.

Het is ook belangrijk om je omgeving in te richten voor een goede nachtrust. Dit betekent dat je kamer stil, donker en koel moet zijn.

Meld je aan voor Commit to You en krijg meer voedings- en welzijnsinspiratie van NOW Wellness Experts!

Deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de Food and Drug Administration (FDA). Deze producten zijn niet bedoeld voor het diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen van welke ziekte dan ook.

Aanbevolen: