Waar u antiek kunt verkopen voor contant geld

Inhoudsopgave:

Waar u antiek kunt verkopen voor contant geld
Waar u antiek kunt verkopen voor contant geld
Anonim
Antiek verkopen tegen contant geld
Antiek verkopen tegen contant geld

Als je je antiek in geld wilt omzetten, moet je verder kijken dan de standaard plaatsen zoals eBay en Etsy. Deze sites en soortgelijke sites betalen via PayPal of cheque, niet met contant geld. Voor contant geld draait het allemaal om de lokale opties.

Craigslist - Topdollar

Verkopen op Craigslist is net zo eenvoudig als het maken van geweldige foto's van uw antiek, het opzetten van een account en het maken van een aanbieding. U bepa alt de prijs en potentiële kopers zien uw advertentie en doen soms aanbiedingen. Er is geen tussenpersoon die een deel van de verkoopprijs voor zijn rekening neemt. U kunt in uw advertentie alleen contant geld opgeven.

Voordelen

Craigslist is vooral ideaal voor grotere, zwaardere voorwerpen zoals naaimachines, kinderspeelgoed en meubels. Het is ook geweldig om een eerlijke prijs voor uw artikelen te krijgen, omdat u zelf kunt beslissen of u voor een bepaalde prijs wilt verkopen. Voor bepaalde soorten artikelen die bijzonder wenselijk zijn, kan dit een snelle manier zijn om te verkopen.

Uitdagingen

Dit is een geweldige optie, maar er komen enkele specifieke uitdagingen bij kijken. Eén daarvan is dat mensen alleen dingen zien waarnaar ze zoeken. Als uw item geen populaire zoekopdracht is, kan het een tijdje blijven staan. Het is ook belangrijk om te onthouden dat u communiceert met mensen die u niet kent, dus het is essentieel om de veiligheid in gedachten te houden. Ontmoet elkaar in het openbaar.

Consignatiewinkels - Ingebouwd publiek

Veel antiekwinkels nemen artikelen in consignatie. Kortom, u stelt een prijs in voor het artikel en de winkel verkoopt het voor u voor een bepaald percentage van de verkoopprijs. Kom langs bij uw plaatselijke winkel en vraag of zij dit doen en hoe het proces voor hen werkt, of zoek via de Association of Resale Professionals naar een consignatiewinkel bij u in de buurt. Zorg ervoor dat u hen vertelt dat u contant geld voor uw artikel wilt, aangezien sommige winkels alleen in cheques kunnen handelen.

Voordelen

Je krijgt volledige controle over de prijs van je artikel, wat betekent dat je ervoor kunt zorgen dat je een eerlijke prijs krijgt. Uw antieke items worden ook gezien en opgemerkt door het winkelend publiek. Ze zijn misschien niet op zoek naar jouw specifieke stuk, maar als ze het zien, moeten ze het misschien hebben.

Uitdagingen

Ook al kun je de prijs bepalen, de winkel neemt een deel van je geld af. De verzendkosten kunnen oplopen tot 50 procent van de verkoopprijs. Deze methode kan ook enige tijd duren, omdat je moet wachten tot iemand de winkel binnenloopt en je artikel koopt.

Antique Dealer - Snelle verkoop

Antiquair
Antiquair

Er zijn veel mensen die hun brood verdienen met het kopen en verkopen van antiek. U kunt dealers vinden via het plaatselijke antiekwinkelcentrum of door naar nabijgelegen winkels te lopen. Ook kunt u specifieke specialismen of locaties opzoeken van leden die lid zijn van de Vereniging Antiekhandelaren. U moet vooraf de waarde van uw artikel weten, zodat u duidelijk kunt aangeven wat u contant wilt ontvangen.

Voordelen

Dit is een snelle manier om uw antiek te verkopen. Op voorwaarde dat de dealer geïnteresseerd is en de prijs die u vraagt redelijk is, kunt u met uw item de bijeenkomst binnenlopen en met uw geld naar buiten lopen.

Uitdagingen

De grootste uitdaging bij deze methode is het verkrijgen van een eerlijke prijs. U weet dat uw item een bepaald bedrag waard is, maar de dealer zal u veel minder moeten bieden om de overheadkosten te dekken en winst te maken.

Piondjeshuizen - Snel en flexibel

Als je echt haast hebt en meteen je geld wilt ontvangen, is een pandjeshuis een andere optie. Deze winkels nemen alles van waarde en geven je er een bepaald bedrag aan contant geld voor, vaak veel minder dan de winkelwaarde. Dan kunt u het artikel tegen een hogere prijs terugkopen als u het geld slechts voor een korte periode nodig heeft. Je kunt in de meeste steden een pandjeshuis vinden of een lokaal pandjeshuis zoeken op Pawn Guru.

Voordelen

Het belangrijkste voordeel hier is snelheid. Als u op dit moment contant geld nodig heeft, is een pandjeshuis misschien de beste keuze. Ook is het handig dat je het artikel opnieuw kunt kopen als je van gedachten verandert of er niet definitief afstand van wilt doen. Je moet er gewoon heen gaan voordat iemand anders het koopt. Bij sommige winkels kun je ook aflossingen doen op een lening om te voorkomen dat het artikel wordt verkocht.

Uitdagingen

Dit is absoluut niet de manier om het meeste geld te verdienen voor uw antiek. Een goed bod van een pandjeshuis zou ongeveer 75 procent van de marktwaarde van het artikel bedragen. Je zult ook een ervaren onderhandelaar moeten zijn, aangezien veel pandjeshuizen met een laag bod opengaan en van je verwachten dat je onderhandelt.

Zelf verkopen - totale controle

Je kunt je artikel zelf verkopen op rommelmarkten, antiekbeurzen of rommelmarkten. Deze methoden vergen wat meer werk, maar bieden u volledige controle over het gehele verkoopproces. U moet de reclame voor uw uitverkoop of het huren van een stand afhandelen. Vind een vlooienmarkt of antiekbeurs bij jou in de buurt door de Antique Trader's Antique Show and Flea Market Calendar te bekijken.

Voordelen

Er zijn veel voordelen verbonden aan het zelf verkopen van uw artikelen. Op antiekshows, rommelmarkten en rommelmarkten zijn mensen aanwezig om precies te kopen wat u verkoopt; het is een ingebouwd publiek. Je mag ook de prijs bepalen en alleen contant geld opgeven, en aangezien er geen tussenpersoon is, mag je de winst behouden.

Uitdagingen

Deze methode is veel werk. U moet uw artikelen onderzoeken en prijzen, reclame en promotie verzorgen, op de stand of uitverkoop werken en onderhandelen met potentiële kopers. U moet ook voor uw eigen veiligheid zorgen als u met grote hoeveelheden contant geld omgaat.

Denk na over je prioriteiten

Er zijn veel manieren om uw antiek voor contant geld te verkopen, en elk heeft zijn voor- en nadelen. Beslissen wat goed voor u is, komt neer op nadenken over uw prioriteiten. Hoe snel moet u de verkoop realiseren? Hoe betrokken wil je zijn bij het proces? Kies de methode die het beste bij uw behoeften past.

Aanbevolen: