6 bordspellen voor goudzoeken die het plezier zullen opwekken

Inhoudsopgave:

6 bordspellen voor goudzoeken die het plezier zullen opwekken
6 bordspellen voor goudzoeken die het plezier zullen opwekken
Anonim
Goudstaven en een kompas
Goudstaven en een kompas

Breng hetzelfde soort plezier mee dat je hebt tijdens het zoeken naar goud tijdens je gezinsvakanties naar je maandelijkse spelletjesavond met bordspellen voor goudwinning. Verstoken van de echte gevaren van het wilde wilde westen, is het delven van goud op een tafelblad een geweldige manier om een spannend avontuur te beleven tijdens een spelletjesavond met het hele gezin.

Vooruitzicht op goud vanuit het comfort van thuis

Het idee om op avontuur te gaan en naar goud te zoeken is een interessant concept, en het kan voor mensen vandaag de dag moeilijk zijn om te begrijpen wat mensen ertoe aanzette lange afstanden af te leggen in de hoop rijk te worden. Het verlangen naar de open weg en het anticiperen op ongekende avonturen helpen echter om de reizen van deze historische goudzoekers te romantiseren. Als je er ooit aan hebt gedacht om naar het westen te gaan voor goud of jezelf in de schoenen van Charlie Chaplin wilt verplaatsen in The Gold Rush, zijn hier enkele bordspellen voor goudzoeken die je misschien wilt bekijken.

China Goud

China Gold is oorspronkelijk gemaakt in Berlijn en is vertaald in het Engels. Het is een spel voor 2 spelers met ongelooflijk eenvoudige regels. Elke speler verkent de berg- of riviergebieden op het speelbord om goudbronnen te vinden. Wees de eerste speler die het goud vindt en blokkeer de voortgang van je tegenstander door drie dobbelstenen te gooien en het aantal vakjes op de 91 delen van het bord omhoog te draaien die overeenkomen met de getallen op de dobbelstenen. Zodra een lijn op het bord volledig zichtbaar is en goud aangeeft, mag de speler dat goud voor zichzelf claimen. De winnaar is de speler die het meeste goud ontdekt nadat alle prospectiegebieden zijn ontruimd.

Het is een tamelijk ongecompliceerd spel omdat het zo weinig bewegende delen bevat en een direct doel heeft, maar je kunt veel strategische theorie toepassen op de manier waarop je het bord benadert en de stukken die je blootlegt. Op dezelfde manier wordt geadverteerd dat het spel geschikt is voor kinderen van 8 jaar en ouder, waardoor het een kanshebber is voor een gezinsspelavond of een hersenkraker in de klas.

Race naar de goudzoekers van Australië

Race to the Gold Diggings of Australia is een zeldzaam bordspel dat in 1850 door een onbekende persoon werd gemaakt, toen mensen tijdens het hoogtepunt van de goudkoorts de hele wereld over reisden in de hoop snel rijk te worden. Het concept van het spel was om van Plymouth naar Australië overzee te reizen, en de speler die daar als eerste aankwam, vond een overvloed aan goudklompjes en won daarmee het spel. Dit historische vrijetijdsmiddel, uitgevonden in een periode waarin bordspellen steeds populairder werden, is een interessant overblijfsel uit het nabije verleden. Helaas is het spel niet gereproduceerd door een moderne fabrikant en kun je dus eigenlijk geen versie vinden om zelf te spelen. Als je echter in Sydney, Australië bent, kun je een 19e-eeuws exemplaar van het spel vinden in het Museum of Applied Arts and Sciences.

Gold Town: het mijnspel

Gold Town: The Mining Game is een spel gebaseerd op de ervaringen van het Oude Westen tijdens de Amerikaanse goudkoorts in het midden van de 19e eeuw. De maker ervan, Eric Hotz, kwam op het idee in 2003 en bracht het spel in 2005 uit. Geïnspireerd door zijn ervaringen als jonge man die opgroeide in een oud Canadees mijnstadje, wilde hij een spel maken dat de tijd van het oude omvatte. Westen zonder het harde geweld dat typisch het hoogtepunt van die tijd is.

Gold Town is een bordspel dat miniaturen gebruikt om een oud mijnstadje voor te stellen. Gespeeld met 2-8 spelers, is elke persoon een mijnwerker die een eerste goudmijnclaim heeft. Het doel is om aan het einde van het spel het meeste geld te hebben als al het beschikbare goud is blootgelegd. Verleidingen om je rijkdom uit te geven door middel van gokken, drinken en romantiek bemoeilijken het ogenschijnlijk eenvoudige pad van elke speler. Zoals het spel zo vakkundig weergeeft, was het leven aan de westelijke grens zwaar, maar als je slim bent en je rijkdom verstandig bewaakt, zul je het spel met succes winnen. Je kunt het spel downloaden om thuis te spelen op verschillende gamingwebsites.

Explorium: een mijnbouwextravaganza met hoge inzet

Explorium werd in 2004 gemaakt door 49th West Games en kan worden omschreven als een uniek bordspel vol verkenning van edele metalen, de ups en downs van de aandelenmarkt en bedrijfsovernames. Als president van een junior exploratiebedrijf probeer je goud en andere waardevolle metalen te vinden om winst te maken. Houd de Metal Market-index en uw concurrenten in de gaten om er zeker van te zijn dat u uw inspanningen in de goede richting investeert. Zal het jou lukken en een mijnmagnaat worden, of zullen je rivalen je opslokken en het armenhuis onder ogen zien? Probeer dit spel en ontdek het.

Het is belangrijk op te merken dat dit rollenspel veel nadenken en aandacht vereist voor meerdere bewegende delen. Omdat je de rol van zakenman en investeerder op je neemt, zul je op veel cijfers letten. Als het gebruik van grafieken gevuld met valutaconversies niet jouw soort vrijdagavond lijkt, dan is Explorium misschien niet het beste spel voor jou.

Lost Valley

Lost Valley, geïmporteerd uit Duitsland, werd voor het eerst geproduceerd door de Kronberger Spiele Company in 2004 en later gereproduceerd onder de naam Lost Valley: The Yukon Goldrush 1896 door Pandasaurus Games in 2014. In het spel nemen spelers de rol op zich van goudzoekers die de regio Klondike verkennen op zoek naar het goud dat daar naar verluidt in de grond begraven ligt. Elke speler begint met beperkte middelen en uitrusting, en de noodzaak om niet alleen middelen te verwerven om te overleven, maar ook om te prospecteren, maakt het spel tot een interessante uitdaging. Hoewel het verleidelijk is om al je tijd te besteden aan het zoeken naar goud, moet je ook de tijd nemen om je benodigdheden, zoals voedsel en onderdak, te vinden. Vergeet niet dat je maar een beperkte ruimte in je roedel hebt, en dat je niet alleen moet overleven, maar ook ruimte moet hebben om je prospectieapparatuur op te bergen. Net als bij de echte goudkoorts is de winnaar van het spel de speler die aan het einde de meeste goudklompjes heeft.

Goudmijn

Gold Mine balanceert strategie en geluk in het spel waarbij je tegels bouwt. Deze game, uitgebracht in 2010, richt zich op spelers die een netwerk van mijntunnels bouwen waar ze hun mijnwerkers doorheen kunnen verplaatsen en genoeg goud kunnen verzamelen om de mijn te kunnen verlaten en een claim te kunnen indienen. Omdat de plaatsing van tegels afhankelijk is van het toeval, zal het bord, en de met goud gevulde tegels, er elke keer dat je speelt anders uitzien. Bovenop dit voordeel kunnen maximaal zes spelers tegelijk spelen, waardoor het een perfect spel is voor gezinnen om samen te spelen.

Haal je veiligheidshelm uit de kast en ga graven

Verander uw gezinsspelletjesavond in een historisch avontuur door een paar rondes van deze goudmijnbordspellen te spelen. Maak een reis door het Amerikaanse westen in de 19e eeuw en duik in de levens en ervaringen van mijnwerkers, zakenlieden en grensbewoners om een voorproefje te krijgen van de hoogte- en dieptepunten van het zoeken naar goud tijdens het hoogtepunt van de California Gold Rush.

Aanbevolen: