Redactionele schrijfvoorbeelden

Inhoudsopgave:

Redactionele schrijfvoorbeelden
Redactionele schrijfvoorbeelden
Anonim
stapel kranten
stapel kranten

Redactioneel schrijven is een stijl die moeilijk uit te leggen kan zijn, omdat het meestal een unieke mix is van feit en mening. Het bekijken van redactionele voorbeelden is een van de nuttigste manieren om te leren hoe de stijl eruit zou moeten zien. Klik op de documentafbeeldingen om de twee voorbeelden van redactionele artikelen hier te openen en te downloaden. Vind tips en trucs voor het oplossen van problemen in de handleiding voor Adobe Printables.

Handvestscholen=Keuzes

Met minder dan 450 woorden is dit stuk 'Charter Schools=Choices' een voorbeeld van een vrij kort hoofdartikel geschreven ten gunste van een bepaald onderwerp. De steekproef hanteert een serieuze toon bij het innemen van een standpunt ten gunste van openbare handvestscholen.

Reality T. V. creëert een alternatieve realiteit

Sommige redactionele artikelen, zoals 'Reality T. V. Creates an Alternate Reality', gebruiken humor en sarcasme vermengd met feiten om een punt duidelijk te maken. Met ongeveer 600 woorden is dit voorbeeld iets langer en neemt het een standpunt in tegen reality-televisie.

Redactionele schrijftips

Het schrijven van een hoofdartikel kan een uitdaging en intimiderend zijn. Redactionele artikelen kunnen een enorme impact hebben op lokale kwesties en politieke campagnes. Ze kunnen op een serieuze toon zijn geschreven, gevuld met sarcasme of doordrenkt met humor. Als u de basisbeginselen van redactioneel schrijven begrijpt, kunt u een slim, doelgericht stuk schrijven.

Definitie van een redactioneel artikel

Het onderwerp van een hoofdartikel heeft doorgaans betrekking op een actueel onderwerp. In tegenstelling tot andere delen van een nieuwspublicatie is een hoofdartikel bedoeld om bevooroordeeld en enigszins inzichtelijk te zijn, en bevat het vaak overtuigende schrijftechnieken. Uitgevers gebruiken het redactionele gedeelte van hun publicaties als forum om hun mening te uiten en te proberen de mening van het lezerspubliek te beïnvloeden.

Redactionele structuur

Ongeacht het standpunt of de lengte van het hoofdartikel, er is een voorkeursstructuur voor het schrijven ervan.

  1. Inleiding: Vertel uw onderwerp vooraf, leg de geschiedenis ervan uit en bevestig waarom het relevant is en wie erdoor wordt beïnvloed. Verwoord duidelijk uw mening en de belangrijkste reden waarom u deze heeft omarmd.
  2. Body: Ondersteun uw standpunt met een andere reden. Erken tegenargumenten en meningen. Presenteer relevante feiten en statistieken en vermeld ethische of morele redenen voor uw standpunt. Geef een voorbeeld van wat volgens u de beste aanpak of uitkomst van de situatie zou zijn.
  3. Conclusie: Maak een emotionele of hartstochtelijke verklaring over waarom uw mening of voorgestelde oplossing beter is dan die van anderen. Bind het stuk vast door uw standpunt duidelijk te herhalen.

Handige tips

Om ervoor te zorgen dat het stuk professioneel en krachtig blijft, moet je tijdens het schrijven enkele richtlijnen in gedachten houden.

  • Citeer standpunten en citaten van leiders uit de gemeenschap, het bedrijfsleven of de politiek om geïnformeerde argumenten te presenteren.
  • Vermijd het gebruik van de syntaxis van de eerste persoon. Het gebruik van het woord 'ik' kan de impact van uw uitspraken verzwakken.
  • Blijf bij het onderwerp en vermijd onzin.
  • Zorg ervoor dat de geuite meningen de jouwe zijn en niet zijn 'geleend' van voorbeelden die ter inspiratie zijn gebruikt.
  • Controleer de richtlijnen voor beperkingen op de inhoud en het aantal woorden om er zeker van te zijn dat een inzending niet om technische redenen wordt afgewezen.

Meer redactionele schrijfvoorbeelden

Redactionele artikelen verschijnen over het algemeen in kranten en andere mediapublicaties. In verschillende gevallen hebben dergelijke stukken Pulitzerprijzen gewonnen vanwege hun uitmuntende schrijfstijl en uitstekende presentaties van uiteenlopende meningen, standpunten en zienswijzen.

  • Extra redactionele voorbeelden zijn te vinden op websites van de meeste grote publicaties, waaronder The New York Times, The Washington Post en The Boston Globe.
  • Zie TheOpEdProject.org voor een lijst met aanvullende publicaties die redactionele secties bevatten, samen met de richtlijnen voor het indienen ervan.

Meningen zijn belangrijk

Iedereen heeft een mening en het recht om die te uiten. Zelfs degenen die geen publicatieredacteur zijn, kunnen nog steeds hun mening geven in de meeste 'Brieven aan de redacteur'-secties. Het delen van meningen op feitelijke basis kan anderen inspireren om actie te ondernemen over kwesties van groter maatschappelijk belang.