Toespraak van de studentenraad voor penningmeester

Inhoudsopgave:

Toespraak van de studentenraad voor penningmeester
Toespraak van de studentenraad voor penningmeester
Anonim
Student die een gepassioneerde toespraak houdt
Student die een gepassioneerde toespraak houdt

Een toespraak voor de studentenraad voor penningmeester is eenvoudig in elkaar te zetten als je eenmaal weet uit welke elementen een goede toespraak bestaat. U kunt ook een voorbeeld van een toespraak van de penningmeester aanpassen.

Het naderen van de toespraak van de penningmeester

In tegenstelling tot het geven van mondelinge rapporten of presentaties, is een toespraak voor de studentenraad voor penningmeester meer een overtuigende toespraak. U brengt niet alleen uw punt over, maar krijgt ook de stemmen waardoor u verkozen wordt. Vergeet niet dat je zoveel mogelijk stemmen wilt krijgen, dus zorg ervoor dat je je klasgenoten laat weten waarom jij de meest geschikte persoon bent.

Toespraak studentenraad voor penningmeester

Het schrijven van een effectieve toespraak voor de studentenraad betekent dat je het volgende moet doen:

Geef een goede indruk

Overweeg om je toespraak te beginnen met een humoristisch verhaal of iets waar je publiek zich mee zal identificeren, of zelfs met een algehele grappige toespraak van de studentenraad die langer onthouden zal worden. Je kunt ook vragen stellen en iedereen laten weten dat je je onderwerp kent. Het belangrijkste is dat klasgenoten in je geloven.

  • Praat over uw achtergrond met het beheren van geld. Dit kunnen grappige verhalen zijn, zoals het verkopen van limonade als kind of hoe je zakgeld hebt gespaard.
  • Bespreek het belang van het creëren van een begroting voor de studentenraad. Praat over iets dat je wilde kopen en hoe je dit hebt gerealiseerd.
  • Wees oprecht terwijl je spreekt en probeer niemand van gedachten te veranderen. Laat je publiek zelf beslissen dat jij de beste keuze bent.

Organiseer de toespraak

Zorg ervoor dat je toespraak een begin, midden en einde heeft dat in elkaar overgaat. Het kan goed werken om je toespraak met dezelfde punten te beginnen en te eindigen en dan alles in het midden te hebben om je algemene doelstelling te bewijzen.

  • Maak een lijst van alles wat belangrijk is dat je wilt zeggen.
  • Probeer een onderwerptitel te kiezen voor elk deel van je toespraak en schrijf dan een paar alinea's of zinnen onder elk deel.
  • Probeer het begin van je toespraak als laatste te schrijven. Zo weet je precies hoe je er met een knal aan kunt beginnen.

Gebruik logica en emotie

Leg tijdens je toespraak de feiten uit. Doe wat onderzoek naar uw school en wat u als penningmeester kunt bereiken. Probeer vervolgens een gevoel van emotie op te roepen bij uw luisteraars. Maak leerlingen enthousiast over de dingen die een goede penningmeester kan doen. In plaats van er alleen maar vanuit jouw perspectief over te praten, kun je de focus houden op hoe andere studenten er baat bij zullen hebben als jij deze rol wint.

  • Doe onderzoek en presenteer feiten. Overweeg om docenten of personeel te interviewen, een opiniepeiling te houden om de mening van studenten te peilen en zelfs onderzoek te doen naar de bestedingsgewoonten van tieners.
  • Wijs erop hoe de winnende penningmeester de leerlingen en de hele school zal beïnvloeden. Presenteer dit in termen van mogelijkheden van wat er zou kunnen gebeuren.
  • Emotie opwekken bij leerlingen, zoals geluk, angst of opwinding. Merk tijdens het schrijven van je toespraak op wanneer je opgewonden raakt en concentreer je op die punten.

Voorbeeldtoespraak

Als u nog steeds problemen ondervindt bij het schrijven van een gepersonaliseerde toespraak, biedt deze gratis, bewerkbare en afdrukbare toespraak voor penningmeester een startpunt. Klik op de afbeelding om het document te openen en selecteer vervolgens het downloadpictogram. Als je problemen ondervindt bij het downloaden of afdrukken, bekijk dan deze handleiding.

Aanpassen

Je wilt altijd een monster nemen en het van jou maken, met relevante details.

  • Voeg je naam in waar je 'Jenny Johnson' ziet.
  • Begin met een anekdote uit je eigen kindertijd. Kies er een die uw vaardigheden of passie op het gebied van geldbeheer weerspiegelt.
  • Voeg persoonlijke informatie toe over prestaties en lidmaatschappen. Houd u aan de onderwerpen die verband houden met de positie van penningmeester of leiderschapsrollen.
  • Verander het doelengedeelte zodat u uw ideeën kunt opnemen over hoe u de zaken op uw school kunt verbeteren.

Meer tips voor toespraken van de penningmeester

Zorg ervoor dat je je toespraak van tevoren schrijft en oefent. Als je het eenmaal op papier hebt gezet, wordt het proces veel minder overweldigend. Misschien merk je zelfs dat je opgewonden raakt om op te staan en het aan klasgenoten te overhandigen. Als je meer wilt oefenen met spreken in het openbaar, kun je ook proberen lid te worden van het debatteam of een declamatiestuk te geven voor de middelbare school. Uiteindelijk, of je nu wint of verliest als penningmeester, het leren schrijven en presenteren van toespraken is een vaardigheid die je je hele leven kunt gebruiken.

Aanbevolen: