21 achtertuinspellen voor kinderen die een verademing zijn

Inhoudsopgave:

21 achtertuinspellen voor kinderen die een verademing zijn
21 achtertuinspellen voor kinderen die een verademing zijn
Anonim
kinderen die buiten spelletjes spelen
kinderen die buiten spelletjes spelen

Ongeacht het seizoen, ongeacht het weer, zorg dat de kinderen naar buiten gaan en in beweging komen. Laat uw achtertuin uw persoonlijke speeltuin zijn! Met leuke familie, vrienden en creatieve, kosteneffectieve spelletjes in de achtertuin voor kinderen, zal niemand in de zon zitten klagen dat ze zich vervelen!

Achtertuinspellen voor jonge kinderen

Stuur kleine kinderen naar buiten zodat ze wat energie kunnen verbranden! Deze spellen bieden jonge kinderen veel plezier en een beetje structuur. Ze kunnen kinderen ook helpen essentiële sociale vaardigheden te ontwikkelen, zoals beurtelings spelen, luisteren, aanwijzingen volgen en cruciale grove motorische vaardigheden.

Rood licht, groen licht

kinderen spelen rood licht groen lichtspel
kinderen spelen rood licht groen lichtspel

Rood Licht, Groen Licht is een klassiek spel waarbij geen extra items of materialen nodig zijn om te spelen, de nadruk ligt op luistervaardigheid en kleine lichamen in beweging worden gebracht. Kinderen staan in een horizontale lijn. Eén persoon gaat weg van de groep, staat ongeveer zes meter voor de spelers in het spel, en draait zich om, zodat zijn/haar rug naar de groep wijst. Deze persoon roept 'groen licht' en de kinderen racen vervolgens naar de aangegeven finishlijn. De alleenstaande roept dan "rood licht" en draait zich snel om, zodat hij nu met zijn gezicht naar de lopers staat. Iedereen die een spier beweegt, is uit de ronde. Dit gaat door totdat een racer de finishlijn bereikt zonder betrapt te worden terwijl hij door rood licht rijdt.

Simon zegt

Simon Says kan binnen worden gespeeld, maar in de zon is het leuker. Extra ruimte in de achtertuin kan spelers ook meer richtlijnen en bewegingsmogelijkheden bieden. Eén persoon is Simon. Ze geven aanwijzingen en vereisen dat spelers een beweging uitvoeren waar Simon om heeft gevraagd.

De spelers kunnen de beweging ALLEEN uitvoeren als Simon de woorden 'Simon Says' zegt voordat hij de richting geeft. Als Simon een richtlijn geeft zonder eerst deze trefwoorden uit te spreken, en een speler voert de actie uit, dan ligt hij eruit.

Smelt het ijs

smelt het ijsspel
smelt het ijsspel

Melt the Ice vergt enige voorbereiding voor een volwassene, maar het is zo'n leuk spel voor kleine kinderen om in de zomer te spelen. Vries in een Tupperware een laagje ijs in met kleine, harde speelgoedjes en voorwerpen. Zodra de eerste laag speelgoed en ijs volledig stevig is, voeg je nog een laag water en voorwerpen toe en vries je die laag ook in. Ga door met het stapelen van water en voorwerpen totdat je een gigantisch blok ijs hebt met allerlei voorwerpen in de bevroren gevangenis.

Spoel de Tupperware af met heet water om het ijsblok los te maken en breng het naar buiten. Kinderen moeten uitzoeken hoe ze het ijs kunnen breken en laten smelten, zodat ze alle voorwerpen uit het blok kunnen halen. De persoon die als eerste alles uit het ijsblok ha alt, wint het spel.

Gazongeheugen

Memory is een uitstekend spel voor jonge kinderen, en je kunt het met een beetje creativiteit buiten spelen. Je moet grote, stevige kaarten maken met afbeeldingen erop. Er moeten twee kaarten met dezelfde afbeelding zijn, zodat kinderen een match kunnen maken. Kinderen kunnen meedoen aan het creatieve aspect van het spel en voor elke twee kaarten eenvoudige ontwerpen maken. Items die jonge kinderen zouden kunnen tekenen, zijn onder meer:

  • Eenvoudige vormen
  • Smileygezichten
  • Zon
  • Maan
  • Bloem
  • Huis
  • Spider
  • Andere afbeeldingen die jonge kinderen op kaarten kunnen tekenen en kleuren.

Plaats alle kaarten in rijen en kolommen, met de afbeelding naar beneden, zoals je zou doen met het klassieke Memory. Kinderen proberen vervolgens om de beurt een match te maken door twee kaarten om te draaien. Als ze een match maken, mogen ze de kaarten houden. Als ze geen match maken, draaien ze de kaarten weer om en is iemand anders aan de beurt.

Eend, eend, gans

kinderen spelen eend eend gans spel
kinderen spelen eend eend gans spel

Zit jonge kinderen in een kleine kring. Eén persoon uit de kring wordt geselecteerd als tagger. Ze lopen rond de kring van zittende kinderen, tikken zachtjes op het hoofd van elk kind en zeggen: 'duik'. Eén kind wordt afgeluisterd en willekeurig een gans genoemd in plaats van een eend. De gans springt op en achtervolgt de tagger terwijl de tagger rond de cirkel rent in een poging achterover op de plek van de gans te gaan zitten. Als de tagger terug op de plek komt, wordt de gans de nieuwe tagger.

Als je dit spel buiten speelt, krijgen kinderen een grotere ruimte om in een grotere cirkel te rennen. Dit is een geweldig spel om met grote groepen jonge kinderen te spelen in een kerkgroep, een kinderdagverblijf of op verjaardagsfeestjes en speelafspraakjes.

Achtertuinspellen, perfect voor kleine ruimtes

Als je achtertuin klein is of slechts een stukje terras bevat, zijn er nog steeds genoeg spelletjes die je kunt introduceren bij nieuwsgierige kinderen die van frisse lucht en zon houden.

Cornhole

Je kunt talloze rondes Cornhole met kinderen spelen, zelfs als je maar een klein stukje tuinruimte hebt. Cornhole-borden kunnen worden ingepakt en opgeborgen wanneer het spel is voltooid en er later weer uit worden gehaald. Slimme gezinnen kunnen zelfs samenwerken om hun eigen Cornhole-planken te maken!

Knikkers

Marbles is een tijdloos spel dat ouders hun kinderen buitenshuis kunnen leren. Teken met krijt een cirkel op je achterterras. Kinderen proberen om beurten elkaars knikkers uit de cirkel te slaan met behulp van een grote schietknikker. Zodra alle knikkers buiten de cirkel zijn geraakt, is het spel afgelopen. De persoon met de meeste knikkers in zijn bezit is de winnaar van het spel.

Quarter Bounce

Zet een kwartje op zijn kant in de spleet van de patio in de achtertuin. Kinderen stuiteren om de beurt een stuiterbal op het kwartier. De persoon die als eerste het kwartje uit de spleet bevrijdt, is de winnaar van de ronde.

Jacks

Als je een kleine patio in je tuin hebt, kun je je kinderen het klassieke spel Jacks leren. Het doel van het spel is om een bal te laten stuiteren, een jack op te pakken en vervolgens de bal vast te pakken voordat deze voor de tweede keer stuitert. Bij de volgende beurt herhaal je het proces, maar probeer deze keer twee boeren te pakken. Elke ronde wordt steeds uitdagender, waardoor kinderen elke keer meer boeren moeten pakken.

Stoepkrijtspellen

meisje dat hinkelspel speelt
meisje dat hinkelspel speelt

Gebruik een terrasplaat in de achtertuin en krijt om uw kinderen kennis te laten maken met talloze spelletjes die u gemakkelijk buiten in kleine, betonnen ruimtes kunt spelen. Hinkelspel, Vierkant, een persoon traceren, een steen in de cirkels gooien en het bouwen van een doolhof zijn een paar leuke spelletjes die kinderen kunnen spelen met hun verstand en een paar stukjes krijt.

Bean Bag Ladder Gooien

Sleep een ladder en een paar zitzakken naar je kleine achtertuin voor een leuk zitzakgooispel. Als kinderen hun tas op de laagste trede van een ladder kunnen laten landen, verdienen ze een bepaald aantal punten. Het aantal punten stijgt in aantal, net als de laddertreden. Oudere kinderen kunnen met grotere puntenbedragen spelen, en jonge kinderen kunnen met kleine aantallen spelen. Zorg ervoor dat u toezicht houdt op kinderen rond ladders, want het duurt maar een moment voordat een nieuwsgierig kind erop kruipt en een angstaanjagende val maakt.

Games voor natuurachtige achtertuinen

Bestaat jouw achtertuin uit bomen, struiken en voldoende natuurlijke ruimtes om in te dwalen? Als dat zo is, kun je overdag een paar leuke en interessante, op de natuur geïnspireerde spelletjes spelen.

Ik bespioneer

kinderen spelen ik bespioneer spel
kinderen spelen ik bespioneer spel

Als je achtertuin vol kleurrijke bomen, bloemen en vogels staat, speel dan een rondje I Spy. Dit klassieke spel helpt bij het opbouwen van de woordenschat en de beurtvaardigheid van kinderen.

Minuut om het te bouwen

speelminuut om het te bouwen
speelminuut om het te bouwen

Daag je gezin uit in je bosrijke achtertuin voor een rondje Minute To Build It. In werkelijkheid hebben de kinderen meer dan een minuut nodig om de taak uit te voeren die u van hen vraagt. Geef de kinderen een bepaalde hoeveelheid tijd om natuurlijke materialen in de achtertuin te verzamelen. Stel vervolgens een tweede ronde in waarop kinderen iets kunnen bouwen dat hen is toegewezen. Je kunt ze een huis, een boot, een dier of iets anders laten bouwen met bladeren, stokken, rotsen, bloemen, gras en andere voorwerpen in de achtertuin.

Natuurspeurtocht of schattenjacht

meisje met notitieboekje op natuurspeurtocht
meisje met notitieboekje op natuurspeurtocht

Organiseer een natuurspeurtocht voor kinderen in de achtertuin. Kijk wie als eerste alle items op zijn aaseterslijst weet te vinden. Je kunt ook schatten in de tuin begraven en een kaart met aanwijzingen doorgeven aan kinderen die de kaart en de aanwijzingen moeten volgen om te komen op de plek waar de schat is gezonken.

Natuurcheckers

spel natuurcheckers
spel natuurcheckers

Checkers is een educatief spel dat vrijwel overal gespeeld kan worden, ook in je achtertuin. Kleine sets zijn perfect voor op reis, en grote sets kunnen in open buitenruimtes worden gespeeld. Je kunt een doe-het-zelf schaakbord maken met natuurlijke voorwerpen in je tuin. Maak eerst een bord van 8 bij 8 met spuitverf in het gras of krijt op het terras. Verzamel vervolgens materialen om de schijven te zijn. Je hebt in totaal 24 materialen nodig voor de schijven; 12 van de ene soort en 12 van de andere. Bladeren en eikels zorgen allebei voor leuke speelstukken, maar echt, hier is de lucht de limiet.

Achtertuinspellen waar zelfs tieners dol op zullen zijn

Groepen tieners naar buiten krijgen en spelen is geen sinecure. Laat ze kennismaken met deze spelletjes in de achtertuin, en misschien vergeten ze hun drukke dag vol rondhangen in de kelder op elektronische apparaten.

Waterballonoorlogen

jongen waterballon gooien
jongen waterballon gooien

Vul waterballonnen en creëer twee tienerteams. Geef elk team een emmer vol ballonnen en laat de kinderen los. Ze zullen het fantastisch vinden om door de tuin te racen en hun vriendjes te laten weken.

Echt leuke estafetteraces

twee mensen racen met de benen aan elkaar vastgebonden
twee mensen racen met de benen aan elkaar vastgebonden

Estafetteraces zijn leuke spelletjes waarmee tieners van de bank naar buiten kunnen gaan. Je kunt een willekeurig aantal dwaze races proberen, waaronder:

  • Aardappelzakraces
  • Driebenige races
  • Kruiwagenraces
  • Crabwalk-races

Kick the Can

In dit spel van weleer verbergt iedereen zich, zonder één zoeker. In het midden van de tuin staat een blik opgesteld. Als er een onderduiker wordt gevonden, rennen zowel de zoeker als de onderduiker naar het blik met als doel het omver te schoppen. Degene die het blik als eerste omver schopt, wint.

Haaien en voorn

kinderen rennen in een lijnspel met haaien en minnows
kinderen rennen in een lijnspel met haaien en minnows

Sharks and Minnows wordt meestal in een zwembad gespeeld, maar je kunt een variatie op het spel maken, zodat het in een achtertuin met voldoende ruimte kan worden gespeeld. In dit spel is één persoon de haai. Alle anderen zijn een minnow. De minnows staan horizontaal in een rij, klaar om naar de finish voorbij de haai te racen. Wanneer de haai roept: "Zwem!" de minnows stijgen op. Als een haai een voorn labelt, gaan ze zitten waar ze zijn getagd en worden ze 'zeewier'. Het nieuw geslagen zeewier kan dan helpen bij het taggen van voorntjes die nog in het spel zijn, maar alleen vanuit hun zittende positie.

Variaties van vloer is lava

De Vloer is Lava is een spel dat binnenshuis vaak wordt gespeeld met behulp van het meubilair in de woonkamer. Toch kun je het ook aanpassen aan je achtertuin (want eerlijk gezegd, wie wil er nu gigantische tieners op de fauteuils laten stuiteren?) Stel regels op voor het spel, zoals:

  • Spelers mogen slechts vijf seconden per keer op de grond of het gras zijn.
  • " Veilige" ruimtes kunnen slechts 30 seconden per keer bezet zijn.

Wijs een startplek en een eindplek aan en kijk wie door de achtertuin Floor is Lava-parcours het snelste kan komen.

Kubb

Je kinderen hebben waarschijnlijk nog nooit van Kubb gehoord! Ironisch genoeg is dit spel een van de oudste achtertuinspellen die er zijn en ontstond tijdens de middeleeuwen. Het doel van het spel is om de blokken, inclusief het Koningsblok, omver te werpen met houten knuppels. Kubb is eenvoudig, leuk, en je kunt een historische les geven over de Kubb-liefhebbende Vikingen als je je echt brutaal voelt.

De voordelen van buiten spelen

Er zitten zoveel voordelen aan het krijgen van kinderen in de achtertuin. Door buiten te spelen worden kinderen blootgesteld aan de natuurlijke elementen, worden ze weggehouden van elektronica en kunnen ze vrij rondlopen, waardoor ze aan hun grove motoriek werken. Achtertuinspellen zijn een uitstekende manier om aan familiebanden te werken, sociale vaardigheden en luistervaardigheden te oefenen en die dagelijkse dosis vitamine D binnen te krijgen. Gebruik deze achtertuinspellen voor kinderen als je vrije tijd hebt en inspireer iedereen om naar buiten te gaan en te spelen.

Aanbevolen: