10 superwaardevolle voetbalkaarten voor verzamelaars

Inhoudsopgave:

10 superwaardevolle voetbalkaarten voor verzamelaars
10 superwaardevolle voetbalkaarten voor verzamelaars
Anonim

Deze voetbalruilkaarten zijn een fortuin waard. Heeft u er een in uw verzameling?

Tom Brady New England Patriots voetbalkaarten
Tom Brady New England Patriots voetbalkaarten

Sportruilkaarten van giganten als Babe Ruth en Joe Jackson zijn voor miljoenen dollars verkocht, en de waarden van voetbalkaarten stijgen gestaag naar het niveau van honkbal. Met decennia aan kleurrijke kaarten van legendarische spelers uit de Verenigde Staten zijn er veel te veel kansen om goud te slaan op een willekeurige kaart die je in een vintage winkel of in de collectie van een familielid hebt gevonden om het doorzoeken van de oude stapels uit te stellen.

Voetbalkaartwaarden die een touchdown opleveren

10 waardevolle voetbalkaarten Recente verkoopprijs
2017 Patrick Mahomes Rookie-kaart $ 4,3 miljoen
2000 Tom Brady gesigneerde rookiekaart $ 2,4 miljoen
1971 Terry Bradshaw Rookie-kaart $430, 500
1958 Jim Brown Rookie-kaart $358, 500
1957 Bart Starr Rookie-kaart $288.000
1965 Joe Namath Rookie-kaart $264.000
2005 Aaron Rodgers schildpatchkaart $229, 200
1935 Bronko Nagurski Rookie-kaart $ 174.000
1976 W alter Payton Rookie-kaart $124, 230
1981 Joe Montana Rookie-kaart $87.000

Tussen honkbal en voetbal heeft Amerika alles in huis als het om originele sporten gaat. Terwijl honkbal decennialang het favoriete tijdverdrijf van Amerika was, zorgden de zware spelers in de jaren zestig en zeventig ervoor dat voetbal naar de eerste plaats in de harten en huizen van Amerika steeg. De Super Bowl is tenslotte elk jaar een van de meest bekeken sportevenementen in Amerika.

Zelfs als je geen voetbalfan bent, voel je je waarschijnlijk persoonlijk verbonden met het team vanuit je thuisstaat en heb je misschien zelfs een trui of hoodie om ze met trots te vertegenwoordigen. Nou, gelicentieerde kleding is niet het enige wat voetbalfans verzamelen; voetbalkaarten behoren al jaren tot de meest populaire sportruilkaarten, met waarden die je versteld zullen doen staan.

1935 Bronko Nagurksi Rookie-kaart

Bronko Nagurksi Rookie-kaart uit 1935
Bronko Nagurksi Rookie-kaart uit 1935

Het zal je misschien verbazen, maar American football bestaat al meer dan honderd jaar en de NFL werd opgericht in 1920. Dit betekent dat er veel kaarten te verzamelen zijn, maar slechts een paar hiervan kaarten uit de beginperiode zijn meer waard dan hun 'oude' factor. Beroemde linebacker en vleugelverdediger voor de Bears Bronko Nagurski is een voetballegende. Het is natuurlijk alleen maar logisch dat zijn zeldzame rookie-kaart op een veiling meer dan honderdduizend zou opleveren.

Zijn beste beginnerskaarten zijn in hoogwaardige staat en krijgen een 8-10 op de beoordelingsschaal van een professioneel beoordelingsbedrijf als PSA. Een van zijn rookie-kaarten werd in 2019 bijvoorbeeld verkocht voor $ 174.000 omdat deze moeilijk te vinden is en een indrukwekkende 8,5 op de conditieschaal.

1957 Bart Starr Rookie-kaart

Bart Starr Rookie-kaart uit 1957
Bart Starr Rookie-kaart uit 1957

Als je ouders had die in de jaren zestig zijn opgegroeid, dan is de kans groot dat ze op zijn minst marginale fans waren van het enorm populaire en succesvolle team, de Green Bay Packers. Bart Starr deed zijn naam eer aan en leidde het team twee seizoenen op rij naar de Super Bowl. Zijn rookiekaart zelf is zeldzaam, maar niet onmogelijk te vinden. Hoewel kaarten in bijna perfecte staat erg moeilijk te vinden zijn, worden de kaarten die er wel zijn, voor honderdduizenden dollars verkocht. De meest recente grote verkoop was een rookie-kaart met een bijna perfect cijfer (9), die in 2017 voor $ 288.000 werd verkocht.

1958 Jim Brown Rookie-kaart

Jim Brown Rookie-kaart uit 1958
Jim Brown Rookie-kaart uit 1958

Afgezien van het delen van een naam, was het een kismet voor Jim Brown om in de jaren vijftig als vleugelverdediger en hardloper naar de Cleveland Browns te gaan. Tot nu toe hebben slechts vijf van zijn rookiekaarten ooit een professioneel cijfer van wel een 9 gekregen, waardoor ze super waardevol zijn. Eén hiervan werd in 2016 verkocht voor $ 358.500.

1965 Joe Namath Rookie-kaart

Joe Namath Rookie-kaart uit 1965
Joe Namath Rookie-kaart uit 1965

Joe Namath had het allemaal: talent, uiterlijk en bovendien een waardevolle rookie-kaart. 'Broadway Joe' begon zijn carrière als quarterback voor de New York Jets en werd beroemd. De rookiekaart die een vroeg moment in zijn langdurige ambtstermijn herdenkt, heeft een lage populatie, waardoor deze moeilijk te vinden is, en slechts vijf kaarten hebben een conditiecijfer van een 9 of hoger opgeleverd. Als je een van deze zeldzame, onberispelijke rookie-kaarten kunt vinden, kun je deze zeker voor een paar honderdduizend verkopen. Neem bijvoorbeeld deze die in 2018 werd verkocht voor $ 264.000.

1971 Terry Bradshaw Rookie-kaart

Terry Bradshaw Rookie-kaart uit 1971
Terry Bradshaw Rookie-kaart uit 1971

Blond en onstuimig, Terry Bradshaw leidde de Steelers als quarterback tot ver in de jaren zeventig. Zijn publieke persoonlijkheid stierf echter niet met zijn pensionering, en hij heeft naam gemaakt als sportverslaggever en reality-tv-persoonlijkheid. Lang daarvoor werd er slechts één soort rookie-kaart uitgebracht voor zijn rookie-jaar, en slechts 110 van deze rookie-kaarten hebben het cijfer Gem Mint 10 gekregen (het hoogste wat een kaart kan worden gegeven in termen van conditie). Over het algemeen worden deze kaarten in tienduizenden exemplaren verkocht, maar in 2021 vond een zeldzame verkoop plaats, waarbij een kaart met edelstenenmunt via Goldin Auctions voor $ 430.500 werd verkocht.

1976 W alter Payton Rookie-kaart

W alter Payton Rookie-kaart uit 1976
W alter Payton Rookie-kaart uit 1976

Topps is misschien wel de meest productieve fabrikant van sportkaarten, maar hun grote aantal kaarten betekent niet dat ze in de loop der jaren geen serieus waardevolle kaarten hebben uitgebracht. De rookie-kaart van W alter Payton uit zijn jaar 1976 bij de Chicago Bears wordt bijvoorbeeld vaak voor meer dan $ 100.000 verkocht als deze in de best mogelijke staat verkeert. Dat komt omdat een onberispelijke kaart voor geen enkele speler te vinden is, laat staan voor de beste running back die de sport ooit heeft gezien.

In 2022 werd bijvoorbeeld een rookie-kaart voor edelstenen verkocht voor $ 103.500 op eBay, en in het voorgaande jaar werd een andere edelstenenmunt verkocht voor $ 124.230 tijdens een Goldin Auctions-evenement.

1981 Joe Montana Rookie-kaart

Joe Montana Rookie-kaart uit 1981
Joe Montana Rookie-kaart uit 1981

Joe Montana begon zijn voetbalcarrière als quarterback voor de San Francisco 49ers en eindigde zijn carrière als een van de beste quarterbacks die het spel ooit heeft gespeeld. Iedereen met een serieuze passie voor voetbal zou zijn rookie-kaart uit 1981 willen hebben, en hoewel bijna-nieuwstaatkaarten gemakkelijk voor ongeveer $ 1.000 worden verkocht, zijn het de felbegeerde edelsteen mint 10's waar je op moet letten. Deze onberispelijke nieuwelingen zijn bijna $ 100.000 waard, omdat ze moeilijk te vinden zijn en van een geliefde speler zijn. Eén Gem Mint 10-kaart werd in 2022 bijvoorbeeld verkocht voor $ 87.000 tijdens een uitverkoop van Robert Edward Auctions.

2000 Tom Brady gesigneerde rookiekaart

2000 Tom Brady gesigneerde Rookie-kaart
2000 Tom Brady gesigneerde Rookie-kaart

Of je nu van hem houdt of hem graag haat, Tom Brady is tegenwoordig de grootste naam in het voetbal. Brady heeft een carrière die de hele jaren 2000 en 2010 omvatte en begon in 2000 bij de New England Patriots. Zijn rookiekaart voor het Playoff Contenders Championship Ticket uit 2000 is notoir de meest waardevolle kaart in de geschiedenis van voetbalkaarten. Andere solokaarten waarvan er maar één ooit is gemaakt, kunnen voor meer verkopen, maar de gesigneerde rookie-kaarten van Brady worden consequent voor miljoenen dollars verkocht.

De meest recente kaart met edelsteenmuntkwaliteit werd in 2022 op een openbare veiling voor maar liefst $ 2,4 miljoen verkocht. Waarom geeft iemand zoveel geld uit aan een kaart, vraag je je misschien af? Welnu, er zijn er ooit slechts 100 gemaakt, en met Brady's legendarische carrière in de geschiedenisboeken wordt verwacht dat deze kaarten de komende jaren alleen maar in waarde zullen stijgen.

2005 Aaron Rodgers schildpatchkaart

Af en toe maken fabrikanten van ruilkaarten zeldzame 1-op-1-kaarten, wat betekent dat er maar één kaart van die soort bestaat. Dit was het geval voor een rookie-kaart van Aaron Rodgers uit 2005. De kaart vertegenwoordigde niet alleen zijn debuut bij de Green Bay Packers, maar bevatte ook een patch van zijn trui en een handtekening van perfecte 10-kwaliteit, waardoor het een bijzondere vondst was. Helaas voor ons zullen we deze kaart waarschijnlijk niet snel vinden, aangezien deze tijdens een Goldin Auctions-uitverkoop werd verkocht voor $ 229.200.

2017 Patrick Mahomes Rookie-kaart

De duurste voetbalruilkaart die ooit is verkocht, kan ongebruikelijk zijn voor gewone voetbalfans. Het was niet van een grote naam als Tom Brady of Peyton Manning, maar eerder van de Kansas City Chiefs QB, Patrick Mahomes. Deze kaart uit 2017 komt uit de Panini National Treasures-set, een andere 1-op-1 rookie-kaart met een patch van zijn trui. Met een hoogwaardige handtekening en een 8. Deze kaart heeft een conditieklasse 5 en brak records toen deze in een privéverkoop voor $ 4,3 miljoen werd verkocht.

Wat maakt sommige voetbalkaarten zo waardevol?

Het verkopen van ruilkaarten is geen exacte wetenschap, en sommige mensen zijn meer bereid om veel geld uit te geven voor een spelerskaart die speciaal voor hen is, maar niet zo speciaal voor het spel als geheel. Dat gezegd hebbende, zijn er enkele dingen waar je op kunt letten en die kunnen helpen om nullen aan de uiteindelijke prijs toe te voegen.

  • Rookie-kaarten- Alle meest waardevolle voetbalkaarten zijn rookie-kaarten, en dat komt omdat er een speciale mythos omheen hangt. Het is de eerste kennismaking met de sport voordat iemand weet of hij of zij een legende zal worden, en mensen willen graag een stukje van die vroege actie.
  • Kaarten van bekende spelers - Populaire spelers hebben een groter publiek omdat ze in het nieuws zijn en meer ophef in het spel veroorzaken, dus er is natuurlijk een grotere vraag om een kaart uit hun carrière te hebben. Dus hoe meer mensen het willen, hoe hoger de uiteindelijke prijs in een biedoorlog kan zijn.
  • Kaarten in nieuwstaat - Nieuwstaat is deze term die mensen losjes rondgooien, maar het verwijst eigenlijk naar een cijfer op een beoordelingssysteem dat professionals gebruiken om te beschrijven hoe goed een kaart bewaard is. Edelsteenmunt 10's zijn de hoogste en meest waardevolle op die schaal, en ze worden voor het meeste geld verkocht.
  • Kaarten uit de carrière van Tom Brady - Momenteel is Tom Brady de meest waardevolle speler in de wereld van voetbalruilkaarten. Zijn rookie-kaarten en andere worden consequent voor tienduizenden dollars, zo niet miljoenen, verkocht. Kijk dus uit naar een jonge Brady.

Volg uw verzameling en maak online contact met anderen

Als je al een kleine verzameling kaarten hebt en je wilt deze bijhouden, blader dan door mogelijke kaarten om eraan toe te voegen, of kom in contact met andere mensen die graag kaarten verzamelen, en meld je dan aan voor een PSA Register instellen is een geweldig idee. Hoewel deze service alleen van toepassing is op PSA-kaarten, kunt u hiermee een online inventaris opbouwen, concurreren met de collecties van anderen en uw interesses delen met anderen zoals u.

Er is geen straf als je verzamelt wat je leuk vindt

Hoewel sommige mensen alleen maar meedoen aan het ruilkaartspel omdat ze geïnteresseerd zijn in het maken van de hoogst mogelijke winst, vinden veel meer mensen het leuk om dingen te hebben die verband houden met de dingen waar je van houdt. Je hoeft nooit één enkele kaart te verkopen om een succesvolle verzamelaar van sportkaarten te zijn, en het enige getal waar je je echt zorgen over hoeft te maken is hoe gelukkig je kaarten je maken op een schaal van één tot tien.

Aanbevolen: