Hoe speel je Guess Who? Bordspel (en win alles)

Inhoudsopgave:

Hoe speel je Guess Who? Bordspel (en win alles)
Hoe speel je Guess Who? Bordspel (en win alles)
Anonim
Meisjes spelen spel in de trein
Meisjes spelen spel in de trein

Voor het eerst geïntroduceerd in 1979 en nog steeds in productie, Guess Who? is een raadspel waarbij je vragen moet bedenken om het karakter van de andere speler te raden. Dit bordspel voor twee personen is geschikt voor spelers van zes jaar en ouder en kan urenlang vermaak bieden voor koppels vrienden of familieleden. Het is niet ingewikkeld of complex, maar biedt veel plezier en doordacht plezier en helpt spelers ook sterke redeneervaardigheden op te bouwen.

Hoe stel ik Guess Who in? Bordspel

Raad eens wie? is eenvoudig in te stellen. Het raad eens wie? Het bordspel bevat twee spelladen (een rode en een blauwe) met ingebouwde karakterkaarten en een stapel mysteriekaarten die overeenkomen met de personages op de laden. Wanneer je de game uitpakt om te spelen, heb je het volgende nodig:

  • Klap elk speelblad open zodat de personagekaarten rechtop staan.
  • Geef elke speler een dienblad. Het maakt niet uit wie welke kleur krijgt, aangezien beide trays dezelfde karakters hebben.
  • Plaats de spelers zo dat de twee deelnemers tegenover elkaar staan (zoals aan weerszijden van een tafel).
  • Plaats de stapel mysteriekaarten waar elke speler ze kan bereiken.

Stapsgewijze instructies: hoe speel je Guess Who?

Het doel van Guess Who? is om de identiteit van het mysterieuze karakter van je tegenstander te achterhalen door identificatievragen te stellen die je helpen de mogelijkheden te beperken. Je kunt slechts één ronde spelen als je wilt, maar overweeg om een best-of-serie te spelen om het plezier te vergroten. Beslis bijvoorbeeld vooraf dat je vijf rondes gaat spelen en wijs de speler die drie van de vijf rondes wint tot winnaar uit.

1. Kies een mysterieus personage

Voordat het spel kan beginnen, moet elke speler een personage selecteren door in het geheim een mysteriekaart te kiezen. Eén speler moet de stapel mysteriekaarten oppakken, schudden en vervolgens een kaart trekken zonder deze aan de tegenstander te laten zien. De speler moet de kaart in de kaarthoudersleuf aan de voorkant van zijn spelblad plaatsen. De tweede speler moet deze actie herhalen.

2. Observeer de kaarten op uw dienblad

Elke speler moet een paar minuten de tijd nemen om de karakterkaarten in zijn bakje te observeren om ideeën op te doen voor vragen die hij aan zijn tegenstander kan stellen in zijn zoektocht om te bepalen welke van de karakters die op zijn mysteriekaart staat. Zoeken naar overeenkomsten en verschillen tussen karakters die je zullen helpen het juiste karakter te vinden.

3. Start het spel door een vraag te stellen

Beslis welke speler als eerste gaat. Elke speler stelt om de beurt een vraag aan de ander. De speler die als eerste gaat, zal de andere speler een ja of nee vraag stellen over de identiteit van zijn of haar personage. De andere speler moet naar waarheid antwoorden. Voorbeeldvragen omvatten zaken als:

  • Is jouw persoon een man?
  • Is jouw persoon een vrouw?
  • Draagt uw persoon een bril?
  • Heeft jouw persoon rood haar?
  • Heeft uw persoon blond haar?
  • Heeft uw persoon bruin haar?
  • Heeft uw persoon zwart haar?
  • Heeft uw persoon grijs haar?
  • Begint de naam van jouw persoon met een klinker?
  • Begint de naam van jouw persoon met een medeklinker?

4. Karakters elimineren

Op basis van de manier waarop je tegenstander de vraag beantwoordt, draai je de kaarten om voor alle spelers die nu zijn geëlimineerd. Als je bijvoorbeeld vraagt of hun personage een bril draagt en ze zeggen ja, draai dan alle personages om die geen bril dragen. Ze kunnen niet het personage zijn dat je moet raden, dus het zal je helpen om ze aan te passen zodat je ze niet langer ziet.

5. Stel om beurten vragen

Zodra de eerste speler een vraag heeft gesteld en personages heeft geëlimineerd op basis van het antwoord van de andere speler, is het de beurt aan de tweede speler. Ze zullen dit voorbeeld volgen, hun eigen vraag stellen en opties elimineren die niet het mysterieuze karakter van de ander kunnen zijn op basis van hun antwoord.

6. Raad de identiteit van het mysterieuze personage

Zodra je genoeg personages hebt geëlimineerd om te geloven dat je weet wie er op de mysteriekaart van je tegenstander staat, kun je ervoor kiezen om te vragen of hun mysteriekaart een specifieke persoon is. Als je gelijk hebt, ben je de winnaar en is het spel afgelopen. Als je het mis hebt, gaat de andere persoon verder met zijn beurt. Spelers blijven om beurten spelen totdat iemand het personage van de ander raadt en het spel wint.

Strategieën om te winnen

Het spel winnen komt neer op het stellen van de juiste vragen. Als je naar de personages kijkt, zul je merken dat de meeste van hen verschillende kenmerken hebben die vergelijkbaar zijn. Terwijl je de voor de hand liggende vragen wilt stellen, zoals: "is jouw karakter een man?" uit de weg, denk na over vragen die uit meerdere delen bestaan en die uit meerdere karakters bestaan. Bijvoorbeeld:

  • Verschillende personages hebben zwart haar, een bril en grote neuzen. Als je een vraag stelt als: "Heeft je personage rood haar of een bril?" je kunt meer karakters verwijderen dan een simpele vraag uit één deel.
  • Je kunt ook vragen stellen over eigenschappen die slechts een paar karakters hebben, zoals: "Heeft je karakter lang haar of oorbellen?" Hoewel een negatief antwoord je misschien niet al te ver brengt, kan een positief antwoord je heel snel van 48 naar zes kaarten brengen.

Vaardigheden geleerd door te spelen

Zoals de meeste bordspellen, raad eens wie? is meer dan alleen maar leuk. Spelers kunnen hun redeneervermogen aanscherpen en andere belangrijke levensvaardigheden ontwikkelen terwijl ze zich vermaken. Voorbeelden van vaardigheden Raad eens wie? helpt bij het bouwen van onder meer:

  • Deductief redeneren
  • Kritisch denken
  • Logisch denken
  • Observatie
  • Het vormen van passende vragen
  • Onderscheid maken tussen overeenkomsten en verschillen
  • Proces van eliminatie

Raad eens wie? Bordspelversies

Raad eens wie? bordspel is populair bij jonge kinderen en heeft verschillende versies geïnspireerd. Het klassieke spel, een reisversie en een kaartspelversie zijn direct verkrijgbaar, maar andere versies zijn niet langer in productie. Eerdere versies zijn soms te vinden in wederverkoopwinkels, eBay of andere tweedehandsbronnen. De kosten variëren van $ 5 - $ 12 voor de huidige versies. Klassieke versies worden doorgaans verkocht voor $ 10 - $ 50 (of zelfs meer), afhankelijk van de staat en zeldzaamheid. Eerdere versies van Guess Who? omvatten:

  • De Disney-editie bevatte favoriete Disney-personages zoals Cruella de Vile, De kleine zeemeermin en Dopey.
  • Disney Prinsessenliefhebbers vonden het geweldig om hun favoriete prinsessen te raden via Guess Who? Disney Princess Edition-spel.
  • De Disney Jr.-editie bevatte personages uit geliefde voorschoolse shows zoals Jake and the Neverland Pirates en Doc McStuffin.
  • De Nickelodeon-editie bevatte personages uit klassieke Nickelodeon-shows zoals Big Time Rush en iCarly.
  • Raad eens wie? Met Marvel Edition konden spelers hun favoriete superhelden doorzoeken, van Iron Man of Captain America.
  • Raad eens wie? De Star Wars-editie bevatte personages uit alle Star Wars-films.

Familieplezier met wie raad eens? Bordspel

Als je op zoek bent naar een bordspel voor het hele gezin dat zowel leuk als leerzaam is voor basisschoolleerlingen, raad eens wie? zou een perfecte keuze kunnen zijn. Broers en zussen en vrienden zullen het geweldig vinden om samen te spelen, en het is ook een geweldig spel voor ouders en kinderen om samen te spelen. Misschien merk je dat je er bijna net zo van geniet als je kind! Zelfs als u het spel niet zo graag speelt, zult u zeker genieten van de impact die het heeft op het kritische denkvermogen en het deductieve redeneervermogen van uw kind.

Aanbevolen: