Een broodrooster van binnen schoonmaken & Van buiten

Inhoudsopgave:

Een broodrooster van binnen schoonmaken & Van buiten
Een broodrooster van binnen schoonmaken & Van buiten
Anonim
Keuken broodrooster schoonmaken
Keuken broodrooster schoonmaken

Het schoonmaken van uw broodrooster staat misschien niet hoog op uw prioriteitenlijst. Het is echter niet zo moeilijk als je zou denken als het gaat om het schoonmaken van een broodrooster. Leer hoe u eenvoudig de binnen- en buitenkant van een broodrooster kunt reinigen.

Een broodrooster schoonmaken

Als het gaat om het schoonmaken van een broodrooster, is het antwoord vrij eenvoudig. U hoeft alleen maar een reinigingsoplossing te maken met afwasmiddel en water. Vervolgens demonteer je de broodrooster en geef je hem een goede wasbeurt. Er zijn echter ook tips en trucs om in de spleten te komen. Voordat je te diep in je project duikt, is het essentieel dat je je spullen erbij pakt.

Wat je nodig hebt

  • Ontvettend afwasmiddel (blauwe Dawn aanbevolen)
  • Zuiveringszout
  • Witte azijn
  • Spons
  • Nieuw penseel of gebaksborstel
  • Washandje of vaatdoek
  • Microvezeldoek
  • Spatel
  • Houten lepel

De binnenkant van een broodrooster schoonmaken

Als het gaat om de algemene reiniging van de binnenkant van uw broodrooster, moet u voorzichtig zijn en dit in stappen doen.

  1. Koppel de broodrooster los. Voordat je iets anders dan toast in een broodrooster doet, zorg er altijd voor dat de stekker uit het stopcontact is gehaald en is afgekoeld.
  2. Klap de broodrooster om zodat de bovenkant naar de grond wijst en schud de kruimels eruit. Dit is altijd het beste boven een vuilnisbak of zelfs buiten.
  3. Vul de gootsteen met water en voeg een paar druppels afwasmiddel toe.
  4. Trek de lade voorzichtig uit de onderkant van de broodrooster.
  5. Schud alle resterende kruimels in de vuilnisbak en plaats deze in het water om te laten weken.
  6. Neem een grote platte, schone verfkwast of bakkwast en borstel eventuele kruimels of resten van binnenuit weg. Het is het beste om bovenaan te beginnen en naar beneden te werken.
  7. Gebruik een doek om de kruimellade af te wassen en laat hem drogen.

Als u geen kruimellade heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken. Schud de broodrooster gewoon een paar keer extra om alle kruimels eruit te halen.

Broodkruimels uit de lade verwijderen
Broodkruimels uit de lade verwijderen

De broodrooster schoonmaken met kaas erin

Als je iets funky, zoals kaas, aan de binnenkant van je broodrooster hebt, kun je dat ook aan.

  1. Zorg ervoor dat de broodrooster is losgekoppeld en is afgekoeld. Misschien wil je het zelfs wat extra tijd geven om smeltende dingen te laten stollen.
  2. Zodra het voorwerp stevig is, gebruik je een spatel of houten lepel om het voedsel voorzichtig te schrappen of eraf te halen. (Preventie is doorgaans het beste medicijn voor deze situaties).
  3. Gebruik na het verwijderen een zachte, gebruikte tandenborstel om eventuele resten op de staven te verwijderen.

De buitenkant van een broodrooster schoonmaken

Een beetje water en zeep aan de buitenkant is voldoende voor een licht vervuilde broodrooster. Als je je broodrooster echter iets te lang hebt verwaarloosd en er vuile vingerafdrukken of bruine vlekken op zitten, heb je een krachtiger schoonmaakmiddel nodig.

Hoe krijg ik bruine vlekken uit mijn broodrooster?

Het is meestal een tweedelige reinigingsmethode als het gaat om bruine vlekken of zelfs plakkerige rommel aan de buitenkant van uw broodrooster. Gebruik eerst Dawn en bestrijd de vlekken vervolgens met zuiveringszout.

  1. Bevochtig een doek in een sopje en spoel hem uit.
  2. Veeg de buitenkant van de broodrooster af.
  3. Laat het ongeveer 5 minuten zitten.
  4. Gebruik een vochtige doek om de zeep af te vegen.
  5. Voor eventuele vlekken die achterblijven, doopt u een tandenborstel in zuiveringszout.
  6. Schrob de vlekken totdat ze verdwenen zijn.
  7. Afnemen met een schone, vochtige doek.
  8. Gebruik de microvezeldoek om te drogen.
  9. Plaats de droge kruimellade terug.

Vergeet de knoppen niet wanneer u de buitenkant van de broodrooster schoonmaakt. Deze scripties hebben misschien wat extra liefde nodig.

Chrome broodrooster schoonmaken

Als het gaat om het schoonmaken van een broodrooster van chroom of roestvrij staal, is witte azijn je beste vriend. Het is perfect voor het verwijderen van vlekken en plakkerige rommel aan de buitenkant.

  1. Bevochtig een doek met een 1:1 mengsel van azijn en water.
  2. Veeg de hele broodrooster schoon en let vooral op eventuele vlekken.
  3. Laat het een paar minuten inwerken, waarna de vlekken er meteen uit zullen verdwijnen.
  4. Poets het met de microvezeldoek.
vuile broodrooster
vuile broodrooster

Hoe vaak moet je een broodrooster schoonmaken?

Hoe vaak u uw broodrooster schoonmaakt, hangt af van het gebruik. Als je een groot gezin hebt dat de broodrooster dagelijks gebruikt, dan wil je hem minstens één keer per week schoonmaken, zo niet vaker. Als je hem echter niet vaak gebruikt, maak hem dan elke paar weken tot een maand schoon om er zeker van te zijn dat hij in topvorm is als je klaar bent voor die verrukkelijke toast.

Een nieuwe broodrooster schoonmaken voor gebruik

Als je een nieuwe broodrooster koopt, is het altijd een goed idee om deze schoon te maken voordat je er voedsel in stopt dat je in je lichaam stopt. Het schoonmaken van een nieuwe broodrooster is lang niet zo intensief als een gebruikte.

  1. Gebruik een beetje warm water en afwasmiddel op een doek.
  2. Veeg de hele broodrooster schoon.
  3. Controleer de binnenkant op eventueel achtergebleven vuil of losse deeltjes, schud ze eruit of gebruik je borstel om ze voorzichtig te verwijderen.
  4. Glans het met een microvezeldoek en sluit het aan.

Een broodrooster op de juiste manier schoonmaken

Als het gaat om het schoonmaken van uw keuken, is uw broodrooster vaak een keukenapparaat dat u over het hoofd ziet. Zorg ervoor dat hij brood blijft roosteren en in topvorm blijft door hem voorzichtig schoon te maken. Je kunt het zelfs toevoegen aan je normale schoonmaakroutine. Hieronder vindt u enkele aanvullende tips over het schoonmaken van een broodroosteroven.

Aanbevolen: