Motivatie en middelbare schoolkinderen

Inhoudsopgave:

Motivatie en middelbare schoolkinderen
Motivatie en middelbare schoolkinderen
Anonim
De middelbare school is een belangrijke tijd.
De middelbare school is een belangrijke tijd.

Omgaan met motivatie en middelbare scholieren kan soms een uitdaging zijn. Deze vormingsjaren brengen veel veranderingen met zich mee in het leven van kinderen, en het kan moeilijk zijn om te weten welke soorten activiteiten en kennis hen gemotiveerd zullen houden. Maar met de juiste ingrediënten en inzicht in hoe kinderen de wereld zien tijdens hun middelbare schooltijd, zul je manieren vinden om kinderen aan te moedigen een stapje verder te gaan.

Een grote transitie

De overstap maken van de basisschool naar de middelbare school is vaak moeilijk, simpelweg vanwege wat er van leerlingen wordt verwacht. Terwijl sommige basisscholen hun leerlingen makkelijker in deze overgang brengen, eisen de meeste dat leerlingen van de hele dag in één klas zitten naar wisselende klassen, leren omgaan met meerdere leraren en navigeren door een veel grotere school. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het voldoen aan normen die moeilijker zijn en hebben minder mogelijkheden om één-op-één hulp te krijgen om aan deze strengere normen te voldoen.

Volgens de American Psychological Association worden leerlingen geconfronteerd met een daling van de cijfers van de middelbare school naar de basisschool en dit kan voortkomen uit een gebrek aan zelfvertrouwen, een toename van de concurrentie en de overgang in het algemeen. De APA merkt ook op dat het belangrijk is om onmiddellijk actie te ondernemen wanneer de cijfers van een middelbare scholier beginnen te dalen, om een neerwaartse spiraal te voorkomen.

Manieren om middelbare scholieren te motiveren

De Association for Middle Level Education biedt meerdere manieren om actie te ondernemen en middelbare scholieren te motiveren in haar reguliere publicatie Middle Ground en door middel van reguliere onderzoeken. Een paar van de belangrijkste suggesties van de AMLE zijn:

  • Heb vertrouwen in middelbare scholieren om het gebrek aan eigenwaarde waarmee ze worden geconfronteerd te helpen herstellen.
  • Bouw een persoonlijke relatie op met middelbare scholieren.
  • Stel hoge verwachtingen van leerlingen en verbind het leren met hun interesses.

Intrinsieke versus extrinsieke motivatie

Middelbare scholieren moeten gemotiveerd worden door een combinatie van intrinsieke en extrinsieke motivatie. Leraren en ouders kunnen fysieke beloningen aanbieden aan leerlingen, zoals het aanbieden van punten voor een grotere beloning, vrije tijd of de mogelijkheid om deel te nemen aan een speciaal evenement. Ze kunnen ook positieve lof en aanmoediging geven, schouderklopjes en een high five om leerlingen te motiveren. Maar leerlingen moeten ook leren zichzelf te motiveren. Dit kan worden gedaan door middelbare scholieren te leren doelen te stellen en deze te bereiken en hen in kleine hoeveelheden succes te laten ervaren om hun zelfvertrouwen op te bouwen.

De kracht van vrienden

Vrienden spelen ook een grote rol bij het motiveren van middelbare scholieren. Volgens de APA is het hebben van vrienden cruciaal voor succes op de middelbare school. Psycholoog Erik Erikson legt ook de kracht van vriendschappen op de middelbare school uit. In zijn acht ontwikkelingsfasen zijn relaties met leeftijdsgenoten het belangrijkste aandachtspunt voor kinderen van 12 tot 18 jaar oud. Het hebben van vrienden helpt een middelbare scholier zelfvertrouwen te ontwikkelen en een identiteit te vormen.

Wat leraren kunnen doen

Leraren spelen een grote rol bij het motiveren van middelbare scholieren. De manier waarop ze informatie in de klas presenteren en hoe ze omgaan met middelbare scholieren heeft een direct effect op de prestaties.

Het relevant maken

Middelbare scholieren hebben een 'ik'-mentaliteit, dus instructie moet de vraag beantwoorden: 'Waarom is dit belangrijk voor mij?' of "hoe verhoudt dit zich tot mijn wereld?" Leraren kunnen dit bereiken door de interesses van studenten te leren kennen en deze in het curriculum op te nemen. Ze kunnen ook voorbeelden en verhalen uit het echte leven naar de klas brengen om de interesse van leerlingen te wekken.

Relevantie is vooral belangrijk op het gebied van natuurwetenschappen en wiskunde, vooral als het om meisjes gaat. Tijdens de middelbare schooljaren verliezen meisjes vaak hun interesse in wetenschap en wiskunde. Volgens een onderzoek van de Universiteit van Michigan komt dit deels doordat meisjes geen verband zien tussen vrouwelijk zijn en een succesvolle wetenschapper zijn. Uit een rapport van het Girl Scout Research Institute blijkt dat, om wetenschaps- en wiskundeonderwijs effectief te laten zijn voor meisjes, het volgende nodig is:

  • Zorg voor veel praktische activiteiten
  • Benadruk hoe wetenschap mensen kan helpen
  • Geef voorbeelden van vrouwen die succesvol zijn geweest in wetenschappelijke carrières

Het wordt vermakelijk

Hoewel het hoofddoel van een leraar niet is om leerlingen te vermaken, kan van middelbare scholieren niet worden verwacht dat ze een hele lesperiode op hun stoel zitten en aantekeningen maken of dag in dag uit aan dezelfde activiteiten deelnemen. Leraren moeten het klaslokaal vermakelijk en boeiend maken door leerlingen te laten deelnemen aan een verscheidenheid aan praktische activiteiten, waardoor ze de kans krijgen om met hun leeftijdsgenoten te praten over wat ze leren of werken, en regelmatig nieuwe activiteiten te introduceren. Door technologie in de klas te brengen via web 2.0-applicaties, games en interactieve whiteboards kan het leren ook boeiender en interessanter worden voor middelbare scholieren.

Wat ouders kunnen doen

Ook al hebben ze niet zoveel invloed als leeftijdsgenoten, kunnen ouders nog steeds een rol spelen bij het motiveren van hun middelbare scholieren. De APA biedt drie adviezen om ouders te helpen middelbare scholieren te motiveren:

  • Moedig kinderen aan om nieuwe dingen te proberen
  • Laat ze weten dat falen oké is, als ze het proberen
  • Herinner ze eraan dat leren moeite kost

Daarnaast kunnen ouders hun middelbare scholier helpen voorbereiden op succes door organisatiesystemen aan te bieden, studievaardigheden aan te leren en beloningen aan te bieden voor goede prestaties. Door regelmatig met uw middelbare scholier te praten en te luisteren wanneer er een probleem is, kunt u uw middelbare scholier herkennen en ondersteunen wanneer zich problemen voordoen.

Let op

Let op uw kinderen of leerlingen en let op tekenen van een verminderde motivatie. Dr. Robert Balfanz, een onderwijsonderzoeker, stelt voor om aandacht te besteden aan de ABC's van het middelbareschoolsyndroom: ziekteverzuim, gedragsproblemen en cursusprestaties. Hoe eerder u een probleem signaleert en actie onderneemt, hoe kleiner de kans dat dit gevolgen heeft voor de rest van de middelbare schooltijd en het vervolgonderwijs van uw kind.

Aanbevolen: