Kruidendroogrekken

Inhoudsopgave:

Kruidendroogrekken
Kruidendroogrekken
Anonim
Lavendel drogen
Lavendel drogen

Als je kruiden kweekt om hun culinaire, medicinale en huishoudelijke toepassingen te benutten, is het drogen ervan een geweldige manier om een overvloedige oogst te bewaren voor later gebruik. Hoewel er verschillende manieren zijn om kruiden te drogen, helpt het gebruik van een droogrek het proces.

Soorten droogrekken

Er zijn veel droogrekken voor kruiden om uit te kiezen. Elk heeft voor- en nadelen, maar ze zijn allemaal effectief. Ze kunnen gemaakt zijn van metaal, hout, PVC of gaas en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en prijzen.

Hangende droogrekken

Hangende droogrekken worden aan plafonds of spanten gehangen of aan muren bevestigd. Ze zijn goed voor het drogen van kruidenbundels of, als ze individuele planken hebben, voor het plat drogen van kruiden. Ze kunnen al dan niet worden omsloten door gaas of netten. Hier zijn enkele om te overwegen:

  • Gardner's Supply kruidendroogrek
    Gardner's Supply kruidendroogrek

    Gardener's Supply Hangend Droogrek: Dit rek is voorzien van zes haken voor het aan de lucht drogen van kruiden en kreeg gemiddeld vier en een halve ster van klanten. Een voordeel is het kleine formaat, waardoor hij geen groot oppervlak nodig heeft. Er worden slechts zes haken meegeleverd, dus je bent beperkt tot het aantal kruiden dat je kunt drogen; Er zijn echter extra haken verkrijgbaar. Het rek is ideaal voor kruidenkwekers in de achtertuin die een paar kruiden tegelijk drogen. Kosten: $ 19,95

  • Home Depot Organic Dry-It Rack: Dit rek is goed voor mensen met grotere kruidenoogsten. Het hangrek heeft acht niveaus met een omtrek van ongeveer 60 cm. Wat het opv alt, is dat het inklapbaar is en wordt geleverd met een draagtas voor eenvoudig opbergen. Omdat het rek 180 cm hoog is, heb je een groot oppervlak nodig om het op te hangen. Een tevreden klant zegt: "Hij heeft acht lagen, dus voldoende ruimte en is gemakkelijk op te hangen." Kosten: $ 29,97
  • Droogrek met magische houten kubussen: dit unieke rek is gemaakt van hout en heeft een kleine voetafdruk maar een grote bruikbaarheid. Het staat op Gardenista en kreeg gemiddeld vijf sterren van tevreden klanten. Het wordt aan de muur bevestigd met "magische houten kubussen" die magnetisch zijn, dus er zijn geen boorgaten nodig. De kubussen maken het ook eenvoudig om het rek van de ene plaats naar de andere te verplaatsen. Hoewel het ontwerp van het rek het aantal kruiden dat je kunt drogen beperkt, kun je dat probleem elimineren door extra rekken aan te schaffen. Kosten: $ 32,88

Staande droogrekken

Staande droogrekken omvatten accordeonrekken voor het ophangen van kruidenbundels of staande kast- of doosvormige rekken met meerdere of enkele planken voor het plat drogen van kruiden. Sommige rekken zijn stapelbaar en passen op een aanrecht. Hier zijn opties om te overwegen:

  • De meeste accordeondroogrekken bedoeld voor kleding zijn perfect voor het drogen van kruiden. Ze kunnen ook worden opgevouwen en opgeborgen na de kruidenoogst of worden gebruikt om kleding te drogen. Dit droogrek op Amazon is gemaakt van bamboe en beschikt over verschillende niveaus. De kosten zijn hoger dan bij sommige andere racks, maar je krijgt voldoende droogruimte. Het rek kreeg een gemiddelde beoordeling van vier en een halve ster. Klantcommentaren zijn onder meer: 'Zeer goed gemaakt, zeer goede kwaliteit' en 'sterk en stabiel'. Kosten: ongeveer $ 40.
  • Koelrekken zijn niet alleen voor koekjes. Ze zijn ook ideaal voor het drogen van kruiden. Deze set van drie rekken van Sunflair zijn stapelbaar en kun je overal in huis plaatsen. Met dit rek kun je geen kruiden bundelen om te drogen, maar het is geweldig voor elk kruid dat plat ligt. Deze rekken zijn tevens ovenbestendig, dus als je kruiden liever in de oven droogt, kun je deze gebruiken. Het rek klapt in als het niet wordt gebruikt, zodat het gemakkelijk kan worden opgeborgen. Klanten gaven het een gemiddelde waardering van vier en een halve ster omdat het ruimtebesparend, gemakkelijk schoon te maken en veelzijdig was. Kosten $ 27,48
  • Home Depot Stapelbaar Droogrek: Voor $ 11 per stuk bieden deze rekken een goedkope manier om kruiden te drogen, ook al zijn ze oorspronkelijk ontworpen voor truien. Elk stapelbaar rek is gemaakt met een plastic basis. Afhankelijk van je kruidenoogst kun je er slechts één gebruiken of zoveel opstapelen als je wilt. Klanten gaven het rek hoge cijfers vanwege de duurzaamheid en het grote formaat.

DIY-droogrekken

Als je goed bent in doe-het-zelf-projecten, kun je een droogrek maken van gewone huishoudelijke artikelen of van hout en raamhorren.

  • Fresh Eggs Daily biedt instructies op haar website voor het maken van een hangend droogrek uit fotolijsten, kettingen en raamschermen.
  • Schroothout en netten zijn alles wat je nodig hebt om dit droogrek van White Weathered Hutch te maken.
  • Heb je een oude, korte ladder hangen? Probeer het als droogrek te gebruiken door het tegen een muur te zetten of door het met een zware ketting aan het plafond te hangen.
  • HGTV heeft instructies op zijn website om een droogrek te maken van een gerecycled lampenkapframe.
  • Elke accordeon- of rechte plank met haringen kan worden gebruikt als rek om kruiden te drogen. Je kunt kruidenbundels ook te drogen hangen aan decoratieve deurtrekkers die aan stukken hout zijn bevestigd.
  • Potenrekken vervullen een dubbele functie als droogrekken.

Een reeks opties

Kruidendroogrekken zijn veelzijdig en soms decoratief. Of je nu de kruiden liever bundelt en ophangt om te drogen of plat te drogen, er zijn veel mogelijkheden om uit te kiezen. Wat uw budget of oogst ook is, er is altijd een kruidendroogrek dat aan uw wensen voldoet. Met een beetje creativiteit kunt u er zelf ook een maken. Welke route je ook kiest, het drogen van kruiden is een fluitje van een cent.