6 meest waardevolle Hummel-beeldjes waar je meer over wilt weten

Inhoudsopgave:

6 meest waardevolle Hummel-beeldjes waar je meer over wilt weten
6 meest waardevolle Hummel-beeldjes waar je meer over wilt weten
Anonim

Deze verzamelobjecten kunnen een hoop geld waard zijn, variërend van honderden tot duizenden, als je de juiste vindt.

Hummel beeldjes te koop
Hummel beeldjes te koop

Grootouders hebben een manier om cadeaus die je niet graag wilt ontvangen, met zo'n ernst te geven dat je op een dag wakker wordt met een heel tafelblad vol willekeurige keramische kinderen die je aanstaren. Hummel-beeldjes zijn een enorm populair midden- tot duur keramiek verzamelobject waar sommige mensen gewoon geen genoeg van kunnen krijgen; het zijn miniatuur engelachtige kinderen met roze wangen in traditioneel Duits gewaad. Hoewel het niet de duurste keramische beeldjes zijn, zijn de meest waardevolle Hummels voor duizenden dollars verkocht, en die van jou misschien ook.

Meest waardevolle Hummels om in je collectie te vinden

Meest waardevolle Hummel-beeldjes Geschatte waarde
Avontuur gebonden $1.000-$3.000
Perfect beeld $1.000-$2.000
Ring rond de Rosie $1.000-$3.000
Appelboomjongen en Appelboommeisje ~$10.000
Vrolijke Wanderer $1.000-$5.000
Voor vader $50-$1.000

Sinds de jaren dertig maakt Goebel-Hummel schattige beeldjes van kleine kinderen. In zachte aquarelachtige glazuren en uitgedost in Duitse volkskledij zijn duizenden Hummel-beeldjes verkocht. Dit maakt het vinden van een zeldzame, waardevolle Hummel een onwaarschijnlijke – maar niet onmogelijke – taak. Gelukkig behoort keramiek tot de meest gecatalogiseerde verzamelobjecten, dus ontdekken of je geluk hebt gehad met een speciaal stuk is net zo eenvoudig als het beeldje eens goed bekijken.

Kom maar duimen dat jouw Hummels overeenkomen met een van deze meest waardevolle Hummels ooit gemaakt.

Avontuur gebonden

Adventure Bound Hummel-beeldje
Adventure Bound Hummel-beeldje

Zeven kleine jongens gaan het grote onbekende tegemoet op avontuur in deze scène van Hummel genaamd 'Adventure Bound.' Het is een onschadelijk tafereel voor iets dat wordt beschouwd als het zeldzaamste Hummel-beeldje. Als aanvulling op veilingprijzen in het bereik van $ 1.000 - $ 3.000, zal dit cijfer het hoogste bedrag opleveren als het in onberispelijke staat verkeert en de originele doos heeft. Eén Adventure Bound uit 1957 met de doos stond bijvoorbeeld op Etsy voor $ 3.500.

Pro tip- Kijk onder je beeldje om te zien of daar een "Full Bee" Hummel-markering staat. Avontuurgrenzen met dat merkteken zijn nog moeilijker te vinden, dus het is de moeite waard om ze vast te houden.

Perfect beeld

De titel van het Picture Perfect-beeldje slaat de spijker op de kop en beschrijft wat de drie kleine kinderen en de hond die zich rond een oude camera verzamelen, aan het doen zijn. Nummer 2100 in de inventaris van Hummel. Dit figuurtje zal op een veiling in goede staat vaak voor ongeveer $1.000-$2.000 verkocht worden, maar afhankelijk van het publiek kan het voor minder dan dat verkocht worden. Nummer 796 van de 2500 werd onlangs bijvoorbeeld verkocht voor slechts $ 450. Wat maakt dit beeldje zo bijzonder? Er zijn er ooit slechts 2.500 gemaakt, wat het inderdaad een zeldzame en waardevolle vondst maakt.

Ring rond de Rosie

Maak je klaar om de hand te grijpen met je vrienden, want dit Hummel-beeldje zal allerlei jeugdherinneringen oproepen. Ring Around the Rosie is nummer 348 in de catalogus van Hummel en toont vier meisjes die het historische schoolpleinspel spelen. De originele beeldjes zijn net iets groter gemaakt dan gebruikelijk was voor het 25e jubileum van het bedrijf, en dit zijn de echt bijzondere figuren van ongeveer 19 cm hoog. Net als de vorige twee Hummels is Ring Around the Rosie op een veiling ongeveer $ 1.000 waard, en in de beste staat, dichter bij $ 3.000. Momenteel staat een van deze 7-inch beeldjes in de officiële winkel van Hummel voor $ 2.990..

Appelboomjongen en Appelboommeisje

Appelboom jongen en meisje Hummel beeldjes
Appelboom jongen en meisje Hummel beeldjes

Hoewel ze als afzonderlijke stukken zijn gemaakt - respectievelijk 141 en 142 - worden Apple Tree Girl en Apple Tree Boy vaak als sets verkocht. Op de ene staat een jongen met een lief gezicht, en op de andere een meisje. Ze zitten allemaal in de takken van een appelboom, schijnbaar zorgeloos. Hoewel de prijzen kunnen variëren, afhankelijk van welke editie je hebt en hoe goed ze zijn onderhouden, kunnen de grootste versies een ton waard zijn. Een gigantische complete set van 32 inch wordt momenteel bijvoorbeeld voor $ 10.000 op Etsy aangeboden.

Pro tip- Controleer de onderkant van uw boomklimmende jongen of meisje en zoek naar het merkteken "142/X". Dat is de markering voor deze zeldzame, extra grote Hummels.

Vrolijke Wanderer

Vrolijk Wanderer Hummel-beeldje
Vrolijk Wanderer Hummel-beeldje

De Merry Wanderer (7), een vroeg Hummel-ontwerp uit 1935, toont een kleine jongen met een paraplu en een koffer die het grote onbekende tegemoet marcheert met een resolute vastberadenheid die op een prachtige manier contrasteert met zijn babygezicht. Hoewel de Merry Wanderer in de loop der jaren verschillende keren opnieuw is gemaakt, zijn het de vroegste modellen van 80 cm hoog die het meeste waard zijn. Ze kunnen duizenden dollars waard zijn.

Voor vader

Voor pater Hummel beeldje
Voor pater Hummel beeldje

Tegenwoordig zul je niet veel kinderen tegenkomen met drankpullen en stapels rapen in hun armen, maar Hummel was nooit van plan hun beeldjes zo een weerspiegeling van het moderne leven te maken. Beeldje nr. 35, voor het eerst uitgebracht in de jaren veertig, toont een kleine jongen die eruitziet als een mengelmoes van Peter Pan en een kleine Duitse boer. Over het algemeen zijn For Fathers ongeveer $ 50- $ 100 waard, maar in zeldzame gevallen kun je een origineel stuk tegen de middenprijs van de honderd verkopen. Neem bijvoorbeeld dit TMK 2-ontwerp uit de jaren 40 met wortels in plaats van rapen. Het staat momenteel te koop voor $ 577 op Etsy.

Kies de Hummels uit het stel

Van specifieke stempels van de Hummel- en Goebel-maker tot de engelachtige, Germaanse volksstijl, er zijn een paar dingen waar je op moet letten.

  • Ken de bedrijfsnaam. Hummel-beeldjes kunnen een beetje verwarrend zijn omdat ze niet daadwerkelijk door 'Hummel' zijn gemaakt, maar door een bedrijf genaamd Goebel. Dus als je Goebel op de onderkant van je beeldje aantreft, wil dat nog niet zeggen dat het nep is.
  • Zoek naar de M. I. Hummel-inscriptie. Op de achterkant van het beeldje staat de M. I. Hummel-inscriptie is een belangrijk kenmerk van echte Hummels. Het is in gemakkelijk leesbare cursieve vorm geschreven, dus u zult geen problemen ondervinden om het te vinden.
  • Controleer het merkteken van de maker. In de ruim 100 jaar dat Hummel-beeldjes bestaan, heeft Goebel een heleboel verschillende merken van de maker gebruikt. Deze stempels of gedrukte symbolen op de bodem authenticeren het stuk als een echte Hummel. U hoeft deze symbolen niet uit het hoofd te leren, maar u moet wel in grote lijnen weten wat u zoekt.
  • Zoek een malnummer. Ook aan de onderkant van je beeldje zou je een malnummer moeten zien. Deze nummers komen overeen met de catalogus van het bedrijf, dus het malnummer moet overeenkomen met het teken dat in de catalogus staat.

Beste plaatsen om je Hummel-beeldjes te verkopen

Omdat nieuwe Hummel-beeldjes voor honderden (en in sommige gevallen duizenden) dollars worden verkocht, is het in het belang van je bankrekening om te zien of je ergens een zeldzame, gepensioneerde Hummel in huis hebt staan. Maar het is allemaal goed en wel om een waardevolle Hummel te hebben als je niemand kunt vinden om hem te kopen. Hoewel je ze aan fysieke antiekwinkels kunt verkopen, loop je het risico laag te scoren, omdat verkopen via een detailhandelaar betekent dat ze een deel van je winst nemen, zodat ze wat kunnen verdienen als ze het verkopen.

Voor een onafhankelijke verkoper zoals jij is het vinden van online marktplaatsen om je Hummels te vermelden het beste. Via deze digitale markten kunt u wachten tot de juiste koper uw Hummel uit handen neemt. Houd er echter rekening mee dat de vraag een drijvende kracht is voor verzamelobjecten, dus een echt waardevol stuk kan lange tijd onverkocht blijven als niemand bereid is het te kopen. Etsy, eBay en Facebook-marktplaats zijn allemaal geweldige opties. Voor Facebook is je beste keuze misschien een kleine maar specifieke Hummel koop/verkoop Facebook-groep waar je contact kunt maken met andere Hummel-liefhebbers.

Houd je Hummels in onberispelijke staat

De meest waardevolle Hummel-beeldjes zijn de beeldjes die in de beste staat zijn bewaard, en je kunt Hummels schoonmaken en opbergen met een beetje kennis van thuis. Hummels zijn gemaakt van porselein, dus ze zijn kwetsbaar en je wilt ze niet te veel aanraken. Maak ze schoon in een kleine kom met warm zeepsop en een doek aan de onderkant om het beeldje te beschermen.

Je Hummels schoonmaken is een eenvoudig proces. Verwijder eerst stof en vuil met een microvezeldoek en was vervolgens de extra vuillaag weg met een zachte doek en milde zeep. Breek geen schrobbende sponzen of tandenborstels uit, want die zijn veel te ruw om door het delicate porselein te kunnen worden gehanteerd. Als je klaar bent met wassen en spoelen, gebruik dan een schone microvezeldoek om ze af te drogen. Als er vuil in de spleten zit, gebruik dan een wattenstaafje om dit voorzichtig te verwijderen.

De waarde van de jeugd vervaagt nooit

Hoewel Hummel allerlei verschillende keramische beeldjes heeft gemaakt, blijven hun idyllische kinderen het populairst bij fans. De aantrekkingskracht van de jeugd vervaagt nooit, en de waarde ervan ook niet als je deze beeldjes als uitgangspunt neemt. Hoewel je voor de meeste vintage Hummel-beeldjes ongeveer $ 100- $ 500 kunt krijgen, kunnen er een paar zeldzame, speciale exemplaren voor de hoogste dollar worden verkocht. Neem dus de tijd om je erfdeel van Hummels te doorzoeken en kijk welke schatten je kunt ontdekken.

Aanbevolen: