Waar u financiële hulp voor senioren kunt vinden

Inhoudsopgave:

Waar u financiële hulp voor senioren kunt vinden
Waar u financiële hulp voor senioren kunt vinden
Anonim
hogere vrouw die rekeningen beta alt
hogere vrouw die rekeningen beta alt

In een tijd waarin veel senioren moeite hebben om rond te komen, kan financiële hulp voor senioren gepensioneerden de extra hulp bieden die ze nodig hebben om in hun maandelijkse uitgaven te voorzien. Beschikbare programma's kunnen afkomstig zijn van zowel lokale als nationale organisaties.

Financiële hulp voor senioren

Hoewel er veel programma's zijn die senioren financiële hulp bieden, heeft elk programma zijn eigen kwalificatieregels. Bij sommige programma's is de financiële hulp die een senior ontvangt mogelijk niet in de vorm van geld; in plaats daarvan kan hun inkomen worden aangevuld met zaken als gratis ma altijden of verlaagde tarieven voor diensten. Over het algemeen wordt aangenomen dat een "laag inkomen" voor senioren minder dan $ 30.000 per jaar bedraagt.

HUD Hulp bij huisvesting voor senioren met een laag inkomen

Het Amerikaanse ministerie van Volkshuisvesting en Ontwikkeling, doorgaans HUD genoemd, biedt door het hele land gesubsidieerde woningen met een laag inkomen aan in aanmerking komende senioren in appartementen. De huur die in aanmerking komende senioren betalen voor HUD-woningen is beperkt tot 30 procent van hun inkomen. Om in aanmerking te komen voor door de HUD gesubsidieerde seniorenhuisvesting, moeten personen 62 jaar of ouder zijn en voldoen aan de inkomensvereisten die specifiek zijn voor de lokale regio.

Omgekeerde hypotheek biedt financiële hulp voor senioren

Gebaseerd op de hoeveelheid overwaarde die in uw woning aanwezig is, kunnen senior huiseigenaren in aanmerking komen voor een omgekeerde hypotheek. Een omgekeerde hypotheek is een lening die heel anders is dan een traditionele hypotheek. De bank leent geld aan de huiseigenaar, dat in één keer of in maandelijkse termijnen kan worden opgenomen. De lening wordt pas terugbetaald als de lener het huis verlaat of overlijdt. Op dat moment gaat de woning naar de kredietverstrekker als volledige betaling van de lening of kunnen de erfgenamen de lening afbetalen en de woning behouden. Om in aanmerking te komen voor een omgekeerde hypotheek moeten senioren minimaal 62 jaar oud zijn en minimaal een deel van elk jaar in hun woning wonen.

SNAP biedt financiële hulp aan senioren met voedselonzekerheid

Het Supplemental Nutrition Assistance Program, of SNAP, oorspronkelijk bekend als het Food Stamp Program, biedt senioren met een laag inkomen geld om voedsel te kopen. SNAP is de federale naam voor het programma, maar individuele staten kunnen verschillende namen gebruiken.

Meals on Wheels biedt seniorenhulp bij eten

Op de hoofdwebsite van Meals on Wheels kunt u een lokaal Meals on Wheels-programma bij u in de buurt vinden. Er wordt geschat dat de ongeveer 5.000 lokale diensten elke dag meer dan een miljoen voedzame ma altijden verstrekken aan daarvoor in aanmerking komende senioren. Afhankelijk van de behoeften van de seniorengemeenschap worden ma altijden geserveerd op locaties zoals seniorencentra of thuisbezorgd bij senioren met beperkte mobiliteit. Veel groepen bieden beide soorten diensten aan.

Financiële hulp voor oudere volwassenen met de kosten van nutsvoorzieningen en brandstof

Veel staats- en provinciale overheden bieden financiële hulpprogramma's aan die hulp bieden bij verschillende dagelijkse uitgaven, zoals:

  • Energie
  • Brandstof
  • Huisvesting
  • Juridische diensten
  • Medische zorg
  • Belastingen
  • Telefoondienst

Als u meer wilt weten over deze programma's bij u in de buurt, kunt u contact opnemen met het Office on Aging - Department of Community Services in uw eigen staat, aangezien dit soort hulp sterk verschilt van staat tot staat. Bezoek het Department of Aging van Hartford County, Maryland om een voorbeeld van de aangeboden diensten te bekijken.

Senior koppel bezig met financiën
Senior koppel bezig met financiën

Het partnerschap voor recepthulp biedt financiële hulp aan senioren voor recepten

Voor senioren en andere patiënten die geen dekking voor geneesmiddelen op recept hebben, helpt het Partnership for Prescription Assistance ouderen hun medicijnen tegen een kleine vergoeding of gratis te krijgen. Het bedrijf werkt met:

  • Farmaceutische bedrijven
  • Zorgaanbieders
  • Artsen en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg
  • Gemeenschapsgroepen
  • Senioren- en patiëntenbelangengroepen

Het Partnerschap voor Recepthulp biedt ook hulp bij het vinden van goedkope of gratis klinieken.

Aanvullende financiële hulp voor senioren

Hieronder vindt u enkele programma's die financiële hulp bieden of senioren helpen meer geld in hun portemonnee te houden.

Nationaal Centrum voor Gedeelde Huisvesting

Het National Shared Housing Resource Center is een innovatief programma voor gedeelde huisvesting waarbij senioren samenwerken met huisgenoten. De senior biedt huisvesting aan iemand die op zijn beurt het verblijf beta alt en helpt met dagelijkse klusjes (of misschien beide), waardoor het een wederzijds voordelig programma wordt voor alle betrokkenen. Het doel is om senioren de hulp te geven die ze nodig hebben om uit een woonzorgcentrum te blijven.

Ondersteuningsprogramma voor energie bij een laag inkomen

Het Low Income Home Energy Assistance Program is een programma dat wordt aangeboden door het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services en dat hulp biedt bij het betalen van energierekeningen. Het is belangrijk op te merken dat de meeste lokale energiebedrijven ook programma's hebben die hogere kortingen of lagere facturen aanbieden aan klanten met een laag inkomen.

Senior Community Service Werkgelegenheidsprogramma

Het Senior Community Service Employment Program is een programma dat wordt aangeboden door het Amerikaanse ministerie van Arbeid en dat werkloze senioren die onder het armoede-inkomensniveau vallen, de mogelijkheid biedt om werkopleiding te krijgen in een non-profit of publieke organisatie. Hulp bij het vinden van een baan is ook beschikbaar via dit programma.

Behoeftige medicijnen

Needy Meds is een nationale non-profitorganisatie die fungeert als een uitgebreide database met hulpmiddelen voor financiële behoeften die specifiek zijn voor gezondheidszorgkosten. Ze zijn een onbevooroordeelde hulpbron voor senioren die problemen ondervinden bij het betalen van medische kosten. Needy Meds biedt ook een kortingskaart op recept, ongeacht het inkomensniveau.

Financiële strijd

Volgens de Henry J. Kaiser Family Foundation leven ruim 7 miljoen mensen van 65 jaar en ouder onder de armoedegrens. Maar senioren hoeven niet op of onder de armoedegrens te leven om financieel te lijden. Er zijn ook heel veel gepensioneerden met een laag of gemiddeld inkomen die moeite hebben om de rekeningen te betalen, medicijnen te kopen en eten op tafel te zetten.

Toenemende uitgaven

De meeste senioren leven van een vast inkomen en worden geconfronteerd met frequente stijgingen van de kosten van voedsel, huisbrandolie en algemene nutsvoorzieningen. Hun medische rekeningen stijgen naarmate leeftijdsgebonden aandoeningen en gezondheidsproblemen verergeren. De kosten van medische zorg en geneesmiddelen op recept stijgen gestaag. Elke dag maken senioren in het hele land moeilijke keuzes over waar ze op moeten bezuinigen.

Lokale informatie vinden over financiële hulp voor senioren

Voor meer informatie over financiële hulp voor senioren in uw omgeving kunt u contact opnemen met uw plaatselijke of nationale Bureau voor Ouderdom, of een bezoek brengen aan een seniorencentrum bij u in de buurt. Hoewel het enige tijd kan duren om lokale programma's te vinden en in aanmerking te komen, kunnen de financiële besparingen aanzienlijk zijn. AARP biedt een staatsspecifieke database met openbare programma's die senioren helpen - dit is een goed begin voor onderzoek naar lokale voordelen.

Aanbevolen: