Schimmel uit een pop-upcamper verwijderen

Inhoudsopgave:

Schimmel uit een pop-upcamper verwijderen
Schimmel uit een pop-upcamper verwijderen
Anonim
pop-up camper
pop-up camper

Als het canvasgedeelte van de camper is opgezet, kan het nat worden. Lukt het niet om hem te drogen voordat je de camper weer moet opvouwen, dan zijn de omstandigheden voor schimmel precies goed. Wat nog erger is, de smakeloze groei kan elk deel van uw camper infecteren. Volg deze instructies om de huidige schimmelplaag uit uw camper te verwijderen en onderneem stappen om hem tegen de elementen te beschermen om toekomstige problemen te voorkomen.

Stap 1: Het canvas drogen

Het canvas is vaak het meest gevoelige deel van de camper voor schimmel- en meeldauwproblemen. Het is belangrijk dat als je een groot schimmelprobleem in je camper hebt, je het gehele interieur behandelt, inclusief de bekleding, tapijten en harde oppervlakken. Het duurt echter ongetwijfeld het langst om het canvas schoon te maken en daarom zul je daar als eerste willen beginnen.

Open camper in direct zonlicht

De eerste stap om uw camper te ontdoen van schimmel en meeldauw is het uitdrogen ervan. Idealiter vouwt u de camper uit en laat u hem buiten in direct zonlicht staan. Direct zonlicht helpt de groei van schimmelsporen te remmen. Hoewel het uitdrogen de vlekken die er al zijn niet verwijdert, helpt het verdere verspreiding te voorkomen en zal het zonlicht alle levende schimmelsporen doden.

Droog het canvas schrobben

Gebruik een stijve borstel of een stijve bezem en borstel en schrob zoveel mogelijk schimmel van het canvas. Als het probleem niet al te ernstig is, kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de mal van je canvas verwijderen. In de meeste gevallen is schrobben met een stijve borstel slechts de voorbereidende, maar noodzakelijke eerste stap naar schimmelverwijdering.

Stap 2: Schimmel en vlekken behandelen

Je wilt het gebruik van bleekmiddel en chemicaliën die bleekmiddel bevatten vermijden. Hoewel het waar is dat bleekmiddel effectief schimmel doodt, ontdoet het ook het canvas van uw pop-upcamper van zijn kit. Een schimmelvrije camper hebben die lekt, is niet beter dan een beschimmelde camper! De algemene vuistregel is om een zo mild mogelijk schoonmaakmiddel te gebruiken, dat nog steeds effectief is tegen uw schimmelprobleem.

Zelfgemaakte oplossingen

Meng voor elke zelfgemaakte oplossing de oplossing in een spuitfles volgens de onderstaande verhoudingen. Spuit de oplossing rechtstreeks op de schimmel en gebruik een vochtige doek om schoon te vegen. Gebruik een handdoek om overtollig vocht op te vegen en laat de camper indien mogelijk open in direct zonlicht staan. Test oplossingen altijd op een onopvallende plek.

  • Ontsmettingsalcohol:Meng een oplossing van de helft ontsmettingsalcohol en de helft water. De zuurgraad in de ontsmettingsalcohol doodt schimmelsporen.
  • Azijn: Azijn wordt al lang gebruikt als reinigingsmiddel vanwege zijn vermogen om schimmels en meeldauwsporen te doden. Gebruik het rechtstreeks op de schimmelplek om sporen te doden en vlekken te verwijderen. Je kunt het ook verdunnen met water.
  • Tea Tree olie: Tea tree olie heeft schimmelwerende eigenschappen en kan goed werken om schimmels te behandelen. Het is duurder dan azijn en ontsmettingsalcohol, dus ideaal voor het behandelen van kleinere oppervlakken. Meng twee theelepels tea tree olie met twee kopjes water.

Commerciële producten

Als je meteen schimmel opmerkt, zou je deze pijnloos moeten kunnen behandelen. Als uw schimmelprobleem echter groot is, of als u gewoon een commercieel product wilt, zijn er producten op de markt die zijn ontworpen voor gebruik op campers, zoals Iosso's Mold and Mildew Stain Remover. Wees voorzichtig en kies iets dat is gemaakt om schimmel en meeldauw te verwijderen, maar dat de waterbeschermende coating van uw camper niet beschadigt. Volg de aanwijzingen van de fabrikant om te solliciteren.

Stap 3: Problemen repareren die schimmel veroorzaken

Voordat u uw camper dit seizoen opbergt, wilt u voorzorgsmaatregelen nemen om toekomstige problemen te voorkomen. Dit omvat niet alleen het vaststellen en aanpakken van de bron van uw schimmel, maar ook het repareren van het canvas van uw camper, of het geven van een preventieve behandeling aan uw camper om de kit op het canvasmateriaal te helpen herstellen.

Controleer pijpen

Zorg ervoor dat alle leidingen in uw camper in goede staat verkeren. Als u lekkages constateert, repareer deze dan voordat u de camper voor een seizoen opbergt. Houd er rekening mee dat niet alle reparaties gemakkelijke doe-het-zelf-projecten zijn. Mogelijk moet u een professional inhuren. Voor aanbevelingen kunt u het beste naar uw plaatselijke camper- of camperdealer gaan.

Canvas repareren

Als het canvas van uw camper lekt, wilt u deze repareren met een product dat speciaal is ontworpen voor pop-up campercanvas, zoals de Val-a-Tear Mender Kit van Idaho Canvas. Het is belangrijk om iets te gebruiken dat speciaal voor kampeerders is ontworpen, om de camper niet verder te beschadigen. Als het repareren van het lek geen optie is, moet je kijken naar het vervangen van het canvas. Voor het beste advies kunt u bellen met de fabrikant van uw camper. Zelfs als uw camper niet meer door die fabrikant wordt gemaakt, kunnen zij u vertellen hoe u het canvas van uw camper kunt bevestigen.

Uw camper waterdicht maken

Als uw camper niet meer waterdicht is, zorg er dan voor dat u de schade vroegtijdig herstelt voordat deze erger kan worden. Gebruik een product dat speciaal is ontworpen voor canvasgebruik in campers, zoals ProFlex RV flexible sealant. Maak niet de fout om uw camper waterdicht te maken met een product dat niet speciaal voor kampeerders is gemaakt.

Voorkom toekomstige problemen

Je hebt het gezegde gehoord: 'een ons voorkomen is een pond genezen waard.' De beste manier om schimmelproblemen in uw camper te voorkomen, is door hem droog weg te zetten en op een droge plaats op te bergen. Regent het als je de camper opbergt, klap hem dan uit en laat hem zo snel mogelijk in de zon drogen. Controleer leidingen seizoensafhankelijk op lekkage en voer reparaties zo snel mogelijk uit. Het actief voorkomen van schimmel en meeldauw in uw camper is de beste manier om dure reparaties of zelfs het vervangen van canvas te voorkomen.

Aanbevolen: