De Livestrong Foundation en de strijd tegen kanker

Inhoudsopgave:

De Livestrong Foundation en de strijd tegen kanker
De Livestrong Foundation en de strijd tegen kanker
Anonim
Vrouw met kanker die sjaal draagt
Vrouw met kanker die sjaal draagt

De Livestrong Foundation zet zich in om verlichting te bieden voor de alledaagse problemen die verband houden met kanker. Hun doel is om een bron van hulp te zijn voor overlevenden van kanker en degenen die dagelijks van hen houden en/of voor hen zorgen. Lees meer over deze belangrijke organisatie die zich inzet voor het helpen van mensen wier leven voor altijd wordt beïnvloed door een diagnose van kanker.

Belangrijke prioriteiten van de Livestrong Foundation

De Livestrong Foundation is enorm geëvolueerd sinds de oprichting in 1997. De organisatie heeft een Charity Navigator-beoordeling van drie sterren, wat aangeeft dat de organisatie bekend staat om haar hoge niveaus van verantwoordelijkheid, transparantie en financieel beheer. In plaats van zich uitsluitend te concentreren op één uitdaging die verband houdt met kanker, heeft de Livestrong Foundation drie hoofdprioriteiten: ondersteunende diensten, gemeenschapsprogramma's en systeemverandering.

Directe kankerondersteunende diensten

De Livestrong Foundation biedt gratis individuele steun aan mensen die kanker hebben, maar ook aan hun families en verzorgers. Ze bieden een breed scala aan hulpmiddelen die zijn ontworpen om mensen te helpen bij het navigeren door alle stadia van kanker en de vele manieren waarop kanker het dagelijks leven beïnvloedt.

  • Stage-Based Resources - De website van de Livestrong Foundation biedt een steeds groeiende verzameling ondersteuningsgerichte bronnen voor mensen die getroffen zijn door kanker. Een recensent van GreatNonprofits beschrijft hun bronnen als een 'levensbijbel'. U kunt resultaten op maat krijgen door informatie in te voeren over uw situatie en interesses, bijvoorbeeld of u de diagnose heeft gekregen of mantelzorger bent, en welk stadium van kanker u heeft.
  • Livestrong Guidebook - De stichting heeft een uitgebreide, tweedelige gids ontwikkeld om overlevenden van kanker en hun dierbaren en verzorgers te voorzien van belangrijke informatie over de omstandigheden waarmee zij worden geconfronteerd. Het omvat deskundige inzichten over de fysieke en emotionele aspecten van het leven met kanker, maar ook praktische, dagelijkse zaken. De gids is gratis en beschikbaar in gedrukte versie of als digitale download.
  • Livestrong Fertility - De behandeling van kanker kan leiden tot onvruchtbaarheid, wat een aanzienlijke impact kan hebben op het leven en de financiën van kankerpatiënten en overlevenden. Om aan hun behoeften te voldoen, is het Livestrong Fertility Discount Program opgezet om in aanmerking komende overlevenden van kanker aanzienlijke besparingen te bieden op de kosten van vruchtbaarheidsbehoudsdiensten bij deelnemende klinieken in de Verenigde Staten.
  • brochure na kankerbehandeling - Overlevenden van kanker hebben nog steeds ondersteuning en toegang tot middelen nodig nadat ze de kankerbehandeling hebben voltooid. De Livestrong Foundation heeft een reeks gratis digitale brochures geproduceerd om mensen te helpen navigeren in het leven terwijl ze de overgang maken van kankerpatiënten die in behandeling zijn naar overlevenden van kanker na de behandeling. Er zijn cultureel gerichte versies beschikbaar om tegemoet te komen aan de behoeften en interesses van de diverse populatie van kankeroverlevenden.

Gemeenschapsprogramma's voor kankerproblemen

Leven met kanker introduceert een overvloed aan uitdagingen in het dagelijks leven van overlevenden en de mensen die van hen houden en voor hen zorgen. De Livestrong Foundation helpt de dagelijkse problemen in verband met kanker aan te pakken door op de gemeenschap gebaseerde onderwijs- en fitnessprogramma's te ontwikkelen.

  • Livestrong bij de YMCA - Livestrong zet zich in voor het ondersteunen van de unieke fitness- en welzijnsbehoeften van mensen bij wie de diagnose kanker is gesteld. Ze werken samen met YMCA's in de Verenigde Staten om goedkope of gratis fitnessprogramma's aan te bieden aan overlevenden van kanker. Deelnemers werken met gecertificeerde fitnessinstructeurs die uniek gekwalificeerd zijn om overlevenden van kanker te trainen. De directe familieleden van de deelnemers ontvangen ook lidmaatschappen van de YMCA.
  • Livestrong op school - Wanneer bij een vriend, ouder of ander geliefd familielid van een kind de diagnose kanker wordt gesteld, hebben ze een unieke combinatie van ondersteuning en educatie nodig om hen te helpen bij het verwerken en begrijpen wat er gebeurt. Om deze situatie te helpen heeft Livestrong een leerplan ontwikkeld dat kinderen leert over kanker, en over wat het betekent als iemand van wie je houdt kanker heeft. Het leerplan is kosteloos beschikbaar voor leerkrachten, ouders en leerlingen voor alle leerjaren (K-12).

Systeemverandering

De Livestrong Foundation richt zich niet alleen op het verbinden met individuele overlevenden en hun verzorgers. De organisatie werkt ook aan veranderingen in de manier waarop de strijd tegen kanker over de hele wereld wordt gevoerd, zowel door eigen inspanningen als in samenwerking met andere organisaties. Ze maken een verschil door:

  • The Livestrong Cancer Institutes - De Livestrong Foundation verstrekte $ 50 miljoen aan financiering voor de oprichting van The Livestrong Cancer Institutes aan de medische school van de Universiteit van Texas. De entiteit zal zich richten op het verbeteren en moderniseren van de kankerbehandeling en de patiëntenzorg om de levenskwaliteit te verbeteren van degenen wier gezondheid wordt beïnvloed door kanker. Ze zullen ook zoeken naar innovatieve benaderingen van kankerpreventie.
  • Livestrong Solutions Grants - De Livestrong Foundation erkent dat één organisatie niet alle uitdagingen van kanker kan oplossen en zet zich in om organisaties te helpen financieren die werken aan het oplossen van kanker. gerelateerde problemen die vaak over het hoofd worden gezien. Dit doen zij door subsidies toe te kennen aan andere organisaties die voorop lopen als het gaat om het ontwikkelen van duurzame en innovatieve oplossingen voor dergelijke vraagstukken.
  • Livestrong Surveys - Om de behoeften van mensen die getroffen zijn door kanker beter te begrijpen, ondervraagt de Livestrong Foundation periodiek overlevenden van kanker en hun verzorgers en familieleden om te peilen wat hun behoeften zijn en hoe de organisatie het beste aan die behoeften kan voldoen. De feedback die via deze enquêtes wordt verzameld, wordt gebruikt om programmaontwikkeling te ondersteunen en middelen te creëren die zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de werkelijke behoeften van overlevenden van kanker.

Manieren om betrokken te raken bij Livestrong

LIVESTRONG schrijfbandjes
LIVESTRONG schrijfbandjes

Of kanker u nu rechtstreeks heeft getroffen of niet, de Livestrong Foundation is een impactvol doel om te steunen. U kunt meedoen door geld te doneren, het woord over het werk van de organisatie te verspreiden of deel te nemen aan een of meer van hun marathons, fietstochten of andere op fitness gerichte evenementen. Je kunt ook een lokale inzamelingsactie organiseren voor de organisatie of Livestrong-polsbandjes kopen en dragen. Donateurs en vrijwilligers helpen geld in te zamelen om het belangrijke werk van de organisatie voort te zetten, en ze vergroten ook het bewustzijn van de impact die kanker heeft op de levens van mensen die erdoor getroffen worden. Hoewel het schandaal rond oprichter Lance Armstrong in het verleden gevolgen had voor de organisatie, nam hij in 2012 ontslag uit de raad van bestuur en is hij niet langer verbonden aan de organisatie.

Aanbevolen: