10 papieren spellen die je met het hele gezin kunt spelen

Inhoudsopgave:

10 papieren spellen die je met het hele gezin kunt spelen
10 papieren spellen die je met het hele gezin kunt spelen
Anonim
gelukkige vrouw die plezier heeft met kleine kinderen
gelukkige vrouw die plezier heeft met kleine kinderen

Tegenwoordig hebben kinderen waarschijnlijk hun ogen gericht op schermen voor entertainment. Maar er is iets zo bevredigend aan het spelen van goede, ouderwetse papieren spelletjes. Ga weg van de apparaten en maak echt verbinding met sommige games die voor veel gelach en verbondenheid zullen zorgen. Deze tien spellen zorgen voor perfect gezinsplezier en vereisen weinig meer dan een vel papier, schrijfgerei en werkende hersenen!

Leuke en gemakkelijke papierspellen voor kleine gezinnen

Het feit dat je gezin klein is, betekent niet dat je geen groot plezier kunt hebben met papieren spelletjes. Deze vermakelijke en eenvoudige ideeën zullen twee broers en zussen bezig houden of zijn een uitstekend idee voor een goede band tussen ouders en kinderen.

Punten en dozen

Heb je een snel en eenvoudig spel nodig dat speciaal voor jou en je kind is gemaakt? Dots and Boxes, ook bekend als The Dot Game, is eenvoudig genoeg voor jongere kinderen om te leren spelen, kan in kortere of langere versies worden gemaakt en kan eenvoudig met weinig materialen worden gespeeld.

Je hebt een vel papier, twee pennen en twee spelers nodig om te spelen. U kunt stippen op het papier maken (proberen ervoor te zorgen dat de stippen zo gelijkmatig mogelijk uit elkaar liggen) of voorgepunt papier gebruiken. Gebruik de bovenstaande printables om de voorbereiding te vereenvoudigen. De eerste persoon trekt een lijn van de ene stip naar de andere. De tweede speler doet hetzelfde. Het doel hier is om een doos te maken door punten met elkaar te verbinden. Als een speler de laatste lijn tekent die een doos creëert, plaatst hij zijn initialen in die doos.

Spelers blijven lijnen en beginvakken tekenen totdat er geen punten meer zijn om te verbinden. Op dit punt zal het papier gevuld zijn met veel dozen en initialen. Spelers ontvangen een punt voor elke initiaal die ze op het papier hebben staan, en de persoon met de meeste initialen wint.

SOS

Iedereen heeft gehoord van boter-kaas-en-eieren, maar dat spel gaat zo snel voorbij! Breng het concept boter-kaas-en-eieren naar een geheel nieuw niveau van plezier met het spel SOS. Je kunt dit spel met twee personen spelen of een spel in toernooistijl creëren waarin partners van twee tegen elkaar spelen, en dan staan de winnaars tegenover elkaar!

Spelers beginnen met rasterachtig papier, zoals de printables hierboven. Ze schrijven om de beurt een "S" of een "O" in de vakjes. Als een speler een reeks van drie vakken voltooit met de tekst 'SOS', zet hij er een streep doorheen in zijn specifiek gekleurde marker. Het spel gaat zo door totdat er geen vakjes meer vrij zijn om een brief in te schrijven. Spelers tellen vervolgens het aantal "SOS" -reeksen op dat ze hebben, en de persoon met de meeste is de spelwinnaar. Dit spel wordt met twee spelers gespeeld en kan gespeeld worden met klein rasterpapier of groot rasterpapier, afhankelijk van hoe lang je wilt dat het spel duurt.

MASH

Als je een paar tieners in je familie hebt, laat ze dan kennismaken met het MASH-spel (weet je nog dat je dit in de schoolbus speelde met je middelbare schoolvrienden)?

Om MASH te spelen (wat staat voor Mansion, Apartment, Shack, House), maak je categorieën die jouw toekomst kunnen vertegenwoordigen. Je kunt elke gewenste categorie maken (behalve huisvesting, aangezien deze in de titel van het spel worden vermeld.)

Probeer:

  • Beroepen
  • Aantal kinderen dat je krijgt
  • Soorten huisdieren
  • In welk land of stad je gaat wonen
  • Vervoerswijze

Zorg er bij het kiezen van items voor elke categorie voor dat één echt onaantrekkelijk is en één een droomoptie. Dit maakt het spel veel leuker!

Eén persoon is de waarzegster. Ze beginnen met de "M" in MASH en tellen vervolgens vijf van de categoriekeuzes af. Het vijfde woord wordt doorgestreept. Ga door met het aftellen van de genoemde opties en streep altijd de vijfde keuze door. Als er in een categorie nog één keuze overblijft, omcirkelt u deze. Het spel gaat door totdat je in elke categorie iets hebt omcirkeld. Kinderen zullen het hilarisch vinden als ze het spel uitspelen en hun 'toekomst' voorgelezen krijgen.

spruiten

Om Sprouts te spelen heb je twee spelers, twee verschillend gekleurde pennen en een vel papier nodig. Eén speler begint met het tekenen van twee tot zes stippen op het papier en verbindt vervolgens twee stippen met een lijn. De lijn kan recht zijn, maar kan ook ronddraaien. Speler één plaatst dan een stip ergens op de lijn die hij zojuist heeft getekend.

Speler twee is dan aan de beurt. Ze trekken een lijn tussen nog twee punten en voegen vervolgens een punt toe aan de lijn die ze hebben getekend. Deze manier van spelen wordt voortgezet totdat er geen zetten meer gedaan kunnen worden. Spelers moeten het volgende onthouden:

  • Lijnen mogen elkaar nooit kruisen of kruisen.
  • Eén punt kan maximaal drie lijnen bevatten, maar nooit meer dan drie lijnen.

Als een speler geen enkele zet op het papier kan doen, verliest hij het spel.

Papierspellen voor grote broden

Je hebt misschien een grote, bruisende familie, maar je hoeft je niet te wenden tot ingewikkelde en gecompliceerde games om aan ieders entertainmentbehoeften te voldoen. Met liefdevol gezelschap en een paar stukjes papier zijn er genoeg spelletjes die jij en je gezin kunnen uitproberen.

Origami

Papierspellen hoeven niet alleen maar om competitie te gaan. Je kunt plezier hebben met papier en handwerk door in origami te duiken. Verzamel je bende en leer de kunst van origami. Maak origami-tulpen, kikkers of een werpster. Zorg ervoor dat je speciaal origamipapier aanschaft voordat je met dit spel begint.

Decodeer uitdaging

Unscramble is een eenvoudig spel om te spelen voor grote gezinnen met oudere kinderen die lange en uitdagende woorden kunnen lezen en spellen. Iedere speler krijgt een vel papier en een pen. Op elk vel papier staan woorden, maar de woorden staan niet in de juiste lettervolgorde. Er wordt een timer ingesteld en spelers moeten zoveel mogelijk woorden op hun papier ontcijferen en correct spellen. De persoon met de meeste onleesbare woorden wint.

Classificatie

Dit is weer een uitdagend en vermakelijk spel voor grote gezinnen of groepen. Spelers moeten een goed begrip van de woordenschat hebben om kanshebbers te zijn. Spelers maken eerst een raster van zes bij zes (in totaal 36 dozen). De spelende groep is het eens over vijf categorieën. Er wordt een tijd bepaald (probeer tien minuten te beginnen.)

Spelers moeten items voor elke categorie bedenken voor elke letter van het woord. Als een categorie bijvoorbeeld 'voedsel' is:

VOEDSEL: fruit, haver, octopus, donut.

Het spel is redelijk eenvoudig, maar klik hier voor meer diepgaande regels over hoe je dit leuke familiespel correct speelt.

Pictionary

Pictionary is een klassiek spel dat zorgt voor een hilarische spelletjesavond voor het hele gezin. Je hebt ideeën nodig over voorwerpen om te tekenen, groot papier en een stift om mee te tekenen. Verdeel de bende in twee teams. Een persoon uit team één selecteert een idee uit een hoed of mand. Ze moeten het item tekenen zonder woorden of gebaren te gebruiken. De andere spelers in hun team raden het woord. Er wordt doorgaans een tijdslimiet per beurt gegeven, en als het team het getrokken item raadt, gaat de lade snel naar een ander mysterieus item. Het aantal geraden items is het aantal punten dat het team verdient.

Waarzegster

Fortune Teller is een leuk spel waarin origami-vouwvaardigheden en geluk bij de trekking zijn verwerkt. Zodra je je waarzegster-origami-item hebt gemaakt, voeg je verschillende kleuren toe aan de buitenste flappen en de cijfers één tot en met tien aan de binnenkant van elke flap. Elk getal correleert met een 'fortuin'.

Om te spelen, plaats je een duim en wijsvinger in elk van de vier flappen. De persoon die de waarzegster niet vasthoudt, kiest een kleur. De kleur wordt gespeld en bij elke letter beweegt de "teller" of de persoon die de papieren waarzegster vasthoudt, zijn duimen en vingers heen en weer, waarbij hij de flappen opent en sluit. Wanneer de spelling van de kleur voltooid is, wordt een getal onthuld. Verplaats de papieren waarzegster zodat deze overeenkomt met het gekozen nummer. Achter de cijfers staan fortuinen geschreven. Kijk wat er wordt onthuld!

Blinde gelijkspel

Dit papier-en-pen-groepsspel is hysterisch, en hoe meer mensen je moet spelen, hoe grappiger het is. Iedereen die speelt, heeft een stuk papier op zijn rug geplakt. De persoon aan het einde van de rij tekent iets op de rug van de speler voor hem. Die speler moet datgene waarvan hij DENKT dat het op zijn rug is getekend, opnieuw tekenen op het papier dat voor hem ligt. Dit gaat door totdat de eerste speler in de rij zijn versie tekent van wat hij zich op zijn rug voelde getekend. Bekijk de eerste tekening en de laatste tekening. Het is zo grappig om de transformatie van papier naar papier te zien.

Eenvoudige papieren spellen maken de beste spellen

Tijd doorbrengen met het spelen van games met je gezin is van onschatbare waarde, en het kan eenvoudig worden gedaan! Je hoeft niet alles uit de kast te halen om plezier te creëren met de fam. Deze eenvoudige papierspelletjes bewijzen dat je urenlang familieplezier kunt hebben met papierspelletjes, zolang je maar een vel papier, een pen en geweldige familieleden hebt.

Aanbevolen: