7 meest waardevolle Star Wars-ruilkaarten ter waarde van duizenden

Inhoudsopgave:

7 meest waardevolle Star Wars-ruilkaarten ter waarde van duizenden
7 meest waardevolle Star Wars-ruilkaarten ter waarde van duizenden
Anonim

Check je collectie voor deze waardevolle Topps Star Wars-ruilkaarten uit de originele filmserie.

Star Wars-ruilkaarten - Getty Redactioneel gebruik
Star Wars-ruilkaarten - Getty Redactioneel gebruik

Sinds 1977 worden mensen meegevoerd door de magie van George Lucas' baanbrekende filmserie Star Wars en alle verzamelbare merchandise die daarbij hoort. Zeker, iedereen heeft er wel eens over gefantaseerd om mee te dansen op de pittige cantina-muziek en een lichtzwaard te gebruiken om door stormtroopers heen te snijden.

Hoewel we The Force niet kunnen aanboren zoals Luke Skywalker, kunnen we wel een klein stukje van de Jedi en zijn gezelschap verzamelen in de vorm van gelicentieerde ruilkaarten. En als je Star Wars-verzameldagen achter je liggen en je wilt opruimen, kunnen deze verzamelobjecten een geweldige manier zijn om snel online geld te verdienen, aangezien de waarden van Star Wars-kaarten door de jaren heen constant hoog zijn gebleven.

Meest waardevolle Star Wars-kaarten van ver, ver weg

Meest waardevolle Star Wars-ruilkaarten Recente verkoopprijs
1977 Topps C-3PO-fout $490
1977 Topps Luke Skywalker $ 55, 255
1977 Topps de kleine Droid, Artoo-Detoo $4, 194
1977 Topps Wonder Broodkaart Jawas $13, 500
1977 Topps Prinses Leia Organa $ 4, 850,97
1977 Topps ruimtepiraat Han Solo $ 6, 335,67
2017 Topps 40e verjaardag gesigneerde kaarten $2, 900

In een sterrenstelsel ver, ver weg dat het online veilingcircuit wordt genoemd, werden Star Wars-ruilkaarten voor honderden tot duizenden dollars per stuk verkocht. Het goede nieuws is dat je niet op een ruimteschip hoeft te stappen en een paar lichtjaren hoeft te reizen om mee te doen aan de actie. Of je nu een die-hard fan van Lucas-films bent of dat je ouders deel uitmaakten van de oorspronkelijke Star Wars-generatie, je kunt profiteren van deze enorme winsten als je vroege Star Wars-ruilkaarten hebt. Met beelden die diepgeworteld zijn in het popbewustzijn, kunnen deze Star Wars-ruilkaarten een aardige cent opleveren.

1977 Topps C-3PO-fout

1977 Topps C-3PO-fout
1977 Topps C-3PO-fout

Ieders lieve, door angst gedreven droid, C-3PO, heeft een van de meest vermakelijke misstappen bij de productie van handelskaarten uit de 20e eeuw. Uitgebracht (en snel teruggeroepen) in 1977 door Topps, de belangrijkste fabrikant van handelskaarten, toont de groen omrande kaart van C-3PO hem in een rotsachtig verblijf op Tatooine. De onmiskenbaar suggestieve fout maakt de kaart tot een favoriet onder verzamelaars, en gemiddelde cijfers kunnen in de lage honderden worden verkocht. Dit paar fout- en niet-foutkaarten met de staat Mint 9 is bijvoorbeeld onlangs op eBay verkocht voor $ 490.

1977 Topps Luke Skywalker

1977 Topps Luke Skywalker
1977 Topps Luke Skywalker

De mythische held en Jedi-krijger op wiens reis iedereen verliefd werd tijdens Star Wars: A New Hope, Luke Skywalker is de reden dat Star Wars zo succesvol was als het was. Ondanks dat hij aan de zijlijn staat van duistere personages als Darth Vader en vriendelijke rebellen als Han Solo, heeft Luke Skywalker duidelijk een speciale plaats in de harten van verzamelaars als zijn Topps rookie-kaartverkoop uit 1977 iets is om van af te gaan. Omlijst door een blauwe achtergrond vol witte sterren, staat Luke in het Stormtrooper-kostuum en kijkt buiten beeld.

Volgens PSA zit de echte waarde van deze kaarten in de staat ervan. Bijna nieuwstaat 8-kaarten zijn ongeveer $ 1.350 waard, terwijl slechts twee cijfers hoger, een edelsteenmunt 10, $ 25.000 waard is. Soms kun je mensen zelfs zover krijgen ze voor een hoger bedrag te verkopen, zoals deze ene eBay-verkoper die hun kaarten verkocht edelsteenmuntkaart voor $ 55, 255.

1977 Topps de kleine Droid, Artoo-Detoo

1977 Topps de kleine Droid, Artoo-Detoo
1977 Topps de kleine Droid, Artoo-Detoo

Ondanks dat hij alleen maar met piepjes en boeps praat, is Artoo-Detoo een geliefd personage uit de serie dat reist van de prequels naar de hoofdserie en verder. Deze kaart uit 1977 heeft dezelfde sterrenblauwe achtergrond en toont een portret van Artoo op Tatooine. Hoewel het niet zo veel geld opbrengt als die van Luke Skywalker, is het zeker een van de beter presterende originele kaarten. Onlangs is de best verkochte Artoo-kaart een Gem Mint 10, die op eBay voor $ 4.194 werd verkocht.

1977 Topps Wonder Broodkaart Jawas

Hoewel Topps deze aangrenzende Star Wars-kaartensets speciaal voor Wonder Bread-producten heeft gemaakt, bevat geen van de kaarten de naam Topps. Er waren in totaal 16 kaarten voor deze unieke promotie, en om kaarten te krijgen die zich in een ongebogen staat bevonden, moest je je uiterste best doen om een formulier in te sturen waarin je erom vroeg. Omdat er kaarten binnenkomen, weet je, brood, wordt het vinden van 10 Gem Mint-kaarten des te zeldzamer. Onlangs was de duurste edelsteenmunt 10 die verkocht werd een Jawas-kaart die op een PWCC-veiling verkocht werd voor $ 13.500.

1977 Topps Prinses Leia Organa

Prinses en generaal Leia Organa is een van de meest geliefde personages uit de serie; ze staat centraal in de strijd tegen het rijk. Als een van de drie hoofdpersonages, op haar eerste Topps-kaart met blauwe rand, draagt ze de beruchte 'space buns' en witte jurk uit de originele film. In het licht van het overlijden van Carrie Fisher zijn haar oorspronkelijke kaartwaarden gestaag toegenomen (hoewel nog niet helemaal op het niveau van Luke Skywalker). Meest recent werd een Gem Mint 10-kaart op eBay verkocht voor $ 4.850,97.

1977 Topps ruimtepiraat Han Solo

Harrison Ford stal de show en tienerharten overal toen hij op het scherm verscheen in de Millenium Flacon. Han Solo, een sympathieke schurk, heeft een aantal serieuze die-hard fans die de nalatenschap van zijn personage levend houden (ondanks zijn controversiële dood in latere films). Als het gaat om de originele Topps-kaart met blauwe rand (een ongebruikelijke horizontale oriëntatie), haal je de meeste waarde uit de mint 9- en 10-kaarten, waarbij de kaarten daaronder voor ongeveer $ 50- $ 100 worden verkocht. Neem bijvoorbeeld dit juweeltje mint 10. Het werd in 2021 op eBay verkocht voor $ 6.335,67.

2017 Topps 40e verjaardag gesigneerde kaarten

2017 Topps 40e verjaardag gesigneerde kaarten
2017 Topps 40e verjaardag gesigneerde kaarten

In 2017 bracht Topps, ter herdenking van het 40-jarig jubileum van Star Wars, een nieuwe collectie ruilkaarten uit van hun iconische personages, elk voorzien van de handtekening van de persoon die het personage in de film speelde. De grootste trekpleister voor deze kaarten zijn hun handtekeningen, en degenen die het meest worden verkocht, zijn meestal van grote acteurs als Mark Hamill en Harrison Ford. Kaarten van minder bekende acteurs kunnen voor slechts $ 10 worden verkocht, maar de grotere namen kunnen in de lage duizenden worden verkocht. Neem deze Han Solo-kaart uit de collectie, ondertekend door Harrison Ford; onlangs verkocht voor $ 2.900 op eBay.

Waardevolle dingen om naar te zoeken in Star Wars-ruilkaarten

Mensen kopen en verkopen al tientallen jaren ruilkaarten, maar de afgelopen jaren zijn er geen nieuwe kaartseries geweest die het publiek echt kunnen verbazen, zoals zovelen uit de jaren zeventig tot en met negentig deden. Het is dus logisch dat je een beetje vaag bent over wat een kaart de moeite waard maakt; hier zijn een paar dingen waar je op moet letten bij Star Wars-ruilkaarten die het potentieel hebben om voor een hoog bedrag te verkopen.

  • De 330 originele Topps-kaarten uit 1977- Samen met de eerste film bracht Topps 330 verschillende kaarten uit voor de Star Wars-franchise. Star Wars-verzamelaars zijn dol op deze kaarten, en ze kunnen voor honderden of duizenden dollars worden verkocht, afhankelijk van hun kwaliteit.
  • Mint condition - In de wereld van ruilkaarten betekent conditie alles, en het is wat een paar nullen toevoegt aan het uiteindelijke prijskaartje. Als u ervoor zorgt dat u kaarten kiest met een mooie kleur, zonder vlekken en zonder scheuren/vouwen, heeft u een grotere kans op een hoger cijfer en een betere winst.
  • Autographs - Handtekeningen (zolang ze authentiek zijn) voegen altijd iets extra's toe aan een ruilkaart, en mensen zullen meer geld uitgeven aan een kaart met de/ handtekening van de maker dan op iets zonder deze handtekening.

Laat de kaarten je naar een andere wereld vervoeren

Star Wars-ruilkaarten zijn, net als zoveel andere Star Wars-verzamelobjecten, een leuke manier voor mensen om een tastbaar stukje te hebben van de films waar ze zo dol op waren. En zelfs als je nog nooit zo'n Star Wars-fan bent geweest – of er klaar voor bent om je fasers uit de kast te halen en het ‘Star Trek is better’-gevecht te strijden – zijn we er zeker van dat je plezier zult beleven aan het maken van snelle winst. op deze populaire verzamelobjecten. Zorg ervoor dat u niet te lang wacht. Niets is gegarandeerd in de verzamelwereld, en de hoge Star Wars-kaartwaarden zullen misschien niet altijd hoog blijven.

Kun je geen genoeg krijgen van Star Wars-verzamelobjecten? Bekijk de meest waardevolle Star Wars-actiefiguren en speelgoed.

Aanbevolen: