Internationale liefdadigheidsorganisaties

Inhoudsopgave:

Internationale liefdadigheidsorganisaties
Internationale liefdadigheidsorganisaties
Anonim
Internationale hulp
Internationale hulp

Van honger tot rampenbestrijding: er bestaan internationale liefdadigheidsorganisaties om de vele oorzaken aan te pakken die mensen over de hele wereld treffen. Er zijn verschillende soorten internationale liefdadigheidsinstellingen die zich inzetten voor het bevorderen van de vrede, het verdedigen van de mensenrechten, het bieden van hulp bij rampen en meer. Elk van deze organisaties heeft een specifieke missie waaraan zij zich wijdt en streeft ernaar een verschil te maken in de levens van degenen die hulp het meest nodig hebben.

Belang van internationale goede doelen

Internationale liefdadigheidsinstellingen dienen een belangrijk doel door mensen te bereiken die hulp nodig hebben in gebieden waar weinig of geen middelen beschikbaar zijn. Deze liefdadigheidsinstellingen bieden hulp door middel van onderwijs, het opzetten van programma's of het verstrekken van de benodigde benodigdheden.

Sommige internationale liefdadigheidsinstellingen richten zich op één land, terwijl andere in meerdere landen aanwezig kunnen zijn. Sommige organisaties hebben slechts één doel, zoals het leveren van medische benodigdheden of het onderwijzen van een achtergestelde bevolking, terwijl andere een breder doel hebben: simpelweg het verbeteren van de levens van mensen die in de gebieden wonen met de grootste behoefte aan hulp.

Vier bekende internationale goede doelen

Er zijn veel bekende internationale liefdadigheidsorganisaties, waaronder de vier hieronder beschreven groepen.

1. Actie tegen honger / ACF-USA

Action Against Hunger / ACF-USA is een internationale humanitaire organisatie die zich richt op het bestrijden van honger over de hele wereld. Haar missie is het uitbannen van honger door het voorkomen, opsporen en behandelen van ondervoeding. De organisatie strekt zich uit tijdens natuurrampen, oorlogen en conflictsituaties om oplossingen te bieden die een einde maken aan de mondiale honger. Action Against Hunger heeft meer dan 30 jaar ervaring en voert programma's uit in meer dan 40 landen die jaarlijks meer dan vijf miljoen mensen helpen.

2. Wereldvisie

World Vision is een internationale hulporganisatie met een christelijke focus. Het werkt aan het beëindigen van onrecht en armoede over de hele wereld door nauw samen te werken met kinderen en hun families om te bepalen wat ze het meest nodig hebben. World Vision werkt in meer dan 100 landen en discrimineert niet op religie, ras, geslacht of etniciteit. Het helpt gemeenschappen manieren te vinden om hun leven te verbeteren en duurzame oplossingen te vinden voor hun vele problemen.

World Vision's Geschenkencatalogus is een manier voor mensen om te doneren aan de organisatie en te kiezen uit geschenken zoals het verstrekken van schoon water aan een verarmd dorp of het geven van een geit aan een gezin in nood. Mensen kunnen een donatie doen en aangeven waar ze hun geld aan willen besteden.

3. Wereld medische hulp

World Medical Relief werd in 1953 opgericht om medisch armen over de hele wereld te helpen. Deze internationale liefdadigheidsinstelling distribueert medische, tandheelkundige en laboratoriumbenodigdheden naar gebieden waar ze nodig zijn. Overtollige voorraden en geldelijke donaties zijn waar de organisatie op vertrouwt en gebruikt deze middelen om zowel mondiaal als lokaal een verschil te maken.

4. Red de kinderen

Save the Children biedt voedsel, medische zorg, benodigdheden en onderwijs aan kinderen in de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Het reageert zowel op rampen als op de langetermijnbehoeften in gemeenschappen waar problemen bestaan die de levens van kinderen beïnvloeden. Aandachtsgebieden zijn honger, armoede, analfabetisme en ziekte. Gebieden waar Save the Children helpt zijn onder meer Afrika, Azië, Latijns-Amerika, het Caribisch gebied en het Midden-Oosten.

Meer internationale goede doelen vinden

Er zijn verschillende manieren om aanvullende liefdadigheidsorganisaties met een internationale focus te vinden. Bezoek bijvoorbeeld Charity.org voor een lijst met in de VS gevestigde internationale liefdadigheidsinstellingen. UniversalGiving.org biedt ook een uitgebreide lijst van internationale hulporganisaties. Bovendien zijn veel van de bij het American Institute of Philanthropy genoemde groepen internationale organisaties.

Hoe u kunt helpen

De meeste internationale organisaties zijn afhankelijk van donaties om hun verschillende programma's te helpen financieren. Als er een internationaal doel is dat u dierbaar is, overweeg dan om te helpen door uw tijd of geld te doneren. Wees voorzichtig dat er naast de vele goede goede doelen ook andere zijn die als oplichting zijn opgezet. Controleer altijd of een goed doel legitiem is voordat u een donatie doet. Hulpbronnen zoals Charity Navigator geven details over goede doelen over de hele wereld weer en geven een beoordeling die zowel de geldigheid als de waarde aangeeft.

Aanbevolen: