8 meest waardevolle McDonald's-brillen en Happy Meal-speelgoed

Inhoudsopgave:

8 meest waardevolle McDonald's-brillen en Happy Meal-speelgoed
8 meest waardevolle McDonald's-brillen en Happy Meal-speelgoed
Anonim

Je zult McLovin' it zijn als je dit waardevolle vintage McDonald's Happy Meal-speelgoed vasthoudt.

Speelgoed van de kinderma altijden van McDonald's staat op een plank
Speelgoed van de kinderma altijden van McDonald's staat op een plank

Vroeger, toen het openen van een nieuwe doos ontbijtgranen je dezelfde vreugde gaf als het openscheuren van cadeautjes op kerstochtend, was het Happy Meal-speelgoed van Ronald McDonald's het toppunt van luxe op doordeweekse dagen. De kinderen die in de jaren tachtig het dichtst bij het winnen van de loterij kwamen, waren het krijgen van precies het Happy Meal-speeltje waar ze de fastfoodgoden om hadden gesmeekt. Van glaswerk uit de popcultuur dat je vandaag de dag nog steeds kunt gebruiken tot het gekste speelgoed dat je maar kunt bedenken: dit zijn de meest waardevolle Happy Meal-speeltjes die je graag had willen behouden tijdens de grote Marie Kondo-zuivering van 2019.

Vintage Happy Meal-speelgoed dat een fortuin waard is

Waardevol vintage Happy Meal speelgoed Recente verkoopprijs
Halloween Boo-emmers $125
Transformers $ 50
Furby sleutelhangers € 127,50
Beanie Baby's $ 500
De grote Muppet Caper $42
Camp Snoopy-bril $35
Prototype karakterbril $300
1977 Collector's Action Series-set € 79,99

Wij houden van dit vintage happy meal-speelgoed dat veel meer waard is dan McDonald's ooit heeft betaald om ze te vervaardigen. Twijfel nooit aan de kracht van nieuwigheid en aan de behoefte van een millennial om een serotonineboost te krijgen door geld uit te geven.

McDonald's Halloween Boo-emmers

Je Halloween-kostuum uit 1986 was niet compleet als je niet een van de drie boe-emmers van McDonald's had: McBoo, McPunk'n en McGoblin. In respectievelijk het wit, oranje en groen waren dit seizoensgebonden Happy Meal-speelgoed super populair - zo populair zelfs dat McDonald's ze terugbracht voor het griezelige seizoen van 2022.

1986 McDonald's Orange McOunk'n
1986 McDonald's Orange McOunk'n

Nu er nieuwe emmers in omloop zijn, wordt verwacht dat de waarde van vintage emmers gestaag zal dalen. Momenteel kun je een paar emmers uit de jaren negentig krijgen voor ongeveer $ 20- $ 25, zoals dit duo uit 1999. Maar de originele emmers uit 1986 zijn waar de echte waarde ligt. Tussen de €25 en €100 kun je deze vintage boe-emmers verkopen, zoals een verkoper deed met een drietal op eBay voor €125.

McDonald's Transformers

Niet te verwarren met Transformers zoals Optimus Prime, McDonald's eigen transformatoren waren plastic speelgoed in de vorm van enkele van hun best verkochte producten. Iconische vormen omvatten zaken als een frietdoos, een Egg McMuffin, een kipnuggetdoos, een pak melk, een ijshoorntje en meer. Felgekleurd en plastic op de manier waarop Fisher Price het zo goed lijkt te doen, is dit speelgoed veel meer waard dan ooit in de jaren tachtig en negentig.

Vintage Transformers McDonalds Happy Meal speelgoed uit de jaren 80
Vintage Transformers McDonalds Happy Meal speelgoed uit de jaren 80

Je kunt er veel van online vinden, waarbij de meeste mensen verzamelingen ervan verkopen in plaats van alleen individuele transformatoren. Dit speelgoed heeft een heel scala aan prijzen, hoewel een kleine verzameling van 4-5 doorgaans voor ongeveer $ 25 wordt verkocht, zoals dit 7-delige lot dat op eBay voor precies $ 25 werd verkocht. McDonald's-transformatoren die nog in de verpakking zitten, zijn iets meer waard, zoals deze vijfdelige set die op eBay voor $ 50 werd verkocht.

McDonald's Furby sleutelhangers

Het speelgoed dat duizend nachtmerries veroorzaakte, Furby is nog steeds sterk. Dit veelkleurige, pluizige Gremlin-achtige speelgoed heeft een griezelige geest die, in combinatie met AI, absoluut de wereld zou overnemen. Gelukkig zijn deze harige knuffels net zo levenloos als een stoelpoot, en is de grip die ze hadden op de jaren negentig eindelijk afgenomen.

Vintage 1998 Furby McDonalds Happy Meal speelgoed veel
Vintage 1998 Furby McDonalds Happy Meal speelgoed veel

McDonald's was echter niet iemand die een kans op een marketingactie voorbij liet gaan, en het was een no-brainer om de obsessie van kinderen uit de jaren 90 met Furby te koppelen aan hun Happy Meal-speelgoed. Tegenwoordig staan deze kleine Furby-sleutelhangers weer in de schijnwerpers dankzij de terugkeer van de mode uit de jaren 90 en het nieuwe millennium. Individueel zijn dit speelgoed ongeveer $ 10 waard, maar als je ze in grotere sets verkoopt, verdien je echt je geld. Neem bijvoorbeeld dit lot van 29 Furby-sleutelhangers die op eBay voor $ 127,50 zijn verkocht.

McDonald's Beanie Babies

Niets roept meer de jaren negentig op dan Ty's Beanie Babies, en het bedrijf werkte in 1997 samen met McDonald's om een speciale lijn Teeny Beanies te creëren die perfect in de kartonnen doos met gouden bogen passen. Van al het speelgoed uit de jaren negentig is Beanie Babies het speelgoed dat mensen nog steeds serieus blijven verzamelen. Dit maakt de nieuwe Teeny Beanies een van de best verkopende en meest waardevolle Happy Meal-speeltjes die er zijn.

Beanie Babies - McDonald's Kinderma altijdcollectie
Beanie Babies - McDonald's Kinderma altijdcollectie

Hilarisch genoeg is er heel weinig rijm of reden over welke Teeny-mutsen online worden verkocht en voor hoeveel. In dozen/zakken verpakte exemplaren kunnen voor slechts $ 1 worden verkocht, wat in strijd lijkt met de regels voor vintage verzamelobjecten. Maar een ding dat altijd consistent is, is dat elk van hen met drukfouten veel waard is. Eén kavel op eBay bestond bijvoorbeeld uit 4 mutsen in een doos met fouten, verkocht voor $ 500. Maar deze zijn niet voor niets zeldzaam, en de meeste McDonald's-mutsen worden verkocht voor €1-€30, afhankelijk van hoeveel je er in je collectie hebt.

Waardevolle vintage McDonald's-bril die een poetsbeurt waard is

In de jaren tachtig was naar een fastfoodrestaurant gaan een evenement, en deze beperkte restaurants creëerden allerlei gimmickachtige goederen, spelletjes en weggeefacties die mensen naar hun locaties zouden lokken. Terwijl Happy Meals-speelgoed voor kinderen was, maakte McDonald's hun speciale glazen voor volwassenen. Volwassenen kunnen deze limited edition, meestal popcultuur-tie-in,-brillen tegen een kleine vergoeding kopen en ze aan het eind van de dag mee naar huis nemen.

Tegenwoordig kun je deze dwalende brillen in kringloopwinkels door het hele land vinden voor behoorlijk goedkope prijzen. Bepaalde exemplaren van deze goedkoop gemaakte nieuwigheidsbrillen zijn echter een tweede blik waard en misschien een mooie poetsbeurt vanwege hoeveel sommige mensen ervoor betalen.

The Great Muppet Caper-bril

In 1981 maakte McDonald's een paar glazen om de nieuwe muppet-beweging, The Great Muppet Caper, te promoten. Er was een glas versierd met heldere en gekke illustraties, gewijd aan elk hoofdpersonage: Kermit, Miss. Piggy, Fozzie en Gonzo, en de groep muppets in de Happiness Hotel-bus. Een complete set van deze hoge glazen kost online ongeveer €20-€40, zoals deze die voor €42 werd verkocht.

Muppet-bril: The Great Muppet Caper - McDonalds verzamelbril
Muppet-bril: The Great Muppet Caper - McDonalds verzamelbril

Camp Snoopy-bril

De 'Camp Snoopy'-bril van McDonald's, gemaakt in 1983, nam de geliefde personages uit de Peanuts-strips en drukte ze op hun kenmerkende cilindrische kopjes. Er waren in totaal vijf ontwerpen met de personages in verschillende scènes met kampthema. Over het algemeen worden ze voor ongeveer evenveel verkocht als de meeste andere vintage McDonald's-brillen - ongeveer $ 10- $ 40. Met complete sets krijg je online het meeste geld, zoals deze die onlangs voor $ 35 werd verkocht.

Vintage 1983 McDonald's Charlie Brown 'Camp Snoopy Collection'
Vintage 1983 McDonald's Charlie Brown 'Camp Snoopy Collection'

Prototype karakterbril

Voordat McDonald's zich richtte op voice-overs van beroemdheden en intense close-ups van hun eten, brachten ze reclames uit waarin hun losgeslagen karakters met elkaar in de war raakten. Van de iconische Ronald McDonald tot de onbeschrijfelijk vreemde Grimas: deze personages baanden zich in de jaren zestig en zeventig een weg naar de harten van mensen. Ze waren zelfs zo populair dat McDonald's samen met een aantal van hun personages vroege prototypes maakte van hun toekomstige succesvolle brillenonderneming. Deze brillen zijn tegenwoordig erg waardevol, omdat er niet veel bekend is over hoeveel er in omloop zijn. In feite worden individuele brillen, zoals deze Ronald McDonald, op eBay voor iets meer dan $300 per stuk verkocht.

1977 Collector's Action Series-set

Naast hun prototype-bril met witte achtergrond, koos McDonald's uiteindelijk voor een helder achtergrondglas met zes verschillende karakters: Ronald McDonald, agent Big Mac, burgemeester McCheese, Grimace, de Hamburgler en kapitein Crook. Deze werden op de markt gebracht als een soort verzamelobject, en mensen vinden het leuk om een complete set te hebben, waardoor ze in totaal ongeveer $ 50- $ 75 waard zijn. Deze complete glazenset werd bijvoorbeeld op eBay verkocht voor $ 79,99.

Ronald McDonald Collector Series-bril uit 1977
Ronald McDonald Collector Series-bril uit 1977

Het verkopen van McDonald's-memorabilia is net zo eenvoudig als het kopen

Als het gaat om vintage kitscherige verzamelobjecten, zoals producten gemaakt door een fastfoodbedrijf, wil je deze niet aan een elitaire verzamelaar verkopen. In feite is het een gooi naar precies wie geïnteresseerd is in oud speelgoed en brillen van McDonald's. Maar de vraag is er en mensen vinden het heerlijk om hun kindertijd opnieuw te beleven met dingen die ze in hun handen kunnen houden, vooral als ze dat goedkoop kunnen doen. Hoewel de winsten van deze verzamelobjecten je niet in een nieuwe belastingschijf zullen duwen, zijn ze genoeg waard om te verkopen als je ze toevallig bij de hand hebt. Voordat u dit doet, moet u een paar dingen overwegen om het meeste waar voor uw geld te krijgen.

  • Maak een lijst van plaatsen waar uw koper vaak komt- Wanneer u antieke en vintage goederen verkoopt, wilt u zoveel mogelijk ogen op uw verzamelobject richten om de persoon te vinden die echt geïnteresseerd om het meeste te betalen voor wat je hebt. Voor McDonald's speelgoed? Dat zullen plaatsen als eBay en Etsy zijn en geen traditionele veilingwebsites die zich minder richten op goederen uit de popcultuur.
  • Prijs uw artikelen niet te hoog - Hoewel u waarschijnlijk in de verleiding komt om de lat voor uw artikelen hoog te leggen, alleen maar om te zien of iemand bereid is ze ervoor te kopen, in de Uiteindelijk zal uw vermelding daar wekenlang onbeantwoord blijven staan. Probeer dus soortgelijke aanbiedingen met die van u te matchen als u snel iets wilt verkopen.
  • Verkoop indien mogelijk in een set - Als je meerdere stukken uit een serie hebt, moet je ze allemaal samen vermelden in plaats van afzonderlijk, omdat deze vintage kavels voor veel meer dan individuele stukken.

McFrickin' verliest het door deze McDonald's verzamelobjecten

Als er één waarheid is die universeel wordt erkend in de Verenigde Staten, dan is het dat kinderen dol zijn op cadeautjes, hoe groot of hoe klein ook, en McDonald's heeft de perfecte manier bedacht om kinderen keer op keer hun Happy Meals te laten bestellen opnieuw door misbruik te maken van deze gewoonte. Inmiddels, vele decennia nadat ze voor het eerst zijn begonnen, is het speelgoed van McDonald's onder generatie X en millennials een soort legende geworden. De kwaliteit en het concept zijn misschien niet meer zo cool als het ooit was, maar we kunnen nog steeds die zieke dagen van het uitpakken van speelgoed herbeleven met deze waardevolle vintage McDonald's verzamelobjecten.

Aanbevolen: