Poeder versus vloeibaar wasmiddel: de beste optie voor u

Inhoudsopgave:

Poeder versus vloeibaar wasmiddel: de beste optie voor u
Poeder versus vloeibaar wasmiddel: de beste optie voor u
Anonim
Vrouw koopt waspoeder
Vrouw koopt waspoeder

Als je twijfelt over vloeibaar of poedervormig wasmiddel, kun je het beste alle voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. Krijg een snel overzicht van vloeibaar en poedervormig wasmiddel om erachter te komen waar elk wasmiddel schittert.

Voor- en nadelen van vloeibaar versus poedervormig wasmiddel

Als het gaat om het grote debat over wasmiddelen, kan het gemakkelijker zijn om de twee te vergelijken met behulp van een snel en gemakkelijk te volgen diagram. Kijk hoe deze twee wasmiddelen zich meten voordat ze in de dons en vuile vloeistof terechtkomen in plaats van in de vuile vloeistof.poedervormig wasmiddel. En omdat peulen zo populair zijn, worden die er ook in gegooid. In de onderstaande tabel vindt u het type vlek, of u het kunt gebruiken als voorbehandeling, de moeilijkheidsgraad van het meten, de kosten per lading, de milieuvriendelijkheid en hoe volledig het oplost in koud water.

Vloeistof Gepoederd Peulen
Vlek

modder

klei

gras

vet

olie

vet

olie

Voorbehandeling ja moeilijk te gebruiken geen
Meet gemakkelijk hard gemakkelijk
Kosten goedkoopste duurder duurste
Eco-vriendelijk ja geen geen
Oplossen ja geen soms

Nu je de basisprincipes van elk type kent, is het tijd om diep in elk type wasmiddel te duiken om het beste wasmiddel voor je wasmachine en je gezin te vinden.

Beste wasmiddel tegen vlekken

Vloeibare wasmiddelen kunnen krachtige vlekkenbestrijders zijn. Op dit gebied heeft elk wasmiddel echter zijn eigen sterke en zwakke punten. Nu je de basisprincipes van elk type kent, is het tijd om diep in elk type te duiken.

  • Liquid - De vloeibare formule is geweldig in het afbreken en verwijderen van vettige vlekken. De manier waarop deze formule in de vlek dringt, zorgt ervoor dat de hechting die het vet op de stof heeft, wordt afgebroken, waardoor deze effectief wordt verwijderd.
  • Gepoederd - Als u een kind heeft dat aan sport doet of gevoelig is voor grasvlekken, gebruik dan wasmiddel in poedervorm. De chemische samenstelling van het wasmiddel in poedervorm maakt het de absolute winnaar bij gras-, klei- en moddervlekken.

Vloeibaar of poedervormig wasmiddel voor het voorbehandelen van vlekken

Als u op zoek bent naar een wasmiddel dat ook dienst doet als eenvoudig te gebruiken voorbehandelaar, dan is vloeibaar wasmiddel hier de beste keuze. Om te begrijpen waarom, kijk hoe ze zich allebei meten.

  • Vloeibaar - Aangezien vloeibaar wasmiddel op waterbasis is, is het uitzonderlijk eenvoudig om aan een vlek toe te voegen en het met je vingers te bewerken. Het is een one-stop-shop.
  • Gepoederd - Om wasmiddel in poedervorm als voorbehandelingsmiddel te kunnen gebruiken, moet u er water aan toevoegen. Daarom is er een extra stap nodig als het gaat om de voorbehandeling.
wasmiddel voor een wasmachine
wasmiddel voor een wasmachine

Wat gemakkelijker te meten is

Het is tijd om een van de echte nadelen van vloeibaar wasmiddel te ontdekken: de juiste hoeveelheid gebruiken. Hoewel vloeibaar wasmiddel wordt geleverd met een "eenvoudig" dopsysteem, is het allesbehalve eenvoudig te gebruiken. Het American Cleaning Institute merkte zelfs op dat mensen ongeveer tweemaal de benodigde hoeveelheid vloeibaar wasmiddel gebruiken. Dit is niet alleen slecht voor je wasmachine, maar het kan ook leiden tot wasmiddelvlekken op je kleding. Wasmiddelen in poedervorm vereisen veel minder ontcijfering om de juiste hoeveelheid te krijgen. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor je wasgoed.

Kosten van vloeibaar versus poedervormig wasmiddel

Het belang van geld besparen is een grote factor als u overweegt om over te schakelen van vloeibaar naar wasmiddel in poedervorm. Gemiddeld is wasmiddel in poedervorm goedkoper per wasbeurt dan vloeibaar wasmiddel. Waarom? Er zijn een paar redenen. Het grootste punt dat Shoaib Arif van Pilot Chemical aangeeft, is dat het maken van vloeibare wasmiddelen meer werk kost.

Is vloeibaar of poedervormig wasmiddel beter voor de wasmachine?

Weten welk wasmiddel beter is voor uw machine kan een lastige vraag zijn. Beide wasmiddelen hebben voor- en nadelen voor zowel voorladers, bovenladers als HE-machines. Als u ze allemaal bekijkt, kunt u de juiste keuze maken.

  • Vloeibaar- Vloeibaar wasmiddel werkt zowel in warm als koud water en laat minder snel resten achter op uw machine of kleding. Omdat het echter moeilijk te meten is, kan het gebruik van te veel uw machine beschadigen.
  • Gepoederd - Wasmiddel in poedervorm moet in water oplossen, en bij lage temperaturen is dit lastig. Daarom kunnen er resten in uw machine en op uw kleding terechtkomen. Je kunt dit echter tegengaan door extra te spoelen.
Vloeibaar wasmiddel gieten
Vloeibaar wasmiddel gieten

Beste wasmiddel voor hard water

Hard water is de vloek van de meeste huishoudens. Het kan veel problemen veroorzaken en invloed hebben op uw wasmiddel. Als we naar beide wasmiddelen kijken, werkt vloeistof beter met hard water. Hij zit vol met water, dus hij heeft alles wat hij nodig heeft om te werken. Poedervormig wasmiddel niet. Het is dus afhankelijk van uw water om de perfecte reiniging te krijgen. Daarom zal het niet zo effectief zijn in huishoudens met harder water.

Milieubewustzijn: vloeibaar of poedervormig wasmiddel

Het is belangrijk om uw ecologische voetafdruk laag te houden. En als het om milieuvriendelijk gaat, maakt poedervormig versus vloeibaar wasmiddel een verschil.

  • Liquid- Het kost meer energie om vloeibaar wasmiddel en vloeibare verpakkingen te maken. Bovendien is de verpakking zelf minder milieuvriendelijk, omdat er vloeistof in moet zitten.
  • Gepoederd - Wasmiddel in poedervorm is niet alleen langer houdbaar, maar u kunt ook meer krijgen met minder verpakking. Bovendien kan de verpakking gemaakt worden van verschillende materialen die vriendelijker zijn voor het milieu.

Hoe zit het met wasmiddelpods?

Wasmiddelpods zijn de nieuwste editie van het wasspel. Deze wonderen van één dosis doen het allemaal. Ze besparen u tijd en nadenken, waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn op alle vlekken en er bijna geen risico bestaat dat u te veel gebruikt. Ze zijn echter niet alleen gevaarlijk voor kinderen, maar ook duur. Als gebruiksgemak uw grootste zorg is, probeer ze dan eens!

Wat is beter vloeibaar, in poedervorm of in peulen?

Als het gaat om het vinden van het beste wasmiddel, is er geen definitieve winnaar. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen waarmee u rekening moet houden bij uw huis. Probeer bij twijfel uw eigen wasmiddel of wasmiddelvervanger te maken. Nu u overweegt welk type u wilt gebruiken, kunt u enkele tips krijgen over welke de best ruikende wasmiddelen zijn, aangezien geur ook een belangrijke factor kan zijn bij uw beslissing.

Aanbevolen: