Carrièrekeuzes volgens het Myers-Briggs-type

Inhoudsopgave:

Carrièrekeuzes volgens het Myers-Briggs-type
Carrièrekeuzes volgens het Myers-Briggs-type
Anonim
carrière vragen
carrière vragen

Als u uw Myers-Briggs-type kent, kunt u veel over uw persoonlijkheid begrijpen, en krijgt u ook inzicht in de soorten banen die u leuk zou kunnen vinden. Hoewel het niet ingaat op vaardigheden of capaciteiten, kan het kennen van uw persoonlijkheidstype u helpen de neigingen die u heeft te begrijpen die ertoe kunnen leiden dat u bepaalde banen verkiest boven andere. Door kennis over uw type te combineren met uw natuurlijke interesses, opleiding en talenten, kunt u een baan vinden die perfect bij u past.

Uw Myers-Briggs-type identificeren

Myers-Briggs is een van de meest gebruikte persoonlijkheidsbeoordelingen ter wereld. Het wordt jaarlijks door ongeveer twee miljoen mensen gebruikt. Veel scholen gebruiken Myers-Briggs-types als onderdeel van hun loopbaanbegeleidingsactiviteiten. Het Myers-Briggs-type meet de voorkeuren van een individu. Het gebruikt vier schalen:

  • Extraversie (E)/Introversie(I)
  • Sensing(S)/Intuïtief(I)
  • Denken(T)/Voelen(F)
  • Oordelen(J)/Waarnemen(P)

U kunt een gratis test doen die u een goed idee geeft van uw type, of u kunt een vergoeding betalen om het officiële Myers-Briggs Type Indicator-instrument te gebruiken voor volledig gevalideerde resultaten. Wanneer u klaar bent met het afleggen van de test, krijgt u een resultaat dat uit vier letters bestaat, gebaseerd op de hierboven genoemde schalen. Er zijn geen 'goede' of 'verkeerde' persoonlijkheidstypes. Waar je op elke schaal v alt, is volledig individueel, en er zijn ongelooflijke mensen van alle soorten en maten in elk onderdeel van het werk en het leven.

Pragmatici: de voelende/denkende typen

Als uw Myers-Briggs-type 'ST' in het midden bevat, bent u een pragmaticus. Je concentreert je op details en neemt beslissingen met gedachten in plaats van met gevoelens. Pragmatici gebruiken graag logische systemen om tastbare resultaten te creëren.

ESTJ: De praktische supervisor

Chef
Chef

ESTJ's houden ervan om alles te organiseren. Projecten, mensen, middelen, wat het ook is, jij zet het graag op orde. Het resultaat is dat u een uitstekende reputatie opbouwt als iemand die erop kan vertrouwen dat hij op tijd en zoals verwacht resultaten levert.

Carrières waar een ESTK van kan genieten zijn onder meer:

  • Chef:Als hoofd van een keuken moet u weten welke ingrediënten voorhanden zijn, hoe u omgaat met de haast bij het avondeten en hoe u alle koks aanstuurt. Jouw persoonlijkheid kan ervoor zorgen dat dit een geweldige carrière voor je wordt.
  • Projectmanager: Projecten op tijd houden met de juiste middelen en personeel kan een geweldige manier zijn om uw organisatorische vaardigheden te benutten.
  • Algemeen manager: Een algemeen manager heeft veel op zijn of haar bord, maar uw gevoel voor detail en organisatie kunnen ervoor zorgen dat u goed bij u past.

ISTJ: de productieve realist

ISTJ's zijn ook verantwoordelijke organisatoren. Het verschil is dat ze meer introvert zijn, waardoor het voor hen vermoeiend kan zijn om in de buurt van mensen en teams te zijn. Omdat ze betrouwbaar en plichtsgetrouw zijn, hebben ISTJ's de neiging zich aan de regels te houden en de regelgeving nauwkeurig te volgen. Als een vaste, productieve werker zoek je jouw plek in het systeem en neem je er volledig aan deel.

Carrières waar een ISTJ van kan genieten zijn onder meer:

  • Actuaris: Het oplossen van logische problemen volgens specifieke regels is waar het bij actuaris om draait. Dit kan heel passend zijn voor een ISTJ.
  • Bankteller: Deze positie gaat over het publiek met specifieke verwachtingen over wat er zal worden bereikt. Dit kan geweldig zijn voor een ISTJ die menselijke interactie wil als onderdeel van zijn of haar werk.
  • Ingenieur: Ingenieurs lossen problemen uit de echte wereld op met behulp van data en wetenschap. Een ISTJ zou genieten van de ordelijke, gerichte aard van het oplossen van problemen als ingenieur.

ESTP: Buitengewone probleemoplosser

Een ESTP houdt ervan om problemen op te lossen en dat ook snel te doen. U kunt snel de feiten begrijpen die relevant zijn voor een situatie en een uitweg uit de problemen zien. Met een concrete, praktijkgerichte aanpak kan een ESTP vele soorten werkzaamheden aan. Je waardeert ook wat plezier en avontuur.

Geweldige opties voor dit persoonlijkheidstype zijn:

beroepsdocent
beroepsdocent
  • Beroepsleraar:Anderen helpen hun vaardigheden te ontwikkelen in praktijkgericht werk kan zeer lonend zijn voor een ESTP. De op details gerichte, mensgerichte carrière van een technisch leraar kan een goede match zijn.
  • Building Inspector: Je bent onderweg en geen dag is hetzelfde. Tegelijkertijd moet u specifieke regels volgen en moet u complexe situaties snel begrijpen.
  • Chiropractor: Als extravert ben je graag onder de mensen. Als chiropractor kunt u de fysieke werkomgeving krijgen waarin u uitblinkt, met de menselijke interactie waar u naar verlangt.

ISTP: flexibele technicus

Een ISTP houdt ervan om technische vaardigheden te verwerven en te gebruiken. Ze houden ervan om hands-on te werken met tools in een vak of om de tools van het bedrijfsleven en de technologie te gebruiken. Dit persoonlijkheidstype is het gelukkigst als ze iets concreets hebben opgebouwd en plezier hebben in werk waarbij fysieke activiteit betrokken is.

Een ISTP kan aangetrokken worden tot dit soort carrières:

  • Timmerman: Net als veel andere bouwsectoren werken timmerlieden met hun handen en zien ze hoe de vrucht van hun werk vorm krijgt.
  • Fotograaf: Fotografen gebruiken camera's en technologie om beelden te creëren die mensen koesteren.
  • Bioloog: Een bioloog is vaak in de natuur en gebruikt wetenschappelijke hulpmiddelen om de natuurlijke wereld te begrijpen.

Verzorgers: de soorten voelen/voelen

Verzorgers houden ervan anderen te helpen en praktisch, gedetailleerd werk te doen. Als uw werk bestaat uit het bieden van praktische hulp aan andere mensen, zult u waarschijnlijk plezier beleven aan wat u doet.

ESFJ: gewetensvolle leverancier

Een ESFJ krijgt energie van de aanwezigheid van mensen en zet graag hun interpersoonlijke vaardigheden in. Werken binnen een georganiseerde structuur die voor anderen zorgt, is een geweldige manier voor hen om van hun werk te genieten.

Docent
Docent

Uitstekende carrières voor dit type zijn onder meer:

  • Leraar:Van kleuters tot en met de middelbare school biedt lesgeven de mogelijkheid om informatie en zorg te bieden in een gestructureerde omgeving.
  • Kinderarts: De zorg voor kinderziektes en hen helpen gezonde gewoonten te ontwikkelen kan zeer lonend zijn voor een ESFJ.
  • Klantenservicemedewerker: Zorgen voor klanten volgens de richtlijnen van een organisatie kan uitstekend passen bij de ESFJ als zij vinden dat de richtlijnen eerlijk en eerlijk zijn.

ISFJ: Helper en beschermer

ISFJ's zijn ijverig en loyaal. Ze houden ervan de traditie hoog te houden, voor anderen te zorgen en hard te werken. Tijdens het werk besteden ze graag veel aandacht aan details, en ze brengen efficiëntie en structuur aan in de taken die ze voltooien.

ISFJ's kunnen genieten van carrières zoals:

  • Tandarts: Carrières in de medische hulpverlening, zoals tandheelkunde, passen vaak uitstekend bij dit persoonlijkheidstype. Het gedetailleerde werk en de structuur van de geneeskunde passen goed bij hen.
  • Bibliothecaris: Het verzorgen van de organisatie achter de schermen kan zeer lonend zijn voor een ISFJ. Bibliothecaris of andere onzichtbare verzorger zijn kan een goede match zijn.
  • Dierenarts: Zorgzaamheid beperkt zich niet tot andere mensen. Het verzorgen van dieren is een geweldige manier voor een ISFJ om hun verlangen om te koesteren en te beschermen te verwezenlijken.

ESFP: uitgaande artiesten

Een ESFP staat graag in de schijnwerpers. Charmant, boeiend, spontaan en leuk, dit persoonlijkheidstype gedijt op werk waarbij ze midden in de actie staan. ESFP's zijn afgestemd op de behoeften van anderen en zijn pragmatisch in hun aanpak.

Carrières die dit type aanspreken, zijn onder meer:

Kinderopvangaanbieder
Kinderopvangaanbieder
  • Kinderopvang:Kinderen bieden speels, energiek plezier voor een ESFP. Het zorgen voor kinderen wordt gemakkelijker gemaakt door de energie en charme van dit persoonlijkheidstype.
  • Maatschappelijk werker: Een betrokken positie in de stijl van een helper, zoals een maatschappelijk werker, zorgt ervoor dat een ESFP in de frontlinie kan staan om een verschil te maken.
  • Evenementencoördinator: Actief en betrokken zijn bij het goed laten verlopen van evenementen voor anderen past uitstekend bij de op details gerichte ESFP.

ISFP: attente componisten

Dit persoonlijkheidstype houdt ervan betrokken te zijn bij hun werk. Ze zoeken vaak naar een carrière waarin ze kunnen participeren in doelen waarin ze geloven. Een coöperatieve werkomgeving met rustige werkruimtes is het beste voor een ISFP. Ze vinden het leuk om onopvallend te blijven.

Een ISFP kan de volgende carrières hebben:

  • Grafisch ontwerper: Als je achter de schermen zit en samenwerkt om een tastbaar project te creëren, is grafisch ontwerper een geweldige carrière voor een ISFP.
  • Luchtverkeersleider: Samenwerken om veilig reizen voor duizenden mensen te organiseren is zeer bevredigend voor dit persoonlijkheidstype.
  • Diëtist: Anderen helpen gezonde gewoonten te creëren en hun leven te veranderen is een uitstekende, boeiende carrière voor een ISFP.

Theoretici: de intuïtieve/denktypen

Theoretici houden ervan innovatieve ideeën en oplossingen voor problemen te bedenken. Een type met NT-kenmerken voelt zich op zijn gemak met theoretische concepten en het denken in grote lijnen.

ENTJ: gedreven leiders

ENTJ's houden ervan strategieën te ontwikkelen en te implementeren die het werk productiever en efficiënter maken. Zij geven de voorkeur aan management- en toezichthouderrollen, zodat zij hun visie breed kunnen implementeren. Ze houden ervan om moeilijke problemen op te lossen en systemen te verbeteren.

Carrières waarvoor een ENTJ kan worden aangetrokken:

Producent
Producent
  • Producer of regisseur:Voor een ENTJ met een artistieke inslag is een carrière als producer of regisseur uitstekend geschikt. Door creatieve projecten te begeleiden, kunnen dit soort mensen hun ideeën op grote schaal implementeren.
  • Financieel manager: Net als andere leiderschapsrollen zijn financiële managers verantwoordelijk voor het effectief beheren van middelen. Het toezicht houden op zowel mensen als kapitaal maakt deze carrière spannend voor een ENTJ.
  • Onroerendgoedmakelaar: Een vastgoedmakelaar beheert deals en zorgt ervoor dat dingen gebeuren. Een spannende en mensgerichte carrière spreekt dit persoonlijkheidstype aan.

INTJ: Strategisch meesterbrein

Het creëren van innovatieve oplossingen voor complexe problemen is de kracht van veel INTJ's. Ze houden van abstracte theorieën en houden ervan om ideeën om te zetten in realiteit. Vaak werkt dit persoonlijkheidstype graag alleen of met een klein team.

Een INTJ kan de volgende carrières hebben:

  • Financieel analist: Door cijfers te begrijpen en te zien hoe deze het grote geheel van een organisatie beïnvloeden, kan een INTJ veel van zijn of haar sterke punten benutten.
  • Ingenieur: Als iemand die theorieën in materiële dingen kan omzetten, kunnen INTJ's uitstekende ingenieurs zijn op verschillende gebieden.
  • Schrijver: Het vermogen om ideeën over te brengen en goed alleen te werken kan een INTJ zeer geschikt maken voor een carrière als schrijver.

ENTP: Inventieve visionairs

Op het werk hanteren ENTP's vaak een informele en ongestructureerde benadering van hun werk. Ze vinden het leuk om met vindingrijkheid oplossingen te vinden voor uitdagende problemen. Ze waarderen expertise en invloed en houden niet van routine. Als gevolg hiervan is dit persoonlijkheidstype vaak ondernemend.

Een ENTP kan aangetrokken worden tot carrières zoals:

  • Tech-oprichter: De neiging van dit type om innovatieve oplossingen op een vloeiende, ongestructureerde manier te creëren, kan betekenen dat ze zeer geschikt zijn voor een startup-omgeving.
  • Makelaar: Omdat ENTP's het goed doen als ze de controle hebben over hun tijd en hun taken, kan een onafhankelijke, mensgerichte carrière als onroerend goed goed bij hen passen.
  • Journalist/verslaggever: Als journalist of verslaggever kan dit persoonlijkheidstype in verschillende situaties werken en zich nooit vervelen met een routinematige kantoorbaan.

INTP: Wetenschappelijke architecten

Dit persoonlijkheidstype houdt ervan systemen en ideeën te analyseren tot het punt van diep begrip. Ze houden niet van traditie en kiezen graag hun eigen weg. Ze werken het beste alleen of met een kleine groep collega's die ze respecteren.

Dit type kan genieten van carrières zoals:

  • Technologieontwikkelaar: Werken in de techniek kan onvoorspelbaar zijn en vereist inzicht, bedachtzaamheid en innovatie.
  • Architectuur: De combinatie van kunst met systematische en creatieve productie maakt architectuur een uitstekende keuze voor een INTP.
  • Psychologie: INTP's houden meer van ideeën dan van mensen, dus dit type geniet van academische vakgebieden waar ze diep kunnen graven in het begrijpen van menselijke ervaringen.

Empaten: intuïtieve/gevoelstypes

Met een groot beeld en een groot hart werken de NF-persoonlijkheidstypes graag in vakgebieden die een verschil maken. Wanneer deze typen de wereld als geheel een betere plek kunnen maken, hebben ze een goed gevoel over zichzelf en hun carrière.

ENFJ: Inspirerende leraren

Een ENFJ motiveert en organiseert graag grote groepen mensen om een verschil te maken in de samenleving. Ze zijn enthousiast over het oplossen van problemen en werken het beste in omgevingen waar samenwerking en harmonie voorop staan.

Carrières waar ENFJ van kan genieten zijn onder meer:

Coördinator non-profit
Coördinator non-profit
  • Non-profitcoördinator:Het vermogen om groepen te organiseren en te motiveren voor een goed doel kan van een ENFJ een geweldige coördinator maken voor een non-profitorganisatie.
  • Maatschappelijk werker: Als ze kunnen voorkomen dat ze ontmoedigd raken, geeft sociaal werk dit type de mogelijkheid om een verschil te maken in de levens van veel mensen.
  • Public Relations Manager: Als hij of zij werkt voor goede doelen waarin ze geloven, kan een specialisatie in public relations een logische keuze zijn.

INFJ: Medelevende adviseurs

Op het werk is dit type erop gericht het leven van andere mensen beter te maken. INFJ's hebben vaak verheven idealen en halen voldoening uit het zien van de door hen gewenste veranderingen in de samenleving. Dit type is zeer georganiseerd, onafhankelijk en houdt van een rustige werkomgeving.

Carrières waar een INFJ van kan genieten zijn onder meer:

  • Fysiotherapeut: De voldoening die je krijgt door concrete verbeteringen bij andere mensen in de loop van de tijd te zien, kan fysiotherapie zeer aantrekkelijk maken voor een INFJ.
  • Counselor: Counselor, psychiater of therapeut zijn kan zeer bevredigend zijn voor een INFJ. Ze vinden het leuk om anderen te helpen positieve veranderingen in het leven aan te brengen.
  • Clergie: Religieuze overtuigingen lenen zich voor de hoge idealen die INFJ's omarmen. Lid zijn van een organisatie die de samenleving op grote schaal verandert, kan inspirerend zijn voor een INFJ.

ENFP: Advocaat & Kampioen

Mensgericht en met een aanstekelijk enthousiasme houden ENFP's ervan anderen te inspireren met mogelijkheden. Ze geloven vaak in humanitaire doelen en houden van werk waarbij ze hun inspiratie kunnen volgen met een verscheidenheid aan taken en uitdagingen. Ze hebben de neiging om een hekel te hebben aan buitensporige regelgeving of alledaagse details.

Een ENFP kan een carrière hebben zoals:

fitness trainer
fitness trainer
  • Fitnesstrainer:Mensen van dit type met een passie voor fitness en voeding kunnen echt genieten van een carrière als fitnesstrainer. Ze kunnen anderen helpen hun doelen te bereiken zonder veel micromanagement.
  • Art Director: Kunst stelt de ongestructureerde ENFP in staat hun passie op verschillende manieren te volgen, zonder een grote hiërarchische structuur om hen heen.
  • Reisbureau: ENFP's doen het goed als ze als zelfstandige werken. Een reisagent kan zich mogelijkheden voorstellen en anderen inspireren, terwijl hij er goed voor wordt betaald!

INFP: Creatieve genezers

INFP's zijn vaak niet bijzonder geïnteresseerd in geld of status. Ze zijn meer gefocust op visie, inspiratie en doelen waar ze om geven. Ze houden van het oplossen van problemen en werken het beste in een omgeving die hun individualiteit en hun vermogen om unieke oplossingen te vinden eert.

Carrières die goed bij dit type zouden kunnen passen zijn:

  • Community Service Manager: Door een verschil te maken en in een flexibele omgeving te werken, kan een carrière als community service manager uitstekend zijn voor een INFP.
  • Modeontwerper: Een unieke stempel op hun werk drukken is belangrijk voor een INFP, en modeontwerp is een geweldige manier om die individuele visie te vieren.
  • Zoöloog: Werken met dieren of in de natuurbescherming kan voor dit persoonlijkheidstype een geweldige manier zijn om problemen op te lossen voor een doel waar ze echt om geven.

Gebruik uw persoonlijkheid in uw voordeel

Heeft u zin om carrièrekeuzes te maken volgens het Myers-Briggs-type? Houd er rekening mee dat de lijst met voorgestelde carrières slechts suggesties zijn. Naarmate je de tijd neemt om jezelf te leren kennen, zal de juiste carrièrekeuze voor jou steeds duidelijker worden. Je persoonlijkheidstype kan je wijzen op het soort carrière waarvoor je geschikt bent, maar je bent altijd vrij om je eigen keuzes te maken.

Aanbevolen: