Medisch vrijgaveformulier voor minderjarigen

Inhoudsopgave:

Medisch vrijgaveformulier voor minderjarigen
Medisch vrijgaveformulier voor minderjarigen
Anonim
Verpleegster en meisje kijken naar medisch dossier terwijl een vrouw lacht
Verpleegster en meisje kijken naar medisch dossier terwijl een vrouw lacht

Het doel van een formulier voor medische vrijwaring is het verlenen van wettelijke toestemming aan een persoon of organisatie die belast is met de tijdelijke zorg voor uw kind of kinderen, om de noodzakelijke medische behandeling goed te keuren; bijvoorbeeld als uw kind op kamp is of op school is. Zonder een ondertekend medisch vrijgaveformulier kunnen zorgverleners zonder uw toestemming geen medische zorg verlenen, tenzij de situatie als een medische noodtoestand wordt beschouwd.

Wanneer deze formulieren nodig zijn

Aangezien er veel omstandigheden zijn waarin kinderen de mogelijkheid hebben om te worden blootgesteld aan verwondingen of ziekten wanneer hun ouders er niet zijn, zijn medische vrijgaveformulieren nodig om hun veiligheid te garanderen. In veel gevallen zijn ouders verplicht dit soort formulieren te ondertekenen voordat kinderen aan bepaalde activiteiten mogen deelnemen.

Medische vrijwaringsformulieren zijn bijvoorbeeld meestal vereist voordat jongeren zich kunnen aansluiten bij school- of gemeenschapssportteams. Ze worden ook vaak verplicht gesteld vóór excursies, scoutingexcursies, activiteiten van jeugdgroepen en meer. Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat er geen vertraging zal optreden voordat medische behandeling kan worden gezocht.

Behandeling goedkeuren

Bovendien heeft elke zorgverlener een vrijwaringsformulier nodig voordat een behandeling aan een minderjarige wordt gegeven. Elke keer dat een kind naar de dokter, de eerste hulp wordt gebracht of in het ziekenhuis wordt opgenomen, moet de ouder, wettelijke voogd of andere verantwoordelijke partij een vrijgave ondertekenen waarin de behandeling wordt goedgekeurd en wordt de verantwoordelijkheid op zich genomen voor de betaling voor verleende diensten.

Het bijgevoegde formulier gebruiken

U kunt het formulier bij dit artikel downloaden of online invullen. Als je hulp nodig hebt bij het downloaden van het afdrukbare formulier, bekijk dan deze handige tips.

Individuen moeten het formulier ondertekenen nadat ze het hebben afgedrukt, zelfs als ze de velden elektronisch invullen.

Een medisch vrijgaveformulier voorbereiden

Hoewel het bijgevoegde formulier of de hierboven genoemde formulieren nuttige hulpmiddelen kunnen zijn voor het opstellen van een medisch vrijgaveformulier dat uw organisatie of bedrijf kan gebruiken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het uiteindelijke document dat u bedenkt juridisch verantwoord is. Voordat u een nieuw formulier gebruikt, moet u het door een advocaat laten controleren om er zeker van te zijn dat het formulier alle benodigde informatie bevat en dat het zowel uw belangen als die van de kinderen die aan uw zorg zijn toevertrouwd, beschermt.

Aanbevolen: