Hoe je een baby in een wieg kunt laten slapen

Inhoudsopgave:

Hoe je een baby in een wieg kunt laten slapen
Hoe je een baby in een wieg kunt laten slapen
Anonim

Help je baby snel in slaap te vallen en in slaap te blijven met deze handige tips!

Baby slaapt in wiegje
Baby slaapt in wiegje

Ze zijn veilig en handig. Wiegjes zijn sinds het midden van de 19e eeuw een belangrijke slaapruimte voor baby's. Met dat in gedachten: waarom slaapt je baby niet in een wieg? Dit kan een uiterst frustrerend probleem zijn voor ouders met slaapgebrek; een probleem dat leidt tot onveilige slaapgewoonten, zoals het delen van bedden. Hoe lang kan een baby in een wieg slapen? En hoe kun je ervoor zorgen dat ze daadwerkelijk in de ruimte slapen? Wees gerust, wij hebben de oplossingen om u te helpen de broodnodige shut-eye te krijgen.

Hoe je een baby 's nachts in een wiegje laat slapen

Je baby komt net uit een warme en donkere plek en hij had zijn eigen schema. Nu bevinden ze zich in een grote, heldere wereld en hun interne klok is misschien nog niet gesynchroniseerd met die van jou. De meeste ouders merken zelfs op dat het twee tot drie maanden duurt voordat hun nieuwe baby's een bepaald schema volgen. Wat dit betekent is dat als je baby niet in een wiegje wil slapen, dit waarschijnlijk weinig te maken heeft met het bed en meer met het feit dat je baby zijn ritme probeert te vinden. Als je dat in gedachten houdt, zijn er manieren om een slaappatroon te creëren dat beter aansluit bij je schema.

Zorg dat ze volgens uw schema worden

Hoewel dit misschien een voor de hand liggend antwoord lijkt, hoe doe je dat eigenlijk? Het begint ermee dat je naar je eigen routine kijkt. Hoe laat word je wakker? Hoe laat ga je naar bed? Pasgeborenen slapen ongeveer 17 uur per dag, waarvan de helft 's nachts. Dus als uw bedtijd om middernacht is, begin dan om 23.00 uur met het klaarmaken van uw baby om naar bed te gaan. Dit lijkt uitzonderlijk laat, maar totdat ze daadwerkelijk naar school of de crèche moeten, is het enige dat telt de hoeveelheid slaap die ze krijgen, niet de exacte tijden waarop je ze neerlegt.

Vergeet daarom de bedtijd van 19.00 uur! Dat komt neer op een wake-up call om 3 uur 's nachts, wat een wekvenster van ongeveer een uur met zich meebrengt, samen met de extra tijd die het kost om ze weer naar beneden te krijgen. Laat ze in plaats daarvan rond middernacht of het gewenste bedtijduur inslapen. Je zult nog steeds rond 3 uur 's nachts wakker moeten worden om te voeden, maar dit kan een droomvoeding en een snelle overgang naar slaap mogelijk maken.

Een ander belangrijk detail is hun laatste dutje van de dag. Afhankelijk van de baby heb je een wekvenster van anderhalf tot drie uur nodig voordat je naar bed gaat, om ervoor te zorgen dat hij snel in slaap v alt en blijft slapen. Zodra u uw ideale bestemming heeft bepaald, stelt u timers in om ervoor te zorgen dat u op schema blijft. Maak de baby wakker wanneer dat nodig is!

Simuleer je omhelzing

Baby's slapen het beste als ze stevig in je armen liggen. Geef ze dezelfde ervaring in hun wiegje. Wikkel uw baby in een mousselinedoek voordat u hem neerlegt. Dit vermindert niet alleen het effect van de schrikreflex, maar onderzoek heeft ook aangetoond dat inbakeren hen zal kalmeren, hun ongemak zal verzachten en hen zal helpen langer te slapen. Als dit niet genoeg is, houd dan ook je handen op de borst als je ze in de wieg legt. Dit heet responsieve afwikkeling. In combinatie met langzaam zwijgen of een zacht aaitje kan dit helpen je baby te kalmeren en in slaap te krijgen.

Maak de ruimte uitnodigender

Studies tonen aan dat een baby de geur van zijn moeder kent. Dat is een van de vele redenen waarom ze liever in je armen liggen dan in de wieg. Het lijkt misschien raar, maar gooi een van de wieglakens van je baby een paar uur in het shirt dat je draagt. Hierdoor wordt jouw geur op de stof afgedrukt, waardoor de illusie ontstaat dat je in de wieg aanwezig bent wanneer je hem weer op zijn plaats zet.

Vermijd ze in slaap te wiegen

Knuffelen met je baby is het beste, maar als je hem altijd helpt in slaap te vallen, zal hij er nooit zelf achter komen hoe hij het moet doen. Leg ze dus in bed terwijl ze slaperig zijn. Als ze zich een beetje druk maken, is dat oké. Stel uzelf echter altijd drie vragen voordat u wegloopt: zijn ze droog? Zijn ze vol? Zijn ze warm? Als je ja antwoordt, dan is het goed om een paar minuten weg te lopen, zodat ze zelf kunnen proberen tot rust te komen. Als u nee antwoordt, los dan eerst deze problemen op.

Tummy Time is een gamechanger

Beweging is een bewezen manier om de slaap te verbeteren. Hoewel je kleintje nog niet mobiel is, kan hij/zij een stevige core-, nek-, schouder- en armtraining krijgen door simpelweg op zijn buik te gaan liggen! Als u een gezonde, voldragen baby heeft gekregen, kunt u met buiktijd beginnen vanaf het moment dat hij of zij thuiskomt uit het ziekenhuis. Vergeet niet om met kleine stappen te beginnen, waarbij u de lengte en frequentie langzaam verhoogt gedurende de eerste paar maanden. Het is uw doel om gedurende de eerste maand twee tot drie sessies te doen, van in totaal tien minuten per dag. Dit wordt verhoogd naar 20 minuten in de tweede maand en dertig minuten in de derde maand. De sleutel tot succes is het bewaren van uw laatste buiksessie tot vlak voor het slapengaan en deze altijd na deze activiteit te voeden. Dit zorgt ervoor dat ze zich uitleven en daarbij niet ziek worden.

Probeer badtijd en babymassage

Voordat het buiktijd is, kunnen ouders ook proberen hun kleintje een warm, ontspannend bad en een massage te geven om hun baby te helpen kalmeren voordat ze in de wieg worden gelegd. Probeer ook rustgevende geuren zoals lavendel of kamille om ze verder te kalmeren.

Denk aan buikproblemen

Voor de baby's die al een tijdje niet hebben gepoept of overdag extra gasachtig zijn, is een andere fantastische oplossing om ze te helpen fietsen te trappen om die gasbellen op te lossen en een deel van hun pijn opnieuw te beleven. Het proces is eenvoudig. Leg ze op hun rug en beweeg langzaam hun benen alsof ze fietsen. Je kunt ze ook helpen omgekeerde situps te doen door hun benen langzaam in hun buik te duwen. Houd deze positie 10 seconden vast en laat los. Herhaal een paar keer.

Maak ze comfortabeler

Denk na over de slaapomgeving van je baby. Is het helder? Kunnen ze geluiden uit de andere kamer horen? Zijn ze te warm of te koud? Deze factoren kunnen de slaap van iedereen beïnvloeden. Dim dus de lichten een uur voor het slapengaan, zet een ventilator of witte ruismachine aan om afleidingen te overstemmen en zorg ervoor dat je je baby op de juiste manier aankleedt om te slapen. Te veel en te weinig kleding kan hun rust belemmeren. Je moet ervoor zorgen dat ze op Goudlokje lijken; hun outfit moet precies goed zijn. Vergeet ten slotte niet dat gewone dekens niet veilig zijn voor zulke kleine baby's en dat inbakerdekens alleen veilig zijn als je baby zich niet kan omdraaien.

Wieg versus wieg

Zowel een wiegje als een wiegje zijn veilige slaapplekken voor een baby. De twee belangrijkste verschillen zijn hun grootte en mobiliteit. Wanneer een baby wordt geboren, geven veel ouders de voorkeur aan een wiegje, omdat dit wiegje direct naast het bed kan worden geplaatst, waardoor moeder gemakkelijk toegang heeft tot voeding. Ze kunnen het ook met minimale inspanning van kamer naar kamer verplaatsen. Een wiegje daarentegen is ontworpen als een vast onderdeel van de kinderkamer en kan tot drie jaar lang als kinderbedje dienen. Dit betekent dat hij aanzienlijk groter is dan de wieg en bijna twee keer zo lang en breed is.

Tekent dat een wieg te klein is

De meeste fabrikanten merken op dat je baby de eerste vier tot zes maanden van zijn leven in een wiegje kan slapen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit een gemiddelde is. Sommige mensen produceren grotere baby's. Dit kan zowel qua gewicht als qua lengte zijn. Een van de belangrijkste redenen waarom een baby niet in de wieg wil slapen, is omdat deze gewoon te klein is. Zoals veel ouders snel merken, piekt de Moro-reflex (schrikreflex) van hun baby in de eerste paar levensweken. Deze onwillekeurige ruk is genoeg om ze vanzelf wakker te maken, maar als je daar een hard oppervlak aan toevoegt waar hun kleine handjes en voetjes tegenaan botsen, ga je een lange nacht tegemoet.

Andere tekenen dat een baby te groot is voor dit slaapoppervlak zijn dat hij de gewichtslimiet van de fabrikant heeft overschreden, dat hij zich omdraait of zelfstandig kan zitten. De laatste twee signalen zijn uiterst belangrijk waar ouders op moeten letten, omdat ze het risico op vallen met zich meebrengen. Op dit punt wordt de wieg een noodzaak. Bedenk wel dat deze overgang voor iedere baby anders zal zijn. Gelukkig zijn er, totdat je deze mijlpalen bereikt, eenvoudige manieren om een baby in een wiegje te laten slapen.

Slaappatronen veranderen regelmatig in het eerste jaar

Een van de meest frustrerende delen van het eerste levensjaar van je baby zijn de vele veranderingen die optreden in zijn slaappatroon. Hun waakvensters zullen langer worden, de hoeveelheid slaap die ze nodig hebben zal afnemen en ze zullen een hele reeks slaapregressies ondergaan. Dit betekent dat je een ritme vindt, maar dat je binnen een paar weken ontstemd raakt. Hoe moeilijk dit ook is, probeer geduldig te zijn. De beste manier om uw baby op schema te houden, is door op zijn signalen te letten. Het lijkt belachelijk, maar als een baby oververmoeid raakt, zal hij moeite hebben om in slaap te komen. Als ze over hun ogen en gezicht wrijven, op hun vingers zuigen of met hun armen en benen schokken, is het tijd om ze neer te leggen, ongeacht hun schema.

Aanbevolen: