Handleiding voor het verwijderen van kokosolievlekken uit kleding & Oppervlakken

Inhoudsopgave:

Handleiding voor het verwijderen van kokosolievlekken uit kleding & Oppervlakken
Handleiding voor het verwijderen van kokosolievlekken uit kleding & Oppervlakken
Anonim

Absorbeer en verwijder kokosolievlekken met deze geteste reinigingsmethoden.

kokosnootolie
kokosnootolie

Het hoge percentage verzadigde vetten in kokosolie zorgt ervoor dat het vlekken op kleding en andere stoffen veroorzaakt. Je vraagt je misschien af of er een kokosolievlek uit zal komen, en het goede nieuws is dat er een aantal manieren zijn waarop je de vlek uit je stof kunt verwijderen. Als je een ongelukje met kokosolie ervaart, zullen deze tips om kokosolie uit kleding te krijgen je helpen de stof te sparen en je kleding te herstellen.

Stapsgewijze handleidingen voor het verwijderen van kokosolievlekken

Er is meer dan één manier om kokosolie uit je kleding te verwijderen, en deze twee stapsgewijze methoden zijn beproefd en getest. Als de ene methode niet helemaal voldoende voor je is, zal de andere dat waarschijnlijk wel doen. Gebruik deze methoden samen als je een bijzonder hardnekkige kokosolievlek moet aanpakken.

Koudwatermethode voor het verwijderen van kokosolie uit kleding

Als je de kokosolie-oepsie vrij vroeg hebt opgevangen, zou de koudwatermethode de olie en eventuele vlekken moeten verwijderen. Deze koudwater- en wasmethode voor vlekken van kokosolie zorgt ervoor dat je kleding in slechts een paar eenvoudige stappen weer als nieuw is.

Benodigdheden

  • Koud water (zo koud als je aankunt)
  • Een waskom, kom of wasbak
  • Een zachte vlekverwijderaar
  • Uw favoriete wasmiddel

Instructies

  1. Verwijder overtollige olie zo snel mogelijk van het kledingstuk, gebruik een platte of scherpe rand om de olie op te pakken zonder deze dieper in de stof te drukken.
  2. Spuit je favoriete vlekverwijderaar rechtstreeks op de vlek en laat het intrekken volgens de instructies op de verpakking. Als op de verpakking staat dat u de vlekverwijderaar in de stof moet wrijven, doe dat dan voorzichtig. Het laatste dat je wilt is de kokosolie in de vezels drukken.
  3. Voeg wasmiddel en extreem koud water toe aan je gootsteen of wastafel, zodat het een goede mix krijgt.
  4. Plaats je kledingstuk erin en laat het 2-8 uur weken.
  5. Wring het kledingstuk lichtjes uit en was het op een gewoon programma in de wasmachine met wat extra wasmiddel. Zorg ervoor dat je hier ook koud water gebruikt.
  6. Laat het kledingstuk aan de lucht drogen op een vlakke ondergrond of op een droogrek.
  7. Herhaal deze stappen indien nodig. Het kan een paar rondes duren voordat je kledingstuk volledig van de vlek is ontdaan.

Hotwatermethode voor het verwijderen van kokosolie uit kleding

Als je de vlek iets later opmerkt of als de koudwatermethode niet alle delen van de vlek na een paar wasbeurten verwijdert, moet je wellicht de warmwatermethode gebruiken.

Benodigdheden

  • Zuiveringszout
  • Tandenborstel of kleine borstel
  • Afwasmiddel voor zwaar gebruik (Dawn is een geweldige vlekverwijderaar)
  • Een pot of theepot met kokend water
  • Wastafel of lege gootsteen

Instructies

  1. Strooi een royale hoeveelheid zuiveringszout rechtstreeks op de kokosolievlek.
  2. Laat de baking soda 15-30 minuten op de vlek zitten.
  3. Gebruik je borstel en een paar druppels afwasmiddel om een pasta te maken en schrob voorzichtig over de vlek.
  4. Plaats het kledingstuk in de wasbak of gootsteen terwijl je een pot water aan de kook brengt.
  5. Giet het kokende water voorzichtig over het kledingstuk, zodat het de kleding volledig bedekt.
  6. Laat het kledingstuk in het hete water weken totdat het water niet meer stoomt en veilig is om aan te raken.
  7. Verwijder het kledingstuk uit de wasbak en wring het grondig uit.
  8. Luchtdrogen op een vlakke ondergrond of droogrek.

Wat te doen tegen ingezette kokosolievlekken

kokosolie en tandenborstel
kokosolie en tandenborstel

Als je beide bovenstaande methoden hebt geprobeerd en er nog steeds een olievlek achterblijft, moet je mogelijk een paar extra stappen ondernemen. Als de kokosolievlek al ouder is en al is ingegroeid, kunnen deze extra stappen helpen de vlek op te tillen en af te breken voordat je met het reinigingsproces begint.

  • Gebruik extra zuiveringszout of maïzena om de vlek te schrobben en laat het enige tijd intrekken om de olie te absorberen.
  • Gebruik een krachtige gelvlekverwijderaar om de olie af te breken en de vlek te verwijderen.
  • Smeer de vlek in met een laagje haarlak en laat dit minimaal een uur intrekken. Was vervolgens met koud of warm water.
  • Laat het bevlekte deel van het kledingstuk slechts 10 minuten in WD-40 weken voordat u het afspoelt en wast.
  • Pak een stukje schoolbordkrijt - het stoepkrijt van uw kind zal hier waarschijnlijk niet werken - en gebruik een beetje elleboogvet om het krijt in de vezels van de stof te werken. Gooi het kledingstuk in de wasmachine om het krijt en de vlek in één keer te verwijderen.

Wat u niet moet doen bij het behandelen van kokosolievlekken

Terwijl je probeert je kledingstuk te ontdoen van die vervelende kokosolievlek, houd dan deze waarschuwingen in gedachten om je kleding te beschermen en mogelijke gezondheidsrisico's te voorkomen.

  • Wrijf niet te krachtig over de stof wanneer je de vlek schrobt. Als u dit wel doet, kan de olie verder in de vezels worden gedrukt, waardoor het moeilijker wordt om de vlek te verwijderen.
  • Nadat je je kleding hebt gewassen, plaats je ze niet in de droger tenzij je 100% zeker weet dat de kokosolievlek verdwenen is. Als de olie nog steeds aanwezig is, kan de hoge hitte van de droger een gevaar voor de gezondheid en de veiligheid opleveren. Laat het kledingstuk aan de lucht drogen totdat je zeker weet dat de vlek verdwenen is.
  • Als uw kledingstuk alleen naar de stomerij mag, was het dan niet zelf. Verwijder overtollige olie en ga vervolgens naar de stomerij voor een professioneel vlekverwijderingsproces waardoor uw kleding behouden blijft.
  • Als je een ongelukje met kokosolie hebt en merkt dat er vlekken op je kleding zitten, wacht dan niet om het te behandelen. Je wilt zeker niet dat de vlek intrekt. Als je geen tijd hebt om een volledige vlekbehandeling uit te voeren, voeg dan op zijn minst zuiveringszout of een zachte vlekverwijderaar toe aan het kledingstuk en laat het zo snel mogelijk in water weken.

Vlekbehandeling van kokosolievlekken op andere oppervlakken

Als je kokosolie op andere oppervlakken in je huis aantreft, zoals een marmeren aanrecht of een gestoffeerde eetkamerstoel, kunnen deze tips je helpen de vlek met succes te behandelen.

  • Gebruik babypoeder of zuiveringszout om de olie op te nemen, laat het zo lang zitten als je wilt en spoel het vervolgens weg met koud of warm water.
  • Gebruik een vlekverwijderaar of -reiniger van bekledingskwaliteit om de bevlekte plek te behandelen.
  • Verwijder de olievlek met een stoomreiniger of tapijtreiniger.
  • Probeer bevlekte werkbladen schoon te maken met zuiveringszout, afwasmiddel of azijn. Als deze methoden bij u niet werken, moet u mogelijk een professional raadplegen om een diepliggende vlek uit kwarts- of marmeren werkbladen te verwijderen.

Deze tips voor het verwijderen van vlekken zorgen ervoor dat je geen kokosnoten gaat gebruiken

Met deze tips voor het verwijderen van kokosolievlekken weet je dat je niet in paniek hoeft te raken als er ongelukken gebeuren met koken, schoonmaken of huidverzorging. Als je kokosolie op een kledingstuk of een huisoppervlak morst, haal dan diep adem en behandel de vlek snel met de handige tips die je nu kent.

Aanbevolen: