Vliegeren met je kinderen (het is een fluitje van een cent)

Inhoudsopgave:

Vliegeren met je kinderen (het is een fluitje van een cent)
Vliegeren met je kinderen (het is een fluitje van een cent)
Anonim
vader en zoon vliegeren
vader en zoon vliegeren

Vliegen is een klassiek tijdverdrijf met een legendarische geschiedenis. Vliegeren met je kinderen is een heerlijke manier om samen een middagje buiten door te brengen. Het is de hoogste tijd om uw kinderen kennis te laten maken met de kunst van het vliegeren en hen te laten zien hoe ze moeten vliegeren in de winderige lucht. Leer hieronder alles wat je moet weten over vliegeren en vliegeren.

Eenvoudige stappen voor het vliegeren

Er zijn tal van manieren om te vliegeren, maar de algemene stappen zijn als volgt:

1. Zorg indien mogelijk voor een succesvolle vliegerlancering met twee personen. De ene persoon zal de 'launcher' zijn, de ander de 'vlieger'. De draagraket is verantwoordelijk voor het verplaatsen van ongeveer zes meter van de ruimte van de vlieger met de rug naar de wind. Ze laten de vlieger de lucht in.

2. Terwijl de lanceerinrichting de vlieger loslaat, trekt de vlieger aan het vliegertouw om wrijving te creëren.

3. Als je solo vliegt, wil je je vlieger op een hek of iets stevigs plaatsen, of bij bepaalde vliegerontwerpen de vlieger zelfstandig laten staan. Loop dan 6 tot 15 meter terug, geef een krachtige ruk en haal de vlieger van de grond en in de wind. Zodra je de vlieger in de lucht hebt, ga je verder naar achteren terwijl je de snaar dienovereenkomstig strakker en losser maakt. Je maakt het touw losser zodat de vlieger meer hoogte kan krijgen, maar trekt het touw strak om te voorkomen dat de lijn slap gaat hangen.

4. Zodra de vlieger in de lucht is, laat de vlieger kleine hoeveelheden touw los, zodat de vlieger steeds hoger de lucht in slingert en slingert. Zorg ervoor dat je je snaar altijd strak houdt en let op de windrichting. Slappe vliegersnaren zullen je vlieger terug naar de grond dwingen. Net zoals je het touw loslaat om je vlieger de vrijheid te geven om door de vriendelijke lucht te zwerven, wind je het touw weer op terwijl je de vlieger veilig terug op de grond brengt.

5. Terwijl je vlieger in de lucht is, moet je uitkijken naar eventuele voorwerpen die het vermogen van je vlieger om te vliegen kunnen belemmeren.

De beste omstandigheden en plaatsen om te vliegeren

Omstandigheden en locatie zijn beide de sleutel tot succesvol vliegeren. Je hebt wind nodig om je vlieger te laten vliegen, maar hoeveel wind je nodig hebt hangt grotendeels af van het type vlieger dat je de lucht in stuurt.

Wind

  • Als je met een diamant- of deltavlieger vliegt, is een windsnelheid van zes tot vijftien mph voldoende.
  • Als je eenmaal een enthousiaste en ervaren kite-hander bent en geïnteresseerd bent in het zeilen met grotere, structureel stevigere vliegers, zoals een box- of parafoil-vlieger, dan zijn sterkere winden van 25 tot 40 kilometer per uur ideaal.

Ga altijd vliegeren in veilige weersomstandigheden. Vermijd regen en stormen ten koste van alles. Regenachtige dagen kun je beter besteden aan het spelen van spelletjes en activiteiten, en niet aan het vliegeren.

Locatie

Locatie is ook een essentiële factor waarmee u rekening moet houden voordat u gaat vliegeren. Je zult een ruimte willen zoeken waar zich geen objecten of mensenmassa's bevinden die de prestaties van je kite zouden kunnen belemmeren. Bekijk stranden die niet druk zijn, open velden en parken die niet vol staan met bomen. Bomen kunnen vliegers verminken en ze vrij snel onbruikbaar maken! Bonus: zoek een park op een heuveltop, waar je nog meer onbelemmerde wind kunt vangen om je vlieger te laten vliegen.

Bouw je eigen vlieger

Met de juiste materialen en instructies kunnen de kinderen hun eigen prachtige vlieger bouwen! Wat een geweldig idee voor slimme kinderen die van buitenactiviteiten houden!

  1. Denk na over het soort vlieger dat je wilt maken. Diamant-, delta- en sledevliegers zijn ongetwijfeld het gemakkelijkst te bouwen.
  2. Zorg ervoor dat alle materialen bij de hand zijn voordat je begint met het bouwen van je vlieger. Om een ruitvormige krantenvlieger te maken, heb je de volgende materialen nodig:

    Een krant van twee pagina's, een schaar, plakband, mes, vliegertouw, lange stokken, een stift

  3. Teken met een stift een ruitvorm op de krant. Schattig de diamantvorm.
  4. Leg twee stokjes in een kruisvorm op je diamant. Karbonades of lichtgewicht, dunne stokjes gemaakt van andere materialen zijn uitstekende opties.
  5. Plak het midden van het kruis op de krant.
  6. Leg vier stokjes rond de randen van de diamant. Zorg ervoor dat de stokjes zo groot zijn dat ze in de zijkanten van de diamant passen. Plak deze stokjes ook op de krant.
  7. Vouw overtollig krantenmateriaal over de buitenste omtrekstokjes.
  8. Bind het uiteinde van een touwtje vast aan het midden van de stokjes die het kruis hebben gemaakt.
  9. Bind modieuze staarten aan het onderste deel van de diamantvlieger.

Kies uit acht soorten vliegerontwerpen

Er zijn acht soorten vliegers, waarbij de delta- en de diamantvliegers de meest populaire en algemeen erkende vliegerontwerpen zijn.

Deltavlieger

delta vlieger
delta vlieger

Delta-vliegers zijn driehoekig en bevatten een kiel die de ruggengraat van de vlieger recht houdt terwijl de vleugels uitwaaieren in de opvallende driehoekige vorm. Deltavliegers kunnen een enkele of dubbele lijn hebben en kunnen met of zonder staart geleverd worden. Dit soort vliegers zijn over het algemeen gemakkelijk voor beginners om te vliegen, omdat ze eenvoudig in de lucht te lanceren zijn en gemakkelijk kunnen worden gevlogen met slechts een klein briesje. Deltavliegers bestaan doorgaans uit ripstop- of spinnakerstof.

Diamantvliegers

Diamond-vliegers zijn ruitvormig (vandaar de naam) en worden vaak geïdentificeerd vanwege hun gemakkelijk herkenbare vorm. Deze vliegers zijn een van de gemakkelijkste soorten vliegers om zelf in elkaar te zetten en zijn over het algemeen gemakkelijk te vliegen. Dimond-vliegers werden eerst gemaakt van papier, maar zijn nu gemaakt van ripstop-nylon, waardoor ze duurzame opties zijn voor vliegerliefhebbers.

Parafoil-vliegers

Parafoil-vliegers worden gedefinieerd door hun kenmerk dat ze geen frame bevatten. Het frameloze ontwerp maakt het een uitdaging om ze kapot te maken, wat geweldig is voor beginners in het vliegeren die gegarandeerd een crash of twee zullen krijgen als ze de kunst van het vliegeren leren.

Parafoil-vliegers hebben een boven- en onderoppervlak, die beide zijn verdeeld in kleine cellen die zich vullen met luchtzakken om de vlieger vorm te geven. Dit type vlieger was de inspiratie achter parachutes en paragliders.

Mobiele vliegers

mobiele vlieger
mobiele vlieger

Cellulaire vliegers zijn driedimensionale vliegers die in verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn. Boxvliegers, Hargrave- en Cody-vliegers zijn allemaal voorbeelden van mobiele vliegers. Boxvliegers hebben sterkere wind nodig om door de lucht te kunnen vliegen, omdat ze doorgaans meer framewerk hebben dan andere vliegermodellen.

Sledevliegers

Sled-vliegers zijn vliegers met één oppervlak die verticale rondhouten aan de zijkanten van de vliegerstructuur bevatten, waardoor de vlieger duurzaamheid krijgt in geval van een crash. Deze vliegers zijn gemakkelijk op te vouwen, in te pakken en mee te nemen op wandelingen en trektochten in open ruimtes. Sledevliegers zijn over het algemeen middelgroot en gemaakt van plastic, waardoor ze uitstekende opties zijn voor jonge vliegerliefhebbers.

Rokkaku-vliegers

Rokkaku-vliegers zijn zeszijdige gevechtsvliegers die hun oorsprong vinden in Japan. Deze verticaal uitgerekte zeshoeken zijn best presterende vliegers en een van de meest stabiele en solide vliegers die er zijn. Traditionele rokkaku-vliegers werden met de hand beschilderd met afbeeldingen van beroemde samoerai of koeien (wat rijkdom en welvaart betekende). Traditionele rokkaku-vliegers werden gemaakt van washi-papier en bamboerondhouten, maar tegenwoordig worden ze vaak gemaakt van ripstop-nylon en koolstofrondhouten.

Stuntvliegers

jongen vliegende stuntvlieger
jongen vliegende stuntvlieger

Stuntvliegers worden ook wel sportvliegers genoemd en worden vereerd vanwege de wow-factor-trucs die ze tijdens de vlucht kunnen uitvoeren. Deze vliegers zijn er in verschillende vormen, waarbij de delta de meest voorkomende is. Stuntvliegers met twee lijnen zijn populair, omdat ze gemakkelijker te manoeuvreren en te manipuleren zijn. Er worden ripstop-nylon- en polyestermaterialen gebruikt om dit type vlieger te maken, omdat deze vezels bestand zijn tegen de crashes waar stuntvliegers het meest gevoelig voor zijn.

Tractievliegers

Tractievliegers, of powervliegers, zijn groot en ontworpen om aanzienlijke trekkracht te geven. Ze worden vaak gebruikt in combinatie met ski's, snowboards, kiteboards en rolschaatsen voor alle terreinen. Ze worden gebruikt voor nogal ongebruikelijke extreme sporten zoals kitesurfen, kiteskaten, kiteboarden, kitebuggyen en kiteskiën.

Een korte geschiedenis van vliegeren

Hoewel er veel discussie bestaat over de ware oorsprong van de plek waar vliegeren voor het eerst plaatsvond, wordt er grotendeels aangenomen dat de Chinezen te danken hebben aan de winderige activiteit op de dag. Het vroegste schriftelijke verslag van vliegeren vond plaats in 200 voor Christus, toen de Chinese generaal Han Hsin van de Han-dynastie een vlieger over de stadsmuren liet vliegen die hij aanviel om de afstand te meten die zijn troepen moesten doortunnelen om de stadsmuren te passeren en te komen. achter de verdedigers van de stad.

Tegen de 13e eeuw had het vliegeren zich naar andere delen van de wereld verspreid, waaronder delen van Azië, India en het Midden-Oosten. Door de eeuwen heen hebben verschillende delen van de wereld vliegers om verschillende redenen gebruikt.

  • In de 18e eeuw werden vliegers in Europa gebruikt voor wetenschappelijke en meteorologische doeleinden.
  • In de 19e eeuw werden vliegers gebruikt om voorwerpen (zoals camera's, thermometers en mensen) op te tillen en tractie aan anderen te geven. Vliegers trokken bijvoorbeeld koetsen mee.
  • Vliegers werden gebruikt bij de vooruitgang en het begrip van vroege vliegvelden en vliegtuigen.
  • Vliegers werden gebruikt voor militaire doeleinden. De Britse, Franse, Italiaanse en Russische legers hadden allemaal vliegereenheden om vijandelijke troepen en hun plannen beter in de gaten te houden.
  • Vliegers zijn ook gebruikt voor ruimteverkenning om vanuit de lucht perspectief te krijgen. Bekijk bovendien dit recente voorgestelde plan om vliegerrobots naar Mars te sturen.

Vliegen: een activiteit waar mensen van alle leeftijden van genieten

Vliegen is een leuke activiteit voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Zolang de omstandigheden goed zijn, kun je naar buiten gaan en vliegeren! Beoefen deze klassieke activiteit samen met uw kinderen en laat ze kennismaken met de wondere wereld van vliegeren door de blauwe lucht.

Aanbevolen: