Wat te doen met tulpen nadat ze bloeien om ze te helpen bloeien

Inhoudsopgave:

Wat te doen met tulpen nadat ze bloeien om ze te helpen bloeien
Wat te doen met tulpen nadat ze bloeien om ze te helpen bloeien
Anonim
snoei de kop van de tulpenbloem
snoei de kop van de tulpenbloem

De vraag wat te doen met tulpen nadat ze bloeien is er een die vaak verwarrend is voor nieuwe tuiniers, of voor degenen die nieuw zijn in het kweken van tulpen. Maar het is belangrijk om te weten wat je met de verwelkte bloemen en bladeren moet doen, vooral als je wilt dat je tulpen volgend jaar opnieuw bloeien.

Tulpenverzorging na de bloei

Nadat de tulpen bloeien, zijn er een paar dingen die je kunt doen om je tulpen gezond te houden en ze te helpen zoveel mogelijk energie op te slaan voor de bloei van volgend jaar. De verzorging van tulpen na de bloei bestaat voornamelijk uit het geven van de tijd en verzorging aan de plant die hij nodig heeft om zijn normale cyclus te voltooien.

  1. Nadat de bloem verwelkt is, snijdt u de stengel af en verwijdert u de bloem. Als je de bloemkop laat zitten, kan de plant zijn energie steken in het vormen van zaden, waardoor energie aan de bol wordt onttrokken. Als u tulpen kweekt voor een vaas of arrangement, wordt dit gedeelte uiteraard voor u verzorgd!
  2. Een tijdje blijft het blad groen, maar na een paar weken begint het verschrompeld en geel te worden. Het is belangrijk om het blad zo lang mogelijk aan te laten blijven, omdat de bladeren fotosynthetiseren en energie opslaan waardoor de bol het volgende jaar kan ontkiemen en bloeien.
  3. Je hoeft het gebied waar je je tulpen hebt geplant niet water te geven, tenzij je tuin te kampen heeft met langdurige droogte.
  4. Breng in de herfst bollenmest of beendermeel aan volgens de instructies op de verpakking. Dit levert extra voedingsstoffen op die in de herfst en de volgende lente beschikbaar zullen zijn voor de wortels van de plant.

Het belangrijkste onderdeel van de verzorging van tulpen nadat ze bloeien, is ervoor zorgen dat je de gebruikte bloemstengel verwijdert en de bladeren op natuurlijke wijze laat vervagen. Als je deze twee dingen doet, heb je volgend voorjaar een veel grotere kans op goede, sterke tulpenbollen.

Bloeien tulpen meer dan één keer?

tulpen in de tuin
tulpen in de tuin

Tulpen bloeien maar één keer per jaar. Afhankelijk van het type bloeien ze in het vroege, midden of late voorjaar. De bloei duurt één tot twee weken en vervaagt daarna. Pas het volgende voorjaar zal hij opnieuw bloeien. (Hoewel niet alle soorten betrouwbaar meerjarig zijn; sommige hebben een korte levensduur en kunnen het beste als eenjarige worden gekweekt.) Om een langer seizoen van tulpenbloei in uw tuin te garanderen, kunt u overwegen verschillende soorten tulpen te planten.

Tips voor het verbergen van vervagend tulpengebladerte

Het vergelende, vervagende blad van de tulpen is een essentieel onderdeel van de natuurlijke levenscyclus van de tulp, maar ze kunnen er in de tuin een beetje lelijk uitzien. Om de bladeren te verbergen en toch de tulpenbol alle mogelijke energie te laten krijgen, kunt u overwegen eenjarige planten of vaste planten in de buurt te planten die het vervagende blad verbergen. Eenjarigen kunnen gemakkelijk vanuit zaad worden gezaaid of in de tuin worden getransplanteerd, en de meeste vaste planten zullen pas halverwege tot laat in de lente echt beginnen te groeien, vaak nadat de tulpen al zijn uitgebloeid. Je tulpen zullen blij zijn en er zullen meer planten in je tuin groeien - nooit erg!

Aanbevolen: