Behouden Tag Heuer-horloges hun waarde?

Inhoudsopgave:

Behouden Tag Heuer-horloges hun waarde?
Behouden Tag Heuer-horloges hun waarde?
Anonim
TAG Heuer horloge met parelmoer en 11 diamanten
TAG Heuer horloge met parelmoer en 11 diamanten

Het bedrijf Tag Heuer is een historisch, minder bekend luxe horlogemerk dat al sinds 1860 horloges maakt. De horloges worden zeer gewaardeerd door veeleisende horlogeliefhebbers over de hele wereld en worden liefkozend 'Tags' genoemd. In tegenstelling tot merken uit de popcultuur, zoals Rolex, die beruchte hoge waarden hanteren, weet je waarschijnlijk niet of Tag Heuer-horloges hun waarde in de loop van de tijd behouden, maar met een beetje onderzoek zul je ontdekken of onze retro-polshorloges veel geld waard zijn.

Redenen waarom tag-horloges in de loop van de tijd waarde behouden

Tag Heuer luchtvaartmaatschappijhorloge
Tag Heuer luchtvaartmaatschappijhorloge

Luxe horloges hebben de neiging om door de jaren heen een relatief stabiele waarde te behouden, als ze niet stijgen, dan op zijn minst een niveau behouden dat overeenkomt met uw oorspronkelijke investering. Meestal komt dit doordat bij de vervaardiging van het horloge goede kwaliteit en vaak waardevolle materialen zijn gebruikt, naast een aantal andere factoren, zoals:

  • Gemaakt van kostbare/halfedelstenen materialen- Een horloge dat is gemaakt van goud of andere kostbare materialen heeft een inherent hogere waarde dan horloges die zijn gemaakt van materialen van mindere kwaliteit.
  • Beschikken over betrouwbare interne mechanismen - Een andere reden waarom ze een redelijke waarde hebben, is omdat ze betrouwbaar zijn en goede tijd blijven behouden. Dit betekent dat ze kunnen worden verkocht als functionerende uurwerken wanneer andere horloges eenvoudigweg niet presteren.
  • Overgeleverd aan wisselende koperstrends - Een andere belangrijke factor om te overwegen is de wenselijkheid van een horloge. Sommige horloges worden verzamelstukken en de waarde van deze horloges kan in de loop van de tijd stijgen.

Een Tag Heuer-horloge kopen als investering

Tag Heuer Searacer uit 2003
Tag Heuer Searacer uit 2003

Ondanks hun uitgebreide geschiedenis op de chronometermarkt, worden niet veel Tag Heuer-horloges in de loop van de tijd waardevol. Helaas lijkt er geen bloeiende kopersmarkt te zijn voor vintage Tag Heuer's in vergelijking met andere, meer populaire merken. Dit betekent echter niet dat je de Tag Heuer uit de jaren 70 van je moeder niet moet laten passen bij je favoriete honkbal-T-shirt en bellbottoms. Volgens WatchCharts is het populairste horlogemodel van Tag Heuer hun Formule 1-serie, voor het eerst gemaakt in 1986 ter ere van de snelle autosport. Deze felgekleurde, levendige horloges lijken sterk op de Swatch en blijven zelfs dertig jaar later nog steeds een esthetische aantrekkingskracht behouden.

Maar als je erover nadenkt hoe je het meeste uit je oudere tags kunt halen, of als je er een wilt kopen die in de toekomst misschien een betere koopkracht heeft, dan is het belangrijk om verstandig te kopen, of dat nu vintage is of moderne edities. Horloges in beperkte oplage vormen bijvoorbeeld vaak een goede investering; ze kunnen echter ook een hogere prijs afdwingen. Bovenal is het bij het kopen van een nieuw Tag Heuer-horloge van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat u een origineel exemplaar koopt. Nostalgische horloges, zoals Tag Heuers, zijn vaak het doelwit van producenten van namaakhorloges dankzij hun gemakkelijker te repliceren materialen en ontwerpen. Natuurlijk zal een nagemaakt horloge nooit zijn waarde behouden en mensen moeten ervoor zorgen dat ze alleen bij geautoriseerde dealers kopen.

De waarde van een Tag Heuer-horloge vinden

Er zijn veel verschillende redenen waarom iemand zou willen weten hoeveel een oud Tag Heuer-horloge waard is; Van verzekeringsdoeleinden tot het bewijzen dat een neef ongelijk heeft, duizenden mensen proberen elke dag te achterhalen hoeveel hun familiestukken waard zijn. Dit omvat mensen die een oude Tag hebben gekregen/erfd die ze willen doorverkopen en mensen die hebben geïnvesteerd in een dure Tag in beperkte oplage en wat geld moeten verdienen met hun investering. De meest betrouwbare manier om de waarde van een vintage horloge te achterhalen is ongetwijfeld door een horoloog of sieradentaxateur te raadplegen. Deze professionals zijn getraind in verschillende methoden voor het beoordelen van horloges en kunnen u ook advies geven over eventuele reparaties of onderhoud die nodig zijn om het horloge in goede staat te houden.

Alle Tag Heuer-horloges zijn doorgaans slechts ongeveer $ 150- $ 250 waard voor hun basismodellen op de huidige markt, waarbij zeer speciale mint-horloges in beperkte oplage voor aanzienlijk meer worden verkocht aan enthousiaste verzamelaars. Bovendien kunnen modellen met complexere uurwerken of meerdere functies, zoals hun duikhorloges en chronografen, op de markt voor een paar duizend euro worden verkocht. Als u niet zeker weet welke tag u onder uw hoede heeft, moet u het serienummer van het horloge (te vinden op de achterkant van de horlogekast) vergelijken met de gedocumenteerde tags. Je kunt ook contact opnemen met het bedrijf om de inventaris uit het verleden te raadplegen om te zien of je een echte Tag hebt en in welk jaar deze is gemaakt.

Voor nieuwkomers is de eenvoudigste manier om op de hoogte te blijven van hoe verschillende Tag Heuer-horloges op veilingen worden verkocht, het controleren van de onlangs verkochte aanbiedingen op eBay. Om dit te doen, zoekt u naar het horlogemodel, het decennium en het merk waarin u geïnteresseerd bent, en selecteert u 'verkochte items' in het filtermenu. Dit geeft u een momentopname van de meest recent verkochte horloges die aan deze beschrijving voldoen. Hier zijn bijvoorbeeld een paar van deze horloges die onlangs op eBay zijn verkocht:

  • Gemiddeld vintage Tag Heuer Formule 1 herenhorloge - Verkocht voor $ 180
  • Vintage Tag Heuer chronograaf 'Big Eyes' handmatig horloge - Verkocht voor $ 1501
  • Zeldzaam Tag Heuer Camero-horloge uit 1969 - Verkocht voor ongeveer $ 5.883,73

Een Tag Heuer-horloge verkopen

Als u zich afvraagt of Tag Heuer-horloges hun waarde behouden, komt u niet verder met het daadwerkelijk beoordelen van de waarde van uw horloge dan door het zoeken naar afbeeldingen van soortgelijke horloges op Google te bladeren. Nadat je wat onderzoek hebt gedaan naar de vraag waarvoor vergelijkbare tags momenteel worden verkocht, moet je beslissen of je het horloge wilt houden of het aan iemand anders wilt verkopen. Als je verkoopkriebels hebt, zijn er maar twee opties die je kunt overwegen: het horloge zelf verkopen of het aan een dealer verkopen.

Door het horloge zelf bij een winkel als eBay, Etsy of een wederverkoper van speciale horloges te plaatsen, kun je wellicht sneller een verkoop realiseren dan wanneer je een speciaalzaak zoekt die het uit handen neemt. Bovendien kunt u mogelijk een grotere winst maken door het zelf te verkopen door een koper te vinden die niet goed thuis is in de huidige markt en bereid is een hogere prijs te betalen. Als snelheid echter geen topprioriteit voor u is, is verkopen aan een dealer waarschijnlijk een betere optie. Niet alleen kunnen zij u doorgaans meer informatie over het horloge geven, maar u krijgt mogelijk ook meer geld voor horloges die gerepareerd moeten worden en die individuele mensen niet zelf willen kopen.

Geen tijd zoals het heden voor een paar tags

Historische luxe horloges zoals Tag Heuers kunnen een goede investering zijn voor het creëren van toekomstige familiestukken, maar meestal niet om het studiegeld van iemands kinderen te betalen. Hoewel deze horloges in de jaren nadat ze zijn verkocht misschien geen hoge winsten opleveren, kunnen ze nog steeds veel vreugde brengen aan degenen die ze dragen.

Aanbevolen: