Beoordeling liefdadigheidsorganisaties

Inhoudsopgave:

Beoordeling liefdadigheidsorganisaties
Beoordeling liefdadigheidsorganisaties
Anonim
Rieten mand gevuld met dollarbiljetten
Rieten mand gevuld met dollarbiljetten

Waarderingen, ranglijsten en recensies van liefdadigheidsorganisaties bieden potentiële en huidige donateurs informatie over de financiële activiteiten en stabiliteit van de organisatie. Ze informeren donoren over het bestedingspatroon van de liefdadigheidsinstelling, waardoor donoren weloverwogen beslissingen kunnen nemen over waar ze hun geld aan uitgeven.

Waarom beoordelingen bestaan

Er zijn beoordelingen van liefdadigheidsorganisaties om het grote publiek kennis te geven over de financiën van een goed doel. Dit omvat het identificeren van de inkomsten van het goede doel, de zakelijke uitgaven, de hoeveelheid geld die nodig is om donaties te verwerven, hoeveel geld er aan het goede doel zelf wordt besteed en de tijdsduur dat het goede doel zou kunnen bestaan zonder meer donaties te verwerven.

Deze informatie vertelt donoren hoeveel van hun donatie zal worden gebruikt om het goede doel te ondersteunen en welk deel ervan zal worden besteed aan de bedrijfskosten van het goede doel. Bovendien laat het donoren weten of de liefdadigheidsinstelling financieel instabiel is en waarschijnlijk in de nabije toekomst haar deuren zal sluiten. In dit geval kan het geld van de donor wellicht beter ergens anders aan worden besteed, omdat de donatie mogelijk niet daadwerkelijk de beoogde ontvangers bereikt.

Topbeoordelingsbureaus en hun methodologieën

Er zijn drie belangrijke liefdadigheidswaakhondagentschappen: het American Institute of Philanthropy, Charity Navigator en de Wise Giving Alliance van het Better Business Bureau. Hoewel elk van de instanties een andere methodologie gebruikt voor het beoordelen van goede doelen, gebruiken ze allemaal de financiële documenten van de liefdadigheidsinstelling, met name het belastingaangifteformulier 990 van de liefdadigheidsinstelling, als hun informatiebron.

Amerikaans Instituut voor Filantropie

Deze non-profitorganisatie beoordeelt alle liefdadigheidsorganisaties, ongeacht of ze een 501(c)(3) zijn. Het kent lettercijfers van A tot en met F toe aan goede doelen op basis van hun beoordeling. De beoordeling is gebaseerd op de efficiëntie van de fondsenwerving van het goede doel, de beschikbare jaren aan activa en het deel van het geld dat aan het goede doel wordt besteed. Over het algemeen krijgen liefdadigheidsinstellingen die ten minste 75 procent van hun inkomen aan dit doel besteden, met een maximum van $35,00 om $100,00 op te halen en met ten minste drie jaar aan beschikbare activa, een 'A'-rating.

De Charity Rating Guide biedt het telefoonnummer, de financiële prestatiecijfers en het lettercijfer voor elke beoordeelde liefdadigheidsinstelling. Donateurs kunnen ook goede doelen binnen dezelfde categorie vergelijken.

Charity Navigator

Deze online organisatie beoordeelt goede doelen op basis van hun organisatorische efficiëntie en capaciteit. In wezen vergelijkt het hoeveel geld het goede doel inzamelt, hoe het wordt uitgegeven en of het goede doel mogelijk het aantal donaties dat het ontvangt kan vergroten. Charity Navigator analyseert zeven aspecten van het functioneren van een liefdadigheidsinstelling, inclusief de programmakosten, de kosten voor fondsenwerving en de efficiëntie van de fondsenwerving. Er wordt aan elke categorie een nummer toegewezen, variërend van 0-10. Een score '0' betekent dat het goede doel de specifieke taakcategorie niet of niet voldoende uitvoert. De organisatie staat doorgaans hoog op de ranglijst van liefdadigheidsinstellingen die tussen de 65 en 75 procent van hun operationele budget aan hun doel besteden en niet meer dan twintig cent om een dollar in te zamelen.

Better Business Bureau Wise Giving Alliance

Dit bureau beoordeelt alleen 501(c)(3) goede doelen. Het vereist dat liefdadigheidsinstellingen aan minimaal twintig normen voldoen voordat ze kunnen worden aangemerkt als een 'BBB geaccrediteerde liefdadigheidsinstelling'. Goede doelen die niet aan de 20 normen voldoen, zijn niet geaccrediteerd. De normen van de Alliantie omvatten onder meer dat ten minste 65 procent van de totale uitgaven wordt besteed aan programma-activiteiten, niet meer dan 35 procent van de donaties aan fondsenwervende activiteiten en dat er niet meer dan drie jaar aan financiële middelen in reserve zijn.

First-Person liefdadigheidsrecensie

Inside Good biedt medewerkers, vrijwilligers en donateurs van liefdadigheidsorganisaties de mogelijkheid om liefdadigheidsinstellingen waarmee ze persoonlijk contact hebben gehad, te beoordelen en te beoordelen. Recensenten mogen een korte beschrijving van hun ervaring schrijven en het goede doel beoordelen met één tot vijf sterren. Gebruikers kunnen de ranglijsten en recensies gratis lezen.

Een bepaalde beoordeling vinden

Elke liefdadigheidswaakhond biedt donoren de mogelijkheid om op hun websites naar de beoordelingen van een bepaalde liefdadigheidsorganisatie te zoeken. Als alternatief kunnen donateurs zoeken naar liefdadigheidsinstellingen binnen een bepaald genre, waardoor ze een hooggeplaatste liefdadigheidsinstelling binnen hun interessegebied kunnen vinden om aan te doneren.

Bekijk voordat u aan een specifiek goed doel doneert de beoordelingen ervan bij ten minste twee van de drie waakhondgroepen. Een liefdadigheidsinstelling met een lage ranking geeft aan dat zij haar geld niet verstandig besteedt. Overweeg in dit geval om te doneren aan een ander goed doel dat zich met hetzelfde doel bezighoudt, maar met een hogere ranking. Als u dit doet, weet u zeker dat uw donatie optimaal wordt gebruikt.

Aanbevolen: