Vintage Japanse naaimachinemerken

Inhoudsopgave:

Vintage Japanse naaimachinemerken
Vintage Japanse naaimachinemerken
Anonim
Beige vintage naaimachine
Beige vintage naaimachine

Voor verzamelaars en naailiefhebbers bieden vintage Japanse naaimachinemerken een spannende kijk op de evolutie van de thuisnaaimachine en een grote verscheidenheid aan zeer functionele en interessante machines. Ontdek welke naaimachines in Japan zijn gemaakt en ontdek de modellen die het meest verzamelbaar zijn.

Welke naaimachines zijn gemaakt in Japan?

Na het einde van de Tweede Wereldoorlog bezetten de Verenigde Staten Japan en hielpen ze de economische veiligheid te herstellen. Een deel van deze economische wederopbouw omvatte steun aan fabrikanten, inclusief degenen die naaimachines maakten. Als u een naaimachine heeft die in de jaren veertig, vijftig of zestig is gemaakt, is deze mogelijk in Japan gemaakt. Het zou zelfs een Japanse kloonnaaimachine kunnen zijn, die een exacte reproductie kan zijn van bekende Amerikaanse merken en modellen zoals Singer-naaimachines. Zo kunt u zien of uw naaimachine in Japan is gemaakt:

  • Een vintage Japanse naaimachine zal bijna altijd ergens op de behuizing een stempel 'Made in Japan' of 'JA' dragen. Kijk vooral naar de onderkant van de machine.
  • Vintage Japanse naaimachines kwamen vaak in kleuren die in de VS gemaakte machines niet hadden. Als je een snoepkleurige of uniek uitziende machine hebt, zou deze in Japan gemaakt kunnen zijn.
  • Hoewel er zoveel vintage Japanse naaimachinemerken waren dat het onmogelijk is om ze allemaal op te sommen, zie je mogelijk een stempel of badge van een van de grotere fabrikanten hieronder vermeld.

Meest belangrijke Japanse naaimachinefabrikanten

Er kunnen meer dan 5.000 verschillende "merken" van vintage Japanse naaimachines zijn, waardoor het bijzonder lastig kan zijn om uw machine te identificeren. Dat komt omdat Japanse fabrikanten de machines zouden produceren en ze vervolgens opnieuw zouden labelen als winkelmerken of andere namen. Hieronder volgen echter enkele van de belangrijkste fabrikanten.

Juki Corporation

Juki Corporation is nog steeds een belangrijke fabrikant van naaimachines en begon met de productie in 1945. Ze produceerden naaimachines voor thuis en industrieel gebruik, en ze brachten een van de eerste overlockmachines voor thuis op de markt. Er zijn veel vintage Juki-naaimachines op de tweedehandsmarkt, waaronder industriële modellen en sergers.

Naaimachine Juki
Naaimachine Juki

Toyota naaimachines

Hoewel Toyota beroemd is om zijn auto's, realiseren veel mensen zich niet dat het al tientallen jaren naaimachines produceert. Deze machines, die het bedrijf voornamelijk in Europa verkocht, staan bekend om hun betrouwbaarheid. Er zijn lockmachines, maar ook gewone machines, en sommige modellen zijn zware machines voor het naaien van leer. Modellen zijn onder meer de Raidomatic Streamliner, de Renaissance en vele anderen.

Maruzen Machine Company

The Maruzen Machine Company is een ander groot vintage Japans naaimachinemerk. Vanaf 1949 produceerde het bedrijf naaimachines die vaak een nieuwe merknaam kregen door retailers als Sears & Roebuck en Frister & Rossman. De meeste machines dragen niet de naam Maruzen Machine Company, maar modellen omvatten overlockers, zware naaimachines en meer.

Brother Industries, Ltd

Oorspronkelijk genaamd de Nippon Sewing Machine Manufacturing Co., produceert Brother sinds 1947 naaimachines voor de export. Nog steeds een van de belangrijkste naaimachinemerken, vindt u vintage Brother-naaimachines in rechte steek, zware uitvoering, serger en vele andere stijlen. Merknamen zijn Brother, Baby Brother, Jones en Jones-Brother.

Broer naaimachine
Broer naaimachine

Janome

Janome is een ander Japans naaimachinebedrijf dat al vele jaren machines voor de export maakt. Naast vintage Janome-naaimachines maakte het bedrijf ook New Home- en Kenmore-naaimachines in hun fabriek in Japan. In 1979 waren ze een van de eerste bedrijven die een programmeerbare naaimachine introduceerden, de Memory 7.

Janome naaimachine model 670
Janome naaimachine model 670

Koyo Naaimachinebedrijf

The Koyo Sewing Machine Company vervaardigde naaimachines voor verschillende merken. Deze omvatten de Free Sewing Machine Company, Standard Sewing Machine en vele anderen. Je kunt de naam Koyo vaak vinden op de onderkant van machines die door dit bedrijf zijn gemaakt.

Happy Industrial Corp

Happy Industrial Corp. begon in 1945 met de productie van naaimachines en is nog steeds actief. Naast het maken van machines onder eigen naam, heeft het bedrijf machines gemaakt voor diverse andere merken. Met name heeft Happy in de jaren zestig en zeventig veel vintage Montgomery Ward-naaimachines vervaardigd.

Vintage Japanse naaimachinemerken maken deel uit van de geschiedenis

Hoewel er te veel vintage Japanse naaimachinemerken zijn om te tellen, zijn er verschillende belangrijke fabrikanten die hebben bijgedragen aan de naaimachine-industrie. Dit zijn slechts enkele van de belangrijke naaimachinemerken met een plaats in de geschiedenis, maar als u hun rol begrijpt, kunt u antieke naaimachines identificeren en meer te weten komen over de tijd waarin ze werden geproduceerd. Voor meer informatie over de geschiedenis van naaimachines, lees meer over vintage witte naaimachines.

Aanbevolen: