Hoe werken blogs?

Inhoudsopgave:

Hoe werken blogs?
Hoe werken blogs?
Anonim
Vrouw met behulp van laptop in tent in de berg
Vrouw met behulp van laptop in tent in de berg

Naarmate blogs online relevanter en populairder worden, vraagt u zich misschien af: "Hoe werken blogs?" Blogs zijn in principe vereenvoudigde websites die vrijwel iedereen kan maken en publiceren.

Wat is een blog?

De term 'blog' is een afkorting van 'weblog', wat verwijst naar een online dagboek. Blogs begonnen als persoonlijke minisites waarop mensen hun meningen, verhalen en andere geschriften, maar ook foto's en video's vastlegden.

Naarmate het internet is gegroeid en veranderd, hebben blogs meer erkenning en verdienste gekregen. Tegenwoordig kunnen blogs bedoeld zijn voor bedrijven, nieuws, netwerken en andere professionele middelen. Er zijn nog steeds veel persoonlijke blogs, maar over het algemeen worden blogs veel serieuzer genomen.

Blogs versus websites

Websites bestaan over het algemeen uit veel pagina's die met elkaar zijn verbonden via een startpagina. Ze zijn onderverdeeld in logische secties en bezoekers kunnen op een systematische manier door de site navigeren.

Blogs zijn daarentegen gebaseerd op frequente en tijdige updates. Bezoekers komen vaak niet verder dan de hoofdpagina op de blog, omdat volgende pagina's snel verouderd raken.

Hoe werken blogs?

Blogs bestaan uit een reeks berichten die door een of meer bloggers zijn geplaatst. De berichten verschijnen in omgekeerde chronologische volgorde, met het meest recente bericht bovenaan de hoofdpagina. Alle berichten worden gearchiveerd en zijn meestal gesorteerd in categorieën. Lezers kunnen door deze categorieën bladeren of terugbladeren door de blog om oudere artikelen te lezen.

Blogs kunnen zich op één onderwerp concentreren of een breed scala aan thema's en ideeën bevatten. Enkele van de meest voorkomende blogs richten zich op zaken als:

  • Kleine bedrijven en hun producten
  • Verschillende aspecten van ouderschap
  • Eten en koken
  • Waarnemingen en roddels van beroemdheden
  • Professionele sporten en specifieke teams
  • Productrecensies
  • Loopbaanadvies

Dit is slechts een kleine greep uit de blogonderwerpen. Voor bijna elk niche-onderwerp dat je maar kunt bedenken, bestaan er waarschijnlijk verschillende gerelateerde blogs.

Vrouwelijke foodblogger die laptop gebruikt en vanuit huis werkt
Vrouwelijke foodblogger die laptop gebruikt en vanuit huis werkt

Bloggen voor de lol

De meeste blogs worden gestart door mensen die hun ideeën en gedachten willen delen. Ze plaatsen updates over zichzelf, hun baan, hun families en eventuele hobby's of interesses die ze hebben. Deze blogs hebben doorgaans een beperkt lezerspubliek, omdat de meeste mensen niet geïnteresseerd zijn in het dagelijkse leven van vreemden.

Nicheblogs die zich op één specifiek onderwerp richten, hebben een groter bereik en deze kunnen erg populair worden. Gelijkgestemde mensen met dezelfde interesses worden regelmatige lezers, en soms worden op deze manier kleine gemeenschappen gevormd.

Bloggen voor winst

Aan de andere kant starten veel blogs met de hoop geld te verdienen. Advertenties worden in de zijbalken en berichten geplaatst en bloggers worden betaald per paginaweergave of per klik. Hoewel er veel succesvolle bloggers zijn die een flinke winst maken met bloggen, verdient de overgrote meerderheid slechts centen.

Sommige bedrijven starten ook blogs om hun producten te promoten. Deze bedrijven proberen over het algemeen dingen luchtig en leuk te maken, door wedstrijden te organiseren of potentiële klanten erbij te betrekken.

Man met behulp van een digitale tablet met grafieken op het scherm
Man met behulp van een digitale tablet met grafieken op het scherm

Moderne populaire blogs

Populaire blogonderwerpen komen en gaan naarmate de smaak van het publiek verandert. Momenteel zijn enkele van de meest populaire blogs die je op internet kunt vinden:

  • Modeblogs die niet alleen praten over huidige stijlen, maar ook tips geven over aankleden, het gebruik van make-up en het stylen van haar. Momenteel zijn enkele van de meest populaire modeblogs Wait, You Need This, Hello Fashion en Girls With Curves.
  • Politieke blogs zijn steeds populairder geworden en bestrijken een verscheidenheid aan standpunten over het hele politieke spectrum. Sommige van deze blogs zijn behoorlijk invloedrijk geworden en vormen voor veel Amerikanen een primaire nieuwsbron. Enkele populaire politieke blogs die verschillende standpunten bestrijken, zijn Power Line, ThinkProgress en FiveThirtyEight.
  • Een ander populair blogonderwerp zijn foodblogs, die creatieve recepten, tips voor het kopen van eten en speciale onderwerpen zoals veganistische, glutenvrije en Keto-ma altijden bevatten. Een voorproefje van de veel bezochte foodblogs zijn onder meer Serious Eats, Lekker en Food52.
  • " Mama" blogs en ouderschap vormen een groot deel van de "blogosfeer" en deze zijn vaak heel persoonlijk en bevatten advies voor ouders over alles wat met het opvoeden van kinderen te maken heeft. Sommigen zijn ook gespecialiseerd in tips voor thuisonderwijs. De beste blogs over ouderschap bevatten opties zoals Family Focus Blog, Scary Mommy en Free Range Kids.
  • Blogs voor woningverbetering en doe-het-zelf hebben een groot publiek en deze behandelen alles, van houtbewerking, speciaal schilderen en tuinieren. De meeste bevatten gedetailleerde instructies en foto's of video over hoe je het werk van de blogger kunt nabootsen. Enkele veel voorkomende doe-het-zelfblogs zijn Young House Love, Remdoelaholic en DIY Playbook.
  • Reisblogs worden veel bezocht door lezers en sommige richten zich op tips over reizen naar specifieke plaatsen, terwijl andere meer blogs in dagboekstijl zijn die de avonturen van mensen op exotische locaties beschrijven. Als lezen over verre oorden jouw passie is, zul je genieten van de blogs A Broken Backpack, Drew Binsky en Nomadic Boys.
  • Huisdieren zijn een big business in de VS en het is geen verrassing dat blogs over gezelschapsdieren enorm populair zijn. Sommige bevatten een verscheidenheid aan onderwerpen die verband houden met huisdieren, zoals verzorging, voeding, training en het laatste dierennieuws. Anderen verdiepen zich in specifieke onderwerpen, zoals gedrag, alternatieve geneeswijzen en zelfgemaakt voedsel voor huisdieren. Enkele veelgelezen blogs over huisdieren zijn Two French Bulldogs, Catladyland en I Can Has Cheezeburger?.

Aan de slag met bloggen

Het is vrij eenvoudig om een blog te starten en er zijn veel gratis sites waar je lid van kunt worden en meteen kunt gaan bloggen. Het enige dat u nodig heeft, is een onderwerp waarover u wilt schrijven. Het hebben van een algemene onderwerpstrategie voordat u begint, kan u helpen bij het verbeteren van het door u gekozen thema. Enkele veel voorkomende sites die mensen gebruiken om te bloggen zijn Medium, Tumblr, Blogger en LinkedIn. Als u liever op uw eigen website blogt, kunt u eenvoudig een site opzetten met behulp van WordPress-software. Hoewel de software gratis is en veel thema's ook, moet u een domeinnaam kopen en hosting aanschaffen. Ten slotte wil je trefwoorden onderzoeken en zoekmachineoptimalisatie toevoegen als je deze zelf host, om lezers naar je blog te leiden.

Waarom mensen bloggen

Bij het beantwoorden van de vraag "hoe werken blogs?" het is belangrijk om na te denken over de reden waarom zoveel mensen nu bloggen. De aantrekkingskracht van bloggen is dat iedereen het kan doen. Iedereen die geïnteresseerd is om zijn woorden met de wereld te delen, kan dit doen met een paar muisklikken en een toetsenbord. Een andere veel voorkomende reden waarom mensen bloggen, is om zichzelf te profileren als materiedeskundigen in het door hen gekozen vakgebied, wat kan leiden tot meer verkopen of klanten. Blogs kunnen ook inkomsten genereren om extra of zelfs een voltijds inkomen te verdienen. Ten slotte zijn gastblogs gezaghebbend en worden sites met veel verkeer vaak gebruikt om de SEO en links naar andere websites te versterken.

Een bericht verzenden

Of mensen nu een boodschap hebben die ze willen overbrengen, een professionele dienst die ze willen verkopen, of een simpele wens hebben om hun woorden gepubliceerd te krijgen zodat anderen ze kunnen lezen, blogs kunnen deze doelen eenvoudig en gemakkelijk bereiken. Elke dag worden er honderden nieuwe blogs gestart, en hoewel veel ervan snel worden verlaten, blijven anderen volharden.

Expertise bevorderen

Het is waar dat blogs nog niet de waargenomen autoriteit van traditionele nieuws- of literatuurdiensten hebben, maar ze worden steeds meer gerespecteerd naarmate meer mensen de eenvoud en effectiviteit ervan omarmen.

Vrouw professionele schoonheidsvlogger die make-up-instructievideo opneemt
Vrouw professionele schoonheidsvlogger die make-up-instructievideo opneemt

Blogs zijn een blijvertje

Blogs zijn van een eenvoudige manier om de gedachten en meningen van mensen uit te drukken, in dagboekstijl veranderd naar sites met duizenden en zelfs miljoenen bezoekers. Ze worden vaak beschouwd als autoriteiten op het gebied van hun gekozen onderwerp en veel bloggers kunnen een substantieel inkomen verdienen door samen te werken met bedrijven om kopers te beïnvloeden. Blogs zullen ongetwijfeld blijven groeien en zich ontwikkelen als zowel een persoonlijke als zakelijke vorm van online communicatie.

Aanbevolen: