Gordijnroeden met zwenkarm: stijlen & Waar u ze kunt vinden

Inhoudsopgave:

Gordijnroeden met zwenkarm: stijlen & Waar u ze kunt vinden
Gordijnroeden met zwenkarm: stijlen & Waar u ze kunt vinden
Anonim
Computer met muis
Computer met muis

Zwingarmgordijnroeden of kraanstangen zijn een creatief alternatief voor traditionele gordijnroeden en bieden een handige manier om gordijnen te openen en te sluiten.

Gordijnstangen met zwenkarm gebruiken

Een gordijnroede met zwenkarm is een roede die slechts aan één kant aan de muur wordt bevestigd. De hardware die wordt gebruikt om hem te monteren bestaat uit een speciale beugel met een scharnier waardoor de stang 180 graden naar links of rechts kan draaien, afhankelijk van aan welke kant van het raam je hem installeert.

Het mooie van dit unieke ontwerp is dat je je gordijnen met één gemakkelijke beweging kunt openen. Als u een zwaar gordijn heeft, kunt u op de daarvoor bestemde plaatsen steunbeugels bevestigen, zodat de stang van de zwenkarm meer gewicht kan dragen wanneer het open uiteinde tegen het raam of de muur is gesloten.

Een creatieve manier om dit type gordijnroede te gebruiken, is door je gordijnen te bekleden met een ander soort stof. Als je vervolgens de stang naar de muur zwaait om het raam te openen, wordt aan de andere kant een andere kleur of patroon van stof weergegeven.

Als je een smalle linnenkast in de gang hebt, zou een gordijnroede met zwenkarm goed werken om een lichtgewicht gordijn boven de deuropening te hangen. Als je schoon beddengoed nodig hebt, zwaai je het gordijn gewoon opzij.

Zwingarmstangen werken uitstekend bij openslaande deuren, luiken, kasten, raambekleding in café-stijl, badkamers, ramen op deuren, enz. Aan bredere ramen worden zwenkarmstangen in paren opgehangen.

Installatie

Zwingarmstangen zijn eenvoudig te installeren. U kunt inschatten waar op de muur, vensterbank of deur u de montagebeugel moet installeren door de stang tegen het raam te houden. Gebruik de montagebeugel om met potlood de twee schroefgaten in te tekenen die nodig zijn om de stang te monteren. Als de schroeven in gipsplaat gaan, heb je gipsplaatankers nodig. Probeer echter waar mogelijk de montagebeugels in hout of een muurstijl te installeren. Zonder een sterk anker kan de hengel doorzakken.

Zodra de montagebeugel op zijn plaats is geschroefd, test u de stang door deze open en dicht te zwaaien. Als niets de beweging van de stang belemmert, kunt u het gordijn toevoegen, de kruisbloem bevestigen en beginnen met genieten van uw nieuwe raamdecoratie.

Als u steunbeugels moet installeren, gebruik dan een waterpas of meetlint om er zeker van te zijn dat u de steunbeugels op dezelfde hoogte installeert als de montagebeugel.

Stijlen

Deze gespecialiseerde staven zijn verkrijgbaar in onderscheidende stijlen, wat een extra flair aan uw raamdecoratie toevoegt. Zwenkarmstangen bestaan al heel lang. U kunt zelfs antieke staven online vinden bij One Antique Shop. De zwenkarmstangen die je hier kunt vinden, hebben een bloemmotief en zien er geweldig uit in een huis in Victoriaanse stijl.

Zwingarmstangen zijn verkrijgbaar in verschillende metallic kleuren met stijlvolle eindstukken. Kruisbloemontwerpen omvatten:

  • Grote en kleine ballen
  • Tulpen
  • Boterbloemen
  • Javelins
  • Haken
  • Fakkels
  • Fleur-de-lis
  • Ananassen
  • Bladeren
  • Pijlen

Je kunt ook swingarmstangen vinden met bloemen- of krulversieringen die naar boven en zijwaarts over de stang uitsteken. Deze ontwerpen lijken de Victoriaanse stijl te weerspiegelen die te zien is in de antieke staven. Deze gordijnroeden hebben niet alleen een unieke manier van functioneren, maar velen zijn ook uniek door hun sierlijke ontwerpen.

Waar te koop

Swingarmgordijnroeden zijn online te vinden op:

  • Continentale raammode
  • Interieur winkelcentrum
  • Swags in overvloed
  • Alleen gordijnenstaven
  • Bedbadwinkel

Een andere goede bron voor vintage swingarmstangen is eBay. eBay heeft meestal een pagina of twee met aanbiedingen voor vintage schommelgordijnroeden. Bij sommige sets zijn de montagebeugels niet inbegrepen, dus deze moet je apart kopen. Als je niet zeker weet of je montagebeugels kunt vinden die geschikt zijn voor een vintage hengel, vraag dan de verkoper om suggesties voordat je koopt.

Je kunt ook op zoek gaan naar gordijnroeden met zwenkarmen bij de plaatselijke bouwmarkten, bouwmarkten en raamdecoratiewinkels.

Aanbevolen: