De regels over de pensioengerechtigde leeftijd van 401.000 begrijpen

Inhoudsopgave:

De regels over de pensioengerechtigde leeftijd van 401.000 begrijpen
De regels over de pensioengerechtigde leeftijd van 401.000 begrijpen
Anonim
Ouder echtpaar overlegt met financiële planner
Ouder echtpaar overlegt met financiële planner

Pensioen is een ongelooflijke mijlpaal om te bereiken, maar het kan moeilijk zijn om de regels rond de pensioengerechtigde leeftijd en 401k-plannen te begrijpen. Als het eenmaal is uitgesplitst, kan het eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen zijn om te begrijpen hoe en wanneer u zich moet terugtrekken uit uw 401K.

401k spaargeld opnemen

Over het algemeen kunt u boetevrij uitbetalen als u 55 jaar wordt. Er zijn echter enkele kanttekeningen, afhankelijk van uw werkstatus, uw exacte leeftijd en uw specifieke 401K-abonnement.

Leeftijd 55 Regel

Wanneer u 55 jaar oud wordt, brengen de meeste 401k-abonnementen u geen boete in rekening voor toegang tot uw rekeningen, zolang u uw geld op uw rekening laat staan en dit niet overdraagt naar een individuele pensioenrekening (IRA). Dit betekent ook dat als u tussen de 55 en 59 1/2 jaar wordt ontslagen of uw baan opzegt, u toegang heeft tot uw 401k zonder een boetebelasting te betalen. Brandweerlieden, EMT's, politieagenten en andere professionals op het gebied van de openbare veiligheid kunnen doorgaans iets eerder over hun geld beschikken, rond de leeftijd van 50 jaar.

Leeftijdsgerelateerde waarschuwingen

Uw leeftijd, functieomschrijving en omstandigheden kunnen allemaal van invloed zijn op het terugtrekken en de boetes met betrekking tot uw 401k-abonnement. De verschillende leeftijdsgerelateerde regels zijn onder meer:

  • Als u jonger bent dan 55 maar nog steeds voor hetzelfde bedrijf werkt dat uw plan heeft opgesteld, kunt u een lening van 401.000 afsluiten of een ontberingopname nemen als u over uw geld wilt beschikken.
  • Als u met pensioen gaat in het jaar voordat u 55 wordt, moet u mogelijk 10 procent kosten voor vroegtijdige opname betalen om toegang te krijgen tot uw geld.
  • Als u 59 1/2 tot 70 jaar oud bent en met pensioen bent, kunt u geld opnemen van uw 401k zonder boete.
  • Als u tussen de 59 1/2 en 70 jaar oud bent en nog steeds werkt, kunt u zonder boete geld opnemen uit een oud 401k-abonnement, maar u kunt zich wel of niet terugtrekken uit het 401k-abonnement dat is opgezet door uw huidige baan. Dit is afhankelijk van het type plan dat u heeft ingesteld.
  • Op de leeftijd van 70 1/2 vereist de IRS dat u begint met het opnemen van uw 401K-abonnement.

Geld overzetten naar een IRA

IRS Individueel Pensioenrekeningformulier 5498
IRS Individueel Pensioenrekeningformulier 5498

Een IRA, of individuele pensioenrekening, is een spaarrekening die belastingvoordelen biedt. Net als bij uw 401k is de toegang tot uw IRA-fondsen afhankelijk van verschillende leeftijds- en werkgerelateerde factoren:

  • Als u jonger bent dan 55 jaar en niet in dienst bent van het bedrijf dat uw 401k heeft opgezet, kunt u uw geld op een IRA-rekening storten.
  • Bij 59 1/2 kunt u geld opnemen zonder boetebelasting.
  • Op de leeftijd van 70 1/2 vereist de IRS minimale uitkeringen, wat betekent dat u moet beginnen met het terugtrekken uit uw IRA.

Financieel slimme beslissingen nemen

Houd er rekening mee dat hoe langer u uw geld onaangeroerd in uw 401K bewaart, hoe beter u af bent. Als u vragen heeft over uw specifieke 401K-pensioenplan en u nog steeds in dienst bent, vraag dan degene die u heeft geholpen bij het opzetten van uw plan, of neem contact op met uw afdeling Personeelszaken. Als u vragen heeft en gepensioneerd bent, kijk dan op de IRS-helppagina over 401k-plannen of spreek met een financieel adviseur.

Aanbevolen: