11 beste nationale parken voor gezinnen om te verkennen

Inhoudsopgave:

11 beste nationale parken voor gezinnen om te verkennen
11 beste nationale parken voor gezinnen om te verkennen
Anonim
Familie in het Grand Canyon National Park
Familie in het Grand Canyon National Park

Van kust tot kust bieden enkele van de beste nationale parken voor gezinnen een mix van activiteiten waar iedereen blij mee zal zijn. Er zijn mooie ritten, korte gezinsvriendelijke wandelingen, junior ranger-programma's en nog veel meer. Of je nu een vakantie in het nationale park plant voor je gezin of gewoon een paar van deze dierbare plekken met natuurlijke schoonheid wilt bezoeken, zorg ervoor dat je de 11 parken op deze lijst bekijkt.

1. Nationaal park Yellowstone

Yellowstone is niet voor niets een van de meest geliefde nationale parken: het biedt werkelijk spectaculaire ervaringen voor bezoekers van alle leeftijden. Van geisers zoals Old Faithful tot het regenboogwater van de Grand Prismatic Springs, je kunt een aantal zeer gedenkwaardige dagen doorbrengen met het verkennen van het park met kinderen. Het beslaat meer dan 3.500 vierkante kilometer in Wyoming, Montana en Idaho en is een enorme plaats en een must voor gezinnen op elke vakantie in het nationale park.

Teken voor Yellowstone National Park
Teken voor Yellowstone National Park

Waarom Yellowstone geweldig is voor gezinnen

Er zijn talloze redenen om met het gezin naar Yellowstone te gaan, maar het belangrijkste is dat er dagen aan kindvriendelijke buitenactiviteiten zijn om van te genieten. Oudere kinderen zullen genieten van de dagwandelingen en mooie autotochten, en als u met peuters nationale parken bezoekt, zult u blij zijn met de vele praktische activiteiten en alle ruimte om ze te laten rennen. Je kunt prachtige watervallen en canyons bekijken, wilde dieren zoals elanden en bizons leren kennen, en zelfs een ritje maken in een postkoets of huifkar. Er is ook een Young Scientist-programma waarmee kinderen ouder dan 5 jaar een gratis activiteitenboekje kunnen invullen en dit kunnen inwisselen voor een gratis souvenir.

Dingen om te overwegen

Als u een roadtrip door het nationale park of een gezinsvakantie plant, boek dan uw verblijf in Yellowstone vroeg. Campings, hutten en hotels zijn maanden van tevoren vol, vooral in de zomer. Je moet ook minstens drie of vier dagen hier doorbrengen, want er is zoveel te zien en te doen.

2. Yosemite Nationaal Park

Het Yosemite National Park, gelegen in het Seira Nevada-gebergte in Californië, is een must-see voor gezinnen. Iedereen zal genieten van het adembenemende uitzicht op de waterval en de verbazingwekkend grote Sequoia-bomen. Er zijn mooie autoroutes, dagwandelingen en nog veel meer te ontdekken in wat misschien wel het mooiste nationale park van het land is. Dit is een van de beste plekken om samen als gezin tijd door te brengen.

Yosemite Nationaal Park
Yosemite Nationaal Park

Waarom Yosemite geweldig is voor gezinnen

Yosemite is een van de beste nationale parken voor gezinnen vanwege de adembenemende natuurlijke schoonheid die gemakkelijk toegankelijk is voor alle leeftijden. Er is een Junior Ranger-programma waarmee kinderen een boekje kunnen kopen dat ze kunnen invullen terwijl ze het park verkennen. Het maakt de ervaring interactief en geeft ze meteen een souvenir.

Dingen om te overwegen

Yosemite is enorm populair. Als u in de zomer op bezoek komt, kunt u rekening houden met drukte en verkeer. Met kinderen kan dit een uitdaging zijn, dus het is goed om genoeg te doen te hebben in de auto voor het geval je moet wachten. Zorg er ook voor dat u vroeg een kampeer- of hotelreservering maakt, want het is vol.

3. Great Smoky Mountains Nationaal Park

Op de grens van North Carolina en Tennessee ligt het Great Smoky Mountains National Park vol met mooie autoroutes, spectaculaire watervallen en prachtige wandelingen. Het is een goede keuze als je een vakantie in een nationaal park voor je gezin organiseert, want er is genoeg te doen voor kinderen.

Great Smoky Mountains Nationaal Park
Great Smoky Mountains Nationaal Park

Waarom Great Smoky Mountains geweldig is voor gezinnen

Great Smoky Mountains heeft een heleboel geweldige gezinsactiviteiten, waaronder paardrijden, toegankelijke dagwandelingen en zelfs tubing. Als u het in juni bezoekt, ziet u mogelijk ook een groot aantal vuurvliegjes. Er is ook een Junior Ranger-programma dat het verkennen van een interactieve ervaring voor kinderen maakt.

Dingen om te overwegen

Het is belangrijk op te merken dat sommige van de mooie ritten in het Great Smoky Mountains National Park op bepaalde dagen gereserveerd zijn voor fietsen. U dient het schema bij het park te bevestigen voordat u vertrekt, zodat u uw vakantie dienovereenkomstig kunt plannen. Bovendien is dit een park waar veel regen v alt, dus zorg ervoor dat je voor iedereen regenjassen en parasols meeneemt.

4. Glacier National Park

Glacier National Park in Montana is een van de beste nationale parken voor een gezinsuitstapje of vakantie. Dit park beslaat meer dan 1.000.000 hectare, hoewel het grootste deel alleen te voet bereikbaar is. Er is echter nog steeds veel te ontdekken met kinderen, waaronder de ongelooflijk pittoreske Going to the Sun-weg. Voeg daar een aantal kindvriendelijke wandelingen aan toe en je zult een geweldig bezoek hebben.

Gletsjer Nationaal Park
Gletsjer Nationaal Park

Waarom gletsjer geweldig is voor gezinnen

Als je nationale parken bezoekt met peuters en jonge kinderen, heeft Glacier genoeg te doen om ze bezig te houden. Het Apgar Nature Center biedt veel praktische activiteiten om de kleintjes bezig te houden, en er is een Junior Ranger-programma voor kinderen van alle leeftijden met veel leuke opties. Kinderen kunnen leren over Native American-spellen en de dieren in het wild die in het park leven.

Dingen om te overwegen

Net als veel van de parken op deze lijst wordt Glacier National Park in de zomer erg druk. Boek uw accommodatie vroeg, en als u zo min mogelijk verkeer wilt, probeer dan uw mooie ritten vroeg op de dag of tijdens de lunchpauze te plannen.

5. Zion Nationaal Park

Zion is gemakkelijk een van de mooiste nationale parken en beschikt over een aantal van de meest ongelooflijke landschappen en toegankelijke wandelmogelijkheden die je ooit zult tegenkomen. Het is perfect voor kinderen, of je nu baby's in een kinderwagen hebt of tieners die meelopen. Om het verkeer tot een minimum te beperken, gebruikt Zion shuttlebussen om mensen door het park te vervoeren. De buservaring is leuk en laat je veel zien van wat het park te bieden heeft.

Zion Nationaal Park
Zion Nationaal Park

Waarom Zion geweldig is voor gezinnen

Zion heeft een schat aan gezinsvriendelijke wandelmogelijkheden met verharde of gemakkelijk toegankelijke paden. Verken de Virgin River via de Riverside Walk, die je naar de beroemde Narrows brengt. Er zijn ook een aantal ongelooflijke mooie ritten, voor als die kleine beentjes moe worden. Bovendien heeft Zion een Junior Ranger-programma waarmee kinderen zich tijdens hun bezoek kunnen vermaken en betrokken blijven.

Dingen om te overwegen

Omdat je tijdens de zomermaanden niet met de auto kunt rijden in Zion, bereid je voor op wat wandelen tussen de shuttleh altes. Als je kleintjes hebt, is een kinderwagen een must. Neem ook voldoende water mee voor iedereen, want de woestijnhitte kan intens zijn.

6. Nationaal Park Grand Canyon

De ultieme Amerikaanse ervaring, het Grand Canyon National Park, is een must-see. Het is ook een van de beste nationale parken voor gezinnen vanwege het enorme aantal ongelooflijke uitzichten en toegankelijke paden. Er gebeurt hier genoeg om je lang bezig te houden, zelfs als je met kleintjes reist.

Nationaal Park Grand Canyon
Nationaal Park Grand Canyon

Waarom het Grand Canyon National Park geweldig is voor gezinnen

Samen de Grand Canyon zien is een ongelooflijke ervaring die uw kinderen zich de rest van hun leven zullen herinneren. Bovendien zijn er veel dingen die het Grand Canyon National Park gezinsvriendelijk maken. Er is hier een Junior Ranger-programma met een prachtig activiteitenboekje, en er is zelfs een Sesamstraatvideo om uw kinderen voor te bereiden op de Grand Canyon-ervaring.

Dingen om te overwegen

Grand Canyon National Park is druk in de zomermaanden, en het is ook warm. Neem voldoende water mee, zodat iedereen gehydrateerd blijft. Het is ook vermeldenswaard dat er overal vangrails zijn, maar een onverschrokken peuter of kleuter kan er gemakkelijk doorheen komen. Je zult gemoedsrust hebben als je de hand van je kind vasthoudt wanneer hij of zij zich in de buurt van de rand bevindt.

7. Acadia Nationaal Park

Het Acadia National Park ligt in Maine en biedt een ongelooflijke kustlijn aan de oceaan, wandelpaden, prachtige uitzichten en nog veel meer. Het hele gezin zal genieten van zwemmen en ontdekken te voet, op de fiets of met de auto. Je kunt zelfs getijdenpoelen bekijken en meer te weten komen over het leven in de oceaan.

Acadia Nationaal Park
Acadia Nationaal Park

Waarom Acadia geweldig is voor gezinnen

Acadia is een van de beste nationale parken voor gezinnen, omdat er zoveel te doen is voor elke leeftijd. Zelfs baby's en peuters zullen dol zijn op het strand, en oudere kinderen zullen met veel plezier op zoek gaan naar wilde bosbessen en de vele prachtige gezinsvriendelijke wandelmogelijkheden verkennen. Er is ook een natuurcentrum en een prachtig Junior Ranger-programma.

Dingen om te overwegen

Acadia is iets kleiner dan andere nationale parken, maar het is nog steeds erg populair. Dit kan parkeren een uitdaging maken. Als je er tijdens de zomermaanden bent, probeer er dan vroeg in de ochtend te zijn. Leer de getijdentijden kennen, zodat u op het juiste tijdstip kunt arriveren om de getijdenpoelen te bekijken. Neem ook windjacks mee, want de wind vanaf de oceaan kan behoorlijk krachtig zijn.

8. Shenandoah Nationaal Park

Het Shenandoah National Park in Virginia, gelegen in de prachtige Blue Ridge Mountains, is een must-see voor gezinnen. Het beschikt over de ongelooflijke Skyline Drive met een prachtig uitzicht en voldoende plekken om te stoppen en de kinderen te laten spelen. Het is ook een geweldige plek om naar watervallen te zoeken.

Shenandoah Nationaal Park
Shenandoah Nationaal Park

Waarom Shenandoah geweldig is voor gezinnen

Naast tal van plekken om te stoppen en te verkennen, heeft Shenandoah gezinnen veel te bieden. Er is een Junior Ranger-programma, evenals lessen speciaal voor kinderen om hen over het park te leren. Er zijn veel korte wandelingen die ook kleine beentjes niet zullen vermoeien.

Dingen om te overwegen

Omdat Shenandoah zo populair is in de zomer en herfst, kun je een bezoek in de lente overwegen als je de drukte wilt vermijden. Het weer kan iets koeler zijn, maar er is nog steeds genoeg te doen. Neem het hele jaar door een lichte regenjas mee, zodat je voorbereid bent op een douche.

9. Rocky Mountain Nationaal Park

Met zijn toplocatie in de Rocky Mountains van Colorado heeft het Rocky Mountain National Park een aantal buitengewone uitzichten waar het hele gezin van zal genieten. Het is ruim 400 vierkante kilometer aan verbazingwekkend berglandschap en er zijn een aantal fantastische mooie ritten waar iedereen van zal genieten.

Rocky Mountain Nationaal Park
Rocky Mountain Nationaal Park

Waarom Rocky Mountain National Park geweldig is voor gezinnen

Naast een aantal prachtige autoroutes biedt Rocky Mountain National Park vele gezinsvriendelijke wandelingen om watervallen, indrukwekkende vergezichten en wilde dieren te zien. Er is ook een geweldig ontdekkingscentrum voor kinderen met praktische tentoonstellingen.

Dingen om te overwegen

De beste tijd om Rocky Mountain National Park met familie te bezoeken is in de zomer. Dat komt omdat het weer op andere momenten in het jaar enigszins onvoorspelbaar kan zijn. Helaas kan het park in de zomer ook erg druk zijn, dus probeer er zo vroeg mogelijk te zijn.

10. Everglades Nationaal Park

Florida's Everglades National Park biedt 1,5 miljoen hectare aan wilde dieren om te ontdekken, en niets is leuker voor het hele gezin. Er zijn veel manieren om dit park te ervaren, zoals wandelen, varen en fietsen. Er zijn ook rondleidingen, zodat u de natuur kunt ervaren met iemand die u er alles over kan vertellen.

Everglades Nationaal Park
Everglades Nationaal Park

Waarom Everglades National Park geweldig is voor gezinnen

De Everglades bieden een unieke familie-ervaring dankzij de uitgestrekte wetlands die het park omringt. Kinderen zullen het geweldig vinden om op verkenning te gaan met een moerasboot of kajak, en er is een Junior Ranger-programma om het hele bezoek onvergetelijk en interactief te maken.

Dingen om te overwegen

Afhankelijk van de tijd van het jaar kan het Everglades National Park ongelooflijk heet zijn. Zorg altijd voor voldoende water en vergeet insectenwerende middelen niet. Je moet ook voorbereid zijn op regen.

11. Olympisch Nationaal Park

Olympic National Park in Washington is een van de beste nationale parken voor gezinnen. Met de Pacifische kustlijn, regenwoud, bergen met gletsjers en nog veel meer, komt er simpelweg geen einde aan de dingen die je samen kunt zien en doen. Sla de ongelooflijke wandelingen niet over, vooral de Hall of Mosses, een korte en toegankelijke wandeling voor kleine beentjes.

Olympisch Nationaal Park
Olympisch Nationaal Park

Waarom Olympic geweldig is voor gezinnen

Olympic National Park biedt veel te doen voor gezinnen. Naast wandelen zullen kinderen het ook leuk vinden om de kustlijn te verkennen en de getijdenpoelen te onderzoeken op zoek naar zeesterren. Er is ook een prachtig bezoekerscentrum met praktische activiteiten en wilde dieren.

Dingen om te overwegen

Omdat dit de Pacific Northwest is, kun je tijdens je reis wolken en regen verwachten. Neem voor iedereen regenkleding mee, zodat u kunt genieten van uw bezoek, ongeacht de weersomstandigheden. Net als bij andere populaire nationale parken is het belangrijk om uw accommodatie vroeg te boeken.

De beste nationale parken voor gezinnen maken plannen eenvoudig

Het plannen van een gezinsvakantie is eenvoudig als u enkele van de beste nationale parken voor gezinnen in uw reisschema opneemt. Houd er rekening mee dat voor de meeste nationale parken een toegangsprijs geldt, tenzij iemand in uw familie speciale behoeften heeft, zoals autisme of het syndroom van Down. De kosten zijn echter laag en u kunt het grootste deel van uw vakantiebudget aan accommodaties besteden. Nationale parken zijn enkele van de beste gezinsvakantiebestemmingen in het land, dus bereid je voor op wat plezier.

Aanbevolen: