Vintage kringloopwinkel vindt waar je naar moet zoeken (en wat je niet moet kopen)

Inhoudsopgave:

Vintage kringloopwinkel vindt waar je naar moet zoeken (en wat je niet moet kopen)
Vintage kringloopwinkel vindt waar je naar moet zoeken (en wat je niet moet kopen)
Anonim

Neem coole retro kringloopwinkel-vondsten mee naar huis die er niet alleen geweldig uitzien, maar waarmee je ook oude spullen nieuw leven kunt inblazen.

Vrienden nemen selfie in de kringloopwinkel
Vrienden nemen selfie in de kringloopwinkel

Zolang je de afgelopen jaren niet onder een steen hebt geleefd, weet je heel goed dat kringloop een enorme comeback heeft gemaakt. Volledige Instagram- en TikTok-accounts zijn gewijd aan het kopen, verkopen en laten zien van de kringloopwinkelartikelen van mensen. Maar niet iedereen is al jarenlang een professional in het zoeken naar de beste deals en vondsten, en u wilt er zeker van zijn dat u het meeste uit uw geld en tijd ha alt. Dus als je je gewoon bezighoudt met vintage kringloopwinkels, zijn er een paar directe ja's en een paar harde nee's voor de dingen die je wel en niet moet kopen.

Waar je op moet letten bij het sparen

In de tumultueuze wereld waarin we leven, wenden veel mensen zich tot de kleine manieren waarop ze de wereld positief kunnen beïnvloeden, en een daarvan is door middel van spaarzaamheid. Er gaat werkelijk niets boven het snuffelen in de schappen en bakken van een enigszins muf ruikende plaatselijke kringloopwinkel en kijken welke dingen je kunt vinden die je aanspreken. Maar als je nieuw bent in het kringloopspel, dan moet je op je hoede blijven voor deze onmisbare vintage kringloopwinkelartikelen.

Servies en bestek

Een verscheidenheid aan oude theekopjes, schotels, kannen en ander serviesgoed te koop in een tweedehands etalage
Een verscheidenheid aan oude theekopjes, schotels, kannen en ander serviesgoed te koop in een tweedehands etalage

Vaatwerk en bestek zijn geweldige huishoudelijke artikelen om in een kringloopwinkel naar te zoeken. Er zijn zoveel kleurrijke, unieke en multifunctionele complete sets die wachten om aan je kasten te worden toegevoegd. Als het om prijzen gaat, kosten porseleinen en porseleinen sets je altijd een aardige cent, en hoe meer onderdelen een set heeft, hoe duurder deze zal zijn. Maar als je net naar een nieuwe plek bent verhuisd en de niet bij elkaar passende kopjes, borden en kommen die je in de loop der jaren in elkaar hebt gezet wilt upgraden, moet je eens kijken bij de plaatselijke kringloopwinkels bij jou in de buurt. Als je niet van matchy matchy houdt, kun je door niet-overeenkomende sets van je favoriete kringloopwinkels samenstellen voor een eclectische en leuke stijl.

Spiegels

Vintage spiegel en decoraties
Vintage spiegel en decoraties

Sommige mensen hebben om verschillende bijgelovige redenen een sterke afkeer van het kopen van spiegels die ze vroeger in hun bezit hadden, maar als je ooit naar het prijskaartje van een 1,80 meter hoge spiegel in een woonwinkel hebt gekeken, dan weet je het alleen al vanwege de goedkope kosten is het de moeite waard om een paar geesten in huis te halen. Oudere spiegels kunnen een elegante afwerking geven aan een verder goed ingerichte kamer, en ze kosten meestal een fractie van de honderden of duizenden dollars van hun winkelwaarde.

Boeken

Boeken over werfverkoop
Boeken over werfverkoop

Net zoals vinyl zijn grote tijdgeest in de 21e eeuw had, zo hebben ook fysieke boeken hun eigen tijdsgeest. Terwijl Millennials en Gen Z-ers weer op de traditionele, tastbare manier gaan lezen, komen er problemen rond verspilling en duurzame kooppraktijken naar voren, waardoor velen hun nieuwste literaire aankopen in de kringloopwinkel vinden. Je kunt nieuwe, oude en zeldzame exemplaren van boeken vinden die zowel in als uit de handel zijn in allerlei vintage- en consignatiewinkels, meestal voor een paar dollar per stuk.

Het is niet alleen een goedkope investering, maar u hoeft ook nauwelijks op te letten als het gaat om het kopen van gebruikte boeken. Zolang een boek alle pagina's heeft en de rug intact is, ben je klaar om te gaan.

Massief houten meubilair

Vintage meubels op de rommelmarkt
Vintage meubels op de rommelmarkt

Hoewel het kopen van een huis voor de meeste Millennials en Gen Z-kinderen een verre droom lijkt, kun je niet voorbijgaan aan het feit dat waar je ook woont op zijn minst een paar meubelstukken nodig heeft. Een tafel, een paar stoelen, een bureau, een dressoir en misschien een bedframe zijn allemaal items die uw bankrekening snel kunnen leegmaken; zelfs Ikea met zijn supergoedkope meubels zal je in de ban lokken, en je zult met veel meer van die grote blauwe tassen vertrekken dan je had verwacht.

Massief houten meubilair (meestal vintage als het in een kringloopwinkel wordt gevonden) heeft stevige verbindingen en is meestal veel zwaarder dan geperst hout of stukken nephout. Houten meubels kosten je nog steeds een beetje in de kringloopwinkel, maar ze zijn gemaakt om een leven lang mee te gaan, dus het is een betere investering dan welke goedkopere optie je ook in gedachten hebt.

Vintage kleding

Jonge vrouw winkelen in een vintage kledingwinkel
Jonge vrouw winkelen in een vintage kledingwinkel

Kleding is het hoogste niveau, het belangrijkste waar je altijd naar moet zoeken in de kringloopwinkel. Je kunt niet alleen helpen om fast fashion een boost te geven, maar je kunt ook unieke, speciale en unieke stukken vinden die niet in de winkels verkrijgbaar zijn. Aangezien de kosten aanzienlijk goedkoper zijn dan wat u bijvoorbeeld bij een Target beta alt, kunt u het zich veroorloven om voortdurend nieuwe outfits uit te geven.

Als je een doorgewinterde vintage-zuiniger bent, weet je ook dat je altijd eerst naar de tags moet zoeken en kijken welke er verschijnen. Dit is hoe zoveel van die TikTokers vintage merkkleding tegenkomen voor een crimineel lage prijs.

Dingen die je nooit in een kringloopwinkel moet kopen

Hoewel je misschien merkt dat je grijpgrage hand uitsteekt vanwege de enorme hoeveelheid opties in een kringloopwinkel, moet je een beetje kieskeurig zijn met welke items in je winkelwagentje belanden tegen de tijd dat je bij de kassa komt. Hier zijn enkele dingen die je nooit in de kringloopwinkel moet kopen, tenzij je het gevoel hebt dat je het lot wilt tarten.

Elektronica

Wazige televisie in de hoek van de kamer
Wazige televisie in de hoek van de kamer

Het is al lastig genoeg om je moderne elektronica veilig en up-to-date te houden, laat staan de mysterieuze die je verborgen vindt in de schappen van een kringloopwinkel. Natuurlijk is het graven naar verborgen schatten de helft van het plezier van zuinigheid, maar als je gouden dubloenen de vorm aannemen van een slowcooker uit de jaren 80 of een stofzuiger uit de jaren 50, dan ben je helaas op dwaas goud gestuit. Elektronica is een heel lastig ding om in een kringloopwinkel te kopen, omdat ze meestal niet worden getest om te zien of ze in goede staat zijn, en het opnieuw bedraden ervan om met moderne spanning te werken veel werk kost. De enige keer dat je elektronica in een kringloopwinkel zou moeten kopen als het om esthetiek gaat; Die tv-console uit de jaren vijftig zou bijvoorbeeld geweldig staan in uw modern geïnspireerde woonkamer uit het midden van de eeuw.

Matrassen/Beddengoed

Leeg bed in ouderwetse slaapkamer
Leeg bed in ouderwetse slaapkamer

Matrassen en beddengoed zijn moeilijk genoeg om schoon te maken met alle harde chemische wonderen die de 21e eeuw te bieden heeft, en toch zou het vooruitzicht om een gebruikte matras grondig schoon te maken je naar de heuvels moeten rennen. Gebruikt beddengoed is iets gemakkelijker schoon te maken omdat je het meerdere wasbeurten kunt laten doorlopen, maar matrassen houden zoveel vuil en dode huidcellen vast dat het praktisch onmogelijk is om het eruit te krijgen. Het laatste dat je wilt is tenslotte met je huid over vuil wrijven dat ouder is dan de Koude Oorlog.

Schoonheidsproducten

Dressoir met make-up en spullen om je klaar te maken
Dressoir met make-up en spullen om je klaar te maken

Hoewel de winst in de schoonheidsindustrie elk jaar stijgt, moet je jezelf niet verleiden met losse schoonheidsartikelen die in de kringloopwinkel rondslingeren. Die rouge uit de jaren zestig heeft misschien een Instagramwaardige verpakking, maar is waarschijnlijk gemaakt van giftige ingrediënten en mag zeker niet op je echte huid worden getest. Houd het bij moderne schoonheidsproducten - of vintage-geïnspireerde producten die moderne ingrediënten gebruiken die zijn gebaseerd op historische formules.

Zuinig zijn is weer cool

Net als neonkleuren en verticale raamstijlen wordt spaarzaamheid niet altijd als iets cools gezien, maar het is weer op de markt en iedereen neemt zijn wekelijkse dosis. Het doorzoeken van kringloopwinkelartikelen om de goede van de slechte te onderscheiden kan een hele dag werk zijn als je niet weet wat je wel en niet moet kopen. Of je nu op zoek bent naar kringloopwinkelvondsten om cadeau te doen of je wilt toevoegen aan je eigen collectie: als je eenmaal de zang en dans van de kringloopwinkel onder de knie hebt, kun je je huis vullen met hoogwaardige, goedkope, duurzame heb goederen gekocht waar elke generatie Z aanwezig is en je een subtiel knikje van waardering geeft.

Aanbevolen: