Is commercieel bankieren een goed carrièrepad? Wat te weten

Inhoudsopgave:

Is commercieel bankieren een goed carrièrepad? Wat te weten
Is commercieel bankieren een goed carrièrepad? Wat te weten
Anonim
bankdirecteur met klanten
bankdirecteur met klanten

Elke bank die consumentendiensten aanbiedt, zoals betaal- en spaarrekeningen, leningen, depositocertificaten en andere financiële basisdiensten, is een voorbeeld van een commerciële bank. Als je geïnteresseerd bent in het werken met geld en mensen, kan commercieel bankieren zeker een goed carrièreveld zijn om na te streven. Er zal altijd vraag zijn naar bankrekeningen en leningen, dus commerciële banken zullen waarschijnlijk altijd blijven bestaan. Ontdek enkele van de meest voorkomende vacatures in de commerciële banksector, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over de vraag of dit vakgebied een ideaal carrièrepad voor u biedt.

Soorten banen bij commerciële banken

Er zijn veel soorten banen bij commerciële banken. Voor sommige functies is een diploma of certificering vereist met betrekking tot banken of financiën, maar voor sommige functies bij commerciële banken is alleen een middelbare schooldiploma, sterke vaardigheden op het gebied van klantenservice en aanleg voor het werken met geld vereist.

Bankteller

Bankbedienden communiceren met klanten die naar het filiaal komen om bankzaken af te handelen. Ze verwerken bankstortingen en rekeningopnames, contante cheques, accepteren leningbetalingen en verstrekken informatie aan klanten over andere diensten die bij de bank beschikbaar zijn. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het gebruik van wiskundige vaardigheden om kassaladen nauwkeurig te onderhouden en in evenwicht te brengen, en voor het op elkaar afstemmen van discrepanties. Het gemiddelde loon voor bankbedienden bedraagt ongeveer $32.000 per jaar.

Vertegenwoordiger financiële dienstverlening

Vertegenwoordigers van financiële diensten (FSR's) die bij banken werken, zijn verantwoordelijk voor het openen en sluiten van rekeningen voor klanten, en voor de verkoop van andere financiële dienstverleningsproducten die de bank aanbiedt. Een FSR kan bijvoorbeeld een klant die een spaarrekening met een groot saldo opent, aanmoedigen om met een deel van het geld ook een depositocertificaat (CD) te openen. Het gemiddelde loon voor vertegenwoordigers van de financiële dienstverlening die in de commerciële banksector werken, bedraagt ongeveer $ 42.000 per jaar.

Leningfunctionaris

Leningfunctionarissen die bij commerciële banken werken, werken met consumenten die geld van de bank willen lenen voor verschillende aankopen, zoals het financieren van een auto of een andere grote aankoop, of om schulden te consolideren. Sommigen werken met consumenten die op zoek zijn naar hypothecaire leningen. Degenen die met hypotheken werken, moeten over een licentie van het National Mortgage Licensing System (NMLS) beschikken. De gemiddelde jaarlijkse beloning voor leningfunctionarissen bedraagt bijna $ 64.000.

filiaalmanager

filiaalmanagers fungeren als algemeen managers voor de bankfilialen waarop zij toezicht houden. Zij zijn verantwoordelijk voor het aansturen van het personeel, zorgen ervoor dat de medewerkers goed worden opgeleid, zorgen ervoor dat aan de behoeften van de klanten wordt voldaan, stellen verkoopdoelstellingen vast en laten de vestiging groeien in termen van omzet en aantal accounts. Voor banen als filiaalmanager is meestal een diploma vereist. De gemiddelde beloning voor bankfiliaalmanagers bedraagt ongeveer $68.000 per jaar.

Assistent bankmanager

Sommige banken hebben assistent-managers die rechtstreeks onder de filiaalmanager werken. Dit komt het meest voor bij grote banken waar er behoefte is aan meer dan één medewerker ter plaatse om adequaat toezicht te houden op het personeel en ervoor te zorgen dat aan de behoeften van klanten wordt voldaan. Bij deze taken werk je nauw samen met de filiaalmanager en medewerkers om ervoor te zorgen dat de locatie soepel en effectief functioneert. Het gemiddelde salaris voor assistent-bankmanagers bedraagt ongeveer $ 49.000 per jaar.

Kredietanalist

Kredietanalisten die voor commerciële banken werken, zijn verantwoordelijk voor het beoordelen van leningaanvragen aan de hand van de leningcriteria, en voor het bepalen of elke lening kan worden goedgekeurd, en onder welke voorwaarden. Ze onderzoeken factoren zoals de kredietscore van de leningaanvrager, de betalingsgeschiedenis, de schuldratio, de waarde van eventuele onderpanden die aan de lening zijn gekoppeld en andere details om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen. Het gemiddelde salaris voor kredietanalisten bij commerciële banken bedraagt ongeveer $ 53.000 per jaar.

Klantenservice

De meeste banken bieden een callcenter voor de klantenservice waar klanten kunnen bellen om vragen te stellen of basisrekeninginformatie te verkrijgen zonder naar een bankfiliaal te hoeven gaan. Deze callcenters worden bemand door vertegenwoordigers van het callcenter van de bank. Sommigen zijn rechtstreeks in dienst van de banken waarvoor zij klantenservice verlenen, terwijl anderen werken voor callcenterbedrijven waarmee de bank als outsourcingprovider contracteert. Het gemiddelde loon voor callcentermedewerkers van banken bedraagt ongeveer $32.000 per jaar.

Commercieel bankieren: een grote en groeiende sector

Commercieel bankieren is een grote sector die naar verwachting zal blijven groeien. In 2021 bedroegen de inkomsten in de commerciële banksector alleen al in de Verenigde Staten meer dan 848 miljard dollar. Als u een van de hierboven genoemde banen aantrekkelijk vindt en u deel wilt uitmaken van een belangrijke sector die waarschijnlijk sterk zal zijn, ongeacht wat er in de economie gebeurt, is commercieel bankieren zeker een goede optie om te overwegen. Veel mensen beginnen te werken als vertegenwoordiger van een baliemedewerker of callcenter en werken zich op naar andere mogelijkheden. Als je van plan bent om op een hoger niveau te beginnen of snel vooruitgang te boeken, kan het nuttig zijn om eerst een graad in financiën, bedrijfskunde of een nauw verwant vakgebied te behalen.

Aanbevolen: