Liefdadigheidsorganisaties die Afrika ten goede komen

Inhoudsopgave:

Liefdadigheidsorganisaties die Afrika ten goede komen
Liefdadigheidsorganisaties die Afrika ten goede komen
Anonim
Gezondheidswerker
Gezondheidswerker

Geen enkele lijst kan alomvattend zijn, en niemand heeft een antwoord op elk probleem. In plaats daarvan is dit een dwarsdoorsnede van groepen die het goed doen in Afrika: grote organisaties die systemische problemen aanpakken en kleine organisaties die de problemen voor hun deur aanpakken, internationale instanties en lokale groepen, gevestigde programma's en nieuwe paradigma's.

Artsen Zonder Grenzen (AZG)

Medecins Sans Frontières (AZG - de oprichters en het acroniem zijn Frans - maar de groep staat in het Engels bekend als Artsen Zonder Grenzen) is een van de meest succesvolle medische liefdadigheidsinstellingen ter wereld. Artsen Zonder Grenzen, gevestigd in Genève, Zwitserland, zet zich in voor wereldwijde dienstverlening en politieke neutraliteit en levert medische noodhulp aan iedereen in nood. Artsen Zonder Grenzen is echter in Afrika begonnen en momenteel vindt een groot deel van hun werk daar nog steeds plaats. Het werk van Artsen zonder Grenzen heeft ons talloze prijzen opgeleverd, waaronder de Pardes Humanitarian Prize 2017, de Lasker-Bloomberg Public Service Award 2015 en de Nobelprijs voor de Vrede (1999).

Hoe u betrokken kunt raken

Of u nu wilt doneren of een medische professional bent die Artsen Zonder Grenzen wil helpen, er zijn tal van manieren om te helpen:

  • Er is veel vraag naar artsen en verpleegsters, vooral als ze vloeiend Frans of Arabisch spreken. Meer informatie over werken in het veld kunt u online vinden op hun website. Ook kun je aan de slag als kantoorondersteuning.
  • Doneer aan Artsen Zonder Grenzen door een eenmalige of maandelijkse gift te doen. U kunt Artsen zonder Grenzen ook financieel steunen door aandelen te schenken, geschenken te geven via uw bedrijf of standplaats, of door partner te worden.
  • AZG biedt ook verschillende creatieve manieren om inzamelingsacties te organiseren. Als alternatief kunt u deelnemen aan de NYC-marathon of NYC-fietstocht.
  • Als u geïnteresseerd bent in het bijwonen van een evenement voor Artsen zonder Grenzen, houdt de site een bijgewerkte kalender bij, zodat u iets bij u in de buurt kunt vinden om te steunen.

Boerderij Afrika

vijgen plukken op fruitboerderij
vijgen plukken op fruitboerderij

Gevestigd in Londen, werkt Farm Africa eraan om Afrikaanse boeren te verbinden met onderwijs en materiële hulpbronnen, en zo een duurzamere toegang tot voedsel en andere agrarische basisproducten te creëren. De organisatie werd in 1985 opgericht met de nadruk op het verhogen van de gewasopbrengsten, maar heeft haar belangen uitgebreid naar nieuwe vormen van landbouw, zoals visserij en aquacultuur, maar ook naar zaken als bijenteelt en veeteelt. Ze werken vooral aan de oostkant van Afrika in de landen Ethiopië, Kenia, Oeganda en Tanzania. Ze hebben ook succesvolle partnerschappen met bedrijven om duurzame landbouw te brengen naar de gebieden waarin ze werken.

Hoe u betrokken kunt raken

Farm Africa accepteert donaties via hun website. U kunt ook meedoen door een inzamelingsactie te organiseren. De organisatie biedt een verscheidenheid aan ondersteunend materiaal voor dit streven.

FoodForward SA

FoodForward SA werkt eraan om overtollig voedsel te gebruiken als middel tot permanente verandering. De oorspronkelijk in Kaapstad gevestigde organisatie FoodBank SA verzamelt overtollig en ongewenst voedsel rechtstreeks bij winkels, groothandelaren en fabrikanten, en distribueert het voedsel vervolgens onder lokale organisaties voor mensen in nood. Deze organisaties voeden meer dan 250.000 mensen per jaar.

Ze richten een deel van hun missie ook op het vinden van duurzame oplossingen voor de honger. Een actueel project dat in deze categorie v alt, is het Women's Micro Enterprise Project. Ze hebben echter ook een gemeenschapssupermarkt en soortgelijke initiatieven overwogen.

De organisatie werkt met name samen met bedrijven als Knorr, Nestle en Kellogg's en vele anderen.

Hoe u betrokken kunt raken

Er zijn verschillende manieren om mee te doen:

  • Je kunt rechtstreeks via hun website donaties doen. Zij helpen u handig met een bedrag waarmee één persoon gedurende een bepaalde tijd (bijvoorbeeld een maand, een jaar, enz.) van voedsel kan worden voorzien. U kunt echter elk gewenst bedrag doneren. Als je regelmatig of aanzienlijker wilt doneren, ga dan naar de Fill the Gap Club.
  • Ze organiseren ook een verscheidenheid aan voedselacties of bieden ondersteunend materiaal zodat u een voedselactie kunt organiseren.
  • Een nieuw T-shirt nodig? Koop een bonhappi-T en het bedrijf doneert geld aan FoodForward SA.

Gates Foundation

landelijke gezondheidskliniek
landelijke gezondheidskliniek

In Afrika is de Bill and Melinda Gates Foundation het meest actief op het gebied van gezondheidskwesties. Het Afrikaanse werk van de Gates geeft prioriteit aan gezondheidszorg, sanitaire voorzieningen en ziektepreventie, met name verwaarloosde tropische ziekten. Gates biedt ook financiële en beleidseducatie in kansarme gemeenschappen. In 2016 gaf president Obama Bill en Melinda Gates de Presidential Medal of Freedom voor hun werk voor de stichting.

Hoe u betrokken kunt raken

De Gates Foundation geeft er de voorkeur aan dat mensen rechtstreeks aan hun begunstigden geven. Ze bieden een lijst op hun website en u kunt de filters gebruiken om huidige begunstigden te vinden in de gebieden van Afrika die u wilt steunen. Het is belangrijk op te merken dat als u rechtstreeks aan de Gates Foundation geeft, u uw geld niet specifiek voor Afrika kunt bestemden. Andere opmerkelijke mogelijkheden om mee te doen zijn:

  • Bezoek het Discovery Center. Wanneer u het museum van de stichting bezoekt, kunt u meer te weten komen over kwesties die veel Afrikanen aangaan en verhalen uit de eerste hand horen over hoe het centrum van de stichting werkt aan het verbeteren van levens.
  • Meld u aan om updates te ontvangen en meer te weten te komen over problemen op de blog over ongeduldige optimisten.

GeefDirect

Het GiveDirectly-model lijkt een beetje op Kiva, toegepast op donaties in plaats van op leningen. In plaats van programma's op te zetten of campagnes te voeren, legt GiveDirectly geld in de handen van mensen die het nodig hebben. Het idee is dat mensen in nood hun problemen beter begrijpen dan welke goedbedoelende buitenstaander dan ook. De in New York gevestigde organisatie werkt uitsluitend in Kenia en Oeganda, met veldkantoren in elk van die plaatsen die ervoor zorgen dat subsidieontvangers de servicevoorwaarden begrijpen. Ze hebben een sectie met veelgestelde vragen waarin veel van hun ideologie wordt uitgelegd en informatie wordt gegeven om ervoor te zorgen dat donoren niet worden opgelicht. Ze zijn een van de best beoordeelde liefdadigheidsinstellingen van GiveWell en ze hebben een kleine voorraad indrukwekkende financiële partners.

Hoe u betrokken kunt raken

Als je rechtstreeks aan de armen wilt geven, kun je dat doen via de donatiepagina van GiveDirectly. Ze hebben het zo opgezet dat je één persoon, drie personen, tien personen of een heel dorp kunt steunen met bijbehorende donatiebedragen. Ze hebben ook een basisinkomensinitiatief dat helpt bij het voorzien in een basisinkomen voor de extreem armen. Daarnaast kun je meer lezen over mensen die worden ondersteund via GDLive, dat onbewerkt en ongefilterd is.

Niets dan netten

Nothing But Nets is een campagne binnen de grotere United Nations Foundation. De focus is laserdicht en biedt met insectenwerende middelen behandelde klamboes en andere eenvoudige, goedkope oplossingen voor de dodelijkste ziekte uit de geschiedenis: malaria. Nothing But Nets is een klassiek voorbeeld van een campagne die specifiek gericht is op een goed doel, maar ze werken ook samen met grotere organisaties en profiteren van de netwerken en middelen van groepen als de Gates Foundation en UNICEF. Het is onlangs ook een partnerschap aangegaan met de Elizabeth Taylor AIDS Foundation en heeft de twee grootste moordenaars in Afrika aangepakt.

Hoe u betrokken kunt raken

Geïnteresseerde partijen kunnen doneren op hun website, maar ze bevatten ook een aantal andere dingen die u kunt doen om mee te doen:

  • De site biedt hulpmiddelen voor degenen die hun verjaardag willen doneren of een andere inzamelingsactie willen organiseren.
  • Nothing But Net biedt informatie over hoe u contact kunt opnemen met uw Congreslid om te praten over de bestrijding van malaria en andere vermijdbare ziekten.
  • Je kunt ook lid worden van de Champions Council om nieuwe en creatieve manieren te bedenken om malaria te stoppen.

Kiva

Kiva hanteert een unieke benadering van 'geven' aan goede doelen. Kiva, opgericht in 2005 in San Francisco, is een platform voor microleningen dat donoren koppelt aan mensen die kleine leningen nodig hebben. In landen met weinig geld, zoals sommige gemeenschappen in Afrika, kan het lenen van slechts $ 50 of $ 100 een boerderij redden of een bedrijf starten. Het is ook duurzaam. Mensen uit worstelende gemeenschappen vragen vaak in groepen een beroep op Kiva, op zoek naar verschillende kleine leningen om de collectieve behoeften te financieren. Een snelle zoekopdracht onthult alles, van onderhoud aan een cacaoboerderij en visvijver tot het kopen van 30 paar schoenen. Met Kiva kunnen kredietverstrekkers hun ontvangers persoonlijk kiezen, met veel zoekhulpmiddelen om te vinden wie en hoe ze kunnen helpen.

Kiva-klanten betalen het geld terug, en jij kunt het geld vervolgens gebruiken om iemand anders terug te betalen. Ze geloven dat het model meer impact heeft omdat het waardigheid geeft aan degenen die de leningen helpen, en hen aanmoedigt zichzelf te helpen. Een ander uniek aspect is dat ze geen geld uit het geld halen dat u doneert om de overheadkosten te dekken. Met andere woorden: 100 procent van het geld dat je geeft, gaat naar het project of de persoon die je hebt gekozen.

Hoe u betrokken kunt raken

Kiva is een 501(c)3 en je kunt doneren aan het goede doel zelf. Deze donaties worden gebruikt om de administratieve kosten te dekken. Daarnaast kunt u meedoen door:

  • Een project kiezen om geld aan te lenen. Dit geld gaat rechtstreeks naar een project of persoon die is goedgekeurd voor een Kiva-lening.
  • Word een vrijwillige stagiair.
  • Word een fellow, waar je wordt ondergedompeld in de cultuur en taal van jouw Kiva-project.

Laat uw hulp tellen

Onthoud dat zelfs een kleine donatie een groot verschil kan maken in het leven van mensen, vooral in gemeenschappen met weinig geld. De mensen in Afrika hebben jouw hulp nodig. Er is maar een beetje geld en wat onderzoek voor nodig om er zeker van te zijn dat ze het krijgen.

Aanbevolen: