Plasgeur uit kleding halen (& Bewaar je kledingkast)

Inhoudsopgave:

Plasgeur uit kleding halen (& Bewaar je kledingkast)
Plasgeur uit kleding halen (& Bewaar je kledingkast)
Anonim

Ongevallen gebeuren, en dat is oké! Met dit gereedschap op zak kun je je kleding redden van urinegerelateerde ongelukken.

We kunnen commissie verdienen via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar we van houden. Bekijk hier ons beoordelingsproces.

Wasruimte met een wasmachine
Wasruimte met een wasmachine

Je ruikt ammoniak en het komt uit je wasruimte. Tenzij je wat schoonmaakmiddel hebt gemorst, betekent die duidelijke geur meestal dat je plas in je kleding hebt, en Fido heeft waarschijnlijk zijn doel getroffen. Hoewel urinegeuren gemakkelijker te behandelen zijn als ze vers zijn, kun je ze eruit halen. Het vergt alleen geduld en een beetje schoonmaakkennis om die vervelende plasgeur uit je kleding te krijgen.

Hoe je de geur van urine uit kleding kunt krijgen

Heeft u een chihuahua met de slechte gewoonte om uw schone kleding te markeren? Misschien heb je een peuter die midden in de zindelijkheidstraining zit. Ongeacht het waarom, het zit nu in je kleding. Je moet dus die scherpe ammoniakgeur snel weg krijgen. Het is maar goed dat je wat materiaal hebt om te helpen. Voor verschillende methoden zijn een of meer van deze materialen nodig, dus bekijk de instructies om te bepalen welke voor jou werkt, op basis van wat je hebt.

  • Zuurstofbleekmiddel
  • Wasmiddel
  • Witte azijn
  • Zuiveringszout
  • Enzymreiniger
  • Spuitfles
  • Soda
  • Borax

Baking Soda Soak

Zuiveringszout op het aanrecht
Zuiveringszout op het aanrecht

Als het om geuren gaat, is zuiveringszout jouw favoriet. Of je hem nu in een stinkende kamer zet of je koelkast fris houdt, zuiveringszout zuigt geuren op alsof het niemand iets aangaat. Dus pak je zuiveringszout als je wat urinestank hebt om te overwinnen.

  1. Vul een gootsteen of badkuip met koud water.
  2. Giet een kopje zuiveringszout gelijkmatig over het water.
  3. Roer om het te mengen.
  4. Voeg je stinkende kleding toe.
  5. Agiteer ze in de oplossing.
  6. Laat ze 30-60 minuten in het mengsel staan.
  7. Spoel het zuiveringszoutmengsel weg.
  8. Wassen zoals normaal.

Als je kleding klaar is met wassen, laat je ze hangen om te drogen. Weersta de drang om ze gewoon in de droger te gooien, want als er een plasgeur blijft hangen, zal de droger deze inbakken. Zodra ze helemaal droog zijn, controleer je de plek op eventuele aanhoudende geuren. Als het probleem zich blijft voordoen, probeer dan een paar andere methoden.

Bleekmiddelmethode

Je hebt een beetje puppyplas opgeruimd met een handdoek en vergeten. De geur doet je ogen tranen. Zuiveringszout is misschien niet genoeg voor dit zware werk. Je moet dus naar iets sterkers reiken. Zuurstofbleekmiddel, zoals OxiClean, wordt je beste vriend. Waarom? Omdat het kleurveilig is en hardnekkige geuren goed verdrijft.

  1. Spoel de urinevlek enkele minuten af met koud water om te proberen de vlek te verdunnen, of langer voor bijzonder scherpe geuren.
  2. Vul je badkuip met koud water.
  3. Voeg ½ kopje zuurstofbleekmiddel toe.
  4. Agiteren om te mixen.
  5. Voeg je kleding toe.
  6. Beweeg ze een paar minuten door het mengsel.
  7. Laat ze drie uur weken.
  8. Grondig spoelen.
  9. Wassen met zuurstofbleekmiddel en wasmiddel.
  10. Laat aan de lucht drogen.

Als je een chemische stof zoals bleekmiddel gebruikt, zorg er dan voor dat je bescherming op je handen draagt. Draag rubberen handschoenen of gebruik een houten lepel om te roeren en te mengen.

Witte azijnmethode

Reinigen met azijn
Reinigen met azijn

Geen fan van bleekwater? Ga voor een meer natuurlijke route door witte azijn te gebruiken om die krachtige plasgeur af te breken. Deze methode werkt goed voor vlekken die je kunt zien en waarvan je precies weet waar ze zitten.

  1. Meng 2 kopjes water, 2 kopjes gedistilleerde azijn en een kopje afwasmiddel in een spuitfles. (Gebruik wasmiddel van hoge kwaliteit, zoals Tide, om dit een krachtigere geurdoder te maken.)
  2. Schud om te mixen.
  3. Bevochtig het gebied goed met het mengsel.
  4. Strooi een beetje zuiveringszout op de vlek.
  5. Laat het 5-10 minuten zitten.
  6. Was de kleding alleen in koud water met een extra spoelbeurt, en voeg een kopje witte azijn toe aan de was als wasmiddel.
  7. Laat de kleding aan de lucht drogen.

Enzymreinigermethode

Je hebt geen tijd om het bad te vullen. Je hebt nu een oplossing nodig. In dit geval wilt u misschien een enzymreiniger bij de hand hebben, vooral als u een eigenzinnige hond of een peuter heeft die vatbaar is voor ongelukken. Hoewel je wasmiddelen met enzymen kunt kopen, voegt een spray-on-enzymreiniger voor kleding iets meer kracht toe.

  1. Controleer het etiket om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor je kleding.
  2. Spuit de vlek volgens de instructies.
  3. Wassen met een enzymwasmiddel, zoals Tide of OxiClean, voor extra geureliminerend vermogen.
  4. Herhaal indien nodig totdat de geur verdwenen is.
  5. Luchtdrogen en genieten.

Borax en wassoda voor hardnekkige vlekken

Je handdoeken ruiken ronduit ranzig. Je hebt alles geprobeerd, maar de stank komt er gewoon niet uit. Ze zijn nog niet bestemd voor de prullenbak; je kunt borax en wassoda eens proberen. Je kunt voor de goede orde zelfs een beetje witte azijn toevoegen.

  1. Vul je badkuip met koud water.
  2. Bestrooi met ¼ kopje borax, ¼ kopje wassoda en ½ kopje witte azijn.
  3. Voeg de handdoeken toe aan het brouwsel.
  4. Dompel ze grondig onder.
  5. Laat ze enkele uren in het mengsel staan.
  6. Grondig spoelen.
  7. Voeg ¼ kopje borax toe aan de was voordat je kleding toevoegt. Wassen zoals normaal.
  8. Laat aan de lucht drogen.

Urinegeur verwijderen zonder te wassen

Je kunt niet altijd elk kledingstuk wassen als er een ongeluk gebeurt. Soms is er gewoon geen tijd. Maar rondlopen en naar plas ruiken is geen optie. Gelukkig kun je met de juiste ingrediënten thuis een effectieve geureliminator maken.

  • 1 kopje waterstofperoxide
  • 3 eetlepels zuiveringszout
  • Verschillende druppels afwasmiddel (Dawn aanbevolen)

Waterstofperoxide en zuiveringszout zijn een krachtig duo als het om vlekken gaat. Beschouw ze als de Daniel-san en de heer Miyagi van de schoonmaakwereld. Ze creëren een krachtige vlek- en geurbestrijder.

  1. Meng de ingrediënten samen in een spuitfles.
  2. Goed schudden.
  3. Spuit over het stinkende gebied.
  4. Schrob het gebied met je vingers.
  5. Laat het ongeveer 20 minuten zitten.
  6. Spoelen en aan de lucht laten drogen.

Waterstofperoxide kan blekend werken, afhankelijk van je stof. Probeer het dus eerst op een testpleister telkens wanneer u het op een nieuw materiaal gebruikt. Maar zodra het gebied droog is, zou je goed moeten zijn om te gaan. Wassen is niet nodig.

Tips voor het verwijderen van urine uit kleding

Plassengeuren zijn eenvoudig te behandelen als je ze snel opmerkt. Maar meestal stuurt die unieke geur je naar de wasruimte, waar je de lucht opsnuift. Tegen die tijd is de geur in de stof opgedroogd, waardoor het moeilijker wordt om er vanaf te komen. Het is echter niet onmogelijk. Probeer deze tips eens de volgende keer dat je een plasramp tegenkomt.

  • Gebruik papieren handdoeken om zoveel mogelijk van een nieuw ongeluk uit te wissen.
  • Gebruik blacklight om de bron van de vlek te vinden en deze te behandelen.
  • Spoel het gebied af om de vlek zoveel mogelijk te verdunnen.
  • Veeg het gebied af met een ontsmettingsdoekje om ziektekiemen te verwijderen totdat je het weer aankunt.
  • Als je weg bent, doe je je kleding in een hersluitbare verpakking om ze vochtig te houden tot je thuiskomt.
  • Laat de kleding na het wassen aan de lucht drogen om te voorkomen dat de kleding blijft hangen in een geur die je hebt gemist. Bovendien is de zon een natuurlijke deodorant.
  • Gebruik natuurlijke geurverdrijvende sprays gemaakt van essentiële oliën om geurtjes uit kleding te helpen verwijderen.
  • Houd een enzymreiniger bij de hand.

Veelgestelde vragen over urinegeur in kleding

Vraag je je af waarom plassen zo stinkt? Misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar het uitwassen ervan. Vind antwoorden op een paar veelgestelde vragen als het gaat om het verwijderen van plasgeuren uit uw wasgoed.

Op welke temperatuur moet ik met urine besmeurde kleding wassen?

Was kleding met een plasgeur altijd in koud water. Heet water is een groot nee, nee. Het maakt de geur scherper en moeilijker volledig te elimineren.

Waarom ruiken mijn kleren naar urine na het wassen?

Er zijn verschillende redenen waarom je kleding na het wassen naar plas kan ruiken. Het kan zijn dat je de vlek niet volledig hebt verwijderd, dat de vlek diep in de vezels zit, of dat je de verkeerde watertemperatuur hebt gebruikt. Hoe het ook zij, je zult je zwarte licht willen uitschakelen en proberen de bron van de vlek te vinden. Behandel het vervolgens direct met een enzymreiniger of het waterstofperoxidemengsel. Was het zo vaak als nodig totdat de geur volledig verdwenen is.

Waarom ruikt urine zo erg?

Pee heeft een heel duidelijke ammoniakgeur, veroorzaakt door het zuur in de lichaamsafvalstoffen. Dit maakt het ook schadelijk voor stoffen en moeilijk te verwijderen als het daar eenmaal is opgedroogd. Daarom is het zo belangrijk om de vlek vroegtijdig aan te pakken door te spoelen en zuiveringszout toe te voegen. Hoe sneller u handelt, hoe gemakkelijker het is om te verwijderen.

Welke was- en schoonmaakmiddelen zijn het beste tegen plasgeur?

Als je merkt dat je veel last hebt van urinegeuren, kun je proberen een wasmiddel of schoonmaakmiddel te pakken dat enzymen afbreekt. Kijk in uw wasmiddel- of dierenwinkel voor een aantal van deze schoonmaakmiddelen. Ze werken allemaal, dus zoek er een of twee die het beste bij je passen.

  • Tide Hygienic Clean - Met de geconcentreerde formule van Tide en de sterke geurbestrijdende kracht hoeft u alleen maar de aanwijzingen te volgen om fris ruikend wasgoed te krijgen. Dit is geweldig voor een algehele wasschoonmaak.
  • Persil - Met Persil kun je niet fout gaan. Het is zacht voor kleding, maar hard voor geuren. Was kleding gewoon zoals normaal om geurtjes te verwijderen. Het heeft ook een actieve geurboost die al je wasgoed opfrist.
  • Nature's Miracle 3-in-1 geurvernietiger - Dit spul is een wonder in een fles. Spray het op het urinegebied en was het zoals normaal. Geen urinegeur meer. Gebruik deze voor gerichte plasgeurtjes. Het is ook veelzijdig genoeg om te gebruiken op tapijt en meubels.
  • Biokleen - Veilig voor oppervlakken en stoffen. Biokleen gebruikt levende enzymen om de oorzaak van de plasgeur weg te nemen. Voeg gewoon de aanbevolen hoeveelheid toe aan de vlek en geniet van de magie van frisheid. Deze formule is geweldig voor een specifiek deel van je kleding.
  • Zero Odor - Voorkom en verwijder geurtjes met deze spray voor oppervlakken in uw huis, inclusief stoffen. Volg de instructies en de gepatenteerde formule verwijdert gemakkelijk de geurtjes. Er zit ook een tracer op zodat je kunt zien waar je het hebt gespoten.

De geur van urine uit wasgoed verwijderen

Hopelijk heb je succes gevonden bij het verwijderen van de plasgeur en heb je een andere methode om urinegeur uit je wasgoed te verwijderen. Onthoud: begin met de gemakkelijkste methode, zuiveringszout, en werk zo naar beneden. Je kunt ook proberen de was te strippen als je last hebt van plasgeuren.

Aanbevolen: