3-daagse zindelijkheidstraining-bootcamp: een door moeders geteste gids voor succes

Inhoudsopgave:

3-daagse zindelijkheidstraining-bootcamp: een door moeders geteste gids voor succes
3-daagse zindelijkheidstraining-bootcamp: een door moeders geteste gids voor succes
Anonim

Ik probeerde de 3-daagse zindelijkheidstraining-bootcamp en vond verrassend succes! Hier zijn de tips die ik onderweg heb geleerd en die je kunnen helpen.

moeder met zoon zindelijkheidstraining
moeder met zoon zindelijkheidstraining

Driedaagse zindelijkheidstraining leek mij een belachelijk idee, maar een vriend zweerde erbij, dus ik moest het uitproberen. We waagden de sprong, zoals de woordspeling bedoeld, en ik moet zeggen: het was een verrassend succes!

Begrijp me niet verkeerd, er waren ongelukken, maar mijn zoon begon op de eerste dag in het potje te plassen! Voor de ouders die de driedaagse zindelijkheidstrainingmethode willen leren, leg ik uit hoe het wordt gedaan en geef ik je enkele tips uit de eerste hand die het zindelijkheidsproces gemakkelijker zullen maken.

Een peuter zindelijk maken met de driedaagse methode

De driedaagse methode is precies hoe het klinkt: drie dagen gewijd aan zindelijkheidstraining. Het is het beste als zowel jij als je partner beschikbaar zijn om al je energie op dit streven te richten. De reden is dat je je kind als een havik in de gaten moet houden en hem naar het potje moet rennen wanneer het lijkt alsof hij moet gaan!

jongetje op potje
jongetje op potje

Een korte blik op de komende drie dagen

Op dag één rent je peuter naakt door het huis. Hierdoor kun je beter zien wanneer het tijd is om te gaan en kunnen ze precies zien wat er gebeurt. Dag twee zal in wezen hetzelfde zijn, maar ze kunnen kleding op de bovenste helft van hun lichaam dragen. Ten slotte is het de bedoeling om ze op dag drie hun grote kinderondergoed en loszittende kleding te laten dragen, zodat ze snel naar het potje kunnen.

Definieer uw zindelijkheidstraining

De komende dagen zal je peuter naakt zijn, of op zijn minst gedeeltelijk naakt, dus er zijn ongelukken te verwachten. De beste manier om te veel hoofdpijn te voorkomen is door gebieden met vloerbedekking af te sluiten en meubels op te ruimen die je niet opnieuw wilt laten inrichten.

Maak deze ruimte klaar de dag voordat je begint met trainen. Dit kan zorgen voor een gemakkelijke overgang als je eenmaal begonnen bent.

Handige hack

Ik kwam er op de eerste dag al snel achter dat mijn zoon zijn privacy prettig vond als hij naar het potje ging. Om hem in de hoofdkamer te houden waar we onze zindelijkheidstraining wilden houden, haalde ik het speelgoed uit zijn Little Tikes-speelhuis en maakte er zijn zindelijkheidskamer van. Dit was geweldig omdat ik hem nog steeds in de gaten kon houden, maar het gaf hem een veiliger gevoel.

Begin uw dag met een uitstapje naar het potje

Op je eerste dag zindelijkheidstraining, zet je peuter op en ga meteen naar de badkamer. Verwijder hun luier en laat ze "proberen" naar het potje te gaan. Zelfs als ze niet gaan, prijs ze dan voor hun inzet! Ouders moeten dit elke dag doen, zelfs in de dagen na je driedaagse potjesbootcamp.

Sluit de luiers af

De volgende stap in deze methode is om een grote show te maken over hoe de luiers zullen gaan. Geef ze cool 'grote kinderen'-ondergoed en laat ze weten dat ze niet langer in hun broek op het potje gaan!

In mijn geval was mijn zoon nog niet klaar om 's avonds over te stappen op ondergoed, dus hebben we zijn pull-ups niet fysiek weggegooid, maar als je de volledige overstap maakt, kan dit een geweldig visueel om hen te helpen begrijpen dat kak en plas alleen voor het potje zijn.

Laad uw kind met vloeistoffen

klein meisje met tuitbeker
klein meisje met tuitbeker

Hoe meer ze drinken, hoe meer ze zullen plassen, en hoe sneller ze deze cruciale levensvaardigheid kunnen oefenen! Zorg er daarom voor dat hun drinkbeker de komende drie dagen altijd vol is! Ik ontdekte dat suikervrije ijslolly’s ook hielpen om de boel in beweging te houden en hij wilde ze heel graag eten.

Wees klaar om naar het potje te haasten

Zoals hierboven vermeld, zullen er waarschijnlijk ongelukken gebeuren in de eerste paar dagen, en zelfs in de eerste paar weken, van zindelijkheidstraining van een peuter. Het doel is om ze te vangen voordat deze ongelukken gebeuren. Ouders moeten oppassen voor hurken, kronkelen en vasthouden aan de geslachtsdelen. Dit zijn allemaal tekenen dat ze op het punt staan te vertrekken.

Voor germafobe ouders zoals ik raad ik aan om desinfecterende doekjes in te slaan en extra potjes en vuilniszakken bij de hand te hebben. Ik bekleedde ook zijn trainingspotje met vuilniszakken, die ik voor een dollar in de supermarkt kocht. Met een wandelende éénjarige die graag zijn handen plaatst waar ze niet horen, hield dit de boel schoon tijdens onze 3-daagse zindelijkheidstraining.

Handige hack

Om grote rommel te voorkomen, hebben we ons potje opgezet in de hoofdkamer, die houten vloeren heeft. Ik nam ook puppykussentjes, bekleedde de kussens van de bank en bedekte ze vervolgens met oude lakens en handdoeken. Dit maakte het opruimen van ongelukken veel gemakkelijker.

Ik plaatste ook ons trainingspotje in dezelfde ruimte, met puppy-pads eronder, evenals een potjesladder en stoel in de badkamer van mijn zoon. Dit gaf hem opties.

Herinner ze er vaak aan om te gaan

Voorheen heeft je peuter nooit hoeven nadenken over de behoefte om naar het potje te gaan. Ze zijn gewoon gegaan. Om ze op het goede spoor te houden, moet je ze minstens elk uur "proberen" naar het potje te gaan. De eenvoudigste manier om dit te doen is door gedurende de dag een alarm in te stellen.

Als je echter je huis moet verlaten of een dutje moet doen of bedtijd nadert, laat ze het dan meerdere keren proberen voordat het tijd is om te gaan.

Moet weten

We vonden de driedaagse methode zeer effectief, maar mijn zoon had nog steeds herinneringen nodig om te proberen zindelijk te worden in de volgende dagen en weken nadat ons bootcamp voorbij was. Zindelijkheidshorloges zijn een oplossing die veel ouders nuttig vinden, omdat ze het kind er direct aan kunnen herinneren en de taak van mama en of papa uit handen kunnen nemen.

Houd de focus op hen

Dit is een belangrijke mijlpaal voor je kind, maar ook voor jou een groot moment! Je hoeft niet alleen geen luiers meer te verschonen, maar je bespaart ook veel geld als je die luiers niet meer nodig hebt. Met andere woorden, leg je telefoon weg, zet je werk in de wacht en wees aanwezig tijdens de eerste paar dagen van de zindelijkheidstraining!

Maak de ervaring leuk door boeken, hun favoriete speelgoed dat gemakkelijk kan worden gewassen, en muziek mee te nemen naar de badkamer of welke kamer je ook plant om je driedaagse zindelijkheidstraining-bootcamp te houden.

Lof, lof, lof

We hebben een grote show gemaakt van elke vooruitgang op het potje! Er werd gejuicht en geklapt elke keer dat hij het potje bereikte of elke keer dat hij zich realiseerde dat hij begon te plassen, stopte en naar zijn trainingstoilet rende om de klus te klaren. Toen hij klaar was, gebruikten we een stickerkaart om zijn voortgang te markeren. Omdat mijn zoon dol is op stickers, was dit een grote hit!

Wanneer moet ik beginnen met een driedaagse zindelijkheidstraining

Zindelijkheidstraining voor kleine meisjes
Zindelijkheidstraining voor kleine meisjes

Welke methode je ook kiest, ouders moeten wachten met zindelijkheidstraining totdat hun kind er klaar voor is. Voor sommige ouders komt dit wanneer het kind 18 maanden oud is. Bij anderen, zoals ikzelf, gebeurt dit pas na de derde verjaardag van je kind.

Maar zodra uw kind er klaar voor is, is het proces eigenlijk veel eenvoudiger dan u denkt. Als je de tekenen van gereedheid wilt leren, welke items je nodig hebt en tips voor succes, bekijk dan zeker onze volledige zindelijkheidstraininggids hieronder.

Een ander belangrijk ding om te onthouden is dat zindelijkheidstraining overdag en 's nachts twee heel verschillende dieren zijn, en dat uw kind mogelijk klaar is voor beide OF voor het ene en niet voor het andere. Veel ouders realiseren zich niet dat ze de 3-daagse methode alleen overdag kunnen doen.

In ons geval wordt mijn zoon nog steeds elke ochtend wakker met een erg natte luier, dus hebben we ervoor gekozen om alleen die dag te trainen. Overdag draagt hij zijn ondergoed voor grote jongens en zijn pull-ups tijdens zijn dutje en bedtijd. Dit zal hiermee doorgaan totdat hij droog wakker wordt, want dat is het teken dat hij klaar is voor die transitie.

Tips voor driedaagse zindelijkheidstraining: onze grootste hindernissen en hoe we ze overwonnen

Iedereen zal tijdens het zindelijkheidstrainingsproces verschillende hindernissen ervaren. Dit zijn de ervaringen die we hebben meegemaakt en tips over hoe ik met elke situatie omging.

  • Op het potje blijven (langer dan 3,5 seconden):Dit was eigenlijk de enige keer dat chocolade betrokken was bij onze zindelijkheidstraining. Mijn zoon wilde HEEL graag gaan zitten en dan meteen weer opstaan. Om hem te helpen zich meer op zijn gemak te voelen terwijl hij op zijn kleine plastic potje ging zitten, hadden we een zeer langzame uitbetaling van Reese's Pieces. Als hij even zou blijven zitten, zou hij er nog een krijgen. Dit duurde ongeveer 20 minuten.
  • Gecentreerd blijven boven het gat: Dit is waarschijnlijk minder een probleem voor meisjes, maar bij een jongen leerde ik al snel dat het belangrijk was om hem eraan te herinneren zijn penis te richten naar beneden in het gat. De eenvoudigste manier om er zeker van te zijn dat dit gebeurde, was door aan te kondigen: "richt uw penis in het gat!" elke keer dat hij ging zitten. Als hij te ver naar voren zat, spraken we erover om terug te gaan, zodat hij meer ruimte had. Binnen een dag controleerde hij elke keer zijn plaatsing, zonder herinnering.
  • De hele dag naakt zijn: Mijn zoon houdt ervan om gekleed te zijn, wat het erg verontrustend maakte om lange tijd naakt te zijn. Omdat we een broertje hebben, heb ik ervoor gekozen om mijn jongste een dag alleen in zijn luier te laten. Zodra mijn oudste zoon inzag dat hij niet de enige was zonder kleren, voelde hij zich vrij snel op zijn gemak.
  • Het grote potje gebruiken: Zelfs met de ladder en de stoelbevestiging was het grote potje in het begin een beetje eng. We hebben dit overwonnen door meerdere keren samen in de badkamer te zitten. Ik ging op een opstapje zitten, zodat we op hetzelfde niveau konden zitten. Na een paar pogingen werd deze ruimte ineens heel spannend.

    Aangezien ik ook een éénjarige heb, werd veiligheid rond het water een andere prioriteit tijdens ons bootcamp. Je kunt het potje niet babyproof maken als je kind zindelijk is. Daarom hebben we mijn zoon geleerd hoe hij het laddertje op en van het potje moet halen en hoe hij altijd het deksel moet sluiten voordat we onze handen wassen. Dit is goed om mijn jongste veilig te houden en voor als er gasten langskomen en vergeten het laddertje terug op zijn plaats te zetten

Moet weten

Er zijn verschillen als het gaat om zindelijkheidstraining voor jongens en zindelijkheidstraining voor meisjes. Lees zeker de tips en trucs voor het specifieke geslacht van uw kind. Dit kan je helpen sneller succes te vinden!

Waar we nog aan werken

Poepen op het potje is voor de meeste kinderen eng, ook voor mijn zoon. Het leek alsof hij op de eerste dag de hele middag moest poepen, maar pas toen de bedtijdluier aankwam, poepte hij. We proberen nog steeds om hem de dagen na de bootcamp op het potje te laten poepen. Als het ons lukt om 'deuces' te zeggen tegen de poep in zijn broek, zal ik zeker een update plaatsen over hoe we succes hebben gevonden!

3-daagse zindelijkheidstraining kan een grote sprong voorwaarts zijn

De driedaagse zindelijkheidstraining is een fantastische manier om permanent zindelijkheidsgebruik een vliegende start te geven. Maar net als bij elke andere peutertransitie kost het omzetten van acties in gewoontes tijd en consistentie. Dit betekent dat ouders hun peuters eraan moeten blijven herinneren om de hele dag te proberen naar het potje te gaan en te letten op signalen dat ze misschien moeten gaan. Wees geduldig en weet dat luiers binnenkort zullen verdwijnen!

Blijf ook hun vooruitgang prijzen, zelfs als het lijkt alsof ze het niet halen. Regressies in de zindelijkheidstraining kunnen optreden wanneer ziekte toeslaat, in tijden van verandering of stress, en zelfs tijdens het bereiken van andere grote mijlpalen.

Tenslotte, als je kinderen na je bootcamp weer naar school of de kinderopvang gaan, zorg er dan voor dat hun leraar weet dat ze misschien nog een paar bezoekjes aan het potje moeten brengen en altijd een extra broek en ondergoed mee moet nemen in geval van een ongeluk. Laat uw kind ook weten dat hij 'potje alstublieft' moet zeggen tegen de leraar wanneer hij moet gaan.

Vind zindelijkheidssucces op de juiste manier voor uw gezin

Hoewel de driedaagse methode voor veel gezinnen een goede optie kan zijn, is er eigenlijk geen goed of fout als het gaat om het zindelijkheidstraject voor je gezin. Misschien werkt de driedaagse methode precies zoals gepland, misschien duurt het zelfs langer, of misschien volg je een langzame en gestage route die weken of maanden duurt. Hoe dan ook, als je de signalen van je kind volgt en positief blijft, kun je niet fout gaan.

Aanbevolen: