Je baby de hele nacht door laten slapen: tips voor nieuwe moeders

Inhoudsopgave:

Je baby de hele nacht door laten slapen: tips voor nieuwe moeders
Je baby de hele nacht door laten slapen: tips voor nieuwe moeders
Anonim

Leer wanneer baby's de hele nacht doorslapen en wat u kunt doen om te helpen.

schattige baby wakker
schattige baby wakker

Wanneer slapen baby's de hele nacht door? Elke nieuwe ouder wil het antwoord op deze vraag weten. Je zou denken dat het antwoord onmiddellijk zou zijn, aangezien pasgeborenen tot 17 uur slaap per dag nodig hebben. Hoewel dat niet het geval is, kunnen deze tips je helpen begrijpen wat de invloed is op de slaap van je baby en hoe je hem kunt helpen de nacht door te slapen.

Wanneer slaapt mijn baby de hele nacht door?

De meeste ouders moetengemiddeld zes maanden wachten voordat ze consistente slaapperioden zien. Maar wat precies het tijdsbestek is dat experts classificeren als 'de hele nacht doorslapen', komt misschien niet precies overeen met wat u verwacht. En er zijn ook veel redenen waarom een baby moeite zou kunnen hebben met deze ogenschijnlijk eenvoudige taak. Zodra u deze dingen herkent, kunt u stappen ondernemen om uw baby 's nachts langer te laten slapen.

Wat betekent 'doorslapen' echt?

Als een ouder met slaapgebrek de uitdrukking 'de hele nacht doorslapen' hoort, kan er automatisch aan acht uur worden gedacht. Helaas voor nieuwe ouders is jouw versie van doorslapen heel anders dan die van je baby.

Experts beschouwen slechts zes uur 's nachts doorslapen' voor een baby. Dit gebeurt meestal rond de leeftijd van zes maanden, maar voor de weinige gelukkigen kan het al na vier maanden gebeuren.

Baby's kunnen de hele nacht doorslapen na deze mijlpalen

Ik dacht dat je misschien wilt dat je lieve baby zo snel mogelijk langere slaapperioden krijgt, maar er zijn een paar ontwikkelingsmijlpalen die eerst moeten gebeuren.

  • Verdwijning van de Moro Reflex: Dit is een onvrijwillige beschermende motorische reactie die wordt veroorzaakt door schokkende bewegingen, harde geluiden, fel licht en het gevoel van vallen. Normaal gesproken verdwijnt het in de derde of vierde levensmaand van uw baby.
  • Voedingsvensters kunnen veilig worden verlengd: Experts adviseren ouders om hun baby's tussen de vier en zes maanden vier tot zes keer per dag flesvoeding of moedermelk te geven. Dit betekent dat ouders die hun voedingen op de juiste manier timen, de slaapvensters kunnen gaan oprekken. Houd er rekening mee dat niet alle baby's in deze periode deze voedingsschema's zullen volgen.
  • Voldoende gewichtstoename: Baby's moeten minimaal tien pond wegen voordat experts het veilig achten om de hele nacht door te slapen. Helaas is de beste manier om dit mogelijk te maken, het regelmatig voeren van voeding tijdens de nachtelijke uren.

    Het is belangrijk op te merken dat hoe groter de baby is, hoe groter de kans is dat hij langere tijd in slaap zal vallen. Dus hoewel sommige baby's al beter beginnen te slapen als ze vijf kilo wegen, zullen de meeste ouders langere rekoefeningen gaan zien wanneer hun baby's tussen de 11 en 14 pond afglijden

  • Vermogen om zichzelf te kalmeren: Zodra uw baby heeft ontdekt hoe hij zichzelf kan kalmeren en weer zelfstandig kan gaan slapen, is de kans groter dat hij langer slaapt. Dit gebeurt meestal rond hun halve verjaardag.

Hoe u uw baby de hele nacht kunt laten slapen

Hoewel sommige mijlpalen tijd nodig hebben om te bereiken, zijn er enkele eenvoudige manieren waarop ouders hun baby, en zichzelf, kunnen helpen een beetje meer te zwijgen! Hier zijn enkele eenvoudige oplossingen die u kunt proberen om uw baby 's nachts langer te laten slapen.

Volg een consistent voedingsschema

Een van de belangrijkste redenen dat je baby 's nachts vaak wakker wordt, is dat hij honger heeft! Als u overdag prioriteit geeft aan voedingen, kan dit 's nachts langere perioden van slaap mogelijk maken. Voer daarom een slaapvoeding uit vlak voordat u gaat slapen. Dit kan het tijdstip van de volgende voeding van uw baby verlengen en u een extra oogje in het zeil houden.

Het is echter belangrijk dat ouders onthouden dat, hoewel je de tijd tussen voedingen kunt verlengen, gezondheidsdeskundigen aanraden om nachtelijke voedingen niet volledig te elimineren totdat hun baby minstens zes maanden oud is.

Aantal uren tussen voedingen per leeftijd

Babyleeftijd Aantal uren tussen voedingen
0-3 maanden 2-3 uur
3-6 maanden 3-4 uur
6+ maanden 4-5 uur

Het volgen van deze aanbevolen voedingstijden is de beste manier om ervoor te zorgen dat baby's de juiste voeding krijgen die ze gedurende de dag nodig hebben. Ouders moeten er ook rekening mee houden dat hun specifieke voedingsmethode invloed heeft op deze tijdsbestekken.

Nachtvoedingen kunnen na zes maanden stoppen als uw baby kunstvoeding krijgt. Ouders die borstvoeding geven, kunnen verwachten dat de nachtvoedingen doorgaan tot de eerste verjaardag van hun baby. Waarom zo'n groot verschil? Moedermelk beweegt sneller door het lichaam, terwijl de formule iets langer nodig heeft om te verteren, waardoor langere slaapperioden mogelijk zijn.

Handige hack

Als je je overdag wilt concentreren op voedingen, bied dan tijdens deze periodes meer flesvoeding of moedermelk aan. Geef ze dan 's nachts nog steeds voeding, maar bied minder voedsel aan. Na een paar nachten zullen ze overdag waarschijnlijk meer melk gaan drinken.

Vermijd het activeren van hun Moro Reflex

Hoewel sommige baby's zichzelf zonder duidelijke reden laten schrikken, zijn er manieren om deze frustrerende momenten te verminderen.

  • Leg je baby eerst met de voeten in de slaapruimte en leg het hoofdje als laatste neer. Dit voorkomt dat ze het gevoel krijgen dat ze vallen.
  • Als je een grotere baby hebt, sla dan de wieg over en ga direct naar een wieg of box. Dit voorkomt dat ze hun ledematen aan de zijkanten van de slaapruimte raken als ze schokken, waardoor ze vaker wakker kunnen worden.
  • Houd de slaapruimte van je baby donker en stil.

Help je baby om zichzelf te kalmeren

Het is jouw taak om in de eerste paar maanden van het leven van je baby op zijn wenken te staan. Maar nu ze dikker beginnen te worden, is het tijd om wat eenvoudige slaaptrainingstactieken toe te passen. Dat betekent dat je je baby niet elke keer moet oppakken als hij huilt. Geef je kleintje in plaats daarvan een paar minuten de tijd om het uit te huilen.

Leg ze ook neer als ze slaperig zijn. Als ze alleen met jouw hulp weten hoe ze in slaap moeten komen, zullen ze er nooit zelf achter komen hoe ze het moeten doen.

Door ze te laten uitzoeken hoe ze hun positie opnieuw kunnen aanpassen en weer in slaap kunnen komen, maak je ze zelfvoorzienend. Hierdoor kun je ook meer slapen tussen de reguliere voedingen door!

Snelle tip

Inbakeringen en fopspenen zijn fantastische hulpmiddelen die je baby kunnen helpen zichzelf te kalmeren. Houd er rekening mee dat zodra uw baby probeert om te draaien, het gebruik van het inbakeren moet stoppen. Als je dit hulpmiddel nuttig vindt om je baby in slaap te houden, kun je overstappen op een niet-verzwaarde slaapzak.

Ga aan de slag met een routine

Baby's zijn als Goudlokje; ze hebben precies de juiste hoeveelheid slaap nodig. Hoewel je ze een paar maanden geen slaapschema kunt geven, moet je wel op hun slaapsignalen letten. Dit kan ervoor zorgen dat ze de rust krijgen die ze nodig hebben en dat ze sneller gaan slapen. Je wilt er ook voor zorgen dat ze 's avonds niet te laat gaan slapen. Dit kan hun vermogen belemmeren om weer in slaap te komen voor het slapengaan en de hele nacht door te slapen.

Moet weten

Hoe zorg je voor een time-out voor een dutje om ervoor te zorgen dat de bedtijdroutine soepel verloopt? Stel dat u wilt dat uw baby van vier maanden vóór 21.00 uur slaapt. Ze moeten 2-3 uur wakker zijn voordat ze naar bed gaan. Daarom kun je het laatste dutje van 45 minuten van de dag rond 17.15 uur plannen.

Met andere woorden: als je vroeg aan een routine begint, kun je je voorbereiden op toekomstig succes en ervoor zorgen dat de slaapperioden van je kleintje verschuiven naar tijdsbestekken die beter bij je schema passen.

Start buiktijd onmiddellijk

Als je de hele dag op je achterste zit en geen energie verbruikt, is de kans groot dat je moeite zult hebben om in slaap te komen. Als u daarentegen lang gaat joggen of een paar baantjes trekt in het zwembad, zal het gemakkelijker voor u zijn om weg te dromen naar dromenland. Hetzelfde geldt voor je baby! Buiktijd is een spectaculaire training voor baby's die hen niet alleen helpt ontwikkelingsmijlpalen sneller te bereiken, maar ze ook slaperig maakt.

Waarom baby's niet meer de hele nacht doorslapen

Zes maanden kunnen voorbijgaan en je baby zal eindelijk de hele nacht doorslapen, om vervolgens weer terug te vallen in zijn oude gewoontes. Enkele van de belangrijkste redenen waarom uw baby de hele nacht niet meer doorslaapt, zijn:

  • Tandjespijn
  • Groeistoten
  • Verlatingsangst (als je de kamer van je vader en moeder verlaat)
  • Ziekte
  • Omgevingsfactoren (geluid/licht)
  • Veranderingen in routine (zoals reis- of vakantieactiviteiten)

Hoewel de meeste hiervan volkomen normale slaapverstoringen zijn, kunnen ziekten ook grote veranderingen in de slaap veroorzaken met weinig tot geen zichtbare symptomen. Dit geldt vooral voor oorinfecties.

Snelle tip

Twee eenvoudige manieren om te bepalen of dit soort ziekte de oorzaak is, zijn een plotselinge ruk aan de oren en een verandering in temperament als je ze op hun rug legt. Oorinfecties zijn pijnlijk en in horizontale positie wordt dit ongemak versterkt. Als u deze symptomen opmerkt, breng uw kind dan naar de kinderarts voor controle.

Nieuwe vaardigheden kunnen ook tot minder slaap leiden

Ontwikkelingsmijlpalen kunnen ook slaapregressies veroorzaken. Ja dat klopt! Als uw baby op het punt staat te pronken met een nieuwe vaardigheid, slaapt hij mogelijk minder. Dit is ook normaal. Hoewel deze periodes van minder slaap uitputtend zijn, duren ze meestal maar een paar weken, waarna je baby weer teruggaat naar zijn normale slaapgewoonten.

tandjes krijgen
tandjes krijgen

Haal het meeste uit de slaapvensters van uw baby

Naarmate uw baby beter wordt in het doorslapen van de nacht, kunt u uw best doen om uw slaapvenster op één lijn te brengen met die van hen. Zo kan iedereen voldoende rust krijgen. Terwijl je misschien denkt: "Ik ga pas om 23.00 uur naar bed, dat is behoorlijk laat voor een baby!" het tijdstip waarop ze naar bed gaan doet er niet toe, tenzij ze op een bepaalde tijd wakker moeten zijn. Geef dus prioriteit aan ieders slaap totdat ze naar de crèche gaan of naar school gaan!

Onthoud dat elke baby anders is

Onthoud dat het antwoord op de vraag 'wanneer slapen baby's de hele nacht door?' is relatief. Ieder kindje is anders. Als uw kleintje na zes maanden niet de volle zes uur rust, weet dan dat u niet de enige bent. De National Sleep Foundation stelt dat "70-80 procent dit zal doen tegen de leeftijd van negen maanden." Hoewel het moeilijk is, wees geduldig. Als ze op hun eerste verjaardag nog steeds niet doorslapen, praat dan met hun kinderarts over mogelijke oorzaken.

Voor de ouders die wanhopig op zoek zijn naar advies over hoe ze hun baby de nacht vóór de leeftijd van zes maanden kunnen laten doorslapen, probeer enkele van deze handige tips over hoe je je baby kunt laten slapen zonder vastgehouden te worden. Je lieve kleintje zal zijn ritme vinden voordat je het weet!

Aanbevolen: