Belastingen indienen met de laatste loonstrook

Inhoudsopgave:

Belastingen indienen met de laatste loonstrook
Belastingen indienen met de laatste loonstrook
Anonim
Persoon die belastingen berekent
Persoon die belastingen berekent

De Internal Revenue Service vereist dat werkgevers en financiële instellingen op tijd W-2- en 1099-R-formulieren afgeven zodat belastingbetalers hun belastingen kunnen berekenen en indienen, maar als u niet kunt wachten op uw W-2 of 1099-R (of als u er geen heeft ontvangen), kunt u ter vervanging IRS-formulier 4852 en het laatste loonstrookje van het voorgaande jaar gebruiken.

Formulier 4852

Het IRS-formulier 4852 is geschikt voor gevallen waarin er geen W-2 of 1099-R binnenkomt, of als de binnenkomende formulieren onjuist zijn. De IRS verzoekt dit formulier alleen te gebruiken na mislukte pogingen om uw W-2 of 1099-R op te halen; de IRS zal belastingbetalers daadwerkelijk helpen bij het verkrijgen van hun belastingformulieren van werkgevers of financiële instellingen als de formulieren in de maand februari nog niet zijn aangekomen. Met andere woorden, het formulier 4852 is niet ontworpen om belastingbetalers de mogelijkheid te bieden hun terugbetalingen sneller te ontvangen, maar is het alternatieve middel om een aanvraag in te dienen wanneer de formulieren niet tijdig worden verstrekt.

Potentiële problemen

Uw laatste loonstrookje bevat mogelijk niet alle informatie die nodig is voor het indienen van belastingen, zegt TurboTax. Haast je om je belastingen te doen in een poging je belastingaangifte sneller in handen te krijgen, is misschien niet eens haalbaar, omdat het belastingseizoen (de periode waarin de IRS terugbetalingen verwerkt) doorgaans pas laat in januari begint. Tegen die tijd heeft u uw formulieren waarschijnlijk al van uw werkgever ontvangen. Als u uw belastingen indient met formulier 4852 en uw loonstrookje, maar later de belastingformulieren ontvangt en de bedragen verschillen van wat u heeft ingediend, moet u een gewijzigde belastingaangifte indienen met een IRS-formulier 1040X.

Formulier 4852 invullen

Gebruik de Year-to-Date (YTD)-informatie op uw loonstrookje om dit formulier in te vullen.

Persoonlijke informatie

Bovenaan formulier 4852 zijn uw persoonlijke gegevens vereist, waaronder:

  • Je volledige naam
  • Uw burgerservicenummer
  • Uw adres

Uitleg voor formulier 4852

In het volgende gedeelte geeft u aan voor welk jaar het belastingformulier geldt. Dit is doorgaans het voorgaande jaar, tenzij u achterstallige belastingen indient. U moet in dit gedeelte ook verklaren dat u geen belastingformulieren van uw werkgever of financiële instelling heeft kunnen ontvangen, of dat u onjuiste formulieren heeft ontvangen. In dit gedeelte moet u ook verklaren dat u vóór de indiening contact hebt opgenomen met de IRS om hen op de hoogte te stellen van dit probleem.

Informatie van Paystub

Voer de informatie van uw loonstrook zorgvuldig in de onderste helft van formulier 4852 in. Eerst moet u de naam, het adres en het belastingnummer (indien bekend) van uw werkgever invoeren. Voeg vervolgens de resterende informatie uit uw loonstrook toe, waarbij u er rekening mee houdt dat het bovenste gedeelte bedoeld is voor werknemers die W-2-formulieren moeten ontvangen en het tweede gedeelte is voor belastingbetalers die een 1099-R moeten ontvangen. Het tweede gedeelte voor 1099-R hoeft niet te worden ingevuld als u eenvoudigweg een W-2 mist en geen 1099-R-formulieren heeft. Als er geen W-2 is, voer dan deze informatie in:

  • Loon, fooien en andere compensatie
  • Sociale zekerheidslonen
  • Medicare-lonen en fooien
  • Sociale zekerheidstips
  • Federale inkomstenbelasting ingehouden
  • Inkomstenbelasting door de staat ingehouden
  • Lokale inkomstenbelasting ingehouden
  • Sociale zekerheidsbelasting ingehouden
  • Medicarebelasting ingehouden

Uw informatie certificeren

Onder de gegevens over lonen en belastingen moet u uitleggen hoe u aan de hierboven genoemde bedragen bent gekomen. Dit kan een verklaring zijn die zo eenvoudig is als: 'Bedragen die zijn afgetrokken van de eindafrekening van (belastingjaar)'. Voordat u het formulier ondertekent, moet u ook de inspanningen beschrijven die u heeft geleverd om de W-2 van uw werkgever te verkrijgen.

Ondertekenen en verzenden

Het is belangrijk op te merken dat de IRS formulier 4852 niet elektronisch accepteert; het moet per post worden verzonden. Voeg het formulier toe aan de rest van uw belastingdocumenten. Neem contact op met een belastingprofessional als u nog vragen heeft over het indienen van formulier 4852.

Aanbevolen: