12 redenen voor outsourcing

Inhoudsopgave:

12 redenen voor outsourcing
12 redenen voor outsourcing
Anonim
Jongeren werken samen op kantoor
Jongeren werken samen op kantoor

Er zijn talloze redenen om bepaalde soorten werkfuncties uit te besteden. Bedrijfseigenaren en bedrijven kiezen deze optie als een manier om geld te besparen op de bedrijfsactiviteiten, het bedrijf in een meer concurrentiepositie te manoeuvreren en mankrachtproblemen op te lossen zonder de kosten van het aannemen van meer werknemers.

1. Verlaag de exploitatiekosten

De grootste motiverende reden voor een bedrijf om uit te besteden is om geld te besparen. Er zijn veel redenen waarom een bedrijf de bedrijfskosten wil verlagen. Er kan een probleem zijn met een leverancier of de materiaalkosten stijgen en het bedrijf moet de kosten verlagen om concurrerend te blijven met zijn producten. Een andere reden kan de noodzaak zijn om te krimpen als gevolg van een fusie of overname.

2. Bespaar op trainingskosten

Binnen de totale kostenbesparingen voor outsourcing bespaart een bedrijf ook lonen, secundaire arbeidsvoorwaarden en opleidingskosten. De trainingsperiode voor nieuwe werknemers verv alt wanneer geschoolde werknemers vanaf de allereerste dag onmiddellijk in de functie kunnen stappen.

3. Maak middelen vrij

Een bedrijf moet mogelijk een afdeling uitbesteden om deskundigen vrij te maken die nodig zijn voor andere projecten. Bedrijfsuitbreidingen vereisen vaak extra taken voor het bestaande personeel en outsourcing is een goede oplossing als u te weinig personeel heeft om aan de nieuwe eisen te voldoen. Volgens Business.com gebruiken sommige bedrijven outsourcing als een manier om kapitaal vrij te maken, zodat het in andere delen van het bedrijf kan worden geïnvesteerd.

4. Bedrijfsherstructurering

Het bedrijfsmodel van het bedrijf moet mogelijk worden geherstructureerd. Het kan zijn dat de taken van het bestaande personeel zijn gewijzigd om belangrijke functies te kunnen vervullen. In plaats van meer experts in te huren om die banen te vervullen, beschouwen sommige bedrijven outsourcing als een betere optie. Forbes is het ermee eens dat outsourcing bedrijven meer mogelijkheden biedt voor experts en ander talent.

5. Verbeter de productiviteit en efficiëntie

Een bedrijf zoekt mogelijk naar manieren om zijn efficiëntie te verbeteren met de toewijzing van mankracht. Dit kan in de productie zijn, waar er meer expertise buiten het bedrijf is. Een laptopbedrijf kan het bijvoorbeeld winstgevender vinden om de productie van elektronische componenten uit te besteden aan een OEM (Original Equipment Manufacturer) in plaats van te proberen de productie in eigen beheer te doen.

Hun bedrijfsproject verbeteren
Hun bedrijfsproject verbeteren

6. Bedrijfsrisico verminderen

Er zijn momenten waarop bedrijven misschien niet de last van een specifieke functie op zich willen nemen en tot de conclusie komen dat ze door deze uit te besteden de financiële risico's kunnen verminderen. Dit geldt vooral wanneer een bedrijf zich wendt tot een outsourcer met veel ervaring in een specifieke dienst.

7. Voldoe aan de nalevingsvereisten

Een bedrijf dat te maken krijgt met compliance-eisen, kan besluiten het compliance-team uit te besteden in plaats van de bestaande werknemers onder druk te zetten. Dit vereist overzicht, aangezien het overdragen van dit soort verantwoordelijkheid aan een derde partij risico's met zich meebrengt die kunnen worden gecompenseerd door het gebrek aan ervaring en capaciteit van het bedrijf om aan de compliance-eisen te voldoen.

8. Lagere looneisen

Veel outsourcingbedrijven, maar ook particulieren, kunnen dezelfde interne diensten leveren tegen lagere kosten. Hierdoor hoeven bedrijven geen personeel aan te nemen tegen hogere lonen.

9. Belastingvoordelen

Volgens Lexology kan de Tax Cuts and Jobs Act uit 2017 bedrijven stimuleren om uitbestede banen in het buitenland weer intern naar de VS te brengen. Veel hangt af van de bedrijfsstructuur en welke diensten worden uitbesteed.

10. Overstappen naar nieuwe systemen

Een bedrijf kan zich in de greep van de overgang naar een nieuw computersysteem of productiesysteem bevinden. Het kan voor het bedrijf passend zijn om de functies die verantwoordelijk zijn voor de installatie en opleiding van intern talent uit te besteden. Dit kan een tijdelijke uitbesteding zijn om een ononderbroken continuïteit in de bedrijfsvoering te garanderen.

11. Verlies van marktaandeel

Een bedrijf kan ervoor kiezen om uit te besteden vanwege het verlies van marktaandeel aan de concurrentie. In sommige gevallen kan een bedrijf ervoor kiezen om zijn verkoopafdeling uit te besteden.

12. Specialiseer functies en services

Sommige bedrijven vinden misschien dat het uitbesteden van gespecialiseerde functies en diensten kosteneffectiever is. Een bedrijf dat bijvoorbeeld een cafetaria voor zijn werknemers wil aanbieden, zal dit waarschijnlijk uitbesteden aan een professionele cateringservice. Op dezelfde manier kunnen bedrijven ervoor kiezen om hun IT-behoeften uit te besteden.

Begrijp de redenen voor outsourcing

Er zijn veel redenen waarom een bedrijf outsourcing kan overwegen. Outsourcing blijft een keuze voor bedrijven die behoefte hebben aan kosteneffectieve personeelsoplossingen.

Aanbevolen: