29 eenvoudige manieren om uw thuiskantoor te laten fungeren als logeerkamer

Inhoudsopgave:

29 eenvoudige manieren om uw thuiskantoor te laten fungeren als logeerkamer
29 eenvoudige manieren om uw thuiskantoor te laten fungeren als logeerkamer
Anonim

Creëer een nuttige multifunctionele ruimte waar uw gasten dol op zullen zijn.

Vrouwen die in een thuiskantoor werken
Vrouwen die in een thuiskantoor werken

Je werkt vanuit huis en hebt vaak gasten die overnachten, maar je hebt maar één logeerkamer die momenteel niet bezet is. Gelukkig is het een raadsel met een eenvoudige oplossing! Creëer een multifunctionele ruimte die doordeweeks dienst doet als werkplek en in het weekend als ontspannend toevluchtsoord voor uw gasten.

Je kunt een gecombineerd thuiskantoor en logeerkamer creëren die niet overweldigt en niet al te ingewikkeld is. Minimalisme en eenvoud zijn zelfs je beste vrienden bij het creëren van je thuiskantoor- en logeerkamercombinatie. Volg een paar eenvoudige stappen en gooi onderweg wat creatieve ideeën in om van die logeerkamer de gastvrije en efficiënte ruimte te maken die hij nodig heeft.

Maak uw logeerkamer en thuiskantoor functioneel

Functie is een belangrijk onderdeel van elke ruimte, vooral een thuiskantoor. Als je hier gaat werken of leren, zorg er dan voor dat elk element van de kamer iets positiefs voor de ruimte biedt.

Gebruik een vloerlamp

Stijl Zolder Modern Thuiskantoor
Stijl Zolder Modern Thuiskantoor

Misschien probeert u ruimte op het tafelblad te besparen in uw gecombineerde thuiskantoor en logeerkamer. Als dat het geval is, kies dan voor een vloerlamp die tegelijkertijd uw bureau en het nachtkastje kan verlichten, of die u gemakkelijk kunt verplaatsen als de functie van de kamer verandert.

Maak multifunctionele opslag

Slaapkamer met bureau en multifunctionele opbergruimte
Slaapkamer met bureau en multifunctionele opbergruimte

Je hebt een plek nodig voor bestanden, en je gasten hebben een plek nodig voor hun spullen. Nachtkastjes die ook dienst doen als archiefkast of dressoir met plaats voor een paar kantoorbenodigdheden, helpen het meubilair tot een minimum te beperken, zodat uw kamer niet vol voelt en toch de opbergruimte biedt die u nodig heeft.

Rekken toevoegen

Logeerkamer met planken
Logeerkamer met planken

Planken zijn een geweldige aanvulling op zowel gastenkamers als kantoren. Deze kunnen referentiemateriaal bevatten voor uw thuiskantoor en bieden uw gasten een aantal uitnodigende decoratieve elementen. Probeer het bij planken te houden die aan de muur zijn gemonteerd, zoals een verzameling zwevende planken. Wandplanken besparen ruimte in de kamer en zorgen ervoor dat de planken ook dienst kunnen doen als wanddecoratie.

Neem een lichtgewicht bureau mee

Computer En Meubilair Thuiskantoor
Computer En Meubilair Thuiskantoor

De kans is groot dat je geen groot of zwaar bureau nodig hebt voor je thuiskantoor. Door te kiezen voor een lichtgewicht en kleiner bureau, geef je jezelf de mogelijkheid om het bureau uit de kamer te verplaatsen, zodat je gasten meer ruimte hebben. Hierdoor kan het gastengedeelte van de kamer ook visueel centraal staan.

Gebruik verborgen opslag

Algemeen binnenaanzicht van een poefbank onder een glas-in-loodraam
Algemeen binnenaanzicht van een poefbank onder een glas-in-loodraam

Opslag kan een lastig element blijken te zijn in de combinatie van uw thuiskantoor en logeerkamer, vooral als de ruimte beperkt is. Zoek naar opbergmogelijkheden die een extra doel dienen. Een mooie en stevige opbergpoef kan textuur en warmte aan je kamer toevoegen en tegelijkertijd extra dekens voor je gasten opbergen. Opbergbanken kunnen ook voor extra zitplaatsen in de kamer zorgen zonder al te veel ruimte in beslag te nemen.

Aan de muur gemonteerde verlichting toevoegen

Bed met wandverlichting
Bed met wandverlichting

Wandmontageverlichting in de logeerkamer aan huis is perfect om tafel- en vloerruimte te besparen. Bovendien creëert dit soort verlichting een gastvrije sfeer voor uw gasten en een gezellige sfeer voor u tijdens de werkuren. Probeer een lamp die vlakbij het bed is gemonteerd, voor extra gemak voor uw gasten.

Combineer een bed en een comfortabele bank

Laptop en koffiekopje op de bank
Laptop en koffiekopje op de bank

Als je ruimte klein is, kan het een uitdaging zijn om een bed bij je bureau en andere meubels te passen. Probeer een comfortabele bank aan een van de muren toe te voegen. Banken kunnen ook dienst doen als plek waar u kunt ontspannen en waar uw gasten kunnen slapen.

Breng de juiste stoel binnen

Bureauopstelling in een logeerkamer
Bureauopstelling in een logeerkamer

Een verrijdbare bureaustoel is het meest logisch in veel thuiskantoren. Wanneer uw kantoor echter ook dienst doet als logeerkamer, wilt u misschien een meer traditioneel accent- of bijzetstoel kiezen. Dit voegt meer textuur en comfort toe aan de ruimte en zorgt ervoor dat het minder industrieel aanvoelt voor uw gasten.

Overweeg rugloze zitplaatsen

Slaapkamer met bureau en rugleuning zonder rugleuning
Slaapkamer met bureau en rugleuning zonder rugleuning

Als je merkt dat je een bureauzitplaats nodig hebt die gemakkelijk beweegt of eenvoudigweg uit de ruimte kan worden gerold, probeer dan een bureaukruk zonder rugleuning. Een rolkruk biedt voldoende zitplaatsen voor uw werkuren en biedt een verplaatsbare zitmogelijkheid voor gasten. Een kruk zal minder de aandacht trekken dan een traditionele verrijdbare bureaustoel en ervoor zorgen dat de andere elementen van de kamer de aandacht trekken.

Werk aan een kleine tafel

Laptopcomputer in een kleine tafel
Laptopcomputer in een kleine tafel

Als je vastbesloten bent om een tweepersoonsbed in je logeerkamer te hebben, maar een compromis moet sluiten op je bureau, kan een kleine ronde tafel perfect zijn. Dit geeft u zowel een werkruimte als een plek voor uw gasten om 's ochtends koffie of' s avonds thee te drinken. Een kleine ronde tafel met een stoel of twee kan je bureau vervangen, zodat je voldoende ruimte hebt voor een gezellig logeerbed.

Probeer meubels te laten verdwijnen

Slaapbank in kleine slaapkamer
Slaapbank in kleine slaapkamer

Om echt ruimte te besparen, zoek je naar manieren waarop je meubels kunt toevoegen die gemakkelijk kunnen worden weggestopt. Probeer een opklapbed dat in de muur kan worden opgevouwen, een bureau dat kan worden opgevouwen of ingekrompen tot een kleiner bijzettafeltje, of een onderschuifbed voor als je meerdere gasten verwelkomt.

Gebruik elke centimeter

Laptop bij kussens op de bank thuis
Laptop bij kussens op de bank thuis

Is uw thuiskantoor/logeerkamer aan de kleine kant? Geen ruimte voor een bureau of bed? Uw oplossing is een zachte en comfortabele bank die tevens dienst doet als kantoorzitplaats en als rustruimte voor gasten. Een kleine salontafel of bijzettafeltje in de buurt geeft u ruimte op het tafelblad voor al uw kantoorbenodigdheden.

Let op de kleur en textuur van de muur

De keuze van muurverf of details in elke kamer van je huis is belangrijk, maar je zou je vooral overweldigd kunnen voelen als je een kleur kiest voor een twee-in-één kamer. Een andere factor waarmee u rekening moet houden is de textuur; details zoals lambrisering kunnen uw kamer interessanter maken. Er zijn een paar veilige opties die net zo ontspannend zijn voor uw gasten als rustgevend voor u.

Integreer verticale panelen

Scandinavische stijl thuiskantoor interieur
Scandinavische stijl thuiskantoor interieur

Als je moeite hebt om je combokamer ruim aan te laten voelen, overweeg dan verticale panelen in een lichte, neutrale tint. Dit zal je muren verlengen en textuur toevoegen voor visuele interesse. Slechts één muur die hierin wordt geaccentueerd, kan de hele kamer veranderen. Probeer lambriseringaccenten op de muur achter je bed of voor je bureau te plaatsen om de aandacht naar het belangrijkste deel van de kamer te trekken.

Kies subtiele groentinten

Moderne stijl groene slaapkamer
Moderne stijl groene slaapkamer

Groen is een rustgevende en creatieve kleur die leven toevoegt aan de muren in je ruimte. Voor een logeerkamer aan huis kun je kiezen voor een subtiele grijstint groen. Hierdoor ontstaat een neutraal canvas voor uw kantoor, maar blijft een subtiele kleur aanwezig, zodat u en uw gasten de ruimte uitnodigend vinden.

Overweeg Moody Blues

Laptop met dagboeken en decoraties op bureau tegen blauwe muur in thuiskantoor
Laptop met dagboeken en decoraties op bureau tegen blauwe muur in thuiskantoor

Een diep en stemmig blauw werkt ook goed om rust te brengen in uw polyvalente ruimte. Een medium of diepblauw is zacht genoeg zodat het niet afleidt voor uw kantoor, maar het heeft genoeg rijkdom om uw gasten een knus gevoel te geven.

Vereenvoudig met grijs

Scandinavische stijl moderne grijze thuiskantoor interieur
Scandinavische stijl moderne grijze thuiskantoor interieur

Neutralen zijn je beste vriend als je niet zeker weet welke verfkleur je moet kiezen. Grijs is al jaren een trendklassieker en het is nog steeds een uitstekende keuze voor een logeerkamer of kantoor, omdat het zich goed leent voor alle andere kleuren die je gebruikt. Kies een lichte grijstint om je ruimte een open en helder gevoel te geven.

Zwarte accenten toevoegen

Achteraanzicht van een vrouw die thuis aan een bureau zit
Achteraanzicht van een vrouw die thuis aan een bureau zit

Witte of neutrale muren kunnen ervoor zorgen dat de logeerkamer op kantoor eenvoudig of steriel aanvoelt. Voor diepte en contrast kunt u uw muren zwart afwerken of zwarte afwerkingen gebruiken voor uw verlichting en andere decoratieve elementen. Zwarte accenten in de kamer brengen verfijning en elegantie in de ruimte.

Haal het maximale uit uw Windows

De aandacht vestigen op en het aankleden van de ramen in uw kantoorlogeerkamer heeft een grote invloed op uw ruimte. Maak zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk licht en gebruik raambekleding die functionaliteit en schoonheid aan uw kamer toevoegt.

Omarm natuurlijk licht

Kamer met groot bureau en raam
Kamer met groot bureau en raam

Natuurlijk licht uit uw ramen biedt een energieke plek voor uw kantoor en een uitnodigend toevluchtsoord voor iedereen die in uw kamer verblijft. Omarm en markeer vensters zoveel als je kunt. Plaats uw bureau of een ontspannende fauteuil bij het raam en zorg voor een raamdecoratie die al het licht binnenlaat in uw kamer.

Voeg functionele raambekleding toe

Modern thuiskantoor
Modern thuiskantoor

Jaloezieën en zonneschermen zijn een functionele en mooie optie voor de kantoorramen van uw gastenkamer. Hiermee kunt u het licht zachtjes in de kamer filteren, het licht volledig blokkeren of de behandeling optillen voor volledige blootstelling aan licht. Met lichtfilteropties voor een thuiskantoor en een logeerkamer kunt u zoveel natuurlijk licht benutten als u wilt, afhankelijk van hoe u de kamer op een bepaald moment gebruikt.

Hang transparante gordijnen op

Thuiskantoor met bureau met computer, kamerplanten en transparante gordijnen
Thuiskantoor met bureau met computer, kamerplanten en transparante gordijnen

Jaloezieën en zonneschermen kunnen een grotere investering zijn, dus kies voor gordijnen als je met een beperkt budget werkt. Transparante gordijnen helpen je om het licht op een zachte manier in de kamer te filteren en voegen een lichte textuur toe aan je ruimte.

Probeer linnen gordijnen

Strokussen op de vloer en linnen gordijnen voor het raam
Strokussen op de vloer en linnen gordijnen voor het raam

Een linnen gordijn zorgt voor meer lichtfiltratie en een extra niveau van elegantie en warmte in uw kamer. Uw gasten zullen zich meteen thuis voelen terwijl ze de mogelijkheid hebben om wat licht buiten te sluiten en te ontspannen.

Een stoel bij het raam toevoegen

Zitplaats bij het raam in een thuiskantoor
Zitplaats bij het raam in een thuiskantoor

Een stoel bij het raam is een uitstekende ruimtebesparing in de logeerkamer van uw thuiskantoor. Raamzitplaatsen kunnen dienen als extra zit- of opbergruimte voor uw gasten. Het kan ook een comfortabele werkruimte voor je zijn, en het voegt meer textuur en visueel belang toe aan de kamer.

Til je kamer naar een hoger niveau met decordetails

De schoonheid zit echt in de details. Kleine decorelementen tillen elke kamer naar een hoger niveau, en het is een geweldige manier om visuele interesse en functionaliteit toe te voegen zonder het budget te verhogen.

Breng het buitenleven naar binnen met planten

Thuiskantoor met planten
Thuiskantoor met planten

Kamerplanten brengen leven in je kamer en zorgen voor gezondheidsvoordelen voor de lucht. Onderhoudsarme planten zijn ideaal voor een thuiskantoor en voegen een op de natuur geïnspireerde textuur toe aan een logeerkamer, zodat uw gasten dat extra niveau van comfort en ontspanning ervaren.

Extra functie toevoegen met laden

Modern thuiskantoor interieur
Modern thuiskantoor interieur

Kleine en grote dienbladen van hout, rieten, keramiek en metaal voegen textuur en functionaliteit toe aan het kantoor in uw logeerkamer. Kleine bakjes zijn ideaal voor uw gasten om tijdens hun verblijf sleutels, portemonnees en telefoons in te laten vallen. Grotere bakken fungeren als verzamelplaats voor papierwerk, documenten en bestanden in uw thuiskantoorruimte.

Gebruik kunst die kalmeert

Een mooi gedecoreerd en stijlvol rek
Een mooi gedecoreerd en stijlvol rek

Kunststukken in je interieur zijn misschien iets waar je al over hebt nagedacht. Houd er rekening mee dat zowel jij als je gasten zich ontspannen en kalm willen voelen in deze ruimte, dus probeer abstracte kunst met neutrale kleuren en zachte details of kies voor kunst die de natuur laat zien.

Voeg textuur toe

Slaapkamer in klassieke stijl met een bureau
Slaapkamer in klassieke stijl met een bureau

Een van de gemakkelijkste manieren om een gezellige sfeer aan elke kamer toe te voegen, is door textuur toe te voegen. Uw kantoorruimte kan veel gladde en harde oppervlakken bevatten: het houten bureau, de metalen kast, de plastic onderdelen van uw bureaustoel. Probeer deze oppervlakken te compenseren met zachtere elementen die het gastenkamergedeelte van uw ruimte naar een hoger niveau tillen. Voeg kussens met verschillende texturen toe aan je bed. Gooi een grofgebreide deken op je bureaustoel of voeg een poef met natuurlijke vezels toe voor voldoende variatie.

Aard de kamer

Modern kantoor thuis met tapijt
Modern kantoor thuis met tapijt

Het ontwerpen van ruimtes in een multifunctionele ruimte begint bij de vloeren. Voeg een vloerkleed toe aan het kantoor in uw logeerkamer om de ruimte te aarden, meer textuur toe te voegen en het werkgedeelte van de ontspanningsruimte te scheiden.

Focus op het bed

Moderne gastenkamer met tweepersoonsbed
Moderne gastenkamer met tweepersoonsbed

Het bed staat meestal centraal in een logeerkamer, dus zorg ervoor dat je de details niet over het hoofd ziet. Zorg ervoor dat je voldoende lagen hebt in verschillende kleuren en texturen. Bied kussens in verschillende maten aan en gebruik lakens die luxueus aanvoelen. Zet een dienblad met benodigdheden voor de gasten op het bed voor een warm welkom.

Een spiegel toevoegen

Slaapkamer met natuurlijk licht en spiegel
Slaapkamer met natuurlijk licht en spiegel

Een passpiegel die zorgvuldig in de kamer is geplaatst, is een nuttig element voor uw gasten. Een spiegel zorgt er ook voor dat je kamer ruimer aanvoelt als je geen vierkante meters of ramen in de ruimte hebt.

Handige ideeën voor een thuiskantoor voor de logeerkamer

Het gebruik van één kamer voor meerdere doeleinden is een normaal onderdeel van elk huis, en het hoeft niet overweldigend of moeilijk te zijn. Krijg een stevige grip op uw visie voor de ruimte, let op de belangrijkste doeleinden van uw kantoor en implementeer vervolgens een van deze tips die uw visie voor de ruimte dienen. Met een paar kleine details kunt u van uw multifunctionele ruimte een gezellig en rustig thuiskantoor maken dat ook dienst doet als toevluchtsoord voor de gasten die overnachten in uw huis.

Aanbevolen: