8 effectieve tips voor het schrijven van goede cv-doelstellingen

Inhoudsopgave:

8 effectieve tips voor het schrijven van goede cv-doelstellingen
8 effectieve tips voor het schrijven van goede cv-doelstellingen
Anonim
Hervatten met doelstelling
Hervatten met doelstelling

Als u op zoek bent naar een nieuwe baan, is het essentieel om een actueel, goed geschreven CV te hebben dat uw kwalificaties nauwkeurig weergeeft. Je cv kan de allerbelangrijkste factor zijn bij het bepalen of je in aanmerking komt voor een functie. Het maken van een goed CV dat de interesse van de rekruteringsmanager wekt, kan inhouden dat u een effectief doel stelt, maar ook uw relevante vaardigheden en arbeidsverleden benadrukt.

Verduidelijk het type baan dat u zoekt

Het doel van een cv-doelstelling is om over te brengen welk type baan je probeert te krijgen. Het moet zo specifiek mogelijk zijn. Als een interviewer bijvoorbeeld een baan als HR-assistent aanneemt en uw cv-doelstelling aangeeft dat u op zoek bent naar een functie als kantoorassistent, is de kans groot dat uw cv niet zal slagen. Zelfs als uw opleiding of werkgeschiedenis wijst op ervaring in HR, zal de manier waarop uw doelstelling wordt geformuleerd ervoor zorgen dat het lijkt alsof u op zoek bent naar een meer algemene administratieve ondersteunende rol.

  • Niet doen:Een baan zoeken met administratieve vaardigheden in een kantooromgeving
  • Do: Op zoek naar een rol als officemanager die toezicht houdt op administratieve functies in een advocatenkantoor

Pas uw carrièredoel voor elke positie aan

In plaats van te proberen een carrièredoelstelling te bedenken die algemeen genoeg is om altijd te gebruiken, ben je beter af als je het objectieve gedeelte van je cv aanpast elke keer dat je solliciteert naar een baan. U moet de doelstelling wijzigen op basis van de specifieke werkgever of het soort baan waarvoor u solliciteert, zodat u uw specifieke interesse in elke functie kunt uiten. Door een niet-specifiek cv-doel te vermijden, voorkom je dat je cv tijdens het sollicitatiescreeningproces wordt gepasseerd vanwege een gebrek aan duidelijkheid over het soort baan dat je zoekt.

  • Niet doen: Op zoek naar een verkoopbaan
  • Do: Op zoek naar een kans om te werken als business-to-business vertegenwoordiger bij XYZ Widget Company

Gebruik een derde persoon om uw CV te schrijven

Cv's moeten in de derde persoon worden geschreven, inclusief de carrièredoelstelling. Te veel mensen stellen doelstellingen op die in de eerste persoon zijn geschreven (ik, ik, mijn, enz.), en dit is volkomen te informeel voor een cv. Houd er rekening mee dat uw CV een formeel zakelijk document is dat nauwkeurig het niveau van professionaliteit moet weerspiegelen dat past bij het soort baan dat u hoopt te krijgen.

  • Niet doen: Ik wil werken als onderwijsassistent in de klas
  • Do: Op zoek naar een baan als onderwijsassistent bij ABC Preschool

Focus niet op hoe u hiervan profiteert

Verlies niet uit het oog dat het doel van het schrijven van een CV is om jezelf aan een werkgever te verkopen. Schrijf geen CV-doelstelling die zich richt op hoe u van de baan zult profiteren. Vermijd doelstellingen die zinsneden bevatten als het verbeteren van mijn vaardigheden, meer ervaring opdoen of mijn opleiding aan het werk zetten. Concentreer u in plaats daarvan op het soort werk dat u wilt doen. Werkgevers huren immers mensen in om werk uit te voeren, dus het Het is logisch dat uw CV uw enthousiasme moet weerspiegelen om waarde te bieden aan de werkgever, en niet andersom.

  • Niet doen: Ik ben op zoek naar een functie in de klantenservice waar ik ervaring kan opdoen in mijn vakgebied
  • Do: Proberen bij te dragen aan de groei van het bedrijf door middel van een klantenservicepositie op instapniveau

Houd het kort

Een cv-doel moet één enkele zin zijn die beknopt en to the point is. De objectieve verklaring moet kort en to the point zijn, waarbij de rest van de ruimte op het cv overblijft om te benadrukken wat u als werknemer te bieden heeft. Maak niet de fout om een lang doel te creëren dat eigenlijk een doorlopende zin is of meerdere zinnen bevat.

  • Niet doen: Op zoek naar een op groei gerichte rol bij XYZ Manufacturing die sterke communicatie- en organisatorische vaardigheden vereist, evenals expertise in gegevensinvoer, het maken, schrijven en bewerken van spreadsheets, proeflezen en evenementenplanning.
  • Do: Op zoek naar een functie voor bedrijfscommunicatie bij XYZ Manufacturing

Neem positiespecifieke trefwoorden op

Omdat zoveel bedrijven gebruik maken van sollicitatievolgsystemen waarbij kandidaten hun cv moeten uploaden naar een database, is het belangrijk om cv-trefwoorden effectief te gebruiken. Wanneer u een doelstelling voor uw cv schrijft, bedenk dan welke termen een recruiter zou kunnen gebruiken om in de database te zoeken naar potentiële kandidaten voor het type baan dat u zoekt. Neem dat soort terminologie op in je doel, evenals in andere delen van je cv.

Voorbeeld van een CV
Voorbeeld van een CV
  • Niet doen:Op zoek naar een carrièremogelijkheid voor een ambitieuze doorzetter en toegewijde teamspeler om aan meerdere projecten te werken
  • Do: Op zoek naar een op Scrum gebaseerde projectmanagerrol bij een innovatief technologiebedrijf

Bepaal of je CV een carrièredoelstelling nodig heeft

Niet iedereen heeft een doelstelling op zijn cv staan. Hoewel men ooit geloofde dat elk cv een objectieve verklaring moest bevatten, is dit niet langer het geval. De beslissing of u een doelstelling in uw cv wilt opnemen, is een persoonlijke beslissing die van geval tot geval moet worden overwogen.

  • Als u solliciteert naar een functie waarvoor u duidelijk gekwalificeerd bent op basis van uw werkgeschiedenis en andere informatie op uw cv, heeft u doorgaans geen doelstelling nodig.
  • Als je een carrièreswitch maakt, na een afwezigheid terugkeert naar de arbeidsmarkt, of student of pas afgestudeerd bent, kan het opnemen van een goed geschreven doelstelling ervoor zorgen dat wervingsmanagers je als een levensvatbare sollicitant zien.

Bekijk voorbeelden van CV-doelstellingen voor meerdere banen

Hoewel er geen enkel juist antwoord bestaat op de vraag hoe je een CV moet schrijven, kan het bekijken van voorbeelden van goede CV-doelstellingen erg nuttig zijn als je je eigen CV probeert te verbeteren of aan te passen voor een bepaalde functie. Bekijk objectieve cv-voorbeelden voor verschillende functies, zoals management- of secretariële functies, wanneer u bepa alt hoe u uw eigen doelstelling verwoordt. Voorbeelden van goed geschreven carrièredoelstellingen voor een cv zijn:

  • Om een positie op instapniveau te verkrijgen bij een toonaangevende uitgeverij. (Beter nog, noem specifiek de uitgeverij.)
  • Om een positie in de gezondheidszorgadministratie veilig te stellen die vaardigheden vereist op het gebied van medische codering, kantoorbeheer en klantenservice.
  • Het verkrijgen van een uitdagende positie in retailmanagement bij een Retail X Corporation.
  • Op zoek naar een verkoopfunctie die mogelijkheden biedt om te prospecteren, klantrelaties op te bouwen en uitstekende klantenservice te bieden.
  • Leiderschap bieden als uitvoerend directeur van een liefdadigheidsorganisatie die zich richt op het inzamelen van geld voor kankeronderzoek.

Vergroot uw zoektocht naar een baan met een winnend cv

Het is aan jou om te beslissen of je een doelstelling op je cv wilt zetten. Als u ervoor kiest om een doelstelling op te nemen, heeft dit invloed op de algehele kwaliteit en effectiviteit van uw cv, een belangrijk hulpmiddel bij het zoeken naar werk. Zorg ervoor dat elke objectieve verklaring die u in uw cv opneemt, correct is geschreven en nauwkeurig weergeeft wat u als werkzoekende probeert te bereiken. Het volgen van de hier gegeven tips is een goed startpunt. Van daaruit kunt u voorbeelden van cv-formaten bekijken, zodat u een winnend cv kunt schrijven.

Aanbevolen: