25 Leuke & Eenvoudige fondsenwervingsideeën voor kinderen (die impact maken)

Inhoudsopgave:

25 Leuke & Eenvoudige fondsenwervingsideeën voor kinderen (die impact maken)
25 Leuke & Eenvoudige fondsenwervingsideeën voor kinderen (die impact maken)
Anonim
jongen die cupcake koopt bij bakverkoop
jongen die cupcake koopt bij bakverkoop

Geld inzamelen voor je school of een belangrijk goed doel hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn veel eenvoudige ideeën voor fondsenwerving die een grote impact kunnen hebben, en ze zijn volledig toegankelijk voor kinderen en gezinnen. Van het verkopen van koekjesdeeg tot de verkoop van tweedehands boeken: deze ideeën maken het 'leuk' echt leuk om geld in te zamelen. Geen van deze fondsenwervende ideeën is moeilijk te organiseren.

Creatieve ideeën voor fondsenwerving voor kleuters

De kleinste kinderen kunnen een groot verschil maken met inzamelingsacties die iedereen graag zal steunen. Probeer een van deze ideeën.

Bloemen kweken om te verkopen

Fondsenwervingspotentieel: $

Met de hulp van enkele oudervrijwilligers kunnen kinderen bloemen kweken en deze vervolgens in potten verkopen. Kies eenvoudig te kweken variëteiten zoals zinnia's om uw kansen op succes te maximaliseren en het hele proces eenvoudig te houden. Mogelijk kunt u zelfs donaties krijgen voor de potten, zaden en aarde, waardoor de investering in deze inzamelingsactie erg laag is.

Een familiefotohokje opzetten

Fondsenwervingspotentieel: $$

Iedereen houdt van familiefoto's, vooral als er schattige kleuters bij betrokken zijn. U kunt een fotohokje opzetten en een beroep doen op de diensten van een lokale fotograaf. Om geld in te zamelen voor de school of een speciaal doel, kunnen gezinnen betalen voor kerstkaarten, afdrukken of digitale bestanden van de afbeeldingen.

Organiseer een knutselfeestje

Ambachtelijke partij
Ambachtelijke partij

Fondsenwervingspotentieel: $$

Kleuters houden van knutselen, maar zij zijn niet de enigen. Je kunt een knutselfeestje organiseren met gedoneerde spullen. Plan specifieke projecten waar volwassenen en kinderen van alle leeftijden van kunnen genieten en verkoop vervolgens kaartjes om het evenement bij te wonen. Er zijn veel knutselprojecten om uit te proberen, maar touwkunst en seizoenskransen zijn allebei erg populair.

Heb een familie-slijmavond

Fondsenwervingspotentieel: $

Niets is zo leuk als het rommelige plezier van spelen met slijm, en het hele gezin kan meedoen. Houd alle benodigdheden om slijm te maken bij de hand en vraag toegang voor de familie-slijmavond. Gezinnen kunnen samen slijm komen maken om mee naar huis te nemen.

Bied een avondje uit voor ouders

Fondsenwervingspotentieel: $$$

Het is niet altijd gemakkelijk om een oppas te vinden, vooral niet tijdens drukke tijden van het jaar, zoals de feestdagen. Werk samen met kinderopvangorganisaties om de kinderen onder toezicht plezier te bieden terwijl de ouders uit eten gaan, een film kijken of boodschappen doen. Ouders betalen om kinderen af te zetten, en je kunt zelfs samenwerken met restaurants in de omgeving om de deal nog leuker te maken.

Geweldige inzamelingsacties voor schoolgaande kinderen

Oudere kinderen kunnen meer betrokken inzamelingsacties aan. In plaats van alleen door volwassen vrijwilligers te worden gerund, kunnen inzamelingsacties voor schoolgaande kinderen de kinderen ook aan het werk zetten. Probeer een van deze geweldige ideeën.

Houd een ballonloterij

Fondsenwervingspotentieel: $

Bij een ballonnenloterij worden tonnen ballonnen opgeblazen, in sommige daarvan prijzen of prijscertificaten gestopt en ze allemaal aan een grote muur bevestigd. Mensen kunnen kaartjes kopen om darts naar de muur met ballonnen te gooien, waarbij ze de prijs behouden van elke ballon die ze laten knappen. Dit is een geweldige aanvulling op een schoolcarnaval, maar werkt ook prima als inzamelingsactie.

Houd een verkoop van gebruikte boeken

Fondsenwervingspotentieel: $$$

Iedereen heeft boeken die ze hebben gelezen, en vaak zullen kinderen de boeken ontgroeien naarmate ze ouder worden. Vraag gezinnen om al hun gebruikte boeken te doneren en organiseer vervolgens een verkoop van gebruikte boeken als fondsenwervende gebeurtenis. Kinderen kunnen betrokken raken bij het sorteren en prijzen van de boeken en zelfs meewerken aan de inzamelingsactie.

Doe wat schminken

jongen terwijl hij vermomd is als tijger
jongen terwijl hij vermomd is als tijger

Fondsenwervingspotentieel: $

Schminken is het hoogtepunt van veel evenementen, maar je kunt het ook het hoofdevenement laten zijn. Vraag naar oudervrijwilligers die het schminken kunnen doen en vraag dan een paar dollar per persoon voor kinderen en volwassenen om hun gezicht te laten schilderen.

Maak wat deeg door koekjesdeeg te verkopen

Fondsenwervingspotentieel: $$$

Deze klassieke inzamelingsactie heeft de potentie om flink wat geld te verdienen, vooral als je samenwerkt met een bedrijf dat veel soorten deeg verkoopt. Een andere optie is om samen te werken met een plaatselijke bakkerij om het deeg te verkopen. Hierdoor kunt u de tussenpersoon uitschakelen en de winst delen met de bakkerij in plaats van met een bedrijf dat fondsenwervers verzorgt.

Houd een Get-the-Grade-inzamelingsactie

Fondsenwervingspotentieel: $$$

Voor deze eenvoudige inzamelingsactie kunnen kinderen elk kwartaal vrienden en familieleden vragen om hun cijfers te sponsoren. De sponsors beloven een bepaald bedrag voor elke A en B, en als het tijd is voor het rapport, kunnen de kinderen het geld inzamelen voor een goed doel. Sommige scholen willen dit misschien niet doen vanwege zorgen over belangenverstrengeling, maar het kan een goede manier zijn om andere doelen te steunen.

Coole fondsenwervingsideeën voor tieners

Tieners kunnen ook meedoen aan het fondsenwervende plezier, en ze hoeven het niet op dezelfde manier te doen als toen ze jonger waren. Deze op tieners gerichte inzamelingsacties helpen geld in te zamelen voor school of een ander goed doel.

Aanbieding van cadeauverpakkingsdiensten

Fondsenwervingspotentieel: $$

Tieners kunnen helpen door tijdens de feestdagen cadeaus in te pakken, en gezinnen zijn bereid voor deze hulp te betalen. Organiseer een inzamelingsactie voor cadeauverpakkingen, waarbij gezinnen de cadeaus kunnen binnenbrengen die ze nodig hebben om in te pakken. Teams van studenten en medewerkers kunnen tegen betaling het inpakken verzorgen. Je kunt lokale bedrijven vragen om cadeaupapier te doneren of je korting te geven op de benodigdheden.

Houd kooklessen

Vriendinnen bereiden samen een gezonde lunch
Vriendinnen bereiden samen een gezonde lunch

Fondsenwervingspotentieel: $$

Werk samen met een lokale chef-kok of restaurant om kooklessen te geven. Tieners kunnen als assistenten werken, ingrediënten bereiden en op allerlei manieren helpen. Gezinnen of koppels kunnen betalen om de kookles te volgen, waarmee ze een smakelijke familiema altijd of een gerecht voor een speciale gelegenheid kunnen bereiden.

Organiseer een avond voor technische ondersteuning

Fondsenwervingspotentieel: $$$

Iedereen heeft kapotte gadgets en verwarrende computeruitdagingen, en vaak is niemand zo goed in het oplossen van technologische problemen als tieners. Kinderen kunnen hun technische ondersteuningsdiensten aanbieden, en leden van de gemeenschap in de technologie-industrie kunnen hun tijd vrijwillig besteden. Leden van de community kunnen een vergoeding betalen om hun gadgets in te leveren voor hulp.

Houd een uitverkoop van schoolgala- en homecoming-jurken

Fondsenwervingspotentieel: $

Vaak is er geen reden om een formele jurk vast te houden nadat het evenement voorbij is. Toch veranderen stijlen niet zo snel dat deze jurken niet langer in de mode zijn. Oudere tieners kunnen hun zorgvuldig gebruikte schoolgalajurken en homecoming-jurken doneren, en jongere tieners kunnen ze kopen om de school of een ander belangrijk doel te steunen.

Bied een haarkleurevenement aan

Fondsenwervingspotentieel: $$$

Werk samen met lokale haarstylisten om highlights in funky kleuren aan te bieden. Sommige stylisten doneren misschien zelfs hun tijd. Iedereen die een coole nieuwe look wil, kan een vergoeding betalen die ten goede komt aan een goed doel.

Meest winstgevende inzamelingsacties voor kinderen van alle leeftijden

Volgens Get Fully Funded, een non-profit financieringssite, genereren de meest succesvolle inzamelingsacties vier tot vijf keer zoveel geld als ze kosten om vast te houden. Dit zijn enkele ideeën die uw winst maximaliseren, zodat u een goed doel kunt steunen.

Houd een Read-a-Thon

Fondsenwervingspotentieel: $$$$

Er zijn geen overheadkosten verbonden aan een read-a-thon, dus dit is een zeer winstgevende inzamelingsactie. Je hebt een team nodig om het evenement te organiseren. Kinderen kunnen eraan werken om in korte tijd zoveel mogelijk boeken te lezen, en vrienden en familie kunnen geld beloven voor elk gelezen boek.

Voer een wedstrijd voor de beste huisdieren uit

Fondsenwervingspotentieel: $$$$

Dit is weer een evenement met weinig of geen overhead. Organiseer de wedstrijd met juryleden uit de gemeenschap en laat gemeenschapsleden betalen om hun huisdier te laten meedoen. Je kunt onderscheidingen krijgen voor verschillende aspecten van de grootsheid van huisdieren, zoals 'best getraind', 'schattigst' en 'meest origineel'."

Host een speciale spreker

Fondsenwervingspotentieel: $$$$

Als u kunt samenwerken met een lokale beroemdheid om op uw evenement te spreken, kunt u de opstartkosten vrijwel tot niets beperken. Verkoop kaartjes met toegewezen zitplaatsen, waardoor de beste zitplaatsen duurder worden. Maak vervolgens bekendheid aan het evenement en aan de school of het goede doel dat u steunt.

Organiseer een familiepretrun

familieplezier gerund
familieplezier gerund

Fondsenwervingspotentieel: $$$$

Net als bij een read-a-thon heeft een leuke run weinig overheadkosten. Gezinnen kunnen meedoen en sponsors voor hun teams vinden. Dan rent of loopt iedereen om een goed doel te steunen, terwijl de gemeenschap juicht.

Organiseer een gala voor volwassenen

Fondsenwervingspotentieel: $$$$

Verkleden is superleuk, en volwassenen hebben niet veel kans om het te doen. Als je een benefietgala met DJ organiseert en kaartjes vraagt, kun je veel geld verdienen voor je organisatie. Probeer indien mogelijk de DJ zover te krijgen dat hij of zij zijn of haar diensten aanbiedt om de kosten laag te houden.

Virtuele fondsenwervingsideeën voor kinderen

Soms is het niet mogelijk om persoonlijk een inzamelingsactie te houden, en er zitten ook enkele voordelen aan virtuele evenementen. Familie en vrienden kunnen een bijdrage leveren en meedoen, ook als ze niet in de buurt wonen. Probeer een van deze virtuele inzamelingsacties.

Houd een online bakuitverkoop

Fondsenwervingspotentieel: $$

Zelfs als u niet persoonlijk een bakuitverkoop kunt houden, kunt u een virtuele bakuitverkoop houden door foto's van uw bakproces te plaatsen, recepten aan te bieden en virtuele koekjes te verkopen. Mensen kunnen uw verkoop steunen door te beloven voor de koekjes of recepten. Om dit soort evenementen te organiseren, heb je een goede website nodig, of om het supergemakkelijk te houden, kun je samenwerken met een bedrijf dat virtuele verkoop organiseert.

Houd een online stille veiling

Fondsenwervingspotentieel: $$$$

Een stille veiling is een goede manier om geld in te zamelen voor een goed doel, maar het hoeft geen persoonlijk evenement te zijn. U kunt foto's van de items in de veiling op de website van uw school of organisatie laten zien, waarna mensen via e-mail biedingen kunnen indienen. Het is een gemakkelijk evenement om te organiseren, en als de items op de veiling worden gedoneerd, heeft het een groot potentieel om geld te verdienen.

Organiseer een videogametoernooi

Fondsenwervingspotentieel: $$

Iedereen houdt van videogames, en je kunt een eenvoudige inzamelingsactie houden waarbij deze leuke hobby betrokken is. Zet teams van kinderen op om te spelen en laat gemeenschapsleden elk team sponsoren. Houd vervolgens een online toernooi om te zien wie er wint. Welk team er ook als winnaar uit de bus komt, jouw liefdadigheidsorganisatie zal de winnaar zijn.

Organiseer een virtuele boekenclub

Fondsenwervingspotentieel: $$

Kinderen kunnen een virtuele boekenclub organiseren met gezinnen in de gemeenschap. Iedereen kan een bijdrage betalen om lid te worden van de boekenclub, en de opbrengst kan ten goede komen aan uw organisatie. Vervolgens kan de organisatie elke maand een online discussie over de boeken organiseren.

Host een webinar waar iedereen dol op zal zijn

Fondsenwervingspotentieel: $$$

Als u een lokale expert heeft die zich vrijwillig wil aanmelden als speciale gast, kunt u een webinar organiseren waarvoor leden van de gemeenschap betalen om deel te nemen. Kies een onderwerp dat het hele gezin aanspreekt, zoals tekenen, koken en andere leuke hobby's. De installatie is eenvoudig, omdat de meeste mensen Zoom en andere programma's kunnen gebruiken om deel te nemen.

Maak een verschil in de wereld

Kinderen kunnen zeer effectieve inzamelingsacties zijn als ze eenvoudige en leuke ideeën hebben. Van liefdadigheidsevenementen voor kinderen tot opties om uw school te ondersteunen, er zijn veel fondsenwervende ideeën voor kinderen om een verschil te maken in de wereld.

Aanbevolen: