Liefdadigheidswensenlijsten op Amazon die u in slechts enkele seconden kunt steunen

Inhoudsopgave:

Liefdadigheidswensenlijsten op Amazon die u in slechts enkele seconden kunt steunen
Liefdadigheidswensenlijsten op Amazon die u in slechts enkele seconden kunt steunen
Anonim

Verander de wereld terwijl je winkelt vanaf je bank.

Vrouw die online aankopen doet
Vrouw die online aankopen doet

Een goed doel steunen dat je belangrijk vindt, kan eenvoudig en stressvrij zijn, zelfs als je niet veel vrije tijd of geld hebt. Veel van de non-profitorganisaties die een verschil maken in de wereld, hebben Amazon-wensenlijsten voor liefdadigheidsinstellingen die gemakkelijk toegankelijk zijn.

Je kiest gewoon een goed doel dat jouw waarden weerspiegelt, vindt hun verlanglijstje online en doet kleine of grote aankopen om aan hun behoeften te voldoen. Amazon zorgt ervoor dat het naar hen wordt verzonden. Het is een vijf minuten durende, volledig uitvoerbare goede daad die voor jou geen groot probleem is, maar die voor iemand anders mogelijk het spel verandert.

Een liefdadigheidsverlanglijst vinden op Amazon

Er zijn een aantal manieren om op deze zinvolle manier te winkelen op Amazon. Met AmazonSmile kun je een lijst vinden voor een specifieke organisatie die je al steunt, of je kunt door alle opties bladeren en er een kiezen die bij je past. Hier is hoe:

  1. Ga naar AmazonSmile.
  2. Als je al weet welk goed doel je wilt steunen, typ het dan gewoon in het zoekveld. Als dit niet het geval is, blader dan om een goede match te vinden.
  3. Om door verschillende goede doelen te bladeren, klikt u gewoon op een goed doel dat voor u belangrijk is. Keuzes omvatten zaken als kunst, dieren, het milieu, gezondheid, spirituele doelen en nog veel meer.
  4. Kies een specifiek goed doel binnen elk doel. Er zijn veel opties - duizenden eigenlijk - maar u kunt deze beperken op locatie of trefwoord. Zodra u op de organisatie klikt die u wilt steunen, kunt u hun wensenlijst zien. Het is allemaal vrij eenvoudig.

In de Amazon-app kun je de liefdadigheidswensenlijsten openen door op het hoofdmenu te klikken en Schenken en Liefdadigheid te selecteren. U kunt in de lijsten zoeken of bladeren, net als op internet.

Hoog gewaardeerde Amazon Charity Wish Lists om te overwegen

Aangezien doneren eigenlijk slechts een kwestie van een paar muisklikken is, kan het kiezen van een goed doel om te steunen misschien wel het moeilijkste deel zijn. Het punt is dat het feit dat een liefdadigheidsinstelling een lijst heeft, niet noodzakelijkerwijs betekent dat deze goed wordt beheerd en effectief is in haar missie. De hier genoemde worden hoog gewaardeerd door CharityWatch en hebben een goed aanbod aan items op hun Amazon-lijsten. Dat betekent dat, of u nu vijf of vijfhonderd dollar kunt missen, er een manier voor u is om een verschil te maken.

Online donatie
Online donatie

Dana Farber Cancer Institute - Ondersteuning bij kinderkanker

Als een van de hoogst gewaardeerde liefdadigheidsinstellingen voor kinderen is het Dana Farber Cancer Institute wereldberoemd vanwege zijn toewijding aan onderzoek en kankerzorg. Als jij of iemand in je leven kanker heeft gehad, kan dit een goede keuze zijn voor je winkeldonaties. De verlanglijst van het Dana Farber Cancer Institute bevat items ter ondersteuning van pediatrische kankerpatiënten, zoals tekenbenodigdheden, activiteitenboeken, klein speelgoed, hoeden en petten, en veel andere goodies.

RedRover - Dierenredding

Als je een dierenliefhebber bent, kun je het beste RedRover zijn, een non-profitorganisatie die zich inzet voor het redden van dieren in crisis. Ze bieden onder meer dierenopvang aan gezinnen die worstelen met huiselijk geweld, verzorgen een empathieprogramma voor kinderen in de klas en helpen onder meer dieren in gebieden met natuurrampen. Als je van dieren houdt, kun je de RedRover-verlanglijst bekijken, die GoPro-camera's en accessoires bevat.

Save the Children - Bescherming en opvoeding van kinderen

Je herinnert je waarschijnlijk de reclamespots van tv toen je nog een kind was. Save the Children beschermt al meer dan een eeuw kinderen over de hele wereld en richt zich op de gezondheid en het onderwijs van kinderen in kansarme gebieden. Er zijn eigenlijk een paar Save the Children-verlanglijstjes waar je uit kunt kiezen, inclusief boeken en speelgoed voor kinderen in nood.

Wereldvisie - Hulp voor mensen in nood

World Vision, een christelijke non-profitorganisatie die mensen helpt die alle geloofsovertuigingen nodig hebben, is een goede keuze als je belangrijke praktische benodigdheden wilt doneren waar ze op dit moment het meest nodig zijn. Je kunt kiezen uit verschillende World Vision-verlanglijstjes die zich richten op rampenbestrijding, voedsel, huishoudelijke artikelen, speelgoed en meer.

Nationale Nierstichting - Steun voor patiënten en donoren

Het kan een uitdaging zijn voor patiënten die worstelen met een nierziekte, en de National Kidney Foundation biedt directe ondersteuning aan patiënten en donoren. Ze voeren ook screenings uit om mensen te helpen bepalen of ze risico lopen. U kunt doneren aan een plaatselijke afdeling door te zoeken naar uw staat of stad. De verlanglijstjes van de National Kidney Foundation of Wisconsin omvatten items zoals kantoorbenodigdheden, behoeften aan screeningsevenementen en behoeften van patiënten zoals pillendoosjes of nuttige boeken.

Waterkeeper Alliance - Behoud van schoon water

Schoon water is essentieel voor het leven, en de Waterkeeper Alliance werkt aan het mobiliseren van inspanningen van de basis om het over de hele wereld te beschermen door burgeractie en monitoring. Als je een paar dollar over hebt, bevat de verlanglijst van de Waterkeeper Alliance snacks, persoonlijke drijfmiddelen, camera-uitrusting, waterfilters en een heleboel andere nuttige producten.

Breast Cancer Research Foundation - Patiëntenondersteuning en onderzoek

De Breast Cancer Research Foundation, die patiënten ondersteunt en onderzoek naar borstkanker helpt vergemakkelijken, heeft staatsgroepen met individuele Amazon-verlanglijstjes. U kunt in de bladertool naar uw staat zoeken om te zien wat ze het meest nodig hebben. De Breast Cancer Research Foundation uit Alabama heeft bijvoorbeeld alles nodig, van kantoor- en schoonmaakbenodigdheden tot klaptafels en tablets.

Fisher House - Comfort voor militaire gezinnen

Militaire families worden met veel uitdagingen geconfronteerd, waaronder basisoverdrachten, inzet en de dagelijkse stress die gepaard gaat met de offers die ze brengen. Fisher House komt tussenbeide om gezinnen comfortwoningen te bieden waar ze bij elkaar kunnen blijven als een militair of veteraan in het ziekenhuis wordt opgenomen. Er zijn veel lokale afdelingen die basiszaken nodig hebben. Het verlanglijstje van Michigan Fisher House bevat bijvoorbeeld voedsel, schoonmaakmiddelen en andere kleine spullen.

Boys & Girls Club of America - Ondersteuning voor risicovolle kinderen

Boys & Girls Club of America heeft lokale afdelingen om kinderen op allerlei manieren te ondersteunen. Ze bieden emotionele hulp, mentoring en praktische hulp aan kinderen en tieners die dat nodig hebben. Hoofdstukken hebben individuele lijsten, maar de verlanglijst van de Variety Heights Boys & Girls Club in Los Angeles bevat games, speelgoed, kunstbenodigdheden, elektronica en nog veel meer geweldige items die je kunt doneren.

National Audubon Society - Bescherming voor vogels en het milieu

Als je een vogelliefhebber bent, is de National Audubon Society misschien de perfecte keuze. Het is gewijd aan de bescherming van vogels en hun leefgebied, waaronder kusten, waterwegen, land en het klimaat in het algemeen. U kunt lokale afdelingen vinden en in uw eigen omgeving doneren. De verlanglijst van de Seattle Audubon Society bevat zaken als tuingereedschap en benodigdheden voor het organiseren van fondsenwervers.

Verlanglijstjes voor goede doelen die u belangrijk vindt

Als je door de verlanglijstjes bladert, zul je zien dat Amazon ze in negen hoofdcategorieën heeft ingedeeld. Dit is handig, maar het kan nog steeds een beetje overweldigend zijn om ze te doorzoeken en de juiste voor jou te vinden. Hier zijn een paar geweldige opties.

Jonge vrouw in dierenasiel
Jonge vrouw in dierenasiel

Als je van dieren houdt

Of je nu een kauwspeeltje naar puppy's in nood wilt sturen of de leefomgeving van olifanten in het wild wilt helpen behouden, er is een goed doel dat dit mogelijk kan maken:

  • ASPCA - Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van de ASPCA, de American Society for the Prevention of Cruelty to Animals. Ze hebben verschillende lijsten, zodat u uw donatie kunt sturen waar u maar wilt. Als je bijvoorbeeld iets van het verlanglijstje voor de kittenopvang koopt, weet je dat het de kittens zal helpen - en dat geeft een warm en donzig gevoel.
  • Wildlife SOS - Wie houdt er niet van olifanten (en al het andere fantastische wild in India)? Wildlife SOS beschermt het leefgebied van deze dieren. De items op de Wildlife SOS-verlanglijst bevatten dingen die het team nodig heeft om voor de dieren en hun omgeving te zorgen.
  • Furkids - Dierenasielen waar niet wordt gedood, kosten veel middelen, en Furkids is een groot asiel in Georgië. Je kunt items op hun lijst ophalen die dieren rechtstreeks helpen, zoals voedsel, speelgoed, verzorgingsartikelen en meer.

Als je internationaal wilt helpen

Teruggeven kan betekenen dat je minder bevoorrechte mensen over de hele wereld helpt, en er zijn veel lijsten om uit te kiezen. De beste opties zijn specifiek en komen overeen met uw waarden:

  • Heifer International - Ken je dat oude gezegde over het leren van een man vissen in plaats van hem alleen maar een vis te geven? Heifer International helpt door dieren en training te geven aan kleine boeren over de hele wereld, waardoor ze hun families beter kunnen ondersteunen. Ze hebben binnenlandse en internationale verlanglijstjes om uit te kiezen.
  • Food for the Poor - Zoals de naam al zegt, heeft Food for the Poor tot doel voedsel te geven aan mensen die het nodig hebben - voornamelijk in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Ze helpen ook bij noodsituaties en natuurrampen. Je kunt echt voedsel, tenten en schuilplaatsen en nog veel meer spullen doneren.
  • Dagen voor meisjes - Persoonlijke hygiëne en basisbewustzijn over menstruatie kunnen een groot verschil maken in het versterken van meisjes over de hele wereld, en deze liefdadigheidsinstelling werkt om onderwijs en benodigdheden te bieden aan mensen die zich identificeren als vrouw. Doneer alles, van producten voor persoonlijke verzorging tot inpakbenodigdheden om ze te sturen waar ze nodig zijn.

Als u een betere gezondheid ondersteunt

Iedereen die een gezondheidsuitdaging heeft doorgemaakt of van iemand heeft gehouden die dat heeft gedaan, weet dat dit een superstressvolle ervaring kan zijn. Steun patiënten en hun families met deze goede doelen:

  • American Cancer Society - Met verlanglijstjes voor specifieke regio's van het land heeft de American Cancer Society items nodig voor hun Hope Lodges. Dit zijn woningen voor mensen die een behandeling ondergaan.
  • Levenslang - AIDS heeft een enorme impact op de levens van mensen die ermee leven of risico lopen op HIV, en u kunt directe hulp bieden door de Levenslang verlanglijst af te kopen. Het bevat essentiële zaken zoals voedsel en hygiënebenodigdheden.
  • Haymarket Center - Help mensen die worstelen met middelenmisbruik door items van het Haymarket Center-verlanglijstje te doneren. Het centrum levert diensten op het gebied van gedragsgezondheidszorg om mensen te helpen die met deze uitdaging te maken hebben.

Als je kinderen wilt helpen

Sommige kinderen worden met voorrechten geboren en andere niet zozeer. Je kunt helpen het leven een beetje eerlijker te maken door spullen te doneren die kinderen nodig hebben voor comfort, gezondheid en onderwijs:

  • Together We Rise - Er komt heel wat geluk kijken bij het geboren worden in een solide en liefdevol gezin, en niet iedereen krijgt dat voorrecht. Together We Rise werkt met kinderen in het pleegzorgsysteem om het leven een beetje gemakkelijker te maken. Je kunt doneren via verlanglijstjes voor hygiëne, schoolbenodigdheden, vakanties en meer.
  • Project Linus - Weet je nog hoe belangrijk je dekentje of speciale knuffel voor je was als kind? Project Linus verbindt vrijwilligers die dekens maken voor kinderen die troost nodig hebben. Je kunt allerlei soorten benodigdheden voor het maken van deken doneren.
  • Lezen is fundamenteel - Geef boeken aan kinderen die ze nodig hebben door te doneren via het verlanglijstje van Lezen is fundamenteel. Er zijn talloze titels om uit te kiezen, en ze gaan allemaal naar kinderen die anders misschien geen toegang zouden hebben tot hun eigen boeken.

Als je wetenschap en kunst wilt steunen

Geef wetenschappelijk onderzoek en outreach een boost of help kunst voor iedereen beschikbaar te maken door items te doneren aan een goed doel dat deze doelen ondersteunt:

  • Lowell Observatory - Het Lowell Observatory is niet alleen een nationaal historisch monument, maar organiseert ook outreachprogramma's voor kinderen en Indiaanse astronomie. Je kunt ze steunen door hun verlanglijstjes te kopen, waarop bijvoorbeeld astronomieboeken en -benodigdheden staan.
  • New Orleans Musicians' Assistance Foundation - New Orleans heeft een rijke muzikale erfenis waar mensen in de hele VS en de hele wereld van genieten. Het punt is dat het leven van een muzikant niet altijd gemakkelijk is. Deze liefdadigheidsinstelling helpt muzikanten toegang te krijgen tot huisvesting, medische zorg, voedsel en andere benodigdheden, en ze hebben veel verlanglijstjes om uit te kiezen.
  • Kunst met een hart - Kunsteducatie kan het spel veranderen, vooral voor mensen die er normaal gesproken geen toegang toe hebben. Doneer kunstbenodigdheden van de Art With a Heart-verlanglijst om senioren, mensen in groepswoningen, mensen in opvangcentra en vele anderen te helpen hun creatieve potentieel te benutten.

Doe goed en voel je goed met je boodschappen

Doneren aan non-profitorganisaties kan veel vormen aannemen, maar weinigen zijn zo eenvoudig en stressvrij als rechtstreeks kopen via de Amazon-verlanglijst van het goede doel. Bovendien is er het extra voordeel dat u precies weet wat uw donatie zal doen, aangezien u iets specifieks voor een goed doel koopt. Er is niets beter dan winkelen dat je goed doet en je tegelijkertijd een goed gevoel geeft over je bijdrage.

Aanbevolen: