15 Buitengewone cocktail & Dessertcombinaties

Inhoudsopgave:

15 Buitengewone cocktail & Dessertcombinaties
15 Buitengewone cocktail & Dessertcombinaties
Anonim

Leef het dronken, zoete leven met een cocktail- en dessertcombinatie die je zal verbazen.

cocktail en dessert op een tafel
cocktail en dessert op een tafel

Het diner is voltooid, de borden staan in de gootsteen en de buikjes rommelen niet meer. Volgende? Nagerecht. Maar niet zomaar een dessert: de perfecte combinatie van cocktail en dessert. Van fris en licht tot rijk en decadent, er is een combinatie van cocktaildesserts voor elke zoetekauw.

Aperol Spritz en Strawberry Shortcake

Met lichte citrussmaken en bubbels van prosecco zorgt de Aperol-spritz voor een uitstekende combinatie met Strawberry Shortcake. Omdat noch de spritz, noch het dessert overdreven zoet zijn, vormen ze het perfecte paar.

Het is een match in lichte, luchtige smaken, en de match is hemels.

Franse 75 en citroenrepen

Omdat citroenrepen al veel citroensmaak hebben (oké, dit ligt misschien voor de hand), wil je dit dessert niet combineren met iets dat te citroenachtig of te zoet is. Je wilt niet heen en weer slingeren tussen zuur en suiker.

De French 75, met bubbels, een vleugje citroen en verfrissende gin, is de perfecte balans voor de heldere citroenrepen.

Brandy Manhattan en chocolademousse

Terwijl de klassieke whisky Manhattan uitstekend samengaat met de rijke en luchtige chocolademousse, laat de cognac Manhattan ruimte voor het onverwachte.

Iets zoeter dan whisky, maar met die beet op het einde zorgt cognac ervoor dat de chocolademousse de zintuigen niet overweldigt en maakt het lekker tot het allerlaatste lepeltje dat je over de bodem van het glas schraapt.

Bourbon ouderwets en appeltaart

Zoete appeltaart, met de smaak van kaneel en een boterachtige korst, heeft een drankje nodig dat een zachte zoetheid met een bite biedt. De klassieke bourbon ouderwets, misschien met een vleugje kaneelbitter, is de perfecte tegenhanger van deze Amerikaanse klassieker.

Ierse koffie en chocoladetaart

chocoladetaart
chocoladetaart

Zonder twijfel is de Irish Coffee een iconisch drankje na het eten. De zachte bitterheid van de koffie en de eikenhouten bourbon zorgen voor een complementair drankje bij de rijke en romige chocoladetaart.

Espresso Martini en Tiramisu

Neem je koffie en eet hem ook op met de combinatie van espresso, martini en tiramisu. De espresso-martini is niet zoet, maar versterkt de koffiesmaken die je uit je tiramisu ha alt. Elke hap van het dessert maakt elke slok van je martini zacht zoet.

Witte Russische en chocoladekoekjes

Er is niet veel uitleg nodig voor deze match: koekjes en melk zijn de meest klassieke smaakcombinatie in de dessertwereld. Dus als het gaat om het combineren van chocoladekoekjes met een cocktail, is de romige White Russian het meest voor de hand liggende en beste antwoord.

Mojito- en Key Lime-cupcakes

Dit is misschien meer een zomers dessert dan een herfst- of winterverwennerij, hoewel zowel mojito als limoen het hele jaar door geweldig zijn. Het is de limoen in beide die zorgt voor een leuke combinatie.

De muntachtige en citrusachtige smaken van de mojito vormen een ideale aanvulling op de zoetere limoensmaken van de limoencupcakes. Ja, je kunt je mojito combineren met een limoentaart als je dat liever hebt.

Margarita- en kokoscupcakes

Dessert is niet alleen voor na het eten, het is een ma altijd voor elk moment. Dus als je zin hebt in een kokoscupcake, dan is de margarita de cocktail bij uitstek.

Een piña colada heeft krachtigere kokossmaken, maar als je niet helemaal gek wilt worden van kokosnootcombinaties, zorgt de margarita voor de ideale, zonnige, tropische balans voor de kokoscupcakes. Echt, elk kokosdessert en een margarita vormen een geweldige combinatie.

Gekruide appel-martini en havermoutrozijnkoekjes

stapel havermoutrozijnkoekjes
stapel havermoutrozijnkoekjes

Maak kennis met de gekruide smaken waar je van geniet in een havermout-rozijnenkoekje met dezelfde smaken die je aantreft in een klassieke gekruide rum. Met een vleugje zoetheid van appelcider en eenvoudige kaneelsiroop is de gekruide appelmartini het sappige antwoord op de kleverige, warme koekjes op je bord.

Klassieke Whiskey Smash en Karamel Cheesecake

Sla de bramen of ander fruit over in de whisky-smash naast je karamel-cheesecake. De romige en karamelachtige tonen zijn delicater in combinatie met een cocktail, dus je hoeft er geen concurrentie aan toe te voegen.

Een whiskydrank met een vleugje citrus compenseert de zoetheid die prominent aanwezig is in de cheesecake, terwijl de cheesecake de rustigere karameltonen in de whisky naar voren ha alt.

Gekruide rum ouderwetse en ondersteboven ananascake

Met gemberbitter en donkere rum kan de gedurfde ouderwetse rum goed samengaan met de zoete en fruitige omgekeerde ananascake.

Het is een eenvoudig genoeg recept dat ook gekruide rum mogelijk maakt in plaats van donkere rum. Maar hoe dan ook, rum en ananas zijn zielsverwanten die altijd goed samengaan tussen hapjes en slokjes door.

Wodka-perzikmartini en amandelcroissant

Een amandelcroissant is zowel een uitstekende brunchtraktatie als een dessert na het eten, en deze wodka-perzikmartini is een uitstekend brunchdrankje in plaats van de bellini, maar het is een nog beter dessertdrankje.

Elk even zoet op zichzelf, de schilferige croissant en sappige martini zorgen voor een onverwachte combinatie waar je keer op keer naar terug zult keren.

Lemon Drop Martini en Cannoli

bord cannoli
bord cannoli

Met de cannoli wil je combineren met de romige ricottavulling. Zoet, nootachtig en hartig: combineren met ricotta is zowel eenvoudig als moeilijk.

Citroen is de voor de hand liggende keuze, omdat de citrus een laagje helderheid toevoegt aan de romige ricotta. En wat is er beter dan een martini met citroendruppels om de zoetheid in de ricotta cannoli naar boven te halen?

Cocktails en ijs

Geen enkele cocktail is de match voor ijs. Een korte blik op de diepvrieszuivelafdeling in elke supermarkt en je ziet tientallen en tientallen opties. Wij laten u echter niet in de steek.

Chocolade-, koffie- of pindakaasijs samen met een whiskycocktail of koffiecocktail zullen een droom zijn. Dit omvat ook koekjes en roomvariëteiten. Vanille-ijs en bessenijs passen uitstekend bij een citruscocktail of bessencocktail. Pecannoten en andere hartige ijsjes schitteren naast een cognac-, bourbon- of frambozencocktail.

Voor degenen die van muntchocoladechips houden: geniet van de chocoladesmaken met een chocoladecocktail of zachte vanillemartini. En als je van het besluiteloze type bent en van Neopolitan houdt, houd het dan simpel: Italiaanse koffiecocktail.

Haal het meeste uit het dessert met de perfecte cocktailcombinatie

Stop niet alleen met het genieten van een dessert, maar combineer het ook met een cocktail die de ervaring naar een hoger niveau tilt. Het leven is bedoeld om van te genieten, en wat is een betere manier om dat te doen dan met een dessert in de ene hand en een cocktail in de andere?

Aanbevolen: