Apple-feiten voor kinderen

Inhoudsopgave:

Apple-feiten voor kinderen
Apple-feiten voor kinderen
Anonim
Jongen die een rode appel eet
Jongen die een rode appel eet

Als je gezonde eetgewoonten wilt aanmoedigen, zijn deze leuke appelweetjes voor kinderen wellicht de oplossing! Of het nu gewoon voor de lol is of om te leren, het ontdekken van interessante appelfeiten voor kinderen zal je helpen een nieuwe waardering voor deze heerlijke vrucht te krijgen.

Leuke Apple-weetjes voor kinderen

Om ervoor te zorgen dat uw kind de minimumvereiste van vijf kopjes fruit per dag consumeert, kunt u hem deze leuke appelweetjes voor kinderen leren en ondervragen! Door meer te weten te komen over de geschiedenis en kennis achter de verbazingwekkende appel, zal hij niet alleen de waardering voor het fijne fruit vergroten, maar hem ook aanmoedigen om op zoek te gaan naar een assortiment variaties om te ontdekken welke appel en smaken hem het meest aanspreken tijdens de snacktijd.

Basisinformatie over Apple

De appel vindt zijn oorsprong ergens tussen de Zwarte en de Kaspische Zee en wordt tegenwoordig over de hele wereld verbouwd en is eigenlijk lid van de rozenfamilie. Alleen al in de Verenigde Staten wordt de appel in elke staat geteeld, waarbij Pennsylvania, Michigan en Washington koploper zijn op het gebied van lekkere en sappige variëteiten.

Hoewel de appel bijna altijd wordt geassocieerd met een dieprode glanzende vrucht, zijn er veel soorten die hun eigen unieke textuur, smaak en kleur hebben. Terwijl appelbomen het hele jaar door groeien en rijpen, wordt de appelfruit geoogst in de late zomer en vroege herfstmaanden van augustus tot en met oktober, waardoor deze speciale vrucht een favoriete aanvulling is op herfstma altijden, taarten en Halloween-lekkernijen.

Leuke Apple Trivia en geschiedenis

Hoewel er tal van legendes en overleveringen rond deze bijbelse vrucht bestaan, maken de volgende feiten de wereld van de appel nog fascinerender:

  • 6 Er worden wereldwijd meer dan 7.500 appelvariëteiten geteeld. Afhankelijk van de beschikbaarheid op de lokale markt zijn er veel verschillende smaken en texturen!
  • Terwijl appeltelers de voorkeur geven aan dwergvariëteiten vanwege het gemak van plukken, kunnen sommige appelbomen wel 12 meter hoog worden.
  • De meest populaire appelvariëteiten zijn Red Delicious, Granny Smith, Fuji, Gala en Golden Delicious.
  • Een schepel appels weegt maar liefst 42 pond.
  • Hoewel je appels in de koelkast kunt bewaren, zal een appel op kamertemperatuur bijna 10 keer sneller rijpen.
  • In de koloniale tijd werd de appel de "smelt in je mond" -vrucht genoemd.
  • In tegenstelling tot veel machinaal geoogste groenten en fruit, wordt elke geplukte appel nog steeds met de hand geoogst.
  • George Washington kweekte en snoeide zijn eigen appelbomen in zijn vrije tijd!
  • Een middelgrote appel bevat slechts 80 calorieën, waardoor deze hartgezonde draagbare ma altijd een winnaar is!
  • De grootste appel ooit geplukt woog maar liefst drie pond.

Voedingsfeiten

Appels zijn een heerlijke en gezonde traktatie waar zowel kinderen als volwassenen van genieten. Bekijk hun voedingsinformatie:

  • Appels bevatten tussen de 50 en 100 calorieën, afhankelijk van hun grootte.
  • Ze bestaan voor ongeveer 86 procent uit water.
  • Appels bevatten ongeveer 10 gram suiker.
  • Amerikanen eten ongeveer 44 pond appels per jaar per persoon.

Hoe appels groeien

Nadat een appelzaadje is geplant, kan het tot acht jaar duren voordat er fruit ontstaat. Appelbomen kunnen wel 100 jaar oud worden! Bekijk deze video van Life For Beginners over de levenscyclus van de appel:

Unieke Apple-feiten

Enkele verrassende appelfeiten zijn:

  • Als je een appel in water gooit, blijft hij drijven.
  • Het duurt ongeveer 10 jaar voordat een appel uitgroeit van een zaadje tot een volledig volwassen vrucht.
  • Gala-appels zijn het populairst in de Verenigde Staten.

Nog een interessant feit: appels drijven! Ontdek waarom in deze informatieve video:

Maak een appelfeest

Hoewel een appel op zichzelf een ma altijd kan maken, kun je kinderen aanmoedigen om meer appels te consumeren door speciale recepten te bereiden die op het fruit zijn afgestemd. Overweeg om een verse partij zelfgemaakte appelmoes klaar te maken, of neem een weekend vrij om verse appels te plukken en ze in een zoete karamelsaus te dopen. Zodra kinderen zich realiseren hoe lekker en zoet appelfruit is, zullen ze ongetwijfeld meer openstaan voor deze dagelijkse toevoeging aan hun bord.

Aanbevolen: