Warmte-instellende textielverf

Inhoudsopgave:

Warmte-instellende textielverf
Warmte-instellende textielverf
Anonim
Warmtefixerende textielverf
Warmtefixerende textielverf

Warmtefixerende textielverf is nodig om ervoor te zorgen dat het ontwerp permanent is. Zodra dit is voltooid, kan het project worden gebruikt zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het loslaten van de verf.

Voordat je begint

Lees zorgvuldig alle instructies voor het instellen van de warmte die de fabrikant bij uw stoffen verf heeft geleverd. Het is belangrijk om alle gegeven aanwijzingen zorgvuldig op te volgen.

Hier zijn nog enkele tips voor het succesvol aanbrengen van textielverf:

  • Zorg er altijd voor dat uw project volledig droog is voordat u het probeert te verwarmen.
  • Verwarm de verf voordat je glitter of andere versieringen toevoegt.
  • De warmte-instelling moet worden uitgevoerd voordat dimensionale verven worden toegevoegd.
  • De warmte-instelling moet worden uitgevoerd in een goed geventileerde ruimte.
  • Normaal gesproken hoeft spuitverf niet door hitte te worden uitgehard. U moet echter nog steeds de aanbevelingen van de fabrikant raadplegen.

Vier methoden voor het verwarmen van textielverf

Er zijn vier basismethoden om textielverf met warmte te fixeren. Elk van deze kan met even positieve resultaten worden gebruikt, zolang u de aanwijzingen volgt. Je moet gebruiken wat voor jou het handigst is.

Strijken

Je kunt textielverf met hitte uitharden met een strijkijzer. Welke instelling u gaat gebruiken, hangt af van de stof die u in uw project hebt gebruikt. Gebruik een schone, droge persdoek over de voorkant van het ontwerp en strijk het gedurende twee tot vijf minuten. Gebruik niet de stoomstand of enig vocht. Textielverf hecht het beste bij droge hitte.

Je kunt je project ook binnenstebuiten of vanaf de achterkant strijken. Strijk vijf minuten op de heetste stand. In beide gevallen is het belangrijk om het strijkijzer in beweging te houden om te voorkomen dat de stof verschroeit.

Oven

Hoe vreemd het ook mag klinken, je kunt stof in de oven verwarmen. Leg uw voltooide project op een krant. Rol het losjes op en plaats het in een oven die gedurende 15 minuten op 350 graden is voorverwarmd. Houd de stof en het papier goed in de gaten om er zeker van te zijn dat deze niet verbranden. Haal het project voorzichtig uit de oven en laat het volledig afkoelen.

Wasdroger

Plaats het project zelf in de wasdroger. Verwarm op de hoogste stand en bewaar hem een uur in de droger.

Schermprinterdroger

Als u toegang heeft tot een droger voor zeefdrukkers, kunt u uw project daar een minuut lang in een stand van 350 graden plaatsen.

Je project wassen

Was het project niet gedurende twee weken nadat de textielverf met warmte is uitgehard. Als het voldoende tijd heeft uitgehard, kunt u het op een fijnwasprogramma in de wasmachine wassen. Gebruik warm water en een mild wasmiddel. Voor de beste resultaten en om uw project er lang als nieuw uit te laten zien, is handen wassen echter het beste.

Als je geverfde kleding wast, draai het kledingstuk dan binnenstebuiten. Als er geen glitters op zitten, kun je hem in de droger doen. Hang of leg anders plat om te drogen.

Door de verf op de juiste manier te verhitten en uw project zorgvuldig te behandelen, kunt u vele jaren genieten van uw met stof geverfde ontwerp. Er is een verschil tussen hardende kleurstoffen en verven. Controleer uw materialen nogmaals en volg altijd zorgvuldig de instructies van de fabrikant.

Aanbevolen: