Gezangen van het publiek voor basketbal

Inhoudsopgave:

Gezangen van het publiek voor basketbal
Gezangen van het publiek voor basketbal
Anonim
Menigtezangen voor basketbal
Menigtezangen voor basketbal

Er is niets spannender voor een cheerleader dan een sportschool vullen met de daverende goedkeuring van de volksliederen voor basketbal. Vanwege de resonantie van echo's in de meeste sportscholen kan het op gang brengen van een menigte letterlijk de muren doen schudden. Maar het vinden van het juiste gezang en de juiste momenten om het te gebruiken, is een van de vaardigheden waar goede cheerleaders voortdurend aan werken.

Crowd-gezangen voor basketbal zijn min of meer het tegenovergestelde van gejuich op de vloer. De cheerleaders gebruiken hun stem om les te geven en zingen vervolgens samen met de fans voor hun team, wat betekent dat de meeste nadruk ligt op de klanken van de woorden. Probeer gezangen te kiezen die

  • hebben korte, eenlettergrepige woorden: "Hé!" "Gaan!" "Winnen!" "Ja!"
  • hebben een ritmisch patroon "Daar gaan we! (klap) Weet je dat niet! (klap) Waarom we lachen! (klap) We hebben stijl! (klap)
  • rijmwoorden hebben, indien mogelijk (zie het bovenstaande voorbeeld).

Een ander goed idee bij het bedenken van gezangen voor je basketb alteam is om te proberen origineel materiaal te bedenken, specifiek voor jouw school, je team en je team. Dit geeft echt een persoonlijk tintje en een motiverende impuls aan je gejuich waar het hele publiek zich mee zou moeten kunnen identificeren. Het is ook waarschijnlijker dat je de schaamte vermijdt om hetzelfde gejuich uit te spreken als de ploeg van het andere team. Bovendien is het bedenken van je eigen gejuich en gezangen heel, heel gemakkelijk, zelfs als je het nog nooit eerder hebt gedaan.

Voorbeelden van publieksgezangen voor basketbal

Een methode die altijd populair is, is om veelgebruikte woorden uit het basketbal te spellen en deze uit te spellen, afgewisseld met klappen of stampen. Veelgebruikte woorden zijn

  • Defensie
  • Aanstoot
  • Team
  • Score
  • Stelen
  • Wat de naam van je team of school ook is (ervan uitgaande dat deze niet te lang is).

Het nemen van een van deze en het in je vrolijkheid verwerken is een vrij eenvoudig proces: je kunt het hele woord spellen of alleen de eerste letter nemen, deze een paar keer met klappen herhalen en dan het hele woord uitroepen:

D (klap) D (klap) DE-FENSE (klap klap)

Als je bedenkt dat gezangen gedenkwaardiger zullen zijn als ze ritme en rijm hebben, kan het heel goed werken om gemakkelijke woorden te vinden die bij de klank van de letters passen:

''S (klap-klap) C (klap-klap) O (klap) R (klap) E!

Scoor de weg naar Vic-to-ry!

Merk op hoe in het laatste voorbeeld het laatste woord, ook al heeft het drie lettergrepen, individueel wordt uitgesproken, zodat het heel gemakkelijk te horen en te onthouden is. Het heeft ook harde medeklinkers, die beter werken in de vreselijke akoestiek van een gymzaal.

Niet alle publieksgezangen voor basketbal hoeven zo kort te zijn. Eén manier om een menigte echt opgewonden te krijgen, is door met hen een patroon van oproep en reactie op te zetten. De manier om hiermee te beginnen is door hun aandacht te trekken:

Hey Spartaanse fans (of wat de schoolmascotte ook is) Laat me je horen schreeuwen! Roep het uit, waar het allemaal om draait!

en geef ze dan eenvoudige ritmische zinnetjes die ze kunnen uitschreeuwen:

Shout:Vecht, Spartanen, vecht!

Menigte schreeuwtVECHT, SPARTANEN, VECHT!

Shout:Win, Spartanen, win!

Menigte schreeuwt WIN, SPARTANEN, WIN!

Neem vóór het spel de tijd om de variaties te bedenken die je het publiek gaat leren, maar aarzel niet om de inspiratie van het spel zelf te gebruiken om je gejuich vorm te geven. Als een bepaald teamlid bijvoorbeeld zojuist een driepunter heeft gescoord, zal het gebruik van zijn of haar naam in plaats van de teamnaam het team versterken en aanmoedigen om beter te presteren. Niets geeft een team meer hartstocht dan een juichend publiek, en dat maakt de cheerleaders zo belangrijk voor de sport.

Aanbevolen: