23 soorten waardevol antiek om naar te zoeken

Inhoudsopgave:

23 soorten waardevol antiek om naar te zoeken
23 soorten waardevol antiek om naar te zoeken
Anonim

Voordat u antiek gaat shoppen, moet u uitzoeken welke items het meest waardevol zijn, zodat u uw ogen open kunt houden voor een goede deal.

Vrouw op een rommelmarkt
Vrouw op een rommelmarkt

Houd dit waardevolle antiek in de gaten als je je zolder aan het opruimen bent of de spullen op de rommelmarkt aan het doornemen bent. Het zal je misschien verbazen wat een tweede blik waard is. Sommige van deze items zijn duizenden dollars waard.

1. Nieuwigheid Bargerei

Toekan flesopener
Toekan flesopener

Hoewel veel barbenodigdhedensets waarde hebben, ligt deze meestal tussen de €20 en €100, afhankelijk van de materialen en de stijl. Als u echter een nieuw bargerei-item heeft, kan het meer waard zijn. Denk aan kurkentrekkers met vrouwenbenen, cocktailshakers in de vorm van pinguïns, visvormige flesopeners en andere unieke items. Een robijnrode glazen cocktailshaker uit 1937 in de vorm van een vrouwenbeen werd bijvoorbeeld op eBay voor bijna $ 1.500 verkocht.

2. Jachtlokvogels

Oude eendenkooi
Oude eendenkooi

Je hebt die houten eendjes waarschijnlijk wel eens in antiekwinkels gezien. Dit zijn jachtlokvogels, die ooit werden gebruikt om wild aan te trekken. Omdat ze in de buitenlucht intensief gebruikt zijn, is het niet eenvoudig om ze in goede staat te vinden. Sommige, gemaakt door beroemde lokkunstenaars als Elmer Crowell en Joseph Lincoln, kunnen veel geld waard zijn. Het lokvogelveilingbedrijf Guyette en Deeter somt lokvogels op die voor maximaal $ 856.000 zijn verkocht.

3. Depressieglas

Depressie glas
Depressie glas

Hoewel het verzamelen van depressieglas meestal een betaalbare hobby is, zijn er een paar stukken van dit glaswerk die verbazingwekkend waardevol zijn. Zoek naar gekleurd glaswerk in uitstekende staat en in wenselijke patronen zoals Cameo of American Sweetheart. Let dan op ongebruikelijke stukken of vormen die misschien een premie waard zijn. Een sandwichbord met middenhandgreep in het groene Cameo-patroon werd bijvoorbeeld op een veiling verkocht voor bijna $ 4.000.

4. Originele schilderijen

Senior man toont origineel schilderij
Senior man toont origineel schilderij

Er is veel variatie in de schilderijen die je op zolders en kringloopwinkels vindt, maar sommige zijn uiterst waardevol. Sla de verf-op-nummer-projecten over en zoek naar originele kunst met thema's waar mensen van genieten. Denk aan ruiterschilderijen, afbeeldingen van beroemde mensen en prachtige taferelen. Besteed speciale aandacht aan schilderijen met handtekeningen en schilderijen in mooie lijsten, want die kunnen waarde toevoegen. Sommige voorbeelden zijn miljoenen waard, maar het is gebruikelijk dat schilderijen honderden of duizenden dollars waard zijn als ze van hoge kwaliteit en wenselijk zijn. Schilderijen behoren ook tot de meest waardevolle items op Antiques Roadshow.

5. Ansichtkaarten

Vintage ansichtkaart uit 1908
Vintage ansichtkaart uit 1908

Voordat je die oude ansichtkaartencollectie weggooit, kijk eens snel wat erin zit. De waarde van oude ansichtkaarten hangt van een aantal factoren af, maar bepaalde ontwerpen kunnen zeer verzamelbaar zijn. Deze omvatten kaarten met vakantiethema's, beroemde mensen en unieke momenten in de geschiedenis. Zoek ook naar oudere kaarten met matte bedrukking en kaarten met reclame erop. Sommige voorbeelden worden verkocht in het bereik van $ 150.

6. Kappersstoelen

Vintage kappersstoel
Vintage kappersstoel

Je zult misschien verrast zijn door de waarde van antieke kappersstoelen. Er bestaan verschillende soorten antieke kappersstoelen, maar vooral het merk Koken is waardevol. Koken kappersstoelen worden verkocht tussen €500 en meer dan €5.000. Als je er een hebt, heb je misschien iets heel waardevols.

7. Oude klokken

antieke klok op een houten tafel
antieke klok op een houten tafel

Zeldzame antieke klokken kunnen €100.000 of meer waard zijn, maar zelfs gewonere klokken zijn geld waard. Klokken die een specifiek tijdperk en een specifieke decoratiestijl vertegenwoordigen, zoals Art Deco of Mid-Century Modern, zijn erg populair bij decorateurs en antiekverzamelaars. Voordat u een oude klok naar een goed doel stuurt of er een op de rommelmarkt tegenkomt, moet u even de tijd nemen om te leren hoe u antieke klokken kunt identificeren. Misschien vindt u dat uurwerk een schat.

8. Gietijzeren deurstoppers

Gietijzeren hanendeurstopper
Gietijzeren hanendeurstopper

Deurstoppers hebben een nuttig doel, maar in het tijdperk van airconditioning zijn veel deurstoppers opgeborgen op zolders en kelders. Als je toevallig een gietijzeren deurstopper in een charmante vorm hebt, houd je misschien een fortuin vast. Deze charmante deurstoppers met figuren zijn tussen de $ 50 en meer dan $ 1.000 waard. Een schattige Hubley-deurstopper in de vorm van een kwartel werd in 2022 op een veiling voor bijna $ 1.300 verkocht.

9. Glas-in-loodramen en glas-in-loodramen

Glas-in-loodramen met houten frame
Glas-in-loodramen met houten frame

Als een oud gebouw wordt afgebroken, redden mensen soms de ramen en bergen ze op in een schuur of kelder. Als de oude ramen glas-in-looddetails of mooie glas-in-loodelementen hebben, kunnen ze veel geld waard zijn. Antieke glas-in-loodramen variëren van sierlijk tot eenvoudig, maar veel ervan worden zeer gewaardeerd vanwege de historische schoonheid die ze aan de moderne bouw kunnen toevoegen. Speciale voorbeelden zoals dit lommerrijke Art Nouveau-raam worden verkocht voor ongeveer $ 2.700, maar zelfs eenvoudige ontwerpen brengen regelmatig honderden dollars op.

10. Zeldzame boeken

zeldzaam kookboek
zeldzaam kookboek

Sommige boeken kunnen uiterst waardevol zijn, en dat zijn niet altijd de boeken die je denkt. Leer hoe u zeldzame boeken kunt identificeren, vooral eerste edities die voor veel geld kunnen worden verkocht. Vooral kookboeken kunnen waardevol zijn. Abe Books meldt dat de eerste editie van The Joy of Cooking regelmatig voor meer dan $ 4.000 wordt verkocht.

11. Victoriaanse kunstaardewerk

Roseville-aardewerk
Roseville-aardewerk

Tijdens het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw werd kunstaardewerk een populair verzamelobject in Amerikaanse huizen. Deze stukken waren handgemaakt en uniek, hoewel ze de ontwerpen volgden van de verschillende bedrijven. Enkele speciale fabrikanten waar u op moet letten, zijn onder meer McCoy, Frankoma en Roseville. Eén stuk Roseville Pottery werd verkocht voor meer dan $38.000, maar zelfs minder bekend antiek kunstaardewerk heeft waarde.

12. Oude camera's en lenzen

Vintage camera's
Vintage camera's

Al vele jaren heeft digitale fotografie de filmcamera's overtroffen in termen van populariteit, en veel oude filmcamera's zijn weggekwijnd op planken in opslagruimtes en zolders. Een heropleving van de belangstelling voor filmfotografie heeft de waarden echter weer doen stijgen. Bepaalde antieke camera's en lenzen zijn honderden en zelfs duizenden dollars waard. Lenzen gemaakt van messing zijn vaak veel geld waard, en veel zeer goede exemplaren worden verkocht voor bijna $ 2.000.

13. Kroonluchters en verlichtingsarmaturen

Een ouderwetse kroonluchter
Een ouderwetse kroonluchter

Antieke kroonluchters zijn een ander voorbeeld van geborgen architectonische kenmerken die veel waard kunnen zijn. Wanneer oude huizen worden gesloopt of gerenoveerd om in een andere stijl te passen, overleven de lampen soms. Naarmate de smaak verandert en mensen historische charme aan hun huis willen toevoegen, worden de verlichtingsarmaturen weer waardevol. Een prachtige Amerikaanse kristallen kroonluchter uit ongeveer 1900 werd verkocht voor $ 7.500, maar zelfs kleinere en eenvoudigere vintage kroonluchters zijn geld waard.

14. Sterling zilveren bestek

antiek zilverwerk couvert
antiek zilverwerk couvert

Als je het zilver van je grootmoeder hebt, heb je misschien een waardevol antiek. Antiek bestek van sterling zilver kan uiterst waardevol zijn, maar verzilverd bestek is niet zoveel waard. Zoek naar sterlingzilverkeurmerken op de achterkant van de stukken om te bepalen of uw zilver sterling is. Kijk vervolgens naar afbeeldingen van antieke bestekpatronen om te zien welk patroon u heeft. Dit zal u helpen de waarde van uw pond te vinden. Sommige patronen, zoals die van Tiffany, zijn duizenden waard.

15. Oude gereedschappen en gereedschapskisten

Werktuigen op tafel
Werktuigen op tafel

Heeft u antiek handgereedschap in uw garage? Als dat zo is, heb je misschien wat geld in handen. Zoek naar gereedschap in goede staat met patina maar zonder echte schade en controleer het merk. Merken als Stanley kunnen bijzonder populair zijn bij verzamelaars. Gereedschapskisten zijn ook waardevol omdat oude houten modellen op eBay voor honderden dollars worden verkocht.

16. Zeldzame munten

1913 Eliasberg Liberty Head-nikkel
1913 Eliasberg Liberty Head-nikkel

Oude muntenverzamelingen bieden soms ook waardevolle prijzen aan. Als je wat munten aan het sorteren bent, houd dan een lijst bij van oude munten die waardevol kunnen zijn. Sommige, zoals de Liberty Head Nickel uit 1913, kunnen miljoenen dollars waard zijn.

17. Chinese sets

Wedgwood porselein
Wedgwood porselein

Bijna iedereen heeft een set porselein geërfd van een ouder familielid, en veel daarvan zijn niet veel waard. Sommige porseleinen sets zijn echter juist extreem waardevol. Zoek naar porselein van Spode, Wedgwood en andere belangrijke namen. Controleer vervolgens de staat. Een volledige set Wedgwood-porselein met een turquoise Florentijns patroon verkocht voor bijna $ 2.000.

18. Vintage typemachines

Underwood-schrijfmachine en koffer
Underwood-schrijfmachine en koffer

Hoewel maar weinig mensen nog typemachines gebruiken om te schrijven, hebben ze hun waarde als antieke decoratieve voorwerpen behouden. Leer meer over de beste merken vintage typemachines en hun waarden. Misschien heb je een Underwood ter waarde van $ 1.000, en zelfs een gewone Remington kan voor $ 150 worden verkocht.

19. Muziekinstrumenten

Uitstekende vleugel
Uitstekende vleugel

Antieke muziekinstrumenten behoren tot de meest waardevolle spullen die je op zolder of in een kringloopwinkel kunt vinden. Zoek naar instrumenten in goede, bespeelbare staat. Piano's kunnen waardevol zijn, net als violen. De waarden van antieke viool kunnen in de miljoenen lopen, maar het is gebruikelijk dat ze in de honderden lopen.

20. Parfumflesjes

Antieke parfumspuit
Antieke parfumspuit

Antieke parfumflesjes waren er in veel verschillende stijlen en materialen. Je ziet prachtige voorbeelden van glas en kristal, maar ook flessen gemaakt van steen. Velen worden verkocht voor $100 of meer, en enkele zeer mooie voorbeelden, zoals een Victoriaanse glazen fles in de vorm van een vis, worden verkocht voor ongeveer $1.500.

21. Vulpennen

Antieke vulpen
Antieke vulpen

Vulpennen zijn tegenwoordig functioneel, en sommige mensen zijn gespecialiseerd in het verzamelen van vintage modellen. Als je er een van een ouder familielid hebt of er een in een winkel ziet, is het misschien de moeite waard om eens te gaan kijken. De meest waardevolle zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals sterling zilver, schildpad, ebbenhout en goud. Een vintage gouden Tiffany-vulpen werd verkocht voor ongeveer $ 1.500, maar het is gebruikelijk om ze tussen de $ 100 en $ 200 te vinden.

22. Antiek meubilair

Antiek rolbureau
Antiek rolbureau

Antiek meubilair is een ander waardevol item met veel stukken variërend van €200 tot €2000. Leer hoe u antiek meubilair kunt identificeren en de waarde ervan kunt beoordelen. Zoek naar stukken in zeer goede staat, gemaakt van massief hout.

23. Sieraden

Antiek sieradendoosje
Antiek sieradendoosje

Vergeet niet om oude sieraden te sorteren. Zelfs antieke kostuumjuwelen kunnen waardevol zijn, en mooie sieraden zijn altijd geld waard. Zoek naar waardevolle edelstenen, edele metalen en andere speciale accenten. Verbeter het begrip van de markeringen op sieraden, zodat u kunt bepalen waar de sieraden van zijn gemaakt en wie de fabrikant is. Het is gebruikelijk dat mooie sieraden honderden of zelfs duizenden dollars waard zijn, maar de exacte waarde is uiterst variabel.

Ontvang een taxatie om het zeker te weten

Als je vermoedt dat je een waardevol item hebt, zoals een antiek beeldje dat geld waard is, is het altijd een goed idee om dit nog eens te controleren met een taxatie. U kunt antiek online laten taxeren of voor hulp een plaatselijke professional bezoeken. Hoe dan ook, je weet zeker of je een schat hebt gevonden.

Aanbevolen: